VN Monaka (Circuit de Monaco) 26. - 29. svibnja 2016.
- croatic f1
- F1puls suradnik
- S nama već: 10 god 6 mj
- Navija za: najstarijeg i najmlađeg
3 mjesta kazne na startnom gridu u Kanadi za Kvjata i Ericssona
https://twitter.com/F1/status/736968189439926272
- dakako
- Formula 4
- Navija za: Mercedes
Osrednja utrka.. Uzimajuci u obzir da je prije godinu dana nesretno izgubio vec dobivenu utrku,Luji se ovdje sreca osmjehnula. Uz dobru voznju i vrhunsku taktiku iz Mercedesa prva pobjeda u sezoni. Trebao bi nakon ovoga biti korektan prema Rosbergu,a sad hoce li vidjet cemo.
Drugi merc jedva spasena utrka,jos nisam nigdje nasao koji je problem,pretpostavljam isto ono sto je Hamilton imao u kvalifikacijama.
Vozac utrke za mene je Daniel,nazalost jos jedna greska boxa,steta,izgleda da se zele nadmetati sa Ferrarijem u broju zajeba.
Bravo za Pereza i Alonsa.
Prizivanje kazne za Lewisa smatram cjepidlacenjem. Zasto!? Jer ako se treba uzimati stoperica i gledati jeli profitirao 0,0?? ili koliko je centimetara u pitanju,onda je to cjepidlacenje,ljudi koji bi da je njihov pulen u pitanju pravili se na istu temu jako grbavi.
Prekocio se,presjekao pasicu(ne sikanu,nego pasicu) i to je to. Naprijed bio,naprijed i ostao.Da je kojim slucajem tu radnju ponovio onda bi kazna bila uredu,ali ovako nikako. Jer da to radi konstantno,znacilo bi da se nemoze obraniti drugacije,nego prljavom taktikom,obzirom da se to nije ponovilo,prica je zakljucena. Isto bih ovako mislio i da je situacija obrnuta.
Kaznjavanja treba biti samo u extremnim slucajevima,a ovaj to nije.
Drugi merc jedva spasena utrka,jos nisam nigdje nasao koji je problem,pretpostavljam isto ono sto je Hamilton imao u kvalifikacijama.
Vozac utrke za mene je Daniel,nazalost jos jedna greska boxa,steta,izgleda da se zele nadmetati sa Ferrarijem u broju zajeba.
Prizivanje kazne za Lewisa smatram cjepidlacenjem. Zasto!? Jer ako se treba uzimati stoperica i gledati jeli profitirao 0,0?? ili koliko je centimetara u pitanju,onda je to cjepidlacenje,ljudi koji bi da je njihov pulen u pitanju pravili se na istu temu jako grbavi.
Prekocio se,presjekao pasicu(ne sikanu,nego pasicu) i to je to. Naprijed bio,naprijed i ostao.Da je kojim slucajem tu radnju ponovio onda bi kazna bila uredu,ali ovako nikako. Jer da to radi konstantno,znacilo bi da se nemoze obraniti drugacije,nego prljavom taktikom,obzirom da se to nije ponovilo,prica je zakljucena. Isto bih ovako mislio i da je situacija obrnuta.
Timski igrac
- MrDoomroom
- Formula 1
- S nama već: 10 god 1 mj
Al to je Monaco nema mjesta za prestizanje i Ricci je sve napravio propisno i još ga je skoro zakucao u ogradu to nije cjepidlacenje nego nekima se gleda kroz prste dok drugi za isto sigurno bi bili kažnjeni.dakako je napisao/la:Osrednja utrka.. Uzimajuci u obzir da je prije godinu dana nesretno izgubio vec dobivenu utrku,Luji se ovdje sreca osmjehnula. Uz dobru voznju i vrhunsku taktiku iz Mercedesa prva pobjeda u sezoni. Trebao bi nakon ovoga biti korektan prema Rosbergu,a sad hoce li vidjet cemo.
Sent from my GT-I8190 using Tapatalk
- Slavenowsky
- Formula 1
- Navija za: Ferrari
Prosli vikend Britanci su srusili internet sa kritikama kako je Rosberg kriv za ono izbacivanje vozaca???? Kojom to logikom?
Sad smo imali situaciju, gdje Hamilton pod pritiskom grijesi i gdje je zajahao pasicu posteno, no u toj situaciji izgubio je ubrzanje, jedino sto je preostalo jeste da zatvara prostor.
Zar nije takvu stvar i Rosberg ucinio? No pitam se bil Hamilton popustio kao sto je to uradio Ricciardo? U Spaniji jasno nije, a u Monaku bi nesto slicno uradio.
No hajde, bilo pa proslo, ono sto je meni gore od ovog zatvaranja, jeste popustanje Rosberga! Bez obzira na situaciju, gdje je Hamilton vidno bio brzi, Rosberg ako ce branit svoju poziciju u sampionatu ne bi smio pustat Hamiltona!
Ovo jeste timski sport, ali ovo sto je Mercedes uradio je cudnovato. U utrci su pustili Hamiltona da prodje, a jos u boxu su ustopali malo Rosberga, citava se situacija doslovno podredila Hamiltonu.
Pitam se bil Hamilton pustio Rosberga u Monaku?
Kako god Lujo je danas dobro vozio, tu nema dileme, ali pored srece imao je i privilegija!
Sad smo imali situaciju, gdje Hamilton pod pritiskom grijesi i gdje je zajahao pasicu posteno, no u toj situaciji izgubio je ubrzanje, jedino sto je preostalo jeste da zatvara prostor.
Zar nije takvu stvar i Rosberg ucinio? No pitam se bil Hamilton popustio kao sto je to uradio Ricciardo? U Spaniji jasno nije, a u Monaku bi nesto slicno uradio.
No hajde, bilo pa proslo, ono sto je meni gore od ovog zatvaranja, jeste popustanje Rosberga! Bez obzira na situaciju, gdje je Hamilton vidno bio brzi, Rosberg ako ce branit svoju poziciju u sampionatu ne bi smio pustat Hamiltona!
Ovo jeste timski sport, ali ovo sto je Mercedes uradio je cudnovato. U utrci su pustili Hamiltona da prodje, a jos u boxu su ustopali malo Rosberga, citava se situacija doslovno podredila Hamiltonu.
Pitam se bil Hamilton pustio Rosberga u Monaku?
Kako god Lujo je danas dobro vozio, tu nema dileme, ali pored srece imao je i privilegija!
🏎 1961, 1964, 1975, 1976, 1977, 1979, 1982, 1983, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2007, 2008...
- MrDoomroom
- Formula 1
https://youtu.be/AxqmgQk0OsoCiki-F1 je napisao/la:Imali di netko snimku/isječak tog Ham. "izleta pod pritiskom" , promaklo mi u utrci.
- Brumica
- GP3
- Navija za: Sebastian Vettel
Radi se o ULTRA soft gumama, koje nikako, ali nikako ne bi trebale držati +40 krugova. Zašto su ih uopće uvodili ako se skoro ni po čemu nisu razlikovale od SS-a? Pirelli izgleda zna samo napraviti gume koje ili predugo ili prekratko drže, sve ostalo je znanstvena fantastika za njihcroatic f1 je napisao/la:
Također, dodao bih da su ovi komentari o izdržljivosti guma zbilja fascinantni, sad svi jebu mater Pirelliju (ponajprije Ferraristi)jer im gume mogu držati 40+ krugova, a kad se ide u boks po 3-4 puta onda svi govore kako su njihove gume smeće i kako umjetno pokušavaju stvoriti show...

They see me strollin', they hatin' 

- MrDoomroom
- Formula 1
Nekad stvarno imam filing da oni bojaju gume pa koga kakve specifikacije zapadnu meni su one vise manje sve isteBrumica je napisao/la:Radi se o ULTRA soft gumama, koje nikako, ali nikako ne bi trebale držati +40 krugova. Zašto su ih uopće uvodili ako se skoro ni po čemu nisu razlikovale od SS-a? Pirelli izgleda zna samo napraviti gume koje ili predugo ili prekratko drže, sve ostalo je znanstvena fantastika za njihcroatic f1 je napisao/la:
Također, dodao bih da su ovi komentari o izdržljivosti guma zbilja fascinantni, sad svi jebu mater Pirelliju (ponajprije Ferraristi)jer im gume mogu držati 40+ krugova, a kad se ide u boks po 3-4 puta onda svi govore kako su njihove gume smeće i kako umjetno pokušavaju stvoriti show...

- hattrick
- Formula 1
- Navija za: Vettel
- Kontakt:
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=ZQu-Psrf6mA[/youtube]
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=TbIRRDUggG4[/youtube]
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=-VUMpWxSodY[/youtube]
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=TjmqQ8_Ygc4[/youtube]
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=HiiS_0vi4r4[/youtube]
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=MUUgNctFWwc[/youtube]
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=TbIRRDUggG4[/youtube]
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=-VUMpWxSodY[/youtube]
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=TjmqQ8_Ygc4[/youtube]
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=HiiS_0vi4r4[/youtube]
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=MUUgNctFWwc[/youtube]
Bolje pet do dvanaest nego ni jednu poslje jedan. 

- dakako
- Formula 4
- Navija za: Mercedes
Prvo kako rekoh protiv sam kaznjavanja gdje situacija nije extremna.MrDoomroom je napisao/la:Al to je Monaco nema mjesta za prestizanje i Ricci je sve napravio propisno i još ga je skoro zakucao u ogradu to nije cjepidlacenje nego nekima se gleda kroz prste dok drugi za isto sigurno bi bili kažnjeni.dakako je napisao/la:Osrednja utrka.. Uzimajuci u obzir da je prije godinu dana nesretno izgubio vec dobivenu utrku,Luji se ovdje sreca osmjehnula. Uz dobru voznju i vrhunsku taktiku iz Mercedesa prva pobjeda u sezoni. Trebao bi nakon ovoga biti korektan prema Rosbergu,a sad hoce li vidjet cemo.
Mozda bi kaznu popusio netko od vozaca sa zacelja ljestvice,kazem mozda,ali vozaci s vrha ljestvice tesko.
Eto Massa nije s vrha ljestvice,pa nije dobio kaznu.
Drugo ako si objektivan onda se moras sjetiti da je Daniel imao dovoljno prostora za proci,ali je bio izvan trkace linije koja je ujedno bila mokra,te je stoga taj pokusaj bio osudjen na propast,zadnji kraj je pobjegao i umalo poljubio ogradu. Da je kojim slucajem bio suh dio na kojem se nasao Rici, nebi Lujo sanse imao,bez obzira na pokusaj,kazem pokusaj,jer ga Lujo nije uspjeo zatvoriti.
I opet, da je Lewis ovo koji put ponovio,jasno bi bilo da je to taktika kojom zeli obraniti poziciju i tada ne bih imao nista protiv kazne.
Da to je cjepidlacenje.
Timski igrac
- Ferrari1345
- Formula 1
- S nama već: 10 god 5 mj
- Navija za: Glasniju F1
Pa zar se vi pravite sljepi ili šta? Te ultrasoft su zapravo Supersoft iz 2013.... Opće je poznato da su 2014 boje ostale iste a gume su postale za jednu stepenicu tvrđe... Sada su zapravo predstavili te US koje su te stepenice ko i one iz 2013.
Da i ja napokon napravim kratki rezime.... Čestitke pobjedniku i njegovoj strategiji. Jedini minus što se tiče startegije bi bio prerani ulazak na gume za suho jer je Hamilton koji je bio ispred Ricciarda nakraju izgubio dobrih 5 sekundi ali ga je na kraju taj blaf iz RB spasio...
Onaj "incident" bi ja osobno opravdao. Možda je bil tijesno ali ostavio mu je minimum minumuma... Na nesreću Danijela ta ostavljena linija je bila mokra i nije imao sreće. Možda preagresivno ali... Neki nogometni žuti karton. Da je kojim slučajem ponovno to napravio onda bi se pričalo o eventualnoj kazni...
Rosberg pokazao kako prvak ne vozi. Pametnome dosta. Ovime se ne zaslužuje svjetsko prvenstvo
Eh Riči. Odličan vikend ali kad te nejde, nejde. Prvo španjolska pa onda ovaj Monako. Zbilja nema opravdanja nego isprike od strane Red Bulla. RB je zato bio pošteno najbrži auto cijeli vikend po svim uvjetima... Nakon Sinagpura napokon imamo pobjeđeni Mercedes...
Perezu kapa do pada, zajedno sa Alonsom. Odlična strategija vrijedna treće i pete pozicije... Eh kad bi samo Ferrari kupio ove stratege iz FI... Di bi im bilo kraja
Ferrari nah . U kvalama dobro iza RB i Mercedesa. Utrka od strane Vettela zaglavljena iza Masse i Force Indije pa o njihovom trkačem tempu nema nekih reprezentativnih rezultata... Taktika je opet bila presudna, te žalim što se nisu kockali kao i Hamilton
Kimi (opet) podbacio. Naiskusniji vozač pa prvi izleti. Dokle više
Ostale mi se neda komentirat.. Osim nama nikad drage FIA-e
prvi debeli minus je start utrke. Ok prožvakao sam to što nisu startali normalno iako sam mišljenja da je to moglo proći startom. Ali zašto vožnja 6 krugova iza SC-a. Ako ste rekli start iza SC-a onda sam očekivao SC van prvog kruga kao što je bila situacija u Kini 2009.
Onda druga stvar koja je možda i Hamiltonova krivnja je što je dao šampanjac nikome drugome nego Bieberu : . Ali pošto znam da če ljudi reći da zašto nebi dao šampanjac, onda bi krivnju opet prebacio na FIA-u. Zašto se "famous" ljudima dopuštava da šeću pored podija... Kakva je to glupost? Važno da već patentiraju HALO spravice za zaštitu od vrečica
Hulkenberg - 0 champagne in F1 career
Bieber - 1 champagne in F1 career
[ link do slike ]
Bar je Ricciardo mogao riješit svoje frustracije na njemu
Ok sad sam bezobrazan
Uglavnom utrka je bila dobra, sezona nam je odlična. Mogli smo vrlo lako imati 4 različita pobjednika da je bilo više sreće. Još da je Ferrari blizu možemo imati dobar troboj naprijed. A i sredina je dosta gusta sa ovom preporođenom Force indijom
@hattrick spasio si me posla. Taman htio poljepiti ove silne videe
Da i ja napokon napravim kratki rezime.... Čestitke pobjedniku i njegovoj strategiji. Jedini minus što se tiče startegije bi bio prerani ulazak na gume za suho jer je Hamilton koji je bio ispred Ricciarda nakraju izgubio dobrih 5 sekundi ali ga je na kraju taj blaf iz RB spasio...
Onaj "incident" bi ja osobno opravdao. Možda je bil tijesno ali ostavio mu je minimum minumuma... Na nesreću Danijela ta ostavljena linija je bila mokra i nije imao sreće. Možda preagresivno ali... Neki nogometni žuti karton. Da je kojim slučajem ponovno to napravio onda bi se pričalo o eventualnoj kazni...
Rosberg pokazao kako prvak ne vozi. Pametnome dosta. Ovime se ne zaslužuje svjetsko prvenstvo

Eh Riči. Odličan vikend ali kad te nejde, nejde. Prvo španjolska pa onda ovaj Monako. Zbilja nema opravdanja nego isprike od strane Red Bulla. RB je zato bio pošteno najbrži auto cijeli vikend po svim uvjetima... Nakon Sinagpura napokon imamo pobjeđeni Mercedes...
Perezu kapa do pada, zajedno sa Alonsom. Odlična strategija vrijedna treće i pete pozicije... Eh kad bi samo Ferrari kupio ove stratege iz FI... Di bi im bilo kraja
Ferrari nah . U kvalama dobro iza RB i Mercedesa. Utrka od strane Vettela zaglavljena iza Masse i Force Indije pa o njihovom trkačem tempu nema nekih reprezentativnih rezultata... Taktika je opet bila presudna, te žalim što se nisu kockali kao i Hamilton
Kimi (opet) podbacio. Naiskusniji vozač pa prvi izleti. Dokle više

Ostale mi se neda komentirat.. Osim nama nikad drage FIA-e
prvi debeli minus je start utrke. Ok prožvakao sam to što nisu startali normalno iako sam mišljenja da je to moglo proći startom. Ali zašto vožnja 6 krugova iza SC-a. Ako ste rekli start iza SC-a onda sam očekivao SC van prvog kruga kao što je bila situacija u Kini 2009.
Onda druga stvar koja je možda i Hamiltonova krivnja je što je dao šampanjac nikome drugome nego Bieberu : . Ali pošto znam da če ljudi reći da zašto nebi dao šampanjac, onda bi krivnju opet prebacio na FIA-u. Zašto se "famous" ljudima dopuštava da šeću pored podija... Kakva je to glupost? Važno da već patentiraju HALO spravice za zaštitu od vrečica
Hulkenberg - 0 champagne in F1 career
Bieber - 1 champagne in F1 career
[ link do slike ]

Bar je Ricciardo mogao riješit svoje frustracije na njemu

Uglavnom utrka je bila dobra, sezona nam je odlična. Mogli smo vrlo lako imati 4 različita pobjednika da je bilo više sreće. Još da je Ferrari blizu možemo imati dobar troboj naprijed. A i sredina je dosta gusta sa ovom preporođenom Force indijom
@hattrick spasio si me posla. Taman htio poljepiti ove silne videe

"Formula 1 je jedini sport čiji problem rješavaju tako što naprave još jedan problem"
-
senja
- Baniran
- S nama već: 9 god 11 mj
- Navija za: Vettel
Joj ovi su microatic f1 je napisao/la:Perez je također bio sjajan danas, tko bi njega očekivao na podiju nakon kvala. Zanimljivo je da mu je ovo već treći podij za Force Indiju, dok toliko razvikani Hulk i dalje nema nijedan...

- Frantic
- Formula 1
- S nama već: 10 god 2 mj
Jbga, Hulk se posvađao sa podijem izgleda.
A već sam pisao o tome, Perez je sve podije osvojio u nekim čudnim/haotičnim trkama, kakva je bila i današnja.
Čak sam i mišljenja da bi mu se jednom tako moglo potrefiti sa taktikom/vremenom/sudarima/SCom pa čak i da pobijedi.
Dobro, treba i to znati.
A već sam pisao o tome, Perez je sve podije osvojio u nekim čudnim/haotičnim trkama, kakva je bila i današnja.
Čak sam i mišljenja da bi mu se jednom tako moglo potrefiti sa taktikom/vremenom/sudarima/SCom pa čak i da pobijedi.

Dobro, treba i to znati.
Yeah, it's on purpose!
Jedan je Leclerc!!
Jedan je Leclerc!!

► Prikaži “Spoiler”
- MSC
- Formula 1
- S nama već: 9 god 10 mj
- Kontakt:
Da Red Bull nije Ricciardu uzeo dvije pobjede za redom, danas bi Ricci bio drugoplasirani u ukupnom poretku.
"What a little star." May 26, 2012.
- Frantic
- Formula 1
Ima i tog kolega.MSC je napisao/la:Da Red Bull nije Ricciardu uzeo dvije pobjede za redom, danas bi Ricci bio drugoplasirani u ukupnom poretku.
Yeah, it's on purpose!
Jedan je Leclerc!!
Jedan je Leclerc!!

► Prikaži “Spoiler”
- Dani Verified
- Formula 1
- Navija za: Hamilton, Leclerc, Ricci
Da se prisjetimo da Monako nije za klince:
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=jFAOjZfvDgE[/youtube]
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=4uO9UP-n_B4[/youtube]
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=jFAOjZfvDgE[/youtube]
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=4uO9UP-n_B4[/youtube]

- Ciki-F1
- Formula 2
- Navija za: Raikkonen Vettel Rosberg
http://www.skysports.com/f1/news/12433/ ... aco-gp-win
Lijepo od njega, mada ne je izvor sve samo ne objektivan, ali neka.
Lijepo od njega, mada ne je izvor sve samo ne objektivan, ali neka.
Kimi, zadnji Ferrarijev prvak......