Kimi Räikkönen

🏎️ Svaki aktualni F1 vozač i momčad zaslužuju ovdje svoju temu.

Ferrari Maniac
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Navija za: Scuderia Ferrari
S kompletnom PJ!?
Sisu (fin.)

Ferrari
Formula 1
Formula 1
Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
Ne vjerujem. To je samo "rolling chassis" tj šasija bez motora.
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari
slika slika

Explorer
F1puls suradnik
F1puls suradnik
S nama već: 10 god 4 mj
Navija za: Vettel
Kontakt:
Što momčadi rade s onim bolidom "viška" kad sezona završi? Okej, jedan ostaje uvijek kao primjerak, a što je s drugim i onim rezervnim?
U razumnu srcu mudrost počiva, a što je u bezumnom, to se i pokaže.

Ferrari
Formula 1
Formula 1
Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
Explorer je napisao/la: 29.05.2020., 15:09 Što momčadi rade s onim bolidom "viška" kad sezona završi? Okej, jedan ostaje uvijek kao primjerak, a što je s drugim i onim rezervnim?
Pa nije da oni imaju samo 2-3 primjerka.

Vjerojatno imaju oko barem 6 šasija i svaka se može "izgraditi" u pravi bolid jer imaju na hrpe dijelova od te godine koje naravno ne bacaju.

Ostave jedan u muzeju, neke ovako poklone vozačima npr Alonso je dobio svaki bolid koji je vozio dok je bio tamo (on je ugovorom to imao u svakoj ekipi za koji je vozio), Vettel isto tako ima sigurno bolide, a Kimi je svoj dobio vjerojatno tamo 2007 onaj s kojim je osvojio prvenstvo i sad ovaj zadnji iz 2018 koji je možda dobio tj dogovorio na odlasku iz ekipe pa je Ferrari poklonio kao zahvalu.

A ovo što ostane, ide na izložbe, sajmove, često šalju bolide u svojim autosalonima gdje prodaju Ferrarije i tako.
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari
slika slika

Explorer
F1puls suradnik
F1puls suradnik
S nama već: 10 god 4 mj
Navija za: Vettel
Kontakt:
Dobro, svakako hvala na objašnjenju :)
U razumnu srcu mudrost počiva, a što je u bezumnom, to se i pokaže.

LH44
Formula 1
Formula 1
S nama već: 6 god 7 mj
Navija za: McLaren, HAM, RIC, NOR

[ link do slike ][ link do slike ]

Sent from my ATU-L21 using Tapatalk

slikaslika

F12000
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 1 mj
Navija za: Ferrari, Leclerc
Ferrari je napisao/la: 29.05.2020., 15:32
Explorer je napisao/la: 29.05.2020., 15:09 Što momčadi rade s onim bolidom "viška" kad sezona završi? Okej, jedan ostaje uvijek kao primjerak, a što je s drugim i onim rezervnim?
Pa nije da oni imaju samo 2-3 primjerka.

Vjerojatno imaju oko barem 6 šasija i svaka se može "izgraditi" u pravi bolid jer imaju na hrpe dijelova od te godine koje naravno ne bacaju.

Ostave jedan u muzeju, neke ovako poklone vozačima npr Alonso je dobio svaki bolid koji je vozio dok je bio tamo (on je ugovorom to imao u svakoj ekipi za koji je vozio), Vettel isto tako ima sigurno bolide, a Kimi je svoj dobio vjerojatno tamo 2007 onaj s kojim je osvojio prvenstvo i sad ovaj zadnji iz 2018 koji je možda dobio tj dogovorio na odlasku iz ekipe pa je Ferrari poklonio kao zahvalu.

A ovo što ostane, ide na izložbe, sajmove, često šalju bolide u svojim autosalonima gdje prodaju Ferrarije i tako.
Istina, izloženi Ferrarijevi bolidi se nerijetko mogu naći na najrazličitijim mjestima diljem Italije služeći kao svojevrsne reklame.
slika

Har Kl
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 11 mj
Navija za: Mercedes
Ne znam koliko je ovo tačno.
Pišu da se KR povlači iz F1 na kraju ove sezone.

https://insideracing.com/index.php/form ... nd-of-2020

senna66 Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 1 mj
Navija za: Ferrari
očekivano
slika

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 11 mj
Vrijeme mu je svakako.. Nek povede Gia da mu bude batler..
Fino Alla Fine

Wehrlein94
GP3
GP3
S nama već: 5 god 1 mj
Navija za: Raikkonen
Ja sam ogromni fan Kimija Raikkonena još iz McLaren Mercedes dana,ali žalosno mi ga je gledati u Formuli 1 već dugi niz godina.
Giovinazzi ga školuje, neka.. tako mu i treba kad nije znao kad je trebalo otići.
Nije sve u pari,moj Raikkonenu.. ode reputacija

Azavi
Karting
Karting
S nama već: 8 god 2 mj
Navija za: Ferrari, Raikkonen
Kontakt:
Raikkonenu nikada nece otici reputacija, sto god radio. It's Kimi fawking Raikkonen. brzina ne odlazi, samo što je ova Alfa bas losa kao i svi Ferrarijevi bolidi pa je samim time njegova motivacija na razini crnogorca iz viceva :gandalf:
"I continuously go further and further learning about my own limitations, my body limitation, psychological limitations. It's a way of life for me." - Ayrton Senna

monkeyseat
Formula 2
Formula 2
S nama već: 8 god 7 mj
Navija za: Diversity
Nisam fan Kimija, ali volio bi da je ugrabio bar jednu titulu sa McLarenom. Nekako mi se činilo da hladne boje McLarena tada i Kimijeva hladnokrvnost idu ruka pod ruku.
ˇU jednom vrtu među cvijećem, sićušan grad se sakrio. U njemu žive mala bića, kažu da Graškograd je to.
To znamo samo ti i ja, hajmo ih posjetiti sad i vidjet ćete sitno zrnje i njihov Graškograd!ˇ

senna66 Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 1 mj
Ode reputacija?
Čovjek odlazi kao svjetski prvak. Ostao je čisto jer voli utrkivanje, sigurno da je Alfi bio od pomoći i dobrog marketinga. Ima takvu popularnost da ako želi može okretati novce i nakon F1, tako da ne vjerujem da je u Alfi bio radi novaca.
Možda nema brzinu kao nekada, ali ima istinsko srce za utrkivanjem.

Uvijek sam bio dojma da se Kimi utrkivao u krivim erama F1.
slika

Wehrlein94
GP3
GP3
S nama već: 5 god 1 mj
Navija za: Raikkonen
monkeyseat je napisao/la: 02.08.2020., 12:44 Nisam fan Kimija, ali volio bi da je ugrabio bar jednu titulu sa McLarenom. Nekako mi se činilo da hladne boje McLarena tada i Kimijeva hladnokrvnost idu ruka pod ruku.
To je bila kombinacija samo takva.. šteta 2003 i šteta 2005. to su bile sezone kad je Kimi trebao uzeti titule.
Šteta i dan danas.. šteta onog Nurburgringa i puknuća ovjesa u zadnjem jebenom krugu..šteta Hockhenheimea kad mu je hidraulika otišla na pola utrke kad je ima prednost od 15 sekundi..šteta San Marina kad je vodio utrku,šteta svih onih riknutih motora u petak na treninzima i kazni od 10 penalty places.. 2005 je bila sezona kad je Raikkonen trebao uzeti titulu sa McLarenom..šteta,šteta

Frantic
Formula 1
Formula 1
Kimi prestigao MSa po broju ukupno odvezenih krugova.
Sada je na brojci od 16845 krugova u F1 karijeri.
Ako ga ne bude slijedeće godine, Ferdo (trenutno na 16778 krugova) bi trebao oboriti njegov rekord.
MS je sakupio 16825.
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

LH44
Formula 1
Formula 1
https://twitter.com/Insidef1/status/1295378575088996352 Sent from my ATU-L21 using Tapatalk

slikaslika

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: najstarijeg i najmlađeg
Prebacit ću ovo iz VN Toskane ovdje jer sam se malo raspisao :)
LH44 je napisao/la: 13.09.2020., 17:35 Kako vrijeme prolazi sve više mislim da njega ljudi vole upravo za to što često zna biti neotesan prema osoblju u F1, ali eto može mu se jer je Kimi fucking Raikkonen.

Nije da nema šarma, ali samo kažem da većinom to zvuči neotesano :chill:
U današnjem konkretnom slučaju ću stati u Kimijevu obranu, svima se lako digne živac pri normalnim brzinama na cesti, a gdje neće u F1 bolidu pri njihovim brzinama, još kad moraš cijelo vrijeme slušati nečije instrukcije u uho pa te pogode s nekom kaznom i onda još inženjer priča gluposti - lako se iznervirati, tako da ja ne krivim previše vozače kad krenu pizditi na radio, makar i bili u krivu.

Međutim, fascinantan mi je taj slučaj Kimi - štogod on napravi, on je legenda, ikona, nema toga što ljudima neće biti kul, simpatično ili u bilo kojem smislu pozitivno. Odvozi lošu utrku ili sezonu - nema veze, to je Kimi, on vozi kad se njemu da voziti. Zamislite da tako opravdavamo svakog vozača. Pada mi na pamet i ona priča o Novakovom intervjuu s njim - zamislite da Hamilton, čovjek koji je po pitanju popularnosti u tom smislu čista suprotnost Kimiju, daje neke šture odgovore, ne želi spojiti normalnu rečenicu itd. Pa razapeli bi ga koliko mogu i pričali da je bahato smeće i ko zna što sve ne.

Da se razumijemo, nemam ja ništa protiv Kimija, i meni je on iz nekog razloga simpatičan i baš ga možemo svrstati u nekakve ikone koje ti je drago vidjeti na gridu, ali s druge strane mi je zanimljivo kako se često primjenjuju dvostruki standardi na neke situacije, ovisno o glavnom akteru.

Alen13ASC
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: Fernando Alonso
Kontakt:
Kimi je [kako bi to rekao] Kimi, stvorio je ikonu od sebe. On je F1 verzija Rossija. Istakao se u društvu sterilnih vanzemaljaca i hvaljen je za svako odstupanje/glupost.

On bi bio obični vozač među šarenilom koje je vladalo recimo u vreme kad je rođen, ono je bilo zlato. I onda dođe Piquet i napravi sto brljotina/prenkova. F1 je mnogo izgubila kad je Alonso otišao, samo Kime i Rići su bili ti neki zabavnjaci. I onda oni "klinci" koji su u vreme karantina izvodili gluposti dok su strimali sim utrke.

Norris je tek "gušter". Dolazi neko vreme novih vozača i mislim da će slučajevi poput Kimeta rasti.
slika

LH44
Formula 1
Formula 1
Aaaa nije da ne volim taj Kimijev bmk; "I don't give a fuck" stav, nego u dosta slučajeva sam primjetio da je neotesan, ali taj Kimi efekat to zamaskira i sve što imaš reći je ona klasična poštapalica njegovih najvećih fanova: KIMI CAR!

Mada evo opet sam poslušao, inžinjer je odgovarao na pitanje koje mu Kimi nije postavio, a nije prvi puta da je Kimijev inžinjer mutav tip, a pričalica, kontam i ja bi popizdio

Opet sam uvjeren da ima dosta primjera kad je fakat bespotrebno neotesan, pa pizdi na svoj prepoznatljiv način...

Sent from my ATU-L21 using Tapatalk

slikaslika
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡