VN Kine (Shangai circuit) 15. - 17. travnja 2016.

📰 Trenutno aktualne vijesti u svijetu Formule 1.

dakako
Formula 4
Formula 4
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: Mercedes
vlado je napisao/la:Dakako, pa tim vise me cudi reakcija Vettela. Jer oba poteza su takva kakvim ih opisujes.
Mene ne cudi Vettelova reakcija,ne dozivljavam ga ni blizu kao pojedinci ovdje,pun je mana kao ja i ti ili Lujo i Rosberg.

Problem se krije u drugom kutu,ekipa koja druka za nekog vozaca,odmah se ufura da je taj savrsen u apsolutno svemu i to bi jos bilo ok da ne smaraju,al ono bas smaraju druge,ako imaju iole objektivnije stajaliste. Fanbojstina na maksimum :zubo:
Timski igrac

Slavenowsky
Formula 1
Formula 1
Navija za: Ferrari
Ljudi moji, Vettel ne bi onako reagovao da nije udario Kimi-ja kako ne shvatate. Nije mala stvar ostetit svog timakog kolegu, pa umalo ostetit cijeli tim. Nikog ne branim, al onaj potez Kvyata nije sad bio neki famozni potez, vec i on sam je rekao, pokusao sam, riskantno je, no ako mogu doci do "bolje pozicije, opet cu to uradit!" To znaci idem na sve ili nista. Ja inace ne volim takve vozace, neki jednostavno to rade sa stilom, dok drugi idu na sve ili nista. Kvyat je isao dosta siroko, ali i oba Ferrarija su, u onako ne bas konfornoj situaciji neko je morao izvisit, naravno ko ce drugi nego peh Kimi :)

Generalno ovo preticanje Kvyata mi nije za potez dana, nego za hrabrost dana. Potez dana mi je Vettel (jedini) na SS gumama, nadoknadio izgubljeno, sustigao 2, cekao ga da udje u box, izasli zajedno, odmah ga napao i krstario na 2 poziciji! Dakle startao sa 4, na startu spao na 10, pa sa ostecenim bolidom vozio do kraja utrke, znaci sve u svemu dooljno da bude vozac dana, zvucim subjektivno, al tako je :)!
👤 1952, 1953, 1956, 1958, 1961, 1964, 1975, 1977, 1979, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2007...
🏎 1961, 1964, 1975, 1976, 1977, 1979, 1982, 1983, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2007, 2008...

Slavenowsky
Formula 1
Formula 1
Ferrari1345 je napisao/la:Odlična snimka sudara iz prvog zavoja, ovaj put i iz Kvyatovog onboarda... Inače prostor u koji je ušao kvyat je bio ogroman, puno veći nego što sam očekivao

http://www.formula1.com/content/fom-web ... urn_1.html
Meni ovaj Kyat izgleda ko onaj Butthead :D jos se smije isto, a Vettel ko onaj Beavis :)

Vettel: You came like a torpedo."
slikaslika

Kvyat: "I was racing, but... he he heee hee heeee"

:D
Zadnja izmjena: Slavenowsky, dana/u 18.04.2016., 19:45, ukupno mijenjano 1 put.
👤 1952, 1953, 1956, 1958, 1961, 1964, 1975, 1977, 1979, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2007...
🏎 1961, 1964, 1975, 1976, 1977, 1979, 1982, 1983, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2007, 2008...

alonso5
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 9 mj
Navija za: Alonso & Lorenzo
PAJO je napisao/la:Incident usporedno sa Vettel-ovog i kvayat-ovog bolida
https://www.formula1.com/content/fom-we ... urn_1.html
Pogledao sam vise puta snimak i Seb je otisao presiroko a ovom je ostao veci prostor i ubacio se sto je sasvim logicno a Seb je jos naveo da je uletio kad torpedo a po ovom videu to i nije tako strasno izgledalo odnosno nije mi tako brzo izgledalo kao sto je Seb to opisao.
Ako bi nekom isla krivica (a ne bi trebala da ide nikom jer je to trkaci incident) onda je to Kimi koji je se malo neoprezno vratio na stazu a Seb je u tom trenutku bio u sendvicu.
"postoje 22 pilota,šest od njih su dobri,tri su izuzetna,ali postoji samo genije,to je Alonso" #JackieStewart

mzf1
F1puls vozački prvak
F1puls vozački prvak
Prvi put kad san gleda nisan iša za tim, ali sad kad san incident odgleda sto puta, smišan mi je i možda najjači dio kad dođu u sobu prije podija. Kvjatov govor tila mi je ko da gledan svoju malu sestru kad nešto zajebe, nasmije se pogleda mi i kaže, a što je ono bilo. Vettel se čim su izašli iz bolida rukova s njim i čestita mu, i što se tiče incidenta vjerojanto je reka ko ga jebe 2. san, Kimi je tu negdi, moglo je proći i gore, ali kad ga je pita što je ono biloi još se onako nasmija, došlo mu je da mu jebe sve po spisku.

Ferrari1345
Formula 1
Formula 1
Navija za: Glasniju F1
U trenutku kontakta Kvyat nije otišao preširoko. Tako ako ga već krivite, krivite ga zbog konkretne stvari

Točka prvog dodira
[ link do slike ]

Točka drugog dodira
[ link do slike ]

Trenutak 1. dodira sa onboard snimke
[ link do slike ]

trenutak 2. dodira sa onboard snimke
[ link do slike ]

Po meni je Seb pregrubo reagirao. Dobro je netko rekao, da je to bio Alonso, Button ili neko drugi sigurno ga nebi tako napapao. Dobro je znao da je kvyatu ovo 2. podij u karijeri te je trebao kao netko iskusniji malo bolje i smirenije pristupiti. Pogotovo zato jer mu nije ni dao riječ na početku
Sa jedne strane je razumno je da je tako reagirao, jer je kao što je slaven rekao ipak udario u svojoj tim i snosi odgovornost zbog toga

Kako god mislim da se je to trebalo riješit izma kamera i na ljepši način
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=KOnXwVO2dlo[/youtube]
Zadnja izmjena: Ferrari1345, dana/u 18.04.2016., 20:16, ukupno mijenjano 1 put.
slika

"Formula 1 je jedini sport čiji problem rješavaju tako što naprave još jedan problem"

HeatBlast44
Baniran
Baniran
Navija za: Mc'Laren, Lewis, Wehrlein
Slavenowsky je napisao/la:Generalno ovo preticanje Kvyata mi nije za potez dana, nego za hrabrost dana. Potez dana mi je Vettel (jedini) na SS gumama, nadoknadio izgubljeno, sustigao 2, cekao ga da udje u box, izasli zajedno, odmah ga napao i krstario na 2 poziciji! Dakle startao sa 4, na startu spao na 10, pa sa ostecenim bolidom vozio do kraja utrke, znaci sve u svemu dooljno da bude vozac dana, zvucim subjektivno, al tako je :)!
kad si već subjektivno navalio, potez dana je Hamiltonovo preticanje Bottasa posle one duge desne krivine :mrgreen:
Steta je bila minimalna, djelic na krilu i volan koji je bio malcice van balansa. Ako je to tolika steta, sta je onda kod Hamiltona :D

što se tiče incidenta, msm da ne bi došlo do kontakta da se Ferrariji nisu sudarili, jer bi ga tad vidili kad bi proletio i usporili bi i msm da bi Vettel opet profitirao, jer bi Kimi usporio, a Vettel uzeo putanju prema kerbu, dok bi Kvyat i dalje skretao :D opet Kimi sam sebi kriv, džaba svi snimci :zubo:

EDIT : sam je sebi kriv, mogao je šire ići...

[ link do slike ]
slikaslika

avetma
Administrator
Administrator
S nama već: 10 god 4 mj
Kontakt:
Ferrari1345 je napisao/la:U trenutku kontakta Kvyat nije otišao preširoko. Tako ako ga već krivite, krivite ga zbog konkretne stvari
Ne možeš pričati o trenutku, nije Vettel prigovorio na to gdje se Kvyat pozicionirao nego kojom je brzinom dojurio, a brzinu ne možeš vidjet na jednom frejmu situacije. Pogledaj kuda je Kvyat otišao nakon udarca, to je samo potvrda da je dojurio prebrzo. Meni je isto bezveze da je popizdio na njega onako ispred kamera, pogotovo zato jer je ovaj izgledao malo pogubljeno, ali već su na podiju izgledali u normalnim odnosima, tako da tu nema zle krvi. Malo materijala za nas fanatike i ništa više. :)

Ferrari1345
Formula 1
Formula 1
Navija za: Glasniju F1
Po čemu ti je onda Kvyat kriv? Ako se to desilo nakon udarca ne vidim razloga zašto bi bio kriv za to prije...

Naravno, ne tvrdim da se nije zaletio ali ovo je po meni trkači incident u kojem je prvo izvisio Vettel pa onda Kimi

I još ću dodat da se dobije dojam kakva je trkača linija jer neki doživljavaju kao da je odletio u Japan
[ link do slike ]

[ link do slike ]
slika

"Formula 1 je jedini sport čiji problem rješavaju tako što naprave još jedan problem"

Ferrari
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
Seb i Kimi su bili na trkaćoj liniji. Kvyat nije po tvojoj tvrdnji?
On se ubacio nakon sto su se ova dvojica zapetljala jer nije bilo prostora na lijevoj strani zbog Kvyata.
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari
slika slika

lajam nison
Karting
Karting
S nama već: 9 god 5 mj
Neznam zašto se toliko napada kvyata,koliko ja znam prednost ima onaj na unutrašnjoj putanji tako da je on najmanje kriv
Svaki bolji vozač bi otišao u onoliki prostor u borbi za pozicije

mzf1
F1puls vozački prvak
F1puls vozački prvak
I Grosjean je 2012. ima ovakva ulićanja, ali to je jednoznačno označeno ko forsirano, a posli je i sam na pitanje o tom reka da je naučija da se utrka ne dobiva na startu nego kroz svaki odvezeni krug. Potez Kvjata bi bija genijalan da je osta do desnog ruba, međutim da je iša brzinom koju bi moga iskontrolirati onda nebi uopće doša u situacija da se izravna s Vettelom.

MSC
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 8 mj
Kontakt:
Ne napada se, raspravlja se. Kvjat je jednostavno uletio prebrzo u zavoj, fulao i apex i racing line i jednostavno napravio "dive in". Kako god, Seb nije imao kamo, Kimi je imao mjesta lijevo ali se vidi da je sekundu ranije blokirao kotač i vračao se u desno naglo. Da je nastavio vanjskom stranom, Kvjat bi proletio, Vettel bi mu vratio s unutarnje i gotovo. Ipak, Ispalo je dobro za Kvjata uz sreću kontaktu s Kimijem. Kako god bilo, išao je u slobodan prostor i to je to. Kako kaže Arrivabenne - Utrkivanje!
"What a little star." May 26, 2012.

Lady
GP3
GP3
HeatBlast44 je napisao/la: [ link do slike ]
[ link do slike ]
začuđen sam, mislio sam da je live timing prolupo...

Bitno da je live timing prolupao.... :rofl: :rofl:
slika

The Simpsons
Karting
Karting
S nama već: 9 god 7 mj
Vettel je trebao pustiti gas i kontakta sa Kimijem ne bi ni bilo. Oba vozača (Kvy i Kim)su u trenutku kontakta ispred Vettela. Slabo je reagirao. Vjerojatno ga je Rus iznenadio ali mogao je bolje.
Start, prvi zavoji, gužva, sudari...Normalne stvari u f1 ;)

Lady
GP3
GP3
Jok Simps.... Vettel je itekako zakočio, ali đabe....
slika

Ferrari Maniac
Formula 1
Formula 1
Navija za: Scuderia Ferrari
Isusek dragi dođem dan poslije, a ono još 2-3 stranice ispisane o jednom "incidentu" na utrci. Sve je u redu, kužim da smo na forumu i ne smeta meni uopće čitati mišljenja, ali brate mili ja stvarno ne razumijem zašto se diže tolika prašina oko toga. Istina da je Kimi sasjekao zavoj, Seb se pogubio, a Kvjat koji se ponio kao najspretniji trkač od njih trojice se naglavačke ubacio unutra s time da je dobro kontrolirao prvi dio zavoja, a kasnije samo produžio što se vidi sa svih ovih silnih snimki koje ste postavili. Ono što želim reći je da bi se ovo trebalo tretirati kao obični trkaći incident, a ne bacati kamenje po njima i upirati prstom. Upravo ovakve rasprave dovode do onog stanja u kojem vozači i za najmanju sitnicu cendraju - a siguran sam da to nitko ne želi, nego želimo gledati pravo utrkivanje i grčevitu borbu za te pozicije (barem ja). Uopće ne mislim da bi se ovome trebala pridavati neka pozornost jer ispada da je sad tu netko od njih izbacio pola grida s utrke. Tome pridonosi Sebova reakcija (koju donekle razumijem jer je ipak on nabrijan i sve to) i sve ove blesave rasprave o tome tko je kriv za to što se netko dotaknuo.
Nitko nije kriv! Čisti trkaći incident i to govorim kao navijač Ferrarija i predlažem vam da se što prije ostavite te rasprave bez kraja i razmišljate o stvarima koje su zaista bitne - kao na primjer pace-ovi timova, vozača, njihove strategije... znate - sve ono o čemu bi se i inače trebalo raspravljati nakon GP vikenda...
Sisu (fin.)

dakako
Formula 4
Formula 4
Navija za: Mercedes
Lady je napisao/la:
HeatBlast44 je napisao/la: [ link do slike ]
[ link do slike ]
začuđen sam, mislio sam da je live timing prolupo...

Bitno da je live timing prolupao.... :rofl: :rofl:
@ Lady
Kolegice pa zar i ti stvarno mislis da je ovo na VN Kine stvarna forma Luje i njegovog bolida.

Lijepo se moglo vidjeti Luju kako do 13. ili 14. kruga grize,a bolid spremno odgovara,ali nakon toga krenuo je propadati kao zeton. Ni nakon prelaska na nove setove,stvari se nisu popravile. Pa tko god je prisao Massi i Luji prelazio ih je kao od sale. Za Williams mi je jasno,u banani su,ali ovo drugo.....
Odjednom Mercedes koji inace snadbjeva Williams motorima ima losiji bolid i losijeg vozaca i to je kao objektivno stvarno stanje stvari.
Timski igrac

hattrick
Formula 1
Formula 1
Navija za: Vettel
Kontakt:
https://twitter.com/FiftyBuckss/status/721584287691182080 https://twitter.com/FiftyBuckss/status/721578159108440064 https://twitter.com/FiftyBuckss/status/721564998833741828 https://twitter.com/FiftyBuckss/status/721773211516538882 https://twitter.com/Gianludale27/status/722133143747170306 ______________________________

Bolje pet do dvanaest nego ni jednu poslje jedan. slika

Ferrari
Formula 1
Formula 1
Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
:rofl: :rofl:
Ova parodija na Seba i Kvyata :rofl:
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari
slika slika
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡