Aston Martin

🏎️ Svaki aktualni F1 vozač i momčad zaslužuju ovdje svoju temu.

pigmalion
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 2 mj
Navija za: Fernanda, Ocon (Qatar23 )
Ja sam otpisao Aston Martin za ovu godinu.
Štoviše, u nekoj ludoj shemi očekujem Fernanda Alonsa u Red Bullu - kao vozača, naravno. :rofl: :rofl:

:gandalf: :gandalf:
......ne mogu, ali hoću...... :mrgreen: .....biti po svome,.....

Takes more than combat gear to make a man.
Takes more than a license for a gun.
Confront your enemies, avoid them when you can.
A gentleman will walk, but never run

Alonso king
GP3
GP3
S nama već: 9 god 5 mj
Navija za: Fernando Alonso
Nista od nadogradnji ovaj vikend. Na FIA-inom dokumentu se ne spominje cak ni drugaciji beam wing tako da ce vjerojatno pokusati optimizirati paket iz Madarske. To ujedno i znaci da ce biti zabetonirana 5. momcad na gridu ako se proslotjedne nadogradnje pokazu ucinkovitima.

Nisam nesto preoptimistican, kazem, trenutno vodeci timovi razumiju svoje bolide, nemaju pretjerano puno slabih vikenda u kojima pokusavaju optimizirati pakete i imaju sve manje slabih tocaka. Cak i ako se ovo pokaze kao dobar vikend za Aston, sto je moguce jer je AMR24 totalna suprotnost od AMR23 sto se tice funkcioniranja, ja i dalje to ne vidim kao stabilnu razinu performansi. Vjerojatno znaci da u Zandvoortu donose nove sidepodse pa cemo vidjeti gdje stoje.

@LH, bilo bi zanimljivo da. Mokri snovi su tri prvaka u borbama za pobjede. Dok Aston ovako samo kupi ostatke i ima povremene bljeskove tesko da cemo gledati kakvu zestoku borbu Alonsa i Maxa, ali da se bore za pobjede/titule tu bi moglo biti vatreno unatoc medusobnom respektu.

@pigmalion taj je vlak prosao ove godine u 4. mjesecu. Ja sam oduvijek bio protiv Alonsa u Red Bullu pa mi se cak i u ovim dominantnim danima to nije cinila kao realna opcija. S novim vijestima da je Mercedes pred samim potpisivanjem ugovora s Antonellijem, Sainzom kao free agentom i sve vise mladih vozaca, moze se sa sigurnoscu rec da je Aston Martin vjerojatno zadnja Alonsova destinacija. All or nothing. Tuzno je gledat trenutno stanje i jos tuznija pomisao da su ona 2 i pol mjeseca 2023. bila posljednji highlight njegove karijere. Tko zna, mozda ubodu do kraja sezone ili se zvijezde poklope za 2026.

pigmalion
Formula 1
Formula 1
@Alonso king

Događale su se i luđe stvari - govorim i pišem napamet, jer se ne mogu sjetiti nečeg neočekivanog. Čekaj, Lewis u Ferrari, eto sjetio sam se.
Nekako mi se čini dok god je ovaj "nered" u Red Bullu, čini mi se da vidim i Maxa u Verstappenu, bez obzira na sve papire, potpise, moć i magiju dr. Helmut Marka. A onda, u takvom nemogućem raspletu, eto i Alonsa...... što dalje od Lance Strolla.

1883
Karting
Karting
Vidiš Maxa u Verstappenu :klanjam:

pigmalion
Formula 1
Formula 1
....tip feler...... Maxa u Mercedesu.......

Alonso king
GP3
GP3
Prosle godine P2 i najbrzi krug utrke koji je napravljen u normalnim uvjetima, a danas P10 na jedvite jade i krug zaostatka vec u 50 i nekom krugu. Mislim da to sve govori o razvoju ovog bolida. Za one koje je zanimalo, prica oko nadolazeceg razvoja je opet promijenjena jer se vise ne nadaju preokrenuti sezonu i zavrsiti ju snazno, vec “isprobati” novitete kako bi bolje zapoceli 2025. To znaci da bi i nadolazece nadogradnje mogle biti reprize vec videnog, a vikendi vrlo slicni onome iz Meksika ili Austina 2023. Nije se ni puno ocekivalo s obzirom na trenutnu formu, ali sve teze i teze za gledati. Potencijalno potvrdivanje Neweya isto nije sigurno kako je bilo prije par tjedana jer su se u meduvremenu pojavili navodi kako nikakav ugovor nije potpisan kao sto se nagadalo, nego je samo dana jos jedna ponuda. Medutim, slozio bih se i tu s Flaviom, pumpati neke pare u nesto sto na papiru izgleda kao dream team ne garantira nikakav uspjeh, a najmanje odmah u prvoj sezoni. Totalno se izgubila car gledanja ovog tima u zadnjih godinu dana i sve vise izgledaju kao amateri, a ne kao mocni ambiciozni Aston Martin iz 2023.

Grah0 Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 9 mj
Navija za: KMag, Seb
Sezona je užas. Ajde nek ih sav maler ove sezone prati, pa od sljedeće da krene opet nabolje.

Alonso king
GP3
GP3
Jos malo se odbrojava do 1.9. sto bi u pravilu trebalo znaciti da od sutrasnjeg dana smije izaci u javnost sluzbena potvrda o Neweyevoj buducnosti (ako sam dobro shvatio jel). Naravno sve je to jos pod upitnikom jer se ne zna ni je li odlucio nastaviti biti dio sporta, a kamoli potpisati ugovor s nekom od ekipa. Opet su neki izvori jucer objavili da se drzi jedno oko na ovoj temi u nadolazecem tjednu, a naglasak je stavljen na Aston Martin. Vidim da u ponedjeljak predstavljaju novi automobil i da im je cijeli halo oblijepljen u najavama za to pa ako je sve istina sto se prica za Aston i Neweya nebi me cudilo da uklope nekako to sve u jedno. Ja unatoc svim navodima nisam otpisao Ferrari tako da samo smireno dok ne stignu neke nove vijesti. Iskreno mi se ni njegov dolazak ne cini kao rjesenje svega, ali gledajuci trenutno izdanje tima bojim se da je on jedina nada. Jedini dobar dio je DRS, ostalo kao da smo se okupili mi laici s foruma i razvijali bolid posljednjih godinu dana.

zekohonda Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: sve powered by honda
stiže valvoline:
https://www.astonmartinf1.com/en-GB/new ... egulations

a valjda i adrian, citat sa rn365:

Adrian Newey has turned his back on linking up with Lewis Hamilton at Ferrari as the design guru is due to be confirmed by Aston Martin ahead of the next grand prix in Azerbaijan, RacingNews365 understands.
The FIA will take all necessary action to protect the sport and its role and reputation as regulator of the FIA Formula One World Championship.

Sarma Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 1 mj
Navija za: Ferrari
Da, uskoro službeno

https://www.motorsport.com/f1/news/newe ... /10650940/

Newey, Cowell, Cardile, Honda i ostali neki + novi zračni tunel, zvuči obećavajuće od 2026...

Alonso king
GP3
GP3
Nesto sam danas procitao da sluzbena potvrda ipak ne moze biti prije 6.9., ali opet upitno koliko je to istina. Ja vjerujem da ako je ista potpisano, najranije cemo saznati iduci tjedan. S novim nadogradnjama na putu (koje bi prema Alonsu trebale donijeti oko 3 desetinke) i dvije staze koje bi im trebale odgovarati dosta bolje od proslih, potvrda Neweya bila bi slag na tortu. Iskreno se nadam da ce prije njegovog potencijalnog dolaska pokazati osjetan napredak pa ce cjelokupna slika ovog tima konacno pocet licit na nesto.

pigmalion
Formula 1
Formula 1
Sarma je napisao/la: 03.09.2024., 16:26 Da, uskoro službeno

https://www.motorsport.com/f1/news/newe ... /10650940/

Newey, Cowell, Cardile, Honda i ostali neki + novi zračni tunel, zvuči obećavajuće od 2026...
Sve je to za mene lažna nada........ dok ne bude službeno, ne želim se zanositi.

Unwoken European
Karting
Karting
S nama već: 2 god 10 mj
Navija za: Scuderia Ferrari
Ali uza sve to činjenica je da Alonso stari, a da mali Stroll nikad neće biti dobar vozač. Za nešto više trebaju odličnog mlađeg vozača dok se Stroll klaunira po stazi. Recimo Sainz bi bio dobar u jakom Aston Martinu.

Grah0 Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 9 mj
Navija za: KMag, Seb
Max?

nelinjo
Formula 2
Formula 2
S nama već: 7 god 2 mj
Kao vozacki nedefinisana ekipa, ukoliko se sve ovo najavljeno i ostvari, Max ce sigurno biti vozac Astona! Pogotovo sto se u RB desavaju sranja... a kada imas odlican bolid, treba ti sampionski vozac! Idealna prilika za obje strane.
Bivši navijač Juventusa, a ubrzo i Ferrarija!

pigmalion
Formula 1
Formula 1
Unwoken European je napisao/la: 03.09.2024., 22:09 Ali uza sve to činjenica je da Alonso stari, a da mali Stroll nikad neće biti dobar vozač. Za nešto više trebaju odličnog mlađeg vozača dok se Stroll klaunira po stazi. Recimo Sainz bi bio dobar u jakom Aston Martinu.
Ovo je baš, brutalna realnost. Alonso hoće, ali ne može više...... ne ide...... a onaj tatin klaun. :facepalm:

Realista
Karting
Karting
S nama već: 6 god 6 mj
Navija za: AlonsoForever
pigmalion je napisao/la: 04.09.2024., 06:58
Unwoken European je napisao/la: 03.09.2024., 22:09 Ali uza sve to činjenica je da Alonso stari, a da mali Stroll nikad neće biti dobar vozač. Za nešto više trebaju odličnog mlađeg vozača dok se Stroll klaunira po stazi. Recimo Sainz bi bio dobar u jakom Aston Martinu.
Ovo je baš, brutalna realnost. Alonso hoće, ali ne može više...... ne ide...... a onaj tatin klaun. :facepalm:
Zasto mislis da Alonso ne moze vise. Nek namirisi krv i evo njega. Prosle godine redovito postolja dok je bolid to dozvoljavao. Strolla nema na mapi.
Alonso ima duplo vise bodova od njega, i to nesto govori.
Ako je istina da Newey dolazi, onda zajedno s Hondom je velika sansa za WDC 2026.

pigmalion
Formula 1
Formula 1
Realista je napisao/la: 04.09.2024., 08:40
pigmalion je napisao/la: 04.09.2024., 06:58
Zasto mislis da Alonso ne moze vise. Nek namirisi krv i evo njega. Prosle godine redovito postolja dok je bolid to dozvoljavao. Strolla nema na mapi.
Ako je istina da Newey dolazi, onda zajedno s Hondom je velika sansa za WDC 2026.
Dobro. U pravu si. Malo sam prenaglio. Ako Alonso namiriši krv kao prošle godine, kada je Aston šljakao - moguće. Ali opet; godine čini svoje, znaš.
Adrian Newey i ako stvarno dolazi, mislim da prije 2028. neće Aston biti sprreman za vrh. Daj Bože, da griješim.

Alonso king
GP3
GP3
Cini se da je najavljena pressica Aston Martina iduci utorak na kojoj se ocekuje sluzbena potvrda. Konacno malo lijepih vijesti. Nazalost, sto se tice trenutnih performansi Alonso ocekuje jednako los Aston Martin sve dok ne donesu nove dijelove. S obzirom da je u toj prici naveo Baku, Singapur i Austin ocito da postoji sansa kako novi dijelovi nece stici jos neko vrijeme. Takoder, dobra naznaka da vise ne ocekuju ni napredak ovisno o stazi kao na pocetku sezone. Bolid je, po videnom, kanta na svim stazama i uvjetima.

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 11 mj
Realista je napisao/la: 04.09.2024., 08:40
[/quote]

Zanimljiv post obzirom na nick :kokice:
Fino Alla Fine
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡