Scuderia Ferrari

🏎️ Svaki aktualni F1 vozač i momčad zaslužuju ovdje svoju temu.

Ferrari
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 1 mj
Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
croatic f1 je napisao/la: 28.08.2019., 22:32
LH44 je napisao/la: 28.08.2019., 21:06 Ako je inspirisano starim Eau Rouge, onda :thumbs:
NijE li tO RaiDillOn? :prcnjau:
Nije.

Ovo je baš Eau Rouge zavoj.
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari
slika slika

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
S nama već: 10 god 4 mj
Navija za: najstarijeg i najmlađeg
Nije li Eau Rouge lijevo skretanje, a Raidillon desno? Da se razumijemo, i meni fora ide na živce nakon godinu dana, ali mi je jednostavno uništen naziv tog zavoja do kraja života :mrgreen:

Ferrari
Formula 1
Formula 1
croatic f1 je napisao/la: 28.08.2019., 22:58 Nije li Eau Rouge lijevo skretanje, a Raidillon desno? Da se razumijemo, i meni fora ide na živce nakon godinu dana, ali mi je jednostavno uništen naziv tog zavoja do kraja života :mrgreen:
Pa da.

Znači ovaj "flick" u lijevo je Eau Rouge, a to onaj plakat i pokazuje :zubo:
slika slika

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Navija za: najstarijeg i najmlađeg
Ne, ne, ja sam replicirao Heatu koji je rekao da je Eau Rouge oštar, a to je zapravo Raidillon :mrgreen:

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Navija za: Ferrari
slika
Properly speaking, the Eau Rouge corner is only the left-hander at the bottom. The following right-hander that leads steeply uphill, which was introduced in 1939 to shortcut the original Ancienne Douane hairpin, is called Raidillon.
The whole combination (Turns 2, 3, 4) is called “Raidillon de l’Eau Rouge” wich means “Climb of/near the Eau Rouge”

Ovi, opet, malo pomjeraju Raidillon sa "uphill" na "top of the hill".
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

Sarma Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 3 mj
https://twitter.com/AlbertFabrega/status/1167017105402880000

LH44
Formula 1
Formula 1
S nama već: 6 god 8 mj
Navija za: McLaren, HAM, RIC, NOR
@croaticf1 @Ferrari
Upravu ste obojica, ako je Eau Rouge oštriji odmah je i Raidillon, samo ja tu krivinu lijevo-desno-lijevo kao cjelinu i dalje tretiram kao Eau Rouge, jbga kad sam ja počeo gledat to je nazivano tako i većina je tako tretirala dok štreber sa wtf1 nije napravio meme :D

Inače Raidillon se dugo vremena smatrao krivina lijevo na vrhu brda, a ova ispod udesno Eau Rouge. Jedino sam na snimcima Španskih komentatora čuo za Raidillon, na Spa 2008 kad Lewis izleti van, komentator spominje Raidillon, a ne Eau Rouge. Englezi, Njemci, Balkanci, Talijani i ostali koje sam gledao samo Eau Rouge.

Meni je to sve Eau Rouge slika

Sent from my ATU-L21 using Tapatalk

slikaslika

Har Kl
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god
Navija za: Mercedes
LH44 je napisao/la: 29.08.2019., 13:32 @croaticf1 @Ferrari
samo ja tu krivinu lijevo-desno-lijevo kao cjelinu i dalje tretiram kao Eau Rouge,
...
Meni je to sve Eau Rouge slika
Slažem se :mrgreen:
I ja sam bio neugodno iznenađen kad sam saznao da najbolji zavoj od svih zavoja nije Eau Rouge nego Radilon.
Ali i dan danas kad nekom kažem Eau Rouge, u glavi mi je slika Radilona.
Za mene je to jedna cjelina :thumbs:

Ferrari
Formula 1
Formula 1
Barem neće biti sezona bez pobjede :thumbs:

Ajmo sada uzeti tu Monzu napokon...9 godina...
slika slika

f1zd
F1puls konstruktorski prvak
F1puls konstruktorski prvak
S nama već: 9 god 5 mj
Navija za: Vettel,Ferrari
Ferrari je napisao/la: 01.09.2019., 17:55 Barem neće biti sezona bez pobjede :thumbs:

Ajmo sada uzeti tu Monzu napokon...9 godina...
Jako mi je drago zbog toga, ali dojam utrke mi je jako loš. Totalno sam izgubio volju za gledanjem nakon onoga jučer i pola utrke sam na mobitelu proveo....

Znam da nema previše veze s pobjedom Ferrarija, ali sam morao to reći. Nadam se pobjedi u Monzi, to bi bilo odlično.

Frantic
Formula 1
Formula 1
Nadam se i ja pobjedi u Monzi.
Tamoe nema ovakvog "srednjeg" sektora, već je sve jedan te siti sektor. :mrgreen:
Možda bi moglo biti i 1-2.
Jbga, apetiti rastu, zinula guzica.... :chill:
Yeah, it's on purpose!

► Prikaži “Spoiler”

Gilles
GP3
GP3
S nama već: 9 god 8 mj
Jbg, ova pobeda je došla jedno 8-9 trka prekasno. Mislim da ne bi imali šanse svakako ali bi moral bio na višem nivou. Vidim da se u temi same trke veliča koliko je Ferrari brz na pravcu. Čoveče ljudi kao da od juče gledaju F1. Menjao bih ja ovu brzinu na pravcu samo tako za brzinu i stabilnost u sporim i srednje brzim zavojima. RB je 4 godine bio dominantan sa maltene najsporijim bolidom na stazi. Realno imamo 3-4 trke gde sa max brzinom možeš nečemu da se nadaš. 2009 Fizikela je maznuo pole baš u Belgiji i bili su ok i sledeću trku u Monzi i to u Force Indiji.

Drago mi je zbog It is I Lecrerc mada je i on grešio ali je uspeo na kraju i samo se to gleda. Vettel je odvezao koliko je mogao i odigrao ovaj put dobrog vozača No2.

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

slika

Ferrari
Formula 1
Formula 1
Srećom pa imamo najjači par na gridu koji je sposoban biti u vrhu i jedan iza drugoga te pobijediti na ovaj način štiteći leđa jedan drugome.

Nije situacija kao u RBR-u sa Gaslyem ili u Mercedesu sa Bottasom koji znaju zaostajati za kolegama 10-20 sekundi nakon niti pola utrke...kada si ovako blizu onda imaš i ovakve opcije kao danas!

Napokon malo veselja i ovim ljudima!

slika

slika

slika

Maranello...druga zastava ove sezone!
slika
slika slika

Sarma Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 3 mj
Ma nakon Barcelone se vidjelo da je promašen koncept...
Hebeš ti tu brzinu na pravcima, danas su jedva na guzove dobili... Ferrari je prije imao probleme na kvalifikacijama, ali zato u race paceu bio jak... danas je kontra, Mercedes ubija na utrci, jaki na gumama i potrošnji, staze koje u prošlim sezonama nisu odgovarale Mercedesu ove sezonu na njima rasturaju, e to je vrhunski posao...

Ferrari će vjerojatno uzeti Monzu, bilo bi dobro P1 i P2 bar eto u Monzi i to je to, sezona je i tako usrana i propala, neka prođe što prije...

Multi 21
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god
Navija za: Ferrari, Vet, Max
Ovaj motor i šasija iz 2017. :aww:
Zajebali su, išli su iz krajnosti u krajnost. Mercedes je taman na sredini.
"If everything seems under control, you're not going fast enough." Mario Andretti

Frantic
Formula 1
Formula 1
Multi 21 je napisao/la: 01.09.2019., 23:29 Ovaj motor i šasija iz 2017. :aww:
Ehhhhhh, volio bi i ja da budem "kalif na mjesto kalifa" :mrgreen:
Yeah, it's on purpose!

► Prikaži “Spoiler”

Iceman
Formula 1
Formula 1
Navija za: Ferrari, KR7
Multi 21 je napisao/la: 01.09.2019., 23:29 Ovaj motor i šasija iz 2017. :aww:

Šasija iz 2017 je bila sposobna da pobjedi u Monacu, ova koliko toliko u Spa, a vidjet cemo sto ce biti za tjedan dana.
Mislim da je proslogodisnja bila pravi optimum uz vrlo jak motor.
Nazalost zakazali su ove sezone iako bih rekao da Pirelli ima svoje prste u pekmezu kod vecine momcadi.

Cestitke Leclercu na prvoj pobjedi u vrlo tuznim okolnostima.
Cini se izrazito mentalno stabilan i prizemljen mladi covjek koji ima brzinu i kao sto sam spomenuo prije par mjeseci, rast ce iz utrke u utrku.
Cilj opravdava sredstvo tako da me .......... za ove koji placu za Vettelovom utrkom. Ti koji sada cmolje valjda su cmoljili i nad Barrichelom, Massom, Raikkonenom itd.
Ono bilo je vidljivo iz svemira koja je Ferrarijeva karika jucer bila losija. Mozda su mu uz bolju taktiku mogli priustiti 3 poziciju, al ono ocigledno 1-4 je bolje od 2-3.

Vettela ce samo iz ove njegove melankonije samo izvuci pobjednicki bolid sljedece sezone, uz naravno da bude brzi od mladog lavića inace predviđam oproštaj.
Evo drzim fige da se trgne jer ovako njegova forma uz njegovu reputaciju izgleda otuzno

Dani Verified
Formula 1
Formula 1
Navija za: Hamilton, Leclerc, Ricci
@sarma mislim da će u kvalama u Monzi mercedes biti bliže ferrariju, ako ne i ispred. Drugi sektor bi mogao biti dobitan.
slika

senna66 Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 2 mj

Ferrari je napisao/la:]
Maranello...druga zastava ove sezone!
Hehe. Još da uzmu treću pobjedu kod kuće da se digne samopouzdanje i ostatak sezone neka pametno odrade svaku trku, maksimalno moguće, uz grešku Merca možda dodamo i 4. pobjedu. Treba im samopouzdanja za 2020., nisu oni toliko loši i mutavi kao što znaju ispasti. Vjerojatno je jedan dio toga i zbog promašene filozofije koje su bili svjesni u ranom dijelu sezone. Dosta toga imaju za poboljšati pa evo im do kraja sezone prostor za vježbu.
Zadnja izmjena: senna66 Verified, dana/u 02.09.2019., 11:36, ukupno mijenjano 1 put.
slika

LH44
Formula 1
Formula 1
S nama već: 6 god 8 mj
Navija za: McLaren, HAM, RIC, NOR
Dani je napisao/la:@sarma mislim da će u kvalama u Monzi mercedes biti bliže ferrariju, ako ne i ispred. Drugi sektor bi mogao biti dobitan.
Ma nisu to neke krivine na Monzi da sad tu aerodinamika ima nekakav uticaj, Ascari je jedina krivina gdje je aerodinamika presudna. Mene ne bi čudilo da imamo isti zaostatak u kvalama, pa čak i veći jer je tamo sve jedan sektor, pravci slika

Sent from my ATU-L21 using Tapatalk

slikaslika
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡