Scuderia Ferrari

🏎️ Svaki aktualni F1 vozač i momčad zaslužuju ovdje svoju temu.

Majki2111
Formula 2
Formula 2
S nama već: 10 god 4 mj
Navija za: Red Bull, Alonso
Drago mi je kaj nedaće ove ekipe su stalne, rijetko me razočaraju u zadnje vrijeme. Hvala crvenima za ugodno poslijepodne. :kokice:
Lomi te, al se nedaš
22.03.2020. 6:24

senna66 Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 2 mj
Navija za: Ferrari
Majki2111 je napisao/la:Drago mi je kaj nedaće ove ekipe su stalne, rijetko me razočaraju u zadnje vrijeme. Hvala crvenima za ugodno poslijepodne. :kokice:
kako jadno....
slika

cucla100
Karting
Karting
S nama već: 6 god 9 mj
Majki2111 je napisao/la: 27.07.2019., 23:41 Drago mi je kaj nedaće ove ekipe su stalne, rijetko me razočaraju u zadnje vrijeme. Hvala crvenima za ugodno poslijepodne. :kokice:
Bome istina, vec gledam kad ce nesto zaj...t...
Poceli su biti smjesniji od hasove vesele druzine. :rofl:

Dani Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Navija za: Hamilton, Leclerc, Ricci
@Frantic
Uh što smo osjetljivi. Međutim kako bi rekao Alonso: karma. Sprdali su se sa posranim bolidom.
slika

Frantic
Formula 1
Formula 1
Neeeee Dani, uopšte nisam osjetljiv.
Odrvenio ko bukva. :mrgreen:
A kao što jedne prilike napisah, ako neko poentira na "frustracije", iste su izliječene prije 20-ak godina.
Ono iznad je bio samo "komentar" na "komentar". ;)
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

Slavenowsky
Formula 1
Formula 1
Dani je napisao/la: 28.07.2019., 01:59 @Frantic
Uh što smo osjetljivi. Međutim kako bi rekao Alonso: karma. Sprdali su se sa posranim bolidom.
Eto ista se danas vratila tebi ;)
👤 1952, 1953, 1956, 1958, 1961, 1964, 1975, 1977, 1979, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2007...
🏎 1961, 1964, 1975, 1976, 1977, 1979, 1982, 1983, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2007, 2008...

ujac
Karting
Karting
S nama već: 8 god 3 mj
Moze li kakva peticija za odlazak invalida binotta sa mjesta sefa momcadi?
Nemam potpis.

Ferrari
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 1 mj
Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
ujac je napisao/la: 28.07.2019., 18:40 Moze li kakva peticija za odlazak invalida binotta sa mjesta sefa momcadi?
Danas ne možemo puno srati po zidu...mislim da je strategija bila dobra te da smo dobro reagirali.
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari
slika slika

Ferrari
Formula 1
Formula 1
E sad kad sam rekao za strategiju naletio na ovo...čovjek koji je pratio utrku onboard na Sebovom bolidu kaže:

I watched the race on 2 screens today. TV on the normal feed, and my laptop on Seb. I wanted to see how Ferrari made decisions this race and it’s really very interesting. There was constant talk between Seb and his engineer, constantly discussing conditions and strategies. During the first part of the race, before the first round of stops Seb kept asking about switching tires and how quickly they could get off the full wets. As the race went on and it got dryer, Seb started asking about the forecast again, and telling his engineer that while it’s greasy, if there’s no rain coming he wants to try dry tires as he feels he can handle it. The pit wall says they’d look into it but they go back and forth while Seb keeps insisting on dry tires. At this point HAAS pit K-Mag and put him on slicks. Sebs engineer tells a still asking Seb that they’re waiting for one more lap but finally they say ok and to box for slicks. On the out lap Seb immediately calls the wall and says “This is faster”.

For each pit stop that occurred, there was never a direct order given to Seb to box, it was a call made by Seb. Every time the conditions changed, when others started making a move, Seb had already told the pit wall laps prior that he wanted to change tires. During one of the safety car periods it had started getting wet again and he wanted fresh inters. The pit wall responded with a we will “check”. Seb again came back telling them what he felt and started asking if there’s a gap “Find me a gap, is there a gap?”, the wall says "There is no gap" but now at this point they’re losing time as others have already pitted for fresh tires, “Ok No gap? There is no gap? Boxboxbox I’m coming in, Inters inters” and the wall says “Copy box now”.

I flipped around from onboard to onboard to see what other teams were doing and while they definitely inquired with the drivers, there wasn’t the constant back and forth that Seb had with his pit wall. It really does seem like the team is hesitant to take chances even when there is nothing to lose. At one point SEb is fighting for 10th and he wants different tires (I think he wanted dry tires while others were still on inters) and the team hesitated. I was yelling at the TV that they have NOTHING to lose. Charles was already out, Seb is barely fighting for points at that point so just change tires and try to get lucky. Instead the pit wall hesitates and waits for Seb to finally make the call.

Sorry for the wall of text...TL;DR: Seb is making the calls while also having to focus on racing
slika slika

ujac
Karting
Karting
Jedna dobra utrka na njih koliko, 7? I koji je na kraju rezultat, mercedes i sa svim mogucim sranjima koje su pogrijesili ili ih zadesili ima 100 bodova prednosti? Plus ove gluposti koje binotto daje u medije, a vettel uvijek taj koji pravi budalu od sebe da spasava obraz ovom debilu. Pa jbt netko tko nije upucen toliko u f1 bi se pitao koji k ferrari uopce drzi vettela ako samo on grijesi?
I sta sad napraviti? Nemos ga maknit sa mjesta sefa jer cemo onda izgubit dobrog mehanicara, a nemozes ga ni drzati na tom mjestu jer ce se gluposti nastaviti dogadjati 100%. On MORA dobiti otkaz. Pa se onda eventualno pregovarati da ga nekako zadrze na starom mjestu ako bude islo. Dosta je vise bilo.

EDIT: Tek sad vidjeh ovo za vettelov onboard :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm:
KATASTROFA.
Nemam potpis.

Dani Verified
Formula 1
Formula 1
Navija za: Hamilton, Leclerc, Ricci
@slavene pa i dalje ima veliku prednost. Jedna lasta ne čini proljeće. Ili kod tebe možda da?
slika

zekohonda Verified
Formula 1
Formula 1
Navija za: sve powered by honda
Ferrari je napisao/la: 28.07.2019., 19:01 E sad kad sam rekao za strategiju naletio na ovo...čovjek koji je pratio utrku onboard na Sebovom bolidu kaže:
fala na transkriptu!
znači cijeli pit wall ferrarija užgat benzinom i zapalit.
u biti ništa novo. :mrgreen:
The FIA will take all necessary action to protect the sport and its role and reputation as regulator of the FIA Formula One World Championship.

Iceman
Formula 1
Formula 1
Navija za: Ferrari, KR7
Bravo za Vettela. Danas je odvozio čisto, solidno i stigao do vrijednih bodova. :thumbs:
Mali neka uči. Ima brzinu, ima talent.

Baš sam si malo razmišljao oko ove situacije u Ferrariju. Vidim da se ovdje zaziva promjena šefa ekipe itd itd.
Nezz... ono kad pogledaš kada je Wolff postao šef ekipe Mercedesa? Jel tamo negdje 2013 ako se ne varam?
Kada je Horner postao šef ekipe RB-a? Pa ima više od 15 godina.
Znači top ekipe koje imaju postojanost i kontinuitet. Teško je reći koliko se kod njih dogodilo izmjena unutar ekipe, kad govorimo o ljudima na rukovodećim pozicijama itd., ali kod Ferrarija je to preučestalo.
Od kad je Wolff postao šef u Mečki koliko je Ferrari promjenio šefa ekipe? Domenicali, Mattiacci, Arrivabene i sada se zaziva smjena Binotta. Puno previše po meni. A koliko je promjena na ostalim pozicijama unutar ekipe?

Sigurno da fali Marchione koji je držao sve pod kontrolom. Znam da je F1 nevažna u ovom kontekstu, ali čovjek je mislio napustiti poziciju unutar Fiat grupacije i u potpunosti se posvetiti Ferrariju. Danas bi Ferrrari izgledao znatno drugačije pod njegovim vodstvom jer 2017 i 2018 Ferrari je pokazao ambicije kao ozbiljna ekipa koja može srušiti Mercedes sa trona. Stvarno šteta što nemamo takvog čovjeka jer trenutno nema na obzoru dovoljno jak autoritet koji se može nositi sa Ferrarijem.
Očigledno Ferrari je takav teret kojeg samo netko koga boli k.... za tradiciju i strast može dovesti ovu ekipu na pravi put.

Smjeniti Binotta? Ha... sigurno je bolji inžinjer nego manager. Potpisao bih odmah ako bi doveli npr. Hornera, ali sad promjeniti Binotta da bi stavili koga na tu poziciju? Možda opet nekoga iz Philip Morrisa ili kojeg drugog inžinjera unutar ekipe? Meni to nema smisla.

Trenutno ne vidim neko pozitivno riješenje na obzoru. Bojim se da bi i bolid za 2020 mogao patiti s obzirom na turbulencije unutar ekipe.

Frantic
Formula 1
Formula 1
Pas mater :bang:
"Ode mi" podugačak post, zbog kojeg bi mi vjerovatno neko od "dežurnih" replicirao kako pravdam Vettela.
A vezan za ovaj transkrpit što je napisao @Ferrari
Yeah, it's on purpose!

► Prikaži “Spoiler”

Ferrari
Formula 1
Formula 1
Frantic je napisao/la: 28.07.2019., 22:22 Pas mater :bang:
"Ode mi" podugačak post, zbog kojeg bi mi vjerovatno neko od "dežurnih" replicirao kako pravdam Vettela.
Pokušaj opet sutra :rofl:
slika slika

Frantic
Formula 1
Formula 1
Ferrari je napisao/la: 28.07.2019., 22:46
Frantic je napisao/la: 28.07.2019., 22:22 Pas mater :bang:
Pokušaj opet sutra :rofl:
Ma ti možeš i pretpostaviti šta bi napisao.
Ma mogu i ljubitelji Hama- Benza / Ferrarijevi hejteri / oni neutralni / …., samo što bi mi neko počeo zvocati kako ga branim i opravdavam.
Yeah, it's on purpose!

► Prikaži “Spoiler”

Har Kl
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god
Navija za: Mercedes
Iceman je napisao/la: 28.07.2019., 20:41 Bravo za Vettela. Danas je odvozio čisto, solidno i stigao do vrijednih bodova. :thumbs:
Mali neka uči. Ima brzinu, ima talent.

Baš sam si malo razmišljao oko ove situacije u Ferrariju. Vidim da se ovdje zaziva promjena šefa ekipe itd itd.
Nezz... ono kad pogledaš kada je Wolff postao šef ekipe Mercedesa? Jel tamo negdje 2013 ako se ne varam?
Kada je Horner postao šef ekipe RB-a? Pa ima više od 15 godina.
Znači top ekipe koje imaju postojanost i kontinuitet. Teško je reći koliko se kod njih dogodilo izmjena unutar ekipe, kad govorimo o ljudima na rukovodećim pozicijama itd., ali kod Ferrarija je to preučestalo.
Od kad je Wolff postao šef u Mečki koliko je Ferrari promjenio šefa ekipe? Domenicali, Mattiacci, Arrivabene i sada se zaziva smjena Binotta. Puno previše po meni. A koliko je promjena na ostalim pozicijama unutar ekipe?

Sigurno da fali Marchione koji je držao sve pod kontrolom. Znam da je F1 nevažna u ovom kontekstu, ali čovjek je mislio napustiti poziciju unutar Fiat grupacije i u potpunosti se posvetiti Ferrariju. Danas bi Ferrrari izgledao znatno drugačije pod njegovim vodstvom jer 2017 i 2018 Ferrari je pokazao ambicije kao ozbiljna ekipa koja može srušiti Mercedes sa trona. Stvarno šteta što nemamo takvog čovjeka jer trenutno nema na obzoru dovoljno jak autoritet koji se može nositi sa Ferrarijem.
Očigledno Ferrari je takav teret kojeg samo netko koga boli k.... za tradiciju i strast može dovesti ovu ekipu na pravi put.

Smjeniti Binotta? Ha... sigurno je bolji inžinjer nego manager. Potpisao bih odmah ako bi doveli npr. Hornera, ali sad promjeniti Binotta da bi stavili koga na tu poziciju? Možda opet nekoga iz Philip Morrisa ili kojeg drugog inžinjera unutar ekipe? Meni to nema smisla.

Trenutno ne vidim neko pozitivno riješenje na obzoru. Bojim se da bi i bolid za 2020 mogao patiti s obzirom na turbulencije unutar ekipe.
I ja sam baš jučer razmišljao koje su opcije za Ferrari.
Čitam izjave @wapi, iako se slažem sa njim da se MB nalazi na pogrešnom mjestu, mislim da bi najveći autogol bio otpustiti MB.
Sjećam se da je James Allen, u vrijeme kad svi mislili da je Allison otišao iz Ferrarija zbog smrti supruge, napisao da je Allison otjeran iz Ferrarija. Na njegovo mjesto je doveden MB. Da je sve bilo čisto prilikom otkaza Allisonu ne bi se u početku forsirala priča da je odlazak povezan sa smrti njegove supruge.
Kad je MA otpušten, opet na njegovo mjesto dolazi MB i opet u nekim sumnjivim okolnostima, kao dio neke rekonstrukcije tima.
I opet, da je sve tu čisto bilo, MA bi dobio otkaz najkasnije dvije sedmice nakon VN Abu Dhabi, a ne nakon Nove godine, kad je bolid već uveliko pripremljen za prvo testiranje. Izgubljen bar jedan mjesec dana. Plus ni nakon 7 mjeseci još nije riješeno mjesto TD u ekipi.
Ima i priča o sabotiranju Ferrarija mada je to jako nategnuto. To mi je teško povjerovati, jer ne radi se o ekipi iz garaže, već o timu koji ima stotinjak uposlenih inžinjera. Teško je to izvesti, a da neko ne "propjeva".
Kad sve saberem i oduzmem plus katastrofalne odluke koje se dešavaju oko staze, logično je da se nameće razmišljanje o otkazu.
Međutim, poslati inžinjera MB u ruke Mercedesa ili Renaulta bi bilo ravna katastrofi (za Ferrari).
Vratiti ga na mjesto TD, IMO opet ne valja. Jer imati na tom mjestu čovjeka koji je degradiran nije pametna ideja.
Ne može se otpustiti, ne može se vratiti na staru poziciju ... ja da se pitam, ja bih ga unaprijedio na mjesto John Elkann-a.

S obzirom da je to fantazija, najbolje je da se ostavi tamo gdje jeste i sačekati da vidimo da li će ekipa konačno "razumjeti" ponašanje bolida. Jer bolid je fantastičan. Bez ikakvih nadogradnji Ferrari još uvijek ima power advantage nad Mercedesom. Dolaze brze staze Italija i Beligija, u Mađarskoj obično bude jako vruće, plus ljetna pauza .. ima tu još mjesta za borbu.
Ukoliko Ferarri se pokaže bolji od Mercedesa onda bi to bio znak da ekipa napreduje. Ukoliko do Singapura se zadrži ovakav status (Ferrari je jako brz na pravicima ali ne znamo zašto smo spori u zavojima) onda dolazi u znak pitanja razvoj bolida za 2020. Ako ne razumiju ovaj bolid nakon pola sezone, ne vjerujem da će bolje razumjeti ni bolid slijedeće sezone.

Druga opcija bi bila da neko MB sjedne pred sebe i pokuša ga razdrmati. Objasniti mu da se ne mogu davati izjave da ne izgleda zabrinuto, dok su svi oko njega i više nego zabrinuti, kao ni izjave o Vettelu koje je dao jučer. Neke stvari se jednostavno moraju zadržati unutar zidova garaže.
Loše odluke pitwall-a se moraju nekako popraviti. Kako i na koji način, to mora znati osoba koja se nalazi na njegovom mjestu.
Ukoliko se ispostavi da ne zna kako to popraviti, onda ne treba oklijevati. Jer vrijeme između ljetne i zimske pauze začas proleti.

Iceman
Formula 1
Formula 1
Navija za: Ferrari, KR7
@Har KI - slažem se s tobom.
Što se tiče Allisona to mi je bila najveća zamjerka prema Marchionneu. Smatrao sam u to vrijeme da se olako riješio važnog čovjeka, iako da budemo iskreni Ferrari je nakon Allisona postao pretedent za naslov. Jel to u koleraciji jedno s drugim, tko će ga znati.

Kod Binotta mislim da ima veliki izazov pred sobom ako misli da ekipa napokon ima glavu i rep. Taj čovjek se nalazi u Maranellu još od 90-tih, što znači da szna gdje se svaka čestica prašine nalazi. Zašto to govorim? On je prijatelj s dobrim dijelom ljudi unutar Gestione Sportiva. Koliko je to dobro, toliko je i loše jer je on taj koji mora donijeti teške odluke. Zamisli sada držati kritiku ljudima koji su ti prijatelji, zamisli sada micati te ljude, smjeniti ih itd...
Nezz ali mislim da nije dobroj poziciji.
Druga stvar što on zna o politici? Jel on zna zastupati interese tako jedne velike i bitne momčadi?
Tu se nameće bezbroj pitanja.

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god
Ferrari je napisao/la: 28.07.2019., 18:47
ujac je napisao/la: 28.07.2019., 18:40 Moze li kakva peticija za odlazak invalida binotta sa mjesta sefa momcadi?
Danas ne možemo puno srati po zidu...mislim da je strategija bila dobra te da smo dobro reagirali.
Dns jedino na vrijeme je bio odlazak Leca u box.. Sve ostalo je kasnilo a eto, covjek je napiso i zato je kasnilo.. Samo u zadnjem ulasku je izgubio ca 6 sekundi extra krugom na intericama..
Fino Alla Fine

wapi Verified
GP3
GP3
Debakl sa preranim softom su imali mnogi pa to ne mogu Ruedi zamjeriti. Ja sam u svojoj fotelji mislio da je to greška, ali puno puta u takvim situacijama sam bio i u krivu, pa onda....
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡