Scuderia Ferrari

🏎️ Svaki aktualni F1 vozač i momčad zaslužuju ovdje svoju temu.

Dani Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 11 mj
Navija za: Hamilton, Leclerc, Ricci
Slavenowsky je napisao/la:Fascinantno je da su navijaci Alonsa odjednom postali pristalice Hamiltona, a navijaci McLH isto tako Mercedesa! Zanimljivo :)

Ovo mi onako doslo, statisticki gledano :)
Zanimljivo. A nije ti fascinantno da su navijači red bulla i rosberga počeli odjednom navijati za Vettela. Smiješno kolika može biti doza licemjerja. Došlo mi onako statistički gledano.
@istraživač
Atmosfera je vrlo dobra u mercedesu. Pogotovo kada uzmu 1-2 svako malo. Možda su i oni umjesto Rosberga trebali uzeti nekog nezainteresiranog za pobjede kao što je ferrari napravio, pa bi atmosfera bila još bolja. :facepalm:
slika

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Navija za: Ferrari
Dani je napisao/la:
Slavenowsky je napisao/la:Fascinantno je da su navijaci Alonsa odjednom postali pristalice Hamiltona, a navijaci McLH isto tako Mercedesa! Zanimljivo :)

Zanimljivo. A nije ti fascinantno da su navijači red bulla i rosberga počeli odjednom navijati za Vettela. Smiješno kolika može biti doza licemjerja. Došlo mi onako statistički gledano.
@istraživač
Atmosfera je vrlo dobra u mercedesu. Pogotovo kada uzmu 1-2 svako malo. Možda su i oni umjesto Rosberga trebali uzeti nekog nezainteresiranog za pobjede kao što je ferrari napravio, pa bi atmosfera bila još bolja. :facepalm:
Ne valja ti poređenje. Kažeš da su navijači Red Bulla počeli odjednom navijati za Vettela!!?? :facepalm:
Pa za koga su navijali dok je vozio Red Bull? :facepalm:
A ne znam nijednog navijača Rosberga koji je odjednom počeo navijati za Vettela. :facepalm: :facepalm:
Ni lično, ni na forumima.
Možda ih i ima, ali ni blizu kao ovih što navijaju za Alonsa, ali trenutno daju podršku Hamiltonu, jer on sad "dere guzove" svima (pa i tom Vettelu, odnosno Ferrariju, koji je Alonsu kriv za sve što mu se događa, pa čak i ovo sa Hondom :mrgreen: ). Čast izuzecima. A još je veći broj onih Mclarenovaca koji su se odjednom prešaltali na Mercedes. Ali to meni nisu pravi Mclarenovci. To su Lewisovci. Takođe, čast izuzecima. Eh, to su pravi Mclarenovci.
Ovo isto onako, čisto statistički gledano. ;)

BTW, navijam za ekipu. Ferrari je Ferrari. Bili su konstruktorski prvaci kad sam kao klinac počinjao pratiti F1.
Simpatisao sam samo 2 vozača od kako pratim F1. Jedan je bio Nelson Piquet (stariji, naravno :mrgreen: ), koji je bio tih godina top (prva polovina osamdesetih) sa dvije osvojene titule, 1981 i 1983. Iako nikad nije vozio za Ferrari, imao sam kao mali želju da dođe, ali nije. Drugi je bio Michael Scumacher, koji ga je nekako naslijedio u Benettonu. I za njega sam imao želju da dođe u Ferrari, što se na kraju i ostvarilo.
A navijao sam samo za jednog. A to je bio Michael Schumacher, naravno u periodu 1996-2006. Kasnije kad je vozio u Benzu, opet se vatilo na simpatisanje, pogotovo onako, kad je ko djedica odradio neku dobru vožnju (prije nego mu se desi neka 3.14zdarija).
Alboreto, Berger, Mansell, Prost, Alesi, Massa, Raikkonen, Alonso, Vettel, ...., svaka čast svima, ali njihov sam pristalica dok voze (dok su vozili) za Ferrari. Kad voze za konkurenciju, Bože moj. Ali to opet ne znači da ću ih baš pljuvati kad voze za druge ekipe. Ako bi Lewis ikad došao u Ferrari, onda bi i za njega "morao navijati".
A baš me zanima kakva bi, npr. bila reakcija Mclaren/Mercedes/Hamilton navijača na njegov prelazak u Ferrari. Čisto sumnjam da će se to desiti, ali volio bi to vidjeti.
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

Slavenowsky
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 3 mj
Dani je napisao/la:

@istraživač
Nadji mi jednog Rosberovog navijaca koji navija za Vettela ili Ferrari!? I da to radi, taj nije navikac istog. Ja navijam za Ferrari 21 godinu, nikad nisam promjenio misljenje, te u onim losim danima, a bilo ih je dosta, nikad nisam pljuvao svoj tim i trazio saveznika kao preventivu da ublazim svoju bol. Recimo da 2009 navijam za Brown i Buttona!??? Nidje veze.

Mnogo je Alonsovih navijaca koji gledaju samo interes istog, a malo je istinskih fanova koji ce biti zahvalni sto im je Alonso bio u Ferrariju, sto je barem imao 3 prilike za titulu, ali krivac je naravno uvijek Ferrari jer je toboze davao Alonsu bolid za 2 mjesta!

Sad za neku utjehu navijaju za Hamiltona i Mercedes, jer naravno skrecu sa svojih problema, jer bi se zivi pojeli da Vettel i Ferrari pobjedjuju, ali uvijek ce se voditi tom logikom sve dok je Vettel iza Hamiltona, to je dokaz da je Alonso napravio dobru odluku odlaskom i to ih tjesi. Opet cu reci cast izuzetcima.

I btw. Kimi je psihicki najstabilnija osoba u F1, taj ne pati od nekih egotripova, doveden je u Ferrari jer je imao dobre voznje u Lotusu, da zamjene inferiornog Massu! Kimi nije bio neki konkurent Alonsu, ali nije kukao zbog toga. Nekad vozaci svojim stavom znaju izazvati nemir u timu, Rosberg i Hamilton su dva izrazena ega koja ne mogu da podnesu poraz, svoje frustracije nisu krili van staze, znaju se godinama, pa izjavljuju da nisu prijatelji i slicno. Mislim da bi Vettel mogao podnjeti poraz od Kimija, jer upravo Kimi nije konfliktna osoba. Vettel recimo nikad se nije pozalio na Ricciarda, mozda je stvarno Vettel bio malo sabotiran, jer nije imao pristup nekim informacijama, kako ne bi sta prenjeo u Ferrari!? Ko zna...

Vettel nije dupetom vrata u RBR zalupio, a kasnije je Horner unao malo podbadat, a Vettel je sutio.

Naravno je da ce na stazi svi oni biti neprijatelji, ali kad se zavrsi utrka, tad oba vozaca moraju biti kul izmedju sebe, jer oni svakako rade za jedan tim.

Wolff nikad nije dosao pored Hamiltona i Rosberga, pa ih oba zagrlio i stao malo da poprica s njima, Arrivabene je to 100x uradio, nek izgleda ko klisej, ali duznost sefa je da prvo bude dobar psiholog,pa tek onda sef.

Proslih godina u Ferrariju nije vladala zdrava atmosfera, kad imas aerodinamicki odjel koji se gubio, nije bio sihronizovan sa mehanickim, tu onda imas jednog vozaca koji se zali na uslove, koji zeli za rodjendan dobar bolid (Alonsa), da ne govorim loseg timskog sefa Stefana, te slag na tortu glavnog sefa Lucu!

Ovo sad sto se desava u Ferrariju je itekako zdrava atmosfera, ja ne tvrdim da u Mercedesu nije takva, ali osjeti se mala netrpeljivost.

Ali poenta price je treba ostat doslijedan onon sto volis, pa cak i kad gubis. Nije problem braniti odluke svojih idola, ali je problem kad si corav pored svojih ociju ;)
👤 1952, 1953, 1956, 1958, 1961, 1964, 1975, 1977, 1979, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2007...
🏎 1961, 1964, 1975, 1976, 1977, 1979, 1982, 1983, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2007, 2008...

mcl
Baniran
Baniran
S nama već: 9 god 9 mj
Navija za: Mclaren,Hamilton
Atmosvera u Ferrariju dobra kad pobedjuje samo jedan vozac ,bas me interesuje sta bi bilo daje kojim slucajem Kimi pobedio tri puta sta bi bili da li bi Vettel zbrisao iz Ferrarija kao i sto je zbrisao iz RBa.
Izdizete Vettela kao on je dobar stavio Kimijevo ime na tablu a sta je radio samo Webberu u RBu i on je kao dobar timski kolega ,ma smrad kao ostali kad pobedjuje onda je super

Lady
GP3
GP3
mcl je napisao/la: Izdizete Vettela kao on je dobar stavio Kimijevo ime na tablu a sta je radio samo Webberu u RBu i on je kao dobar timski kolega ,ma smrad kao ostali kad pobedjuje onda je super
Ma šta je to Vettel radio jadnom Webberu? Samo mi nemoj žalit Webbera jer se taj pokazao kao cvilindreka na kvadrat! A one fore oko krila u Silverstoneu koje je dobio Vettel a ne jadan Webber, može jadan Webber okačit mačku o rep jer se fino doznala istina tko uopće nije želio to krilo jer mu nije pasalo....

[ link do slike ]
slika

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
mcl je napisao/la:Atmosvera u Ferrariju dobra kad pobedjuje samo jedan vozac ,bas me interesuje sta bi bilo daje kojim slucajem Kimi pobedio tri puta sta bi bili da li bi Vettel zbrisao iz Ferrarija kao i sto je zbrisao iz RBa.
Izdizete Vettela kao on je dobar stavio Kimijevo ime na tablu a sta je radio samo Webberu u RBu i on je kao dobar timski kolega ,ma smrad kao ostali kad pobedjuje onda je super
Meni bi bilo isto, vjeruj. ;)
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

mcl
Baniran
Baniran
Navija za: Mclaren,Hamilton

hattrick
Formula 1
Formula 1
Navija za: Vettel
Kontakt:
može jedna mala opaska..?
kad linkaš neki link kao ovaj gore (ili na drugim temama) pristojno je staviti ga sa naslovom u formi;

Kod: Označi sve

[url=http://www.thisisf1.com/2015/10/09/ferrari-not-guilty-if-red-bull-has-no-engine-for-2016/]Ferrari ‘not guilty’ if Red Bull has no engine for 2016[/url]
Ja još stavim bold, veličinu i na kraju boju.. broj veličine možeš mijenjati, i ako nije potrebno neko veliko (od 150) isticanje već je dovoljno 120.. npr;

Kod: Označi sve

[b][url=http://www.thisisf1.com/2015/10/09/ferrari-not-guilty-if-red-bull-has-no-engine-for-2016/][size=120][color=#FF0000]Ferrari ‘not guilty’ if Red Bull has no engine for 2016[/color][/size][/url][/b]
(označiš naslov koji si kopirao iz linkane stranice i stišćeš gornje embed gumbiće.. nakon toga nakon [url dodaš znak = i staviš taj link koji si ti stavio)
[ link do slike ]

i to ti nakraju izgleda;

Ferrari ‘not guilty’ if Red Bull has no engine for 2016
Bolje pet do dvanaest nego ni jednu poslje jedan. slika

Lady
GP3
GP3
Ferrari could use remaining engine tokens for Austin

Ferrari is considering using its remaining Formula 1 engine tokens for a major update at the United States Grand Prix, even though it could mean grid penalties.

Although it can no longer beat Mercedes to the constructors' championship, Sebastian Vettel is still mathematically in contention in the drivers' standings.

But despite that, Ferrari wants to push on with some advanced running of its 2016 power unit, something that Mercedes has already done when it introduced its latest specification at the Italian Grand Prix.

Fifth engine

The complication for Ferrari, though, is that both its drivers have already used their fourth engines this year, meaning any changes now will result in grid penalties.

It is understood the design of the update will relocate some of the engine ancillaries, like oil tank and MGU-K, to help make a narrower rear of the car that will deliver a big help for aerodynamics. The changes will require a new gearbox too.

While it is more likely that Kimi Raikkonen, who is out of title contention, will use the engine first, the team could still choose to deliver it for Vettel as well.

When asked by Motorsport.com about the plans, Ferrari team principal Maurizio Arrivabene said: "We are thinking about in Austin.

"Of course the situation with Seb second in the championship [must be considered], but we have to do our calculation about what we have in the end before taking any kind of decision."

Balancing ambitions

Speaking over the Japanese GP weekend, Vettel said that Ferrari needed to weigh up longer term ambitions by running the new engine, over its short term bid to race wins.

"I think we still have a chance to achieve a lot this year," he said. "We have to make use of the situation. But on the other hand we try to learn as much as possible for next year to make progress again.

"As a driver you definitely don't want to get a 10-place grid penalty. It just feels strange to be punished when you didn't commit a crime."
slika

luka vz
F1puls suradnik
F1puls suradnik
S nama već: 10 god 4 mj
Navija za: McLaren
http://www.shell.com/SFU

zanimljiv link za Ferrariste :)

senja
Baniran
Baniran
Noviteti na Ferrariju za ovaj vikend:
[ link do slike ]
slika
slika
slika
[ link do slike ]
slika
[ link do slike ]
Dosta novih stvari.

hattrick
Formula 1
Formula 1
Kontakt:
Ovdje imate Ferrari Challenge Trofeo Pirelli i live stream Finali Mondiali :

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=bYruF-k_sbE[/youtube]

..uskoro počinje F1 Šou na kojem će prisustovati Kimi i Seb!!

Oni su već u krugu staze:

slika
slika
slika
slika
slika
https://twitter.com/ScuderiaFerrari/status/663313936373125120 Periscope (back stage):

biti će još na njihovom twitteru:
https://twitter.com/ScuderiaFerrari

hattrick
Formula 1
Formula 1
Kontakt:
Počeo vam je live strem sa gornjeg youtube linka..!!
oh, kako je dobra ona voditeljica SkyItalije :mrgreen: <3
[ link do slike ]

Lady
GP3
GP3
F1 | Arrivabene "Watch Lauda, ​​next year we will be in front"
"Now there are, the the next year will be very close " - said Lauda , quoted by the newspaper La Repubblica , looking at the lap times in the race behind Vettel. "You're wrong" - replied smiling Arrivabene , informed about words of former Austrian driver at the head of the team of the Silver Arrows - "You're wrong: today we are close, next year we will be in front . When Lauda makes us compliments, usually a bit 'suspicious I get. But then I look at the numbers and do a tour in the box, and then I am sure: be careful Niki , next year we will be in front. "

Finally, as regards the relationship of Vettel with team-mate Kimi Raikkonen , it is known that the two were dating even earlier outside of the track, but after the arrival of Vettel at Maranello their understanding seems to be further improved despite normal competition between the two pilots of the same team can lead you to think otherwise. "Very often they do so to take the plane to go to the races together, it does not happen often in our world, I see them working together , exchange information and fun " - said the manager of Brescia.

After the race at Interlagos, Sebastian Vettel had explained that certainly the Ferrari has made ​​a great recovery from the beginning of the year. Words with which Maurizio Arrivabene also agrees. "It's not such an invention and you look at the numbers, we realize that is not true " - admitted Team Principal of the Scuderia quoted by Autosoport - "Without the safety car and everything else, this was the race where we were closer than any other. Just us and we concluded the Mercedes Grand Prix in full swing. And they have really pushed . I'm sure, but the last three or four laps, was one of the days when they did it really. Maybe at other times not so much. Obviously only the Mercedes may know him, but I think that our data were pushing. "
slika

hattrick
Formula 1
Formula 1
Kontakt:
Turrini: Sljedeće godne Ferrari će koristiti pushrod prednje suspenzije, te će stražnji kraj biti puno uži.

f1analisitecnica dodaje kako to i nije neka velika novost, te da Ferrari uz to za sljedeću godinu donosi svoju verziju kraćeg nosa u dvije verzije, sa i bez S-Ductom.
U CFD-u su ispitani dosta vrsta noseva, neki i u Haas F1 timu, te će se vidjeti koji će biti najprikladniji za šasiju iz 2016g. U svakom slučaju ta nova šasija razlikovat će se po mnogim aspetima od ove sadašnje.

josip123
GP3
GP3
Navija za: Raikkonen,Vettel,Leclerc
Ma sigurno ce napraviti neki veliki skok, te zauzeti prvo mjesto. Nadam se da to mogu uraditi. Jer vidjeli smo ove sezone... Imaju jako dobre postavljene temelje, novu tvornicu u Maranellu, odlicnu ekipu, te odlicno vodstvo. Tako da ne bi trebali raditi greske. A jos su u suradnji sa austrijskim AVL-om za motor.

Uglavnom ceka ih bolja buducnost. A sa ovako raspolozenim Vettelom mogu se boriti za naslov dogodine. :fakjea: :party: :thumbs:
Being second is to be the first of the ones who lose.
Ayrton Senna

HeatBlast44
Baniran
Baniran
Navija za: Mc'Laren, Lewis, Wehrlein
hattrick je napisao/la:Turrini: Sljedeće godne Ferrari će koristiti pushrod prednje suspenzije, te će stražnji kraj biti puno uži.

f1analisitecnica dodaje kako to i nije neka velika novost, te da Ferrari uz to za sljedeću godinu donosi svoju verziju kraćeg nosa u dvije verzije, sa i bez S-Ductom.
U CFD-u su ispitani dosta vrsta noseva, neki i u Haas F1 timu, te će se vidjeti koji će biti najprikladniji za šasiju iz 2016g. U svakom slučaju ta nova šasija razlikovat će se po mnogim aspetima od ove sadašnje.
to im ne valja, Ferrari i Mc'Laren stalno mjenjaju šasije i kockaju se, pa nekad ispane dobro (Mc'Laren 2012, Ferrari 2010 i 2015) a nekad ispane jadno (Mc'Laren 2013-2014, Ferrari 2011 i 2014)... Mercedes i Red Bull od 2010 razvijaju jednu te istu šasiju...
slikaslika

josip123
GP3
GP3
Navija za: Raikkonen,Vettel,Leclerc
Ne mora znaciti da ce pogrijesiti. Cak stovise mislim da idu u pravom smijeru. A i rezultati ce se vidjeti. Vjeruj mi. Vec odavno rade na tom novom bolidu i znaju sta rade. Nije vise slucaj kao proslih sezona, da najavljuju naslove. Idu postepeno. Obecali su tri pobjede ove sezone i to su i ispunili. I sada oni sa pravom mogu reci nakon vidjene forme da se mogu boriti za naslov iduce sezone. Uglavnom idu ka boljem. Napreduju i to je super vidjeti. Pa ipak su oni najbolja momcad u F1, i jedini su kandidati za dogodine na skinu Mercedesa sa trona.

I ne vjerujem da ce fulati sa sasijom. Vec to se vi navijaci Mercedesa i Hamiltona bojite. Malo se gace tresu pa svasta izjavljujete...
Being second is to be the first of the ones who lose.
Ayrton Senna

hattrick
Formula 1
Formula 1
Kontakt:
Naravno da neće pogriješiti.. jedino što mogu pogrišiti je da Heatu zbog toga otpadne i zadnja vlas kose kad mu sljedeća sezona počne u crvenoj i završi u Ferrari boji.. Naravno da će napraviti sve moguće promjene da okrenu situaciju u svoju ruku.. k tome imaju Vettela.
Heat, već su se pojavili prvi simptomi.. obrati pažnju. :mrgreen:

Slavenowsky
Formula 1
Formula 1
Ako je iko bio dosljedan jednoj te istoj sasiji, to je Ferrari. Mnogi su davno digli ruke od pull roda, jedino je Ferrari usavrsavao isti, pa vecinom i aerodinamika je bila ista, daleko od extremnog, kakvu danas imaju RBR i Mercedes. Sad ako Ferrari predje na push rode, samim tim ce ici i na malo extremniji dizajn, akcenat bacaju na kraci nos, sto je kako kazu "bio" boljka vezano za pull rode. Sama cinjenica da prelaze na push rode, je za pohvalu i mislim da ce biti kraj "nezgrapnom" dizajnu. Motor su koliko - toliko usavrsili, sad je red na aerodinamiku i mislim da Ferrari po snazi ne kaska za Mercom, vec po aerodinamici, to ako usavrse tesko se Mercu :)
👤 1952, 1953, 1956, 1958, 1961, 1964, 1975, 1977, 1979, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2007...
🏎 1961, 1964, 1975, 1976, 1977, 1979, 1982, 1983, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2007, 2008...
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡