F1 Vijesti
- Ferrari Maniac
- Formula 1
- S nama već: 10 god 1 mj
- Navija za: Scuderia Ferrari
Pokušavaju sada opravdati svoju odluku. Gdje bismo završili da oni priznaju da su pogriješili i isprave to!? 

Sisu (fin.)
- MrDoomroom
- Formula 1
- S nama već: 9 god 11 mj
Znaci svi nakon kvalifikacija popljuju koncept i posipaju se pepelom oni koji su taj koncept izglasali i SAD opet guraju po svome? Hahahhaha
Sent from my GT-I8190 using Tapatalk
- croatic f1
- F1puls suradnik
- S nama već: 10 god 4 mj
- Navija za: najstarijeg i najmlađeg
Dobre vijesti za Monzu: Bernie je uvjeren da će doći do dogovora s organizatorima
http://www.motorsport.com/f1/news/eccle ... ce-681957/
Danas ćemo saznati kakve ćemo kvalifikacije gledati u sljedećim utrkama - "hibridni" eliminacijski sistem sa novim Q1 i Q2 te starim Q3 ili stari sistem (bojim se da će hibrid pobijediti)
http://www.autosport.com/news/report.ph ... n-thursday
http://www.motorsport.com/f1/news/eccle ... ce-681957/
Danas ćemo saznati kakve ćemo kvalifikacije gledati u sljedećim utrkama - "hibridni" eliminacijski sistem sa novim Q1 i Q2 te starim Q3 ili stari sistem (bojim se da će hibrid pobijediti)
http://www.autosport.com/news/report.ph ... n-thursday
- Ferrari1345
- Formula 1
- S nama već: 10 god 3 mj
- Navija za: Glasniju F1
Q1 nek eventualno zadrže... Q2 i Q3 po starom!!!!

"Formula 1 je jedini sport čiji problem rješavaju tako što naprave još jedan problem"
- Ferrari
- Formula 1
- Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
Ali ovoga nema ni u jednom sportu ili motor sport seriji na svijetu...znaci 11 timova se složilo da ne žele nikakve nove formate kvala već samo isključivo stare, svi vozači se slože, inženjeri također, navijači pogotovo...i onda je ovi starci koji pišaju u gaće nađu da opet provedu svoju glupost?
Pa toga nema nigdje...vidim i Pirelli se miješa u sve ovo. Sto Pirelli ima sa tim? Oni su tu da dostave gume ekipama i bok, a ne da se i oni oko kvala brinu.
Pa toga nema nigdje...vidim i Pirelli se miješa u sve ovo. Sto Pirelli ima sa tim? Oni su tu da dostave gume ekipama i bok, a ne da se i oni oko kvala brinu.
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari

- Mr.Spaceguy Verified
- Formula 1
- S nama već: 10 god 2 mj
- Navija za: Fernando Alonso
- Ferrari
- Formula 1
- Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
http://www.motorsport.com/f1/news/f1-fo ... gp-682069/
Što kazati? Nisu normalni.
Vozači bi trebali prosvjedovati tako da ne voze kvale u Bahrainu.
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari

- Ferrari Maniac
- Formula 1
- Navija za: Scuderia Ferrari

E pa tko vas *ebe!

Stvarno strašno pa da vozači ne ustaju, a ovako ih se ignorira. S obzirom da su svi timovi protiv ovakvog sustava trebali bi svi bojkotirati kvale, pa da ih vidimo onda genijalce.... ali neeeeeeeee

Sisu (fin.)
- Frantic
- Formula 1
- S nama već: 10 god
- Navija za: Ferrari
Ferrari je napisao/la:http://www.motorsport.com/f1/news/f1-fo ... gp-682069/

Ali me ne iznenađuje.
I ništa me više od tih idiJota ne može iznenaditi.
Yeah, it's on purpose!
Jedan je Leclerc!!
Jedan je Leclerc!!

► Prikaži “Spoiler”
- croatic f1
- F1puls suradnik
- Navija za: najstarijeg i najmlađeg
Mene bi iznenadila neka pametna odluka od njih...Frantic je napisao/la:...
I ništa me više od tih idiJota ne može iznenaditi.
- Ferrari1345
- Formula 1
- S nama već: 10 god 3 mj
- Navija za: Glasniju F1
Mi smo krivi... Znamo da su uvijek kontra nas. Za Bahrain moramo biti svi složni i reći da su kvalifikacije odlične koje će pridonijeti nove fanove.
E da vidiš onda kontre od "stratega"
E da vidiš onda kontre od "stratega"

"Formula 1 je jedini sport čiji problem rješavaju tako što naprave još jedan problem"
- Kush
- GP3
- Navija za: Ferrari, TR Seb, Lotterer
..totalno sam se prestao nervirati oko takvih stvari, jer realno nemamo nikakav utjecaj na odluke ekipe iz menadžmenta formule, ali bih i ja volio da timovi bojkotiraju kvale - to bi bilo epski u ovo PR doba!
..i dovelo bi i do daljnjih potresa u strukturi sporta, o čemu su se vozači isto izjasnili, i svaka im dala, oni prvi trebaju vršiti pritisak, a timovi im trebaju biti podrška, ako želimo da ovo opet bude bar donekle sport.
..i dovelo bi i do daljnjih potresa u strukturi sporta, o čemu su se vozači isto izjasnili, i svaka im dala, oni prvi trebaju vršiti pritisak, a timovi im trebaju biti podrška, ako želimo da ovo opet bude bar donekle sport.

- vlado Verified
- Formula 1
Kolega je u komentaru na clanak i odluku da se isti format kvala nastavi spomenuo bojkot u au. Djelim to misljenje - osjecaj od gp vikenda. Ono, cini mi se da je bila takva energija medju ekipama na kraju. Bez obzira na sve to, ja sam da se pokusa doraditi novi sistem kvalifikacija.
Vozaci su pi**ice, nista ih ne zanima osim da oni imaju ugovore i mjesto u bolidu. Cute kao ribe. Naravno, nije da ih ne mogu razumjeti. Zato mi je drago cuti da su se neki od njih odlucili za bunt. Podrzavam. Tj. slazem sa sa Kushom za efekt koji mogu izazvati. Uz to vjerujem i u pokusaj br. 2.
Vozaci su pi**ice, nista ih ne zanima osim da oni imaju ugovore i mjesto u bolidu. Cute kao ribe. Naravno, nije da ih ne mogu razumjeti. Zato mi je drago cuti da su se neki od njih odlucili za bunt. Podrzavam. Tj. slazem sa sa Kushom za efekt koji mogu izazvati. Uz to vjerujem i u pokusaj br. 2.
No!
- Kush
- GP3
- Navija za: Ferrari, TR Seb, Lotterer
Nisam niti ja isključiv, ali mnogi su već rekli da bi za to trebale posebne "džon" gume, koje onda ne daju baš performanse, druga je opcija napraviti strogu formulu za izračun tog perioda koji je sad 90 sec, trebalo bi uzeti u obzir u % dužinu samog kruga, pa pit lane-a, faktor ni podloge i još brdo toga, da bi dobili neku referencu, onda bi za svaku stazu imali drugačije periode ispadanja što bi zbunjivalo gledatelje bar 2 sezone, onda dolazi pitanje SC-a, ili kiše, nebitno, ali kod takvih slučajeva bi trebalo zaustaviti vrijeme u nekoj Q i kružiti tako dok se sve ne riješi i svime ne omogući da naprave in lap, pa nastaviti odbrojavanje - to bi dovelo do odgađanja TV termina i nebi opet bilo dobro zbog toga, neznam ja sam odmah rekao da to neće ići, mnogi su ovdje koji više prate rekli da bi moglo biti zanimljivo, što i bi u teoriji, ali su timovi jako dobro znali što to znači (možda su neki očekivali da bi tu mogli nešto profitirati), ali su generalno rekli da nebu dobro vjerojatno uzimajući u obzir i desetke varijabli koje utječu na sve to, ne samo one najočitije..
Kada bi se i sredilo sve nekako - toliko auta istovremeno u brzom krugu na nekom "Tilkedromu" bi možda još i prošlo nekako, ali ovdje ili u MC i sličnim užim stazama je teško izvedivo, mislim da koliko god usavrše tu varijantu, uvijek će veliku ulogu imati faktor sreće - a meni to nije utrkivanje, onda mogu izvlačiti startne brojeve iz šešira po jakosnim grupama kao u alpskom skijanju, i ne trebaju im kvale kao takve ako najbrži neće i tako biti, bar ne sigurno, na polu.
Ja sam uvijek otvoren za sve, ali za ovo je i laiku koji malo prati bilo jasno da će biti kupus, nekima je to bilo zanimljivo, i meni na prvu, ali sa ogradom da to nije format za kvale već za šou - koji se pokazao kao veoma loš šou, nemam ništa da probaju, ali je prošli format bio dosta dobar da se izvuče brzina i smanji gužva kada je bitno izvući max, i bilo je napeto, ako bi to definitivno otišlo u ropotarnicu, bio bih za dobri stari QP u trajanu od sat vremena, sa tim da se na pola sata QP-a eliminira pola grida ćak i nešto manje (8-10 auta), a ostatak ostavi do kraja, tako bi na pola vremena imali gumiranu podlogu, a poslije bi bilo borbi i za pole i prve redove, ali i za ulazak u top 10, i dalo bi neku dinamiku a ipak ostavilo utrkivanje u prvom planu - neznam pišem ono što mislim osobno da bi bilo dobro, ali generalno sam za sve otvoren no te odluke trebaju donesti oni kojima je to posao i interes (u smislu kvalitativnog napretka, a ne nazadovanja - takav interes, znači vozači, trkaći inžinjeri i ostala ekipa zadužena za strategiju), pa onda se može ako treba isprobati i nekoliko formata da se vidi koji je najbolji za modernu F1, nije problem ako će ukupni proizvod biti najbolji mogući, hm...
(sad se osjećam glupo što toliko teoretiziram, a oni glavonje će opet bez previše razmišljanja (osim o lovi), presjeć i reć - ovako i amen, a nadati se da će i protagonisti i publika biti zadovoljni usput, a ako ne budu onda će razmišljati o tome (ako baš budu natjerani kao sada), pa je bez veze trošiti tintu, jer mogućnosti i opcija uvijek ima da bude još bolje, problem je što to ne zanima previše one koji broje lovu, bar dok ne počne pristizati sporije, a onda opet naprave po svom jer to gledaju iz drugog aspekta od nas fanova ili čak i vozača i drugih zainteresiranih strana)
Kada bi se i sredilo sve nekako - toliko auta istovremeno u brzom krugu na nekom "Tilkedromu" bi možda još i prošlo nekako, ali ovdje ili u MC i sličnim užim stazama je teško izvedivo, mislim da koliko god usavrše tu varijantu, uvijek će veliku ulogu imati faktor sreće - a meni to nije utrkivanje, onda mogu izvlačiti startne brojeve iz šešira po jakosnim grupama kao u alpskom skijanju, i ne trebaju im kvale kao takve ako najbrži neće i tako biti, bar ne sigurno, na polu.
Ja sam uvijek otvoren za sve, ali za ovo je i laiku koji malo prati bilo jasno da će biti kupus, nekima je to bilo zanimljivo, i meni na prvu, ali sa ogradom da to nije format za kvale već za šou - koji se pokazao kao veoma loš šou, nemam ništa da probaju, ali je prošli format bio dosta dobar da se izvuče brzina i smanji gužva kada je bitno izvući max, i bilo je napeto, ako bi to definitivno otišlo u ropotarnicu, bio bih za dobri stari QP u trajanu od sat vremena, sa tim da se na pola sata QP-a eliminira pola grida ćak i nešto manje (8-10 auta), a ostatak ostavi do kraja, tako bi na pola vremena imali gumiranu podlogu, a poslije bi bilo borbi i za pole i prve redove, ali i za ulazak u top 10, i dalo bi neku dinamiku a ipak ostavilo utrkivanje u prvom planu - neznam pišem ono što mislim osobno da bi bilo dobro, ali generalno sam za sve otvoren no te odluke trebaju donesti oni kojima je to posao i interes (u smislu kvalitativnog napretka, a ne nazadovanja - takav interes, znači vozači, trkaći inžinjeri i ostala ekipa zadužena za strategiju), pa onda se može ako treba isprobati i nekoliko formata da se vidi koji je najbolji za modernu F1, nije problem ako će ukupni proizvod biti najbolji mogući, hm...
(sad se osjećam glupo što toliko teoretiziram, a oni glavonje će opet bez previše razmišljanja (osim o lovi), presjeć i reć - ovako i amen, a nadati se da će i protagonisti i publika biti zadovoljni usput, a ako ne budu onda će razmišljati o tome (ako baš budu natjerani kao sada), pa je bez veze trošiti tintu, jer mogućnosti i opcija uvijek ima da bude još bolje, problem je što to ne zanima previše one koji broje lovu, bar dok ne počne pristizati sporije, a onda opet naprave po svom jer to gledaju iz drugog aspekta od nas fanova ili čak i vozača i drugih zainteresiranih strana)
- MrDoomroom
- Formula 1
- S nama već: 9 god 11 mj
Žalosno od svega ovoga fijaska sa kvalifikacijama koji ćemo opet imati jest da ce FP3 biti puno zanimljiviji od kvalifikacija.
- SEAS
- Karting
- S nama već: 9 god 8 mj
- Navija za: Ferrari
- Kontakt: