LH44 je napisao/la: 05.07.2020., 10:51
Jbte pa ovo bi baš bilo glupo da su ga kaznili, kroz nekih 100-150m su pokazali žuti panel, pa zelena zastava, pa idući panel zelenu zastavu, a maršal iza toga opet žutu zastavu
https://twitter.com/F1/status/1279539232042651648
Pa bila je prica da su istovremeno i zuta i zelena, ovo pokazuje da nisu..
Vidio je prasinu, vidio je zutu zastavu, ni na tren nije pustio gas a ima je sasvim dovoljno vremena za reakciju do prve zelene zastave..
Ali kad te maze svi, ocekujes da ces proc bez posljedica..
LH44 je napisao/la: 05.07.2020., 10:51
Jbte pa ovo bi baš bilo glupo da su ga kaznili, kroz nekih 100-150m su pokazali žuti panel, pa zelena zastava, pa idući panel zelenu zastavu, a maršal iza toga opet žutu zastavu
https://twitter.com/F1/status/1279539232042651648
Pa bila je prica da su istovremeno i zuta i zelena, ovo pokazuje da nisu..
Vidio je prasinu, vidio je zutu zastavu, ni na tren nije pustio gas a ima je sasvim dovoljno vremena za reakciju do prve zelene zastave..
Ali kad te maze svi, ocekujes da ces proc bez posljedica..
Gdje si ti vidio da je on vidio žutu zastavu?
Na videu se jasno vidi samo oblak prašine, do trenutka kad Lewis prolazi pored zastave. Tada se ukazuje žuta boja.
Jedino ako ti očekuješ da on pri punoj brzini ne gleda na stazu i svjetla na svom upravljaču, već cijelo vrijeme pilji u displej i čeka kad će se svjetlost razaznati?
Sem toga odluka sudija jasno kaže šta se njemu pokazivalo i opisuje cijelu situaciju.
Video pokazuje samo dio staze.
I sad je odjednom ovaj jedan video mjerodavniji od svih ostalih videa koji su dostupni sudijama.
Znači, imamo situaciju gdje su se pokazale i zelene i žute zastave? Ignorirat ćemo ovaj video gdje se jasno vidi da je žuti panel sa strane, a onboard video ne postoji (zašto?) pa ne možemo vidjeti što mu je bilo na upravljaču? Ignorirat ćemo i to što oblak prašine sigurno nije nastao zbog iznenadnog udara vjetra u šljunak, nego, gle čuda - jer je netko bio u šljunku ispred njega? Zgodno
Ok, odluka je da se progleda kroz prste, kao bili su "confusing signals" pa nema veze što je odabrao nesigurniju opciju (ignorirati žute, a ne ignorirati zelene zastave). Jedva čekam drugu dvojbenu situaciju za nekog drugog vozača pa da vidimo hoće li tada dati benefit of the doubt. Jel bila koja dvojbena situacija prošlih godina gdje se moglo odlučiti na jednu i na drugu stranu?
Zaboravlja se da je Hamilton bio odmah iza njega.
U tom trenutku Ham vozi cca 250 km/h ili ti 70 m/s. Na ovom videu se ne vidi žuta zastava dok on ne dođe skroz blizu. U tom momentu on već vodi računa o slijedećem zavoju. Nadam se da se bar tu slažemo.
Ja ne vidim na ovom videu svjetla na njegovom upravljaču, ali sudije vide.
To što je on vidio oblak prašine zbog izlijetanja drugog vozača ne obavezuje ga da uspori. Pogotovo ako je istinito objašnjenje sudija da su se njemu na displeju nisu prikazale žute zastave.
Ako bi imali video koji pokazuje da je to objašnjenje lažno, onda bih bio spreman da se upuštam u lov na vještice. Do tad je sve čisto.
Har Kl je napisao/la: 05.07.2020., 12:42
U tom trenutku Ham vozi cca 250 km/h ili ti 70 m/s. Na ovom videu se ne vidi žuta zastava dok on ne dođe skroz blizu. U tom momentu on već vodi računa o slijedećem zavoju. Nadam se da se bar tu slažemo.
Ja ne vidim na ovom videu svjetla na njegovom upravljaču, ali sudije vide.
To što je on vidio oblak prašine zbog izlijetanja drugog vozača ne obavezuje ga da uspori. Pogotovo ako je istinito objašnjenje sudija da su se njemu na displeju nisu prikazale žute zastave.
Ako bi imali video koji pokazuje da je to objašnjenje lažno, onda bih bio spreman da se upuštam u lov na vještice. Do tad je sve čisto.
Točno, isto kao što je točno da je vidio da je netko izletio i da je pokraj staze imao žute panele. To što je brzo vozio pa nije mogao vidjeti je čudan argument. Ako su na volanu bile zelene lampice onda je jasno da je ovo situacija u kojoj se može dati ili ne dati kazna, a išlo se na stranu da se ne daje. Odlično, što se mene tiče, samo želim jednak kriterij unatrag i unaprijed.
Od kud znaš kad se žuti displej upalio? Imaš jedan video koji pokazuje žuto svjetlo u trenutku kad on prolazi pored njega.
Možda su se baš u tom trenutku upalila žuta svjetla.
I odkud informacija da ukoliko na displeju se pokazuje zeleno svjetlo, da se može izreći kazna?
I da dodam, nije argument da je on brzo vozio pa nije vidio, već je argument da je on u jednoj sekundi prešao 70m. Nakon jedne sekunde on je već bio izvan žutog sektora. Ako u toj sekundi nije mogao vidjeti svjetlo zbog prašine, a na displeju mu se pokazivalo zeleno svjetlo on i ne treba da pretpostavlja ništa već nastavlja svoju vožnju.
Har Kl je napisao/la: 05.07.2020., 12:54
Od kud znaš kad se žuti displej upalio? Imaš jedan video koji pokazuje žuto svjetlo u trenutku kad on prolazi pored njega.
Imam:
Har Kl je napisao/la: 05.07.2020., 12:54
I odkud informacija da ukoliko na displeju se pokazuje zeleno svjetlo, da se može izreći kazna?
Imaš li ti video gdje se pokazuje zeleno svjetlo na istom mjestu gdje je prikazano žuto svjetlo?
senna66 je napisao/la: 05.07.2020., 13:00
Bravo Charles. Ovo postaje smiješno.
Bravo za Čarlija, i isto bravo za one druge koji kleknu iz svojih uvjerenja, a ne iz političkih razloga ili zbog povodljivosti. Svatko neka se ponaša kako misli da je ispravno, i jedni i drugi imaju pravo na to.
Taj video pokazuje ono što govorim. Vidi se žuto svjetlo tek kad je prošao pored semafora. Nije ga mogao vidjeti jer je gledao u drugi zavoj. Displej se postavlja tako da vozač sa sigurne distance ga može vidjeti i na vrijeme usporiti.
Šta ako se baš u tom trenutku upalilo žuto svjetlo?
Ja nemam video koji pokazuje zeleno svjetlo na displeju, ali meni i ne treba. Imam odluku sudija koju preporučujem da pročitate.
Har Kl je napisao/la: 05.07.2020., 13:09
Pokazujem ono što govorim. Vidi se žuto svjetlo tek kad je prošao pored semafora. Nije ga mogao vidjeti jer je gledao u drugi zavoj. Displej se postavlja tako da vozač sa sigurne distance ga može vidjeti i na vrijeme usporiti.
Ja nemam video koji pokazuje zeleno svjetlo na displeju, ali meni i ne treba. Imam odluku sudija koju preporučujem da pročitate.
Realno...to je Hamiltonov problem. Zna da je semafor tu i da je ispred njega veliki oblak prašine.
Ali nije "baš u tom trenutku"...vidi se na snimci koju je F1 pustila (još uvijek nema onboard snimke iz nekog razloga) da je svjetlo gorilo, isto tako na njegovom volanu se u istom trenutku pale žute lampice.
We fight together. We win together.We lose together. Forza Ferrari
Nije ga mogao vidjeti jer je gledao u drugi zavoj.
Onda u redu, "nisam vidio" je validna isprika za sudačku sobu, jedva čekam buduće slučajeve.
Raspravljamo o odluci sudaca. Navesti odluku sudaca kao argument u korist odluci sudaca je niškoristi.
Pa ja jeste njegov problem. Zato su ga i zovnuli kod sudija gdje treba da se objasni situaciju.
Kažem bio je odmah iza Bottasa kad je ovaj izletio. Ako je neko zakasnio jednu sekundu da pritisne signal za žuto svjetlo, on je već prošao.
Ako se na njegovom displeju pojavilo žuto svjetlo, morao je usporiti, to ne sporim.
Samo što u izvještaju piše da je bilo zeleno.
Mala ispravka @Ante,
Ja navodim argument iz odluke sudija, koji još niko nije pobio.
Ti pokazuješ žuto svjetlo u oblaku prašine, ali u odluci i piše da su istovremeno bile upaljene i žute i zelene zastave.
Da postavim svoj stav na drugačiji način
Argumenti iz odluke sudija su dovoljan dokaz da se presudi da incident nije kažnjiv prema pravilima.
Ukoliko imate neki dokaz koji demantuje argumente iz odluke, dajte na sto pa da vidimo, možda ste i u pravu i možda su sudije pogriješili.
Har Kl je napisao/la: 05.07.2020., 13:22
Mala ispravka @Ante,
Ja navodim argument iz odluke sudija, koji još niko nije pobio.
Ti pokazuješ žuto svjetlo u oblaku prašine, ali u odluci i piše da su istovremeno bile upaljene i žute i zelene zastave.
Da postavim svoj stav na drugačiji način
Argumenti iz odluke sudija su dovoljan dokaz da se presudi da incident nije kažnjiv prema pravilima.
Ukoliko imate neki dokaz koji demantuje argumente iz odluke, dajte na sto pa da vidimo, možda ste i u pravu i možda su sudije pogriješili.
Onboard krug ne postoji, nije mu radio u zadnjih par minuta kvalifikacija. Ali, to nije ni problematično jer su suci su napisali da postoji video dokaz na kojem se vidi da na panelima stoji istovremeno žuto i zeleno svjetlo. Ne na volanu led indikator nego paneli.
Imamo snimku sa staze, pa je u redu da pitam - gdje su ti istovremeni paneli? Ja vidim jedan žuti i u idućem zavoju zeleni. Ne vidim istovremene. Ti vidiš?