Konkurentski portali i ostali mediji
Slobodan offtopic o svim temama koje vas zanimaju, a nemaju veze s ostalim podforumima.
- f1zd
- F1puls konstruktorski prvak
- S nama već: 9 god 5 mj
- Navija za: Vettel,Ferrari
Po meni je za Mexico Max kriv. Ne izravno, ali mislim..kad ste zadnji put vidjeli da se netko tako bez imalo srama i poštenja mješa u borbu za naslov prvaka iako on nije u toj borbi...to je na razini Vettela u Maleziji 2016., stvarno glupo..ovaj se bar ispričao pa ajde.
Netko će reći da je to dobra osobina, ali po meni nije, borit će se i Max jednog dana za naslov prvaka..
Netko će reći da je to dobra osobina, ali po meni nije, borit će se i Max jednog dana za naslov prvaka..
- avetma
- Administrator
- S nama već: 10 god 4 mj
- Kontakt:
Taj tip jako loše radi svoj posao, što nije iznenađenje jer je loš standard F1 članaka na tportalu sad već nešto što je normalno.
Umjesto da se blamiraju s njim, mislim da je prava šteta što u T-comu očito ne postoji nitko tko bi povezao 2 i 2 pa od F1 priče napravio nešto malo šire. Prijenos je jedna priča, portal im je druga priča, maxtv treća priča - i očito svatko gusli svoje jer svaka od tih komponenata ima svoju grupu ljudi koja radi na tome. I onda činjenica da Tportal ima 10% reach ukupnih korisnika interneta prođe bez da utječe na njihov vlastiti F1 prijenos, što mi je neshvatljivo. Banalan primjer - tko mi može pojasniti kako na tportal.hr pogledati trenutni poredak u F1 prvenstvu?
Umjesto da se blamiraju s njim, mislim da je prava šteta što u T-comu očito ne postoji nitko tko bi povezao 2 i 2 pa od F1 priče napravio nešto malo šire. Prijenos je jedna priča, portal im je druga priča, maxtv treća priča - i očito svatko gusli svoje jer svaka od tih komponenata ima svoju grupu ljudi koja radi na tome. I onda činjenica da Tportal ima 10% reach ukupnih korisnika interneta prođe bez da utječe na njihov vlastiti F1 prijenos, što mi je neshvatljivo. Banalan primjer - tko mi može pojasniti kako na tportal.hr pogledati trenutni poredak u F1 prvenstvu?
-
Har Kl
- Formula 1
- S nama već: 7 god 11 mj
- Navija za: Mercedes
Ocekivati da Maxa boli za Vettela i njegovu borbu ...
Ionako su sanse bile minimalne.
Jedino da je Max izbacio LH.
Ali opet nije bitno nakon sexa ko je kriv.
Samo Sam htio reci da autor clanka nije pogrijesio nigdje u cinjenicama.
Malo je dodao navijackog sharma u interpetaciji istih. Mozda mu je SKY bio izvor.
Kako god sa takvim interpetacijama na kontra strani se cesto susrecem
Edit: i da, Vettel je mogao puno bolje over godine.
Svaka cast navijacima ako ih nimalo razocarao
Ionako su sanse bile minimalne.
Jedino da je Max izbacio LH.
Ali opet nije bitno nakon sexa ko je kriv.
Samo Sam htio reci da autor clanka nije pogrijesio nigdje u cinjenicama.
Malo je dodao navijackog sharma u interpetaciji istih. Mozda mu je SKY bio izvor.
Kako god sa takvim interpetacijama na kontra strani se cesto susrecem

Edit: i da, Vettel je mogao puno bolje over godine.
Svaka cast navijacima ako ih nimalo razocarao

- avetma
- Administrator
- Kontakt:
Za svakog vozača možeš ispričati takvu priču. Da je Vettel osigurao naslov onda bi pričali o tome zašto se Hamilton nije pojavio u Rusiji, Monaku i Austriji. Zato i jest članak loš, jer je uzeo svoju pretpostavku i onda tražio načine kako da je opravda bez da pogleda i na drugu stranu.Har Kl je napisao/la: 05.11.2017., 11:50 Edit: i da, Vettel je mogao puno bolje over godine.
Svaka cast navijacima ako ih nimalo razocarao![]()
- DaveGilmour
- Formula 2
- S nama već: 9 god 3 mj
- Navija za: Sve driven by Verstappen
Kako se to Hamilton nije pojavio u Austriji? Startao je osmi zbog promjene mjenjača i završio 4., sedam sekundi iza Bottasa. Jedna čisto solidna utrka.avetma je napisao/la: 05.11.2017., 12:04 Za svakog vozača možeš ispričati takvu priču. Da je Vettel osigurao naslov onda bi pričali o tome zašto se Hamilton nije pojavio u Rusiji, Monaku i Austriji. Zato i jest članak loš, jer je uzeo svoju pretpostavku i onda tražio načine kako da je opravda bez da pogleda i na drugu stranu.
Ne kužim po ćemu je Max kriv. Što se Hamiltona i Vettela nije smijelo prolaziti do kraja sezone zato što su bili u borbi za naslov?f1zd je napisao/la: 05.11.2017., 11:36 Po meni je za Mexico Max kriv. Ne izravno, ali mislim..kad ste zadnji put vidjeli da se netko tako bez imalo srama i poštenja mješa u borbu za naslov prvaka iako on nije u toj borbi...to je na razini Vettela u Maleziji 2016., stvarno glupo..ovaj se bar ispričao pa ajde.
Pretpostavljam da je onda i Vettel u Brazilu 2008. ispao đubre jer je skoro Hamiltonu uzeo naslov.
- f1zd
Vettel je mogao pretjecati da ne uzrokuje da dva bolida oko njega odustanu..DaveGilmour je napisao/la:Kako se to Hamilton nije pojavio u Austriji? Startao je osmi zbog promjene mjenjača i završio 4., sedam sekundi iza Bottasa. Jedna čisto solidna utrka.avetma je napisao/la: 05.11.2017., 12:04 Za svakog vozača možeš ispričati takvu priču. Da je Vettel osigurao naslov onda bi pričali o tome zašto se Hamilton nije pojavio u Rusiji, Monaku i Austriji. Zato i jest članak loš, jer je uzeo svoju pretpostavku i onda tražio načine kako da je opravda bez da pogleda i na drugu stranu.
Ne kužim po ćemu je Max kriv. Što se Hamiltona i Vettela nije smijelo prolaziti do kraja sezone zato što su bili u borbi za naslov?f1zd je napisao/la: 05.11.2017., 11:36 Po meni je za Mexico Max kriv. Ne izravno, ali mislim..kad ste zadnji put vidjeli da se netko tako bez imalo srama i poštenja mješa u borbu za naslov prvaka iako on nije u toj borbi...to je na razini Vettela u Maleziji 2016., stvarno glupo..ovaj se bar ispričao pa ajde.
Pretpostavljam da je onda i Vettel u Brazilu 2008. ispao đubre jer je skoro Hamiltonu uzeo naslov.
On i Vettel su bili jedan pored drugog i logično bi bilo da vanjska strana popusti, kao i inače...
E sad, netkocu tome da je on novi Senna, a netko da je idiot..
-
Har Kl
- Formula 1
Totalno se ne slažemo u ovoj paraleli.
Porediti greške koje sam ja nabrojao sa ovim utrkama je upravo to što ti govoriš. Uzeo si svoju pretpostavku i onda tražio načine kako da opravdaš bez da pogleda i na drugu stranu

U nekim utrkama bolid nije na nivou vozača.
U nekim utrkama vozač nije na nivou bolida.
Nemoj molim te to da miješamo.
Mogu i ja reći da je Vettel prespavao prošle dvije sezone u Ferrariju jer ništa nije osvojio.
Međutim slažem se da novinari nikada ne bi trebalo da odrađuju svoj posao na ovakav način.
Novinari bi prvo trebalo navijati za Formulu 1, zatim za sve faktore koji čine tu Formulu 1 (i vozače i timove) pa tek onda imati svog favorita.
- DaveGilmour
- Formula 2
@f1zd
Verstappen je pri ulasku u prvi zavoj bio malo ispred Vettela. Sukladno s time logično bi bilo da ga Vettel ne izgura izvan granica staze, no ni to se nije dogodilo.
Ako se netko u posljednje dvije godine pokazao kao first lap nutcase to po meni nije Verstappen
Verstappen je pri ulasku u prvi zavoj bio malo ispred Vettela. Sukladno s time logično bi bilo da ga Vettel ne izgura izvan granica staze, no ni to se nije dogodilo.
Ako se netko u posljednje dvije godine pokazao kao first lap nutcase to po meni nije Verstappen

- avetma
- Administrator
- Kontakt:
Točno, i kako se u tu priču uklapa ovaj članak na tportalu?Har Kl je napisao/la: Novinari bi prvo trebalo navijati za Formulu 1, zatim za sve faktore koji čine tu Formulu 1 (i vozače i timove) pa tek onda imati svog favorita.
-
Har Kl
- Formula 1
Nikako se ne uklapa.avetma je napisao/la: 05.11.2017., 12:51Točno, i kako se u tu priču uklapa ovaj članak na tportalu?Har Kl je napisao/la: Novinari bi prvo trebalo navijati za Formulu 1, zatim za sve faktore koji čine tu Formulu 1 (i vozače i timove) pa tek onda imati svog favorita.
To Sam napisao u recenici prije.
- avetma
- Administrator
- Kontakt:
Har Kl je napisao/la:Nikako se ne uklapa.avetma je napisao/la: 05.11.2017., 12:51Točno, i kako se u tu priču uklapa ovaj članak na tportalu?Har Kl je napisao/la: Novinari bi prvo trebalo navijati za Formulu 1, zatim za sve faktore koji čine tu Formulu 1 (i vozače i timove) pa tek onda imati svog favorita.
To Sam napisao u recenici prije.

Šteta, mislim da Tportal propušta ogromnu priliku.
- f1zd
Ma baš..tri starta u prvom redu, dva puta odustao.DaveGilmour je napisao/la:@f1zd
Mene taj stav 'ja idem na pobjedu, jebe mi se za tebe' fascinira..
- Ferrari
- Formula 1
- S nama već: 10 god 1 mj
- Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
Uglavnom ovaj "novinar" je totalno promašio fudbal...
Tip piše kao da je Vettel jebeno problematičan tip i da nije ni jednu titulu zaslužio...mislim tip je smijeh.
Ja Vettelu jedino mogu prebaciti Baku ove godine...a i tada je završio ispred Hamiltona.
Singapur je trkači incident...jer kao što je Seb rekao on je jedino mogao vidjeti Maxa u retrovizoru, a ako ćeš stalno razmišljati da li je netko "tamo" onda nikada nećeš skrenuti...uostalom ono je bio sasvim normalan i razuman potez jer SVAKI vozač bi ono napravio. Uostalom kolike su šanse da se ono dogodi?
Presudila je Azijska turneja i loša pouzdanost bolida...nažalost. Jer u 3 utrke mi smo dobili 0 bodova, a Hamilton 50 bodova...a u Maleziji je Kimiju otkazao bolid pa nije ni startao jer bi možda bio ispred Hamiltona i tu bi ovaj izgubio nešto bodova.
To je tako.
Što bi pisali o svakom velikom šampionu...Senna, Prost, Hamilton, Schumi,Alonso...svi su imali incidenata...što bi rekli za Nelsona Piqueta koji je doslovno udario drugog vozača...ili Senni koji se zabio u Prosta za prvenstvo...Hamilton koji je težak karakter i koji dosta ovisi o tome na koju nogu ustane ujutro, Schumi koji znamo na što je bio spreman za prvenstvo i pobjedu, Alonso...poznat slučaj.
Vettel je beba za ove...
Tip piše kao da je Vettel jebeno problematičan tip i da nije ni jednu titulu zaslužio...mislim tip je smijeh.
Ja Vettelu jedino mogu prebaciti Baku ove godine...a i tada je završio ispred Hamiltona.
Singapur je trkači incident...jer kao što je Seb rekao on je jedino mogao vidjeti Maxa u retrovizoru, a ako ćeš stalno razmišljati da li je netko "tamo" onda nikada nećeš skrenuti...uostalom ono je bio sasvim normalan i razuman potez jer SVAKI vozač bi ono napravio. Uostalom kolike su šanse da se ono dogodi?
Presudila je Azijska turneja i loša pouzdanost bolida...nažalost. Jer u 3 utrke mi smo dobili 0 bodova, a Hamilton 50 bodova...a u Maleziji je Kimiju otkazao bolid pa nije ni startao jer bi možda bio ispred Hamiltona i tu bi ovaj izgubio nešto bodova.
To je tako.
Što bi pisali o svakom velikom šampionu...Senna, Prost, Hamilton, Schumi,Alonso...svi su imali incidenata...što bi rekli za Nelsona Piqueta koji je doslovno udario drugog vozača...ili Senni koji se zabio u Prosta za prvenstvo...Hamilton koji je težak karakter i koji dosta ovisi o tome na koju nogu ustane ujutro, Schumi koji znamo na što je bio spreman za prvenstvo i pobjedu, Alonso...poznat slučaj.
Vettel je beba za ove...
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari

- Frantic
- Formula 1
- S nama već: 10 god
- Navija za: Ferrari
Meni baš jeste on.DaveGilmour je napisao/la: 05.11.2017., 12:25 @f1zd
Ako se netko u posljednje dvije godine pokazao kao first lap nutcase to po meni nije Verstappen![]()
Nevezano za Meksiko.
Yeah, it's on purpose!
Jedan je Leclerc!!
Jedan je Leclerc!!

► Prikaži “Spoiler”
- Mr.Spaceguy Verified
- Formula 1
- S nama već: 10 god 2 mj
- Navija za: Fernando Alonso
Zasto bi Maxa bilo briga sto se ova dvojica bore za naslov? Svatko gleda sebe. Sta je trebao kao Schumacher se pomaknuti Vettelu ili kao Petrov otezati mu utrku? Imas cetiri naslova, jebiga pokazi svoje umijece.f1zd je napisao/la: 05.11.2017., 11:36 Po meni je za Mexico Max kriv. Ne izravno, ali mislim..kad ste zadnji put vidjeli da se netko tako bez imalo srama i poštenja mješa u borbu za naslov prvaka iako on nije u toj borbi...to je na razini Vettela u Maleziji 2016., stvarno glupo..ovaj se bar ispričao pa ajde.
- DaveGilmour
- Formula 2
I oba puta nije bio glavni krivac.f1zd je napisao/la: 05.11.2017., 14:14 Ma baš..tri starta u prvom redu, dva puta odustao.
A taj stav koji spominješ su imali i imaju svi veliki vozači.
Možeš li mi nabrojati situacije u posljednje dvije godine u kojima je Max bio glavni krivac za sudare u prvom krugu? Meni na pamet pada jedino ovogodišnja VN Mađarske i eventualno prošlogodišnji Abu Dhabi (sjećam se da se izvrtio na startu, ali se ne mogu sjetiti tko je bio eventualni krivac).
- f1zd
U Belgiji je bio glavni krivac.DaveGilmour je napisao/la:I oba puta nije bio glavni krivac.f1zd je napisao/la: 05.11.2017., 14:14 Ma baš..tri starta u prvom redu, dva puta odustao.
Možeš li mi nabrojati situacije u posljednje dvije godine u kojima je Max bio glavni krivac za sudare u prvom krugu? Meni na pamet pada jedino ovogodišnja VN Mađarske i eventualno prošlogodišnji Abu Dhabi (sjećam se da se izvrtio na startu, ali se ne mogu sjetiti tko je bio eventualni krivac).
Recimo Vettel je veliki vozač pa nije išao na 'divebomb' Rosbergu u Abu Dhabiju. Možda ne predobra situacija za usporedbu pošto su obokica Nijemci, no svejedno..nitko normalan ne želi biti onaj zbog kojeg je netko drugi izgubio naslov, izgleda da Maxu to ne smeta..
- Frantic
- Formula 1
- S nama već: 10 god
- Navija za: Ferrari
Iako sam ga na prvu odmah oslobodio bilo kakve krivice za Singapur, dan poslije su izašli snimci i analize da je "šarao", prvo krenuo malo prema Vettelu, pa kad je vidjeo da će Kimi proći, skrenuo prema njemu.DaveGilmour je napisao/la: 05.11.2017., 15:50I oba puta nije bio glavni krivac.f1zd je napisao/la: 05.11.2017., 14:14 Ma baš..tri starta u prvom redu, dva puta odustao.
I u Španiji je bio uključen u incident (ne kažem da je kriv), u Austriji je loše startao pa je nadrljao bez veze.
Poenta je slijedeća. Kada god je neka gužva na startu na vrhu grida, obično (ne uvijek) Max bude tu involviran.
I nekako simptomatično ja da najčešće pored njaga vrlo debel kraj izvuku i Ferrarijevi bolidi.
Ne bih ja njega nazvao "first lap nutcase"-om, ali mislim da mora biti malo svjesniji činjenice da se u tih prvih zavoj-dva nagurava po par bolida uporedo.
On ima taj bezobrazni stav prvaka (kakav su svi velikani manje-više imali), ali ne možeš brate svaki puta ti biti u pravu, ne može se svaki puta tebi ostavljati prostor, a ti nikad drugima, ne može se gurati (dive-ati) tamo gdje se ne može preći.....
Neko je nekad rekao da se trke ne dobijaju u prvom zavoju (ima izuzetaka, naravno), ali se vrlo često gube u prvom zavoju.
Yeah, it's on purpose!
Jedan je Leclerc!!
Jedan je Leclerc!!

► Prikaži “Spoiler”
-
ujac
- Karting
- S nama već: 8 god 2 mj
Mr.Spaceguy je napisao/la: 05.11.2017., 15:25Zasto bi Maxa bilo briga sto se ova dvojica bore za naslov? Svatko gleda sebe. Sta je trebao kao Schumacher se pomaknuti Vettelu ili kao Petrov otezati mu utrku? Imas cetiri naslova, jebiga pokazi svoje umijece.f1zd je napisao/la: 05.11.2017., 11:36 Po meni je za Mexico Max kriv. Ne izravno, ali mislim..kad ste zadnji put vidjeli da se netko tako bez imalo srama i poštenja mješa u borbu za naslov prvaka iako on nije u toj borbi...to je na razini Vettela u Maleziji 2016., stvarno glupo..ovaj se bar ispričao pa ajde.

Nemam potpis.
- Clark
- F1puls suradnik
Isitna, Vettel je mogao bolje ove sezone. Ali ne za puno, to je pretjerivanje. Riječ je o izgubljenih možda dvadesetak bodova koji ne bi značajnije utjecali na rasplet prvenstva.Har Kl je napisao/la: 05.11.2017., 11:50 Edit: i da, Vettel je mogao puno bolje over godine.
Svaka cast navijacima ako ih nimalo razocarao![]()
Činjenica je da je Vettel, što se tiče isključivo njegovih performansi, iz utrka izvlačio maksimalne rezultate s izuzetkom Bakua (njegov najveći grijeh iz ove sezone) i Silverstonea gdje u kvalifikacijama i utrci nije bio na svom uobičajenom nivou.
Singapur? To je bio trkaći incident za koji nijedan vozač u biti nije kriv. Kome to i dalje nije jasno neka pogleda (između ostalog) start ovosezonske VN SAD-a te obrati pozornost na Hamiltonovo zatvaranje Vettela. U ovom slučaju nije bilo nikoga s Vettelove lijeve strane. Da li je Hamilton to mogao znati? A znamo da je to vozač koji ima probleme s mrtvim kutevima.
Malezija? Nespretan i nepotreban incident sa Strollom u kojem nema pravog krivca. Utjecaj na bodove? Nikakav.
Meksiko? Kontakt tipičan za početak utrke (poput Kanade). Ne vidim nekakvu pretjeranu Vettelovu krivnju. To nije bila greška poput one iz Malezije 2016..
A sad da se dotaknem i Hamiltona. I on je ove sezone imao nekoliko nastupa iz kojih nije izvukao maksimum, poput Bahreina (nepotrebna kazna), Rusije (nedostatk brzine), Monaka (loše kvalifikacije), Austrije (unatoč kazni, imao bolid za kvalificirati se na jedno od prva dva mjesta što bi mu olakšalo napredak u utrci, ali nije uspio) i Mađarske (loše kvalifikacije kompromitirale utrku). Daleko od idealne sezone, mada je apsolutno zaslužio naslov.
Svemu ovome možemo ubaciti i jedan zanimljiv detalj vezan uz ovogodišnje kvalifikacije tj., koliko dobro vozači "sastavljuju" svoje krugove (njihov najbrži krug kvalifikacija vs njihova najbrža tri sektora).
Tako novi rekorder po broju pole pozicija u prosjeku kasni 0,118 za svojim najbržim sektorima i to ga stavlja u donju polovicu vozača (za usporedbu Palmer ima deficit 0,117).
Vettel u tom segmentu u prosjeku zaostaje 0,058 što ga stavlja u top 5 vozača.
Možda nebitan podatak, no pokazuje da Vettel nije jedini koji može promašiti četiri apexa i svejedno ostvariti PP.