VN Kine (Shangai circuit) 15. - 17. travnja 2016.

📰 Trenutno aktualne vijesti u svijetu Formule 1.

Director
Karting
Karting
S nama već: 9 god 6 mj
Navija za: Manor Racing
Ajde da stavim koji post nakon neke male pauze od foruma.

Steta zbog Rikarda i pucanja gume jer mislim da bi imao sta pokazati i tim kao Red Bul mislim da su u stanju da se takticki bore sa njima. Al i ovo nije loše. 3 i 4 pozicija fin rezultat za podizanje morala u samom timu.
Napokon mozda Ferari ima motor koji moze parirati Mercedesu ali ne moze da poveze ostale kockice. Vjerujem da Ferari još "ono" nije pokazao i samo da poklope te stvari i da ih sreca pogleda i Mecka je tu.
Sto se tice ostalih tacno se vidi mala razlika iliti ujednacenosti izmedju TR, FI, Vilijamsa, Hasa i Meklarena. Has je imao 2,3 godine za pripremu za ovu sezonu i nije mi neko iznenadjenje Grozanovi rezultati. Samo mi je malo tuzno gledati da novi tim odnosno Has da je bolji od tima kao sto je Meklaren. Renou treba dobar vozac. Pa da i Has nema Grozana no dva Gutijereza ima li bi 0 bodova.

S ponosom mogu gledati trke jer moj Manor vise nije rupa no u liniji sa Suberom i Renoom i to sam cekao i cekao.

Mali Wehrlein radi vise nego odlican posao i mogu ga slobodno porediti sa Zilom, pa koliko god to bilo frustrirajuce i tuzno. Ali ne treba sad stat na ovome no radit jos vise i vise jer ko zna kad cemo opet biti u ovakvoj prilici i imati ovakav motor(pa i vozaca). Samo mali Rio kvari sve ovo ali ako nista drugo nemoramo bas puno brinuti o parama.

Sve u svemu ja sam zadovoljan, Manor mi vise nije rupa no neko i nesto sto sam cekao godinama. Eto posto se F1 ne vrti samo oko Manora, da ako Ferari spoji te kockice pa da imamo sta gledati.

srle
Karting
Karting
Tražite dlaku u jajetu. Baš sam pogledao snimku sky prijenosa, naravno da favoriziraju domaćeg vozača. Po meni je u granicama normale, govore o stvarima koje zanima njihova glavna baza gledatelja. Mogu zamisliti naš prijenos da vozi naš vozač. Gledao prijenos na sk1 hd (susjedni komentatori), po meni mnogo bolji prijenos od naših.

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 2 mj
Navija za: Ferrari
Mislim da je ovo 5 ili 6 trka ikad da su svi bolidi završili trku (tj. bili klasificirani sa nekim zaostatkom).
A bilo je toliko cirkusa na stazi.
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
S nama već: 10 god 6 mj
Navija za: najstarijeg i najmlađeg
Daniil Kvjat proglašen je vozačem dana na VN Kine!

[ link do slike ]

senja
Baniran
Baniran
S nama već: 9 god 11 mj
Navija za: Vettel
zelot je napisao/la: I zabrijali ste.ocjena 8/10 je sasvim realna. Start sa zadnjeg mjesta i gubitak krila na pocetku prvog kruga da bi na kraju sa ostecenim bolidom dosao do 7 mjesta. Sta je trebao dobit po vama 6 ili 7???
Ej što se ti namlati. Recimo da je Hamilton zaslužio osmicu, ali da daju Vettelu 7, koji je zaista završio utrku sa oštećenim krilom, je van svake pameti. A Hamilton je to slomljeno krilo zamijenio, i to praktički bez gubitka zbog SC...

Što se tiče incidenta na startu, normalno da nije za kaznu. Ali da je Kvyatov ulet bio rizičan, to jes. Kao što se vidjelo na slikama, izašao je iz krivine široko. I da je Vettel uspio zakočiti na vrijeme, desio bi se sudar između Kvyata i Kimija. Koji je naglo promjenio pravac. I on možda ima najveću krivicu.
Ali meni je u svemu tome najsmješnije kako su hejteri poletjeli na anketi okriviti Vettela. A on jedini ne snosi ni najmanju krivicu, jer stvarno nije imao kuda.

Heat, bog te mazo, ti stvarno nisi sastavljen. Kažeš nije gubio vrijeme dok nije stigao Williamse? I onda ae odjednom pojavio problem? Logika? Pa stvarno... :facepalm: :rofl:
Pa jeli on od tog trenutka ostatak utrke proveo iza Masse? Pa logično da će gubiti vrijeme iza jednog Williamsa.
Kada je vozio iza Kimija, pa otišao u boks. Pa kasnije kad je Kimi otišao, koliko je ono zaostajao za Hamiltonom? A bio ispred prije nego su obojica odradili boks... Kako je napravio toliku prednost ako je imao problema? Kao što su mnogi već rekli, njegov jedini problem je bio Massa. Da je imao čistu stazu ispred sebe Ricciardo i Kimi ga nebi ni vidjeli.

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 2 mj
Navija za: Ferrari
Jbga, i ja mu pođoh reći da možda Hamdijin gubitak vremena nakon što je sustigao Williamse leži upravo u sustizanju Williamsa....
Možda Benz ima problema sa "prljavim zrakom".....
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

HeatBlast44
Baniran
Baniran
S nama već: 10 god 5 mj
Navija za: Mc'Laren, Lewis, Wehrlein
problem je strategija koju su fulali u Mercedesu... tome dodaj jos stetu na podnici, djelovima ispred hladnjaka te steta na ovjesu
... prvo to nisi shvatio, a onda meni govoris (ne ti vec ima jos i josip tu kao i uvijek) da sam balo balavi, glup, nisam sastavljen... na taj tvoj nizak nivo se ne bih spustao, vidim imas iskustva ;)

Poslano sa mog HUAWEI SCL-L21 koristeći Tapatalk
slikaslika

Ferrari1345
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 5 mj
Navija za: Glasniju F1
Odlična snimka sudara iz prvog zavoja, ovaj put i iz Kvyatovog onboarda... Inače prostor u koji je ušao kvyat je bio ogroman, puno veći nego što sam očekivao

http://www.formula1.com/content/fom-web ... urn_1.html
slika

"Formula 1 je jedini sport čiji problem rješavaju tako što naprave još jedan problem"

MrDoomroom
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 1 mj
Vettel se našao u ničijoj zemlji Kimi ga je zatvorio a s nutarnje dolazi Kvyat. Da je kojim slučajem Vettel uspio zakočio Kimi i Kvyat bi napravili još veći nered jer nevidim kako bi izbjegao Kimija jednostavno je bio prebrz. Trkači incident koji je prošao najbolje sto je mogao. Svi su nastavili utrku ako ćemo gledati veću sliku.
Meni je drago da je vikend bio onakav kakav treba biti od kvalifikacija do utrke.

Sent from my GT-I8190 using Tapatalk

vlado Verified
Formula 1
Formula 1
Zanimljivo je kako Vettel brine za sigurnost u tom slucaju i unistava proslavu 3 mjesta covjeku, a sa druge strane pretice na ulasku u bokseve... djelom po travi. Sto sam na prvu vidio kao genijalnost.

Ali tek nakon utrke sam shvatio da je Vettelovo preticanje bila frustracija zbog (neduznog) Kvyata. Toliko o odgovornosti i kontroli...
No!

zelot
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 10 mj
senja je napisao/la:
zelot je napisao/la: I zabrijali ste.ocjena 8/10 je sasvim realna. Start sa zadnjeg mjesta i gubitak krila na pocetku prvog kruga da bi na kraju sa ostecenim bolidom dosao do 7 mjesta. Sta je trebao dobit po vama 6 ili 7???
Ej što se ti namlati. Recimo da je Hamilton zaslužio osmicu, ali da daju Vettelu 7, koji je zaista završio utrku sa oštećenim krilom, je van svake pameti. A Hamilton je to slomljeno krilo zamijenio, i to praktički bez gubitka zbog SC...

Što se tiče incidenta na startu, normalno da nije za kaznu. Ali da je Kvyatov ulet bio rizičan, to jes. Kao što se vidjelo na slikama, izašao je iz krivine široko. I da je Vettel uspio zakočiti na vrijeme, desio bi se sudar između Kvyata i Kimija. Koji je naglo promjenio pravac. I on možda ima najveću krivicu.
Ali meni je u svemu tome najsmješnije kako su hejteri poletjeli na anketi okriviti Vettela. A on jedini ne snosi ni najmanju krivicu, jer stvarno nije imao kuda.

Heat, bog te mazo, ti stvarno nisi sastavljen. Kažeš nije gubio vrijeme dok nije stigao Williamse? I onda ae odjednom pojavio problem? Logika? Pa stvarno... :facepalm: :rofl:
Pa jeli on od tog trenutka ostatak utrke proveo iza Masse? Pa logično da će gubiti vrijeme iza jednog Williamsa.
Kada je vozio iza Kimija, pa otišao u boks. Pa kasnije kad je Kimi otišao, koliko je ono zaostajao za Hamiltonom? A bio ispred prije nego su obojica odradili boks... Kako je napravio toliku prednost ako je imao problema? Kao što su mnogi već rekli, njegov jedini problem je bio Massa. Da je imao čistu stazu ispred sebe Ricciardo i Kimi ga nebi ni vidjeli.
A sta sam se ja namlatio molom te? Opravdao sam ocjenu za hamiltona koja je skroz realna. Nigdje nisam spominjao seba i dal je njegova ocjena ok ili nije. To sto sam rekao da je ham zasluzio 8 je sve sto sam rekao. A ti se sad uhvatio vettela ciju ocjenu uopce nisam komentirao.. Prvo procitaj dva puta pa onda reci nesto!!

hattrick
Formula 1
Formula 1
Kontakt:
Ocjene su skroz subjektivna stvar.. što mislite zašto svaki sajt ima svoje ocijene i gledišta? Po meni je sasvim razumljivo da su britanski mediji obojani što se njihove zvjezde tiče. Da mî kojim slučajem imamo svog vozača u F1, sudeći kako naši komentatori 'ispravno' izgovaraju imena vozača, u tom slučaju vjerovatno drugima ne bi ni znali imena ni prezimena.. jer uostalom za tim ne bi bilo ni potrebe. Ako me razumijete što želim reći... Pročitajte ocijene u talijanskim medijima.. da ne govorim koja je pažnja i minutaža.. i teške pinky vijesti oko Vettela i Ferrarija. Ovi britanci im nisu ni do koljena po obojenosti i pažnji jednom timu/vozaču. Pošto navijam za Vettela jedino mi je žao što ne znam Talijanski, jer bi uživao u njihovim prijenosima. ..ako me (opet) razumijete što želim reći. ;)

..Vlado, čemu frustracije? :D

Prijevod konverzacije Seb-Kvyat:
DK: “Što se dogodilo na startu?”

SV: “Ti pitaš što se dogodilo na startu? Da nisam otišao lijevo, sudario bih se i sva trojica bismo odustali.”

DK: “Pa dobro, ja sam…” [Vettel upada u riječ]

SV: “Ne, nije dobro. Ušao si poput torpeda.”

DK: “Ali to je utrkivanje.”

SV: “Ah, utrkivanje, ali ako nastavim ići istom linijom, sudarit ćemo se.”

DK: “Nemoj ići istom linijom.”

SV: “Da, ali s lijeve strane je bio bolid. Zbog tog sam ga udario.”

DK: “Kao da mogu vidjeti sva tri bolida ispred, ma daj… Imam samo dva oka. Dva bolida.”

SV: “Sudarit ćeš se ako budeš tako vozio.”

DK: “Ali nismo, tako da…”

SV: “Da, ti nisi… To je utrkivanje, ali kada napadaš kao lud, trebaš očekivati da ćeš oštetiti bolid. Imao si sreće ovaj put. Ja sam imao štetu, Kimi je imao štetu.”

DK: “Pa, ja sam na postolju, tako da je sve ok. I ti si na postolju. U redu.”
slika
Bolje pet do dvanaest nego ni jednu poslje jedan. slika

Director
Karting
Karting
Navija za: Manor Racing
Malo pretjeruje Vetel, al jbg vruca glava bila.
Sve je to trkanje i desavaju se i treba da se desavaju takve stvari. Sve je to dio F1 i auto-moto sporta.

Ferrari
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
Realno da je Kvyat nastavio putanju i da se Seb povukao (a nije se mogao povući) pokosio bi Kimija sa tom brzinom i putanjom.
Ovako je ispala najmanja moguća šteta...
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari
slika slika

vlado Verified
Formula 1
Formula 1
Hatt, kroz prevod izgleda kao da su to pricali uz romanticnu veceru sa blagim tenzijama. Ajd dobro, uz pivo. :mrgreen:

Bio je naostren Vettel opasno, pokusao se kontrolisati na pocetku dok je gledao tv, ali morao je izbaciti to iz sebe...
No!

dakako
Formula 4
Formula 4
Navija za: Mercedes
vlado je napisao/la:Zanimljivo je kako Vettel brine za sigurnost u tom slucaju i unistava proslavu 3 mjesta covjeku, a sa druge strane pretice na ulasku u bokseve... djelom po travi. Sto sam na prvu vidio kao genijalnost.

Ali tek nakon utrke sam shvatio da je Vettelovo preticanje bila frustracija zbog (neduznog) Kvyata. Toliko o odgovornosti i kontroli...
Kolega prvi dio potpisujem od slova do slova.
Za drugi dio se ne bih slozio,onaj potez Vettela jest cisti killer instinct i utoliko gore sto je onako srao po Kvyatu,ciji je potez za svaku pohvalu,uostalom proglasen je vozacem dana,tako da svaka daljna rasprava je suvisna.
Timski igrac

hattrick
Formula 1
Formula 1
Kontakt:
Ma oni su pod takvom dozom andrenalina tada, da bi ja i ti na njihovom mjestu vjerovatno grizli sve od reda. Kasnije se strasti smire.. Vettel i Kvyat su inače u dobrim odnosima, i često zajedno pričaju u RB-ovom boksu, i siguran sam da će i dalje ostat tako. Oba su imala dobre argumente, i nemoš nikomnzamjerit. Vettel na situaciju koju je imao, i Kvyat kojem ove godine gori pod nogama.

Poslano koristeći Tapatalk.
Bolje pet do dvanaest nego ni jednu poslje jedan. slika

vlado Verified
Formula 1
Formula 1
Dakako, pa tim vise me cudi reakcija Vettela. Jer oba poteza su takva kakvim ih opisujes.

Hatt, istina, adrenalin i drugi faktori. Jasno. Moguce da je do mene, iznenadio me Vettel.
Oprostio sam mu los smisao za humor mogu i ovo. :mrgreen:
No!

PAJO
Karting
Karting
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: Fernando Alonso
Incident usporedno sa Vettel-ovog i kvayat-ovog bolida
https://www.formula1.com/content/fom-we ... urn_1.html

avetma
Administrator
Administrator
S nama već: 10 god 7 mj
Kontakt:
Već sam napisao nakon utrke da mi izgleda kao bezvezan incident u kojem se poklopilo par stvari, ali sad kad pogledam koliko je Kvyat otišao duboko u zavoj, ovo nema nikakve dileme čija je greška. Kad se gleda njegov onboard, i to u trenutku kad prijeđe dva Ferrarija, lik vozi kao da je sam na stazi, epic :)
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡