Dani je napisao/la:Slavenowsky je napisao/la:Fascinantno je da su navijaci Alonsa odjednom postali pristalice Hamiltona, a navijaci McLH isto tako Mercedesa! Zanimljivo
Ovo mi onako doslo, statisticki gledano

Zanimljivo. A nije ti fascinantno da su navijači red bulla i rosberga počeli odjednom navijati za Vettela. Smiješno kolika može biti doza licemjerja. Došlo mi onako statistički gledano.
@istraživač
Atmosfera je vrlo dobra u mercedesu. Pogotovo kada uzmu 1-2 svako malo. Možda su i oni umjesto Rosberga trebali uzeti nekog nezainteresiranog za pobjede kao što je ferrari napravio, pa bi atmosfera bila još bolja.

Nadji mi jednog Rosberovog navijaca koji navija za Vettela ili Ferrari!? I da to radi, taj nije navikac istog. Ja navijam za Ferrari 21 godinu, nikad nisam promjenio misljenje, te u onim losim danima, a bilo ih je dosta, nikad nisam pljuvao svoj tim i trazio saveznika kao preventivu da ublazim svoju bol. Recimo da 2009 navijam za Brown i Buttona!??? Nidje veze.
Mnogo je Alonsovih navijaca koji gledaju samo interes istog, a malo je istinskih fanova koji ce biti zahvalni sto im je Alonso bio u Ferrariju, sto je barem imao 3 prilike za titulu, ali krivac je naravno uvijek Ferrari jer je toboze davao Alonsu bolid za 2 mjesta!
Sad za neku utjehu navijaju za Hamiltona i Mercedes, jer naravno skrecu sa svojih problema, jer bi se zivi pojeli da Vettel i Ferrari pobjedjuju, ali uvijek ce se voditi tom logikom sve dok je Vettel iza Hamiltona, to je dokaz da je Alonso napravio dobru odluku odlaskom i to ih tjesi. Opet cu reci cast izuzetcima.
I btw. Kimi je psihicki najstabilnija osoba u F1, taj ne pati od nekih egotripova, doveden je u Ferrari jer je imao dobre voznje u Lotusu, da zamjene inferiornog Massu! Kimi nije bio neki konkurent Alonsu, ali nije kukao zbog toga. Nekad vozaci svojim stavom znaju izazvati nemir u timu, Rosberg i Hamilton su dva izrazena ega koja ne mogu da podnesu poraz, svoje frustracije nisu krili van staze, znaju se godinama, pa izjavljuju da nisu prijatelji i slicno. Mislim da bi Vettel mogao podnjeti poraz od Kimija, jer upravo Kimi nije konfliktna osoba. Vettel recimo nikad se nije pozalio na Ricciarda, mozda je stvarno Vettel bio malo sabotiran, jer nije imao pristup nekim informacijama, kako ne bi sta prenjeo u Ferrari!? Ko zna...
Vettel nije dupetom vrata u RBR zalupio, a kasnije je Horner unao malo podbadat, a Vettel je sutio.
Naravno je da ce na stazi svi oni biti neprijatelji, ali kad se zavrsi utrka, tad oba vozaca moraju biti kul izmedju sebe, jer oni svakako rade za jedan tim.
Wolff nikad nije dosao pored Hamiltona i Rosberga, pa ih oba zagrlio i stao malo da poprica s njima, Arrivabene je to 100x uradio, nek izgleda ko klisej, ali duznost sefa je da prvo bude dobar psiholog,pa tek onda sef.
Proslih godina u Ferrariju nije vladala zdrava atmosfera, kad imas aerodinamicki odjel koji se gubio, nije bio sihronizovan sa mehanickim, tu onda imas jednog vozaca koji se zali na uslove, koji zeli za rodjendan dobar bolid (Alonsa), da ne govorim loseg timskog sefa Stefana, te slag na tortu glavnog sefa Lucu!
Ovo sad sto se desava u Ferrariju je itekako zdrava atmosfera, ja ne tvrdim da u Mercedesu nije takva, ali osjeti se mala netrpeljivost.
Ali poenta price je treba ostat doslijedan onon sto volis, pa cak i kad gubis. Nije problem braniti odluke svojih idola, ali je problem kad si corav pored svojih ociju