Ljudi moji, Vettel ne bi onako reagovao da nije udario Kimi-ja kako ne shvatate. Nije mala stvar ostetit svog timakog kolegu, pa umalo ostetit cijeli tim. Nikog ne branim, al onaj potez Kvyata nije sad bio neki famozni potez, vec i on sam je rekao, pokusao sam, riskantno je, no ako mogu doci do "bolje pozicije, opet cu to uradit!" To znaci idem na sve ili nista. Ja inace ne volim takve vozace, neki jednostavno to rade sa stilom, dok drugi idu na sve ili nista. Kvyat je isao dosta siroko, ali i oba Ferrarija su, u onako ne bas konfornoj situaciji neko je morao izvisit, naravno ko ce drugi nego peh Kimi
Generalno ovo preticanje Kvyata mi nije za potez dana, nego za hrabrost dana. Potez dana mi je Vettel (jedini) na SS gumama, nadoknadio izgubljeno, sustigao 2, cekao ga da udje u box, izasli zajedno, odmah ga napao i krstario na 2 poziciji! Dakle startao sa 4, na startu spao na 10, pa sa ostecenim bolidom vozio do kraja utrke, znaci sve u svemu dooljno da bude vozac dana, zvucim subjektivno, al tako je

!