F1 Vijesti

📰 Trenutno aktualne vijesti u svijetu Formule 1.

Ferrari Maniac
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 1 mj
Navija za: Scuderia Ferrari
Sisu (fin.)

DaveGilmour
Formula 2
Formula 2
S nama već: 9 god 4 mj
Navija za: Sve driven by Verstappen
@Maniac

Meni su na TV-u bili dobri i 2014. :zubo:
Štoviše, baš mi se svidio taj novi zvuk turbo motora i ni u jednom trenutku mi V8-ice nisu falile.

Iskreno mi uopće ne ide u glavu zašto je nekome zvuk motora koji čuje preko TV-a tako bitan. Meni je bitno jedino da ima nekakvog zvuka i da nije grobna tišina kao na Formuli E, a sad hoće li zvuk biti visokofrekventvno zavijanje ili nešto dublji zvuk V6 turbo motora, to mi je svejedno. Baš sam nedavno krenuo gledati 2010. da se malo prisjetim što se sve te godine događalo i ni u jednom trenutku mi nije kroz glavu prošlo "Joj, da se bar ovaj zvuk vrati nazad". Čak me nekad znao i zasmetati taj zvuk V8-ica :neznam:

Drugi par rukava je live gledanje utrke. Tu potpuno razumijem ljude koji negoduju protiv trenutnih motora jer mi je jasno da trenutni zvuk nije tako impresivan kao onaj prijašnjih godina. Pa opet, prisutvovao sam na dvije F1 utrke u hibridnoj eri i meni se zvuk jako svidio. Nisam mu našao nijednu zamjerku. E sad, možda je tu stvar u tome da ne znam za bolje pa ne znam što propuštam, ali meni je zvuk V6 motora i uživo super.

Istina, mislim da je zvuk Mecachromovih V8-ica u GP2 bolidima bio nešto glasniji i generalno impresivniji, ali niti to nisam zamjerio trenutnim bolidima jer u mojoj glavi F1 nikada nije bila sinonim za dobar zvuk, nego isključivo za brzinu. I sve dok F1 bolidi kruže stazom brže od bilo čega drugoga na planeti, ja sam zadovoljan.

Ipak, nikada neću zaboraviti trenutak kada smo tek došli na Monzu i po prvi put uživo čuli neki bolid. Bila je riječ o GP2 bolidu. Baš sam bio očaran i "blown away" i cijelu utrku sam imao neki blesavi smiješak na licu svaki put kada bi bolidi projurili pored nas :mrgreen: Pri kraju utrke me već polako počela boljeti glava od te buke, pa ne želim ni zamišljati na što bi ličilo da sam bio na atmosferskoj F1 utrci :D

Ferrari Maniac
Formula 1
Formula 1
Imamo onda očito drugačije preferencije. :zubo: :thumbs:
Sisu (fin.)

senna66 Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 2 mj
Navija za: Ferrari
F12000 je napisao/la: 27.05.2020., 16:18 Ma da, svi smo se žalili na ove V6, a sad se odjednom dvocilindrični predstavljaju kao mesijanski.
Tako su svi pljuvali i po v8 kada se uvodilo.

Složio bi se sa Daveom. Mene je trenutni V6 zapravo ugodno iznenadio uživo, pogotovo pri nižim okretajima gdje zvuče kao da jedu djecu za doručak. Naravno ne glasno kao old school v6, ali jako dobro.

Kakvi bi trebali biti novi o kojima se priča ne znam, ali dok god dobro zvuče i postižu brzine kakve i priliče za F1 ja sretan.

Jbg i ja bi rado v12, ali znamo da ništa od toga.
slika

F12000
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 2 mj
Navija za: Ferrari, Leclerc
Meni ovaj hibridni V6 zvuči jako dobro na momente, pogotovo Honda kad baca u nižu. Čak mi se i ovaj koncept hibrida sa svojom kompleksnošću sviđa u neku ruku. No ipak, u ovom trenutku mislim da F1 nikad ne bi smjela ići ispod 6 cilindara. Ovo je donja granica i doviđenja. Imamo Formulu E, neka tamo pomiču granice autoindustrije, za Formulu 1 uopće nije ključno da bude potpuni pandan cestovne vožnje. Ako već ne možemo zadržati idealni svijet u kojim se vozi V12, onda bar ostanimo toliko odvojeni od realnosti da ne koristimo dvocilindraše.
slika

senna66 Verified
Formula 1
Formula 1
Ništa od VN Nizozemske ove godine.
slika

LH44
Formula 1
Formula 1
S nama već: 6 god 8 mj
Navija za: McLaren, HAM, RIC, NOR
F12000 je napisao/la: 28.05.2020., 10:20 Meni ovaj hibridni V6 zvuči jako dobro na momente, pogotovo Honda kad baca u nižu. Čak mi se i ovaj koncept hibrida sa svojom kompleksnošću sviđa u neku ruku. No ipak, u ovom trenutku mislim da F1 nikad ne bi smjela ići ispod 6 cilindara. Ovo je donja granica i doviđenja. Imamo Formulu E, neka tamo pomiču granice autoindustrije, za Formulu 1 uopće nije ključno da bude potpuni pandan cestovne vožnje. Ako već ne možemo zadržati idealni svijet u kojim se vozi V12, onda bar ostanimo toliko odvojeni od realnosti da ne koristimo dvocilindraše.
Meni Honda ima najbolji zvuk, 2018. Mi je Mercedes najbolje zvučao, ali od prošle sezone Honda definitivno ljepše zvuči, mogao bi Red Bull onboard gledati satima, u višim obrtajima baš lijepo vrišti, dok u nižim obrtajima pri kočenju, šaltanju u nižu i ono kroz krivinu kad prede je baš prejak zvuk 🎶🔊
slikaslika

senna66 Verified
Formula 1
Formula 1
Williams razmišlja o prodaji tima.
https://www.motorsport.com/f1/news/wi ... 4798066/
slika

Ferrari Maniac
Formula 1
Formula 1
I ja bih da mi nekadašnji vrhunski tim, a sad dno bačve vodi nesposobna kćer koju nemam srca otpedalirat izravno...
Sisu (fin.)

LH44
Formula 1
Formula 1
S nama već: 6 god 8 mj
Navija za: McLaren, HAM, RIC, NOR
senna66 je napisao/la:Williams razmišlja o prodaji tima.
https://www.motorsport.com/f1/news/wi ... 4798066/
Meni nikad neće biti jasno kako Williams nije išao stopama McLarena i počeo praviti sportske cestovne automobile, jer realno ako je McLaren mogao 90ih uletit u taj biznis, mogao je i Williams koji je tada bio jedan od favorita pred skoro svaku sezonu, imali su tehnologiju, tvornicu, ljude, mogli su da naprave brend sportskih automobila u autoindustriji koji bi ih danas vadio iz finansijskih problema, baš kao McLaren što ima odličnu zaradu mimo Formule 1.

Ovako su pokrivali tehnološke rupe KERS-a drugim proizvođačima i kako stvari stoje, bankrotirali :chill:

Sent from my ATU-L21 using Tapatalk

slikaslika

Iceman
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 4 mj
Navija za: Ferrari, KR7
Mogli su prodati Strollu kad je htio, ali ne... Claire je vodila neke borbe preko medija, a u biti je nesposobna da boli glava.

Sarma Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 3 mj
Zašto ne isprobati, kada je već takva sezona...
https://twitter.com/wearetherace/status/1266963315001036800

Alen13ASC
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 4 mj
Navija za: Fernando Alonso
Kontakt:
Zato sto je smesno, idiotski? To je gore od onog predloga za kvalifikacije u 2016. Vi izgleda ne razumete da F1 nije sprdnja i da svi predlozi da se umjetno napravi show skoro pa idiotski. Kao i recimo DRS preticanje, najgora stvar ikad u F1. Ali bitno je vama da utrke budu umjetne, svaka vam cast sto mozete razumno postovati to :gandalf:
slika

Ferrari Maniac
Formula 1
Formula 1
Teško sranje, ni slučajno. Ali na kakve sve idiotske ideje dolaze u zadnje vrijeme, ne bi me čudilo da se ostvari.
Sisu (fin.)

AlkY
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 2 mj
Navija za: McLaren
Takoder nisam nikako za to.
Ali , kako je vec spomenuto , nebih se cudio ni najmanje da do toga dode.
Jer svakakve gluposti su im se vrtile po glavi
slikaslika slika

Sarma Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 3 mj
Pa dobro za normalnu sezonu je zaista glupa ideja.

Kažem, zbog ovakve situacije kakva je, možda bi mogli isprobati makar u Austriji...

Što se može promijeniti evo u Silverstoneu u tjedan dana ako bude dvostruki GP - skoro pa ništa, već vidim rezultat :)
Može se stvoriti ogromna bodova prednost...

Vidim da je devet ekipa ZA, a jedna protiv...

Ferrari
Formula 1
Formula 1
Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
Protiv takvih gluposti. Daj standardne kvale i utrku.
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari
slika slika

DaveGilmour
Formula 2
Formula 2
S nama već: 9 god 4 mj
Navija za: Sve driven by Verstappen
Užasna ideja, uvijek mi padne mrak na oči kad netko krene spominjati "reverse grid" utrke u F1. Tome u ozbiljnom motorsportu nije mjesto!

A i ne razumijem ove priče kako je sezona ionako za otpis pa zašto ne probati svakakve kerefeke. Sezona će se, kako trenutno stvari stoje, na kraju sastojati od popriličnog broj utrka i ispunjavat će više-manje sve kriterije jedne normalne sezone. Za mene 2020. ima jednaku vrijednost kao i sve sezone prije ili nakon nje i ne vidim razlog za konstantno umanjivanje njene vrijednosti. Stoga bi se po meni sezona trebala sprovesti kao i sve ostale, bez gluposti a-la sprint utrke.

Ferrari
Formula 1
Formula 1
Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
Baš to...ako je ovo eksperiment sezona i sezona za otpis, kako će onda prvak izgledati? Eksperimentno i za otpis?

Smiješno. Neka netko pojasni što je trenutno to što ne valja s trenutnim formatom od ovih glavešina?
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari
slika slika

AlkY
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 2 mj
Navija za: McLaren
Ferrari je napisao/la: 31.05.2020., 12:20 Baš to...ako je ovo eksperiment sezona i sezona za otpis, kako će onda prvak izgledati? Eksperimentno i za otpis?

Smiješno. Neka netko pojasni što je trenutno to što ne valja s trenutnim formatom od ovih glavešina?
Bas to sam pred koji mjesec pisao.
Da se islo na neku soluciju od 10-12 utrka, kako je bilo ideja. Pisao sam da onda bolje da se potpuno otkaze sezona.
Za nas fanove bi bilo dobro i da je 3 utrke. Ali kad imas sezonu sa 50 % utrka i bilo tko da je osvoji vecina ljudi ( fanovi , javnost itd. ) bi , siguran sam , taj uspjeh omalovazavala i stalno bi se ta krajnja pobjeda drukcije gledala nego u ostalim sezonama. A takav gorak okus u ustima netreba nijednom vozacu niti ekipi.

Ali kad je vec sada situacija sa 20tak trka , to je pravo normalna sezona. I normalno se treba odvijati , bez nekakvih glupastih isprobavanja "drukcijih" stvari.
slikaslika slika
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡