Scuderia Ferrari
- LH44
- Formula 1
- S nama već: 6 god 7 mj
- Navija za: McLaren, HAM, RIC, NOR
Ne vjerujem ja da bi Ferrari gubio vrijeme i novac na Micka jer mu je stari Schumacher, niti da je trend postao samo dovodit ove mlade, to je biznis koji zavisi od štoperice, ako štoperica kaže da si brz, brz si, nebitno od prezimena. Lik je osvojio titulu F3 kao debitant u jako konkurentnoj sezoni sa dosta dobrih vozača, pojedini su u F3 više od jedne sezone sa više iskustva, a Mick ih je u prvoj sezoni sve pobjedio. Sad u F2 ako se pokaže naravno da će ga forsirati, koji to vozač koji je osvojio nižu kategoriju isprve nije ušao u F1? Nico Rosberg i Lewis Hamilton su isprve osvojili GP2, kao i kategorije prije toga, a na kraju su obojica bili šampioni. Ista stvar i sa Maxom, sve kategorije prije F1 osvojio isprve, osim F3, mada i u F3 sa 16 godina je se borio za titulu sa Oconom. Štoperica i rezultati.
Ako se vozač isprve snađe i na kraju osvoji nižu kategoriju, radi se o izvanrednom talentu, naravno da će ga forsirat Ferrari, Red Bull, Mercedes, McLaren i ostale ekipe koje imaju novca za ulaganja van F1. Evo i u F2 će biti gusto, ima tu vozača od 20 do 25 godina, više sezona u F2 imaju, znaju kako taj bolid diše, ako pobijedi te likove, spreman je za F1 i kraj priče.
Ako se vozač isprve snađe i na kraju osvoji nižu kategoriju, radi se o izvanrednom talentu, naravno da će ga forsirat Ferrari, Red Bull, Mercedes, McLaren i ostale ekipe koje imaju novca za ulaganja van F1. Evo i u F2 će biti gusto, ima tu vozača od 20 do 25 godina, više sezona u F2 imaju, znaju kako taj bolid diše, ako pobijedi te likove, spreman je za F1 i kraj priče.

- josip123
- GP3
- S nama već: 10 god 3 mj
- Navija za: Raikkonen,Vettel,Leclerc
Sve to stoji... I slazem se s tim da je mali dobar, inace ga ne bi uzimali pod svoje, unatoc prezimenu Schumacher.
Ali to da je osvojio titulu F3 kao rookie, nije. Jer je vozio u F3 i 2017. godine. I nije se bas proslavio u prvoj sezoni, (12. zavrsio u ukupnom poretku) a istim rezultatima je zapoceo i drugu sezonu, da bi se na sredini sezone okrenula situacija, i od tada je podigao formu na puno veci nivo.
Treba biti oprezan sa najavama sto se tice nove sezone u F2... Konkurencija je dobra, a njemu je prva sezona u novom natjecanju. Sve i da ne osvoji naslov bitno da pokaze dobre rezultate i nastupe, pa mozda mu se i otvori mjesto u F1 dogodine.
Ajmo Mick!!!

Ali to da je osvojio titulu F3 kao rookie, nije. Jer je vozio u F3 i 2017. godine. I nije se bas proslavio u prvoj sezoni, (12. zavrsio u ukupnom poretku) a istim rezultatima je zapoceo i drugu sezonu, da bi se na sredini sezone okrenula situacija, i od tada je podigao formu na puno veci nivo.

Treba biti oprezan sa najavama sto se tice nove sezone u F2... Konkurencija je dobra, a njemu je prva sezona u novom natjecanju. Sve i da ne osvoji naslov bitno da pokaze dobre rezultate i nastupe, pa mozda mu se i otvori mjesto u F1 dogodine.
Ajmo Mick!!!

Being second is to be the first of the ones who lose.
Ayrton Senna
Ayrton Senna
- LH44
- Formula 1
- S nama već: 6 god 7 mj
- Navija za: McLaren, HAM, RIC, NOR
Aaa da zaboravio sam za to, mislio sam da je u Formuli 4 vozio 2017. A mislim da je se prije pokazao, prije bi se zainteresovali, daju mu sad priliku, pa će štoperica i telemetrija pokazat šta je, a F2 sezonu mora osvojiti ili barem biti top 3 ako puca na F1 

-
Anonimus4138
- GP3
- S nama već: 7 god 4 mj
- Navija za: VTEC kick in yo!!! :P
Dobar!!!
Poslano sa mog SM-G928F koristeći Tapatalk
Poslano sa mog SM-G928F koristeći Tapatalk
“If Honda does not race, there is no Honda.” – Soichiro Honda
- Frantic
- Formula 1
- S nama već: 10 god
- Navija za: Ferrari
Kao da su imali sličan, za neku trku ranijih godina (ovako nakoso bolid, a u pozadini neka građevina ili znamenitost,....), ali opet dobar.
Renault mora još dosta mlijeka popiti, što se tiče postera.

Renault mora još dosta mlijeka popiti, što se tiče postera.

Yeah, it's on purpose!
Jedan je Leclerc!!
Jedan je Leclerc!!

► Prikaži “Spoiler”
- Dani Verified
- Formula 1
- S nama već: 9 god 11 mj
- Navija za: Hamilton, Leclerc, Ricci
The Scuderia were questioned last season over their consistent engine gains which made them the biggest threat to Mercedes, but Marko believes good work from the FIA has eliminated this advantage, further hindering their pace.
“The FIA reacted very well and closed several loopholes, or at least minimised them,” he stated.
“This means that these speed peaks, which Ferrari had on the last 25% or 30% of the straights, no longer exist.
“That’s good.”
https://www.planetf1.com/news/ferrari-h ... ays-marko/
“The FIA reacted very well and closed several loopholes, or at least minimised them,” he stated.
“This means that these speed peaks, which Ferrari had on the last 25% or 30% of the straights, no longer exist.
“That’s good.”

- croatic f1
- F1puls suradnik
- Navija za: najstarijeg i najmlađeg
Potpis na sve napisanoFerrari je napisao/la: 26.03.2019., 12:11 Što se čudite? Mick ima ogromno ime i sigurno će biti u F1 kako god.
Isto tako sam siguran da ima talenta i da se sigurno neće izgubiti u F1... možda ne razina Ham/Vet/Alo, ali sigurno ima.
Nije samo Mick na testu slijedeći tjedan, već i Callum Ilott koji također ulazi u prvu sezonu F2...tako da nije ovo samo zato što je ovaj Mick. Također vozač Ferrari akademija koja je trenutno postala najbolja u F1.
Moraš na testovima imati barem jednog mladog vozača uz svog standardnog jer pravila tako nalažu.
Neće Ferrari staviti Armstronga koji je još uvijek pre mlad kao i Shwartzman, Alesi, a na Fuoca više ne računaju kao top talenta.
Ova dvojica su logičan izbor za test jer su i pokazali najviše i iako naravno je to dobro ime za čuti, nije tu bez razloga jer imaju najveći potencijala od svih ovih nabrojanih (pogotovo Ilott)

Mick će bez sumnje uvijek imati određenu prednost zbog prezimena, ipak mu je otac najuspješniji F1 vozač ikad i jedno od najprepoznatljivijih imena iz F1 pored Ayrtona Senne, s marketinške je strane fantastično imati takvo ime u momčadi, ljudi jednostavno vole čuti i vidjeti prezime Schumacher.
Međutim, Mick je daleko od toga da je tu samo radi prezimena. Zasluženo se probio do Formule 2, pogotovo nakon sjajne prošle sezone u F3, te je po mom mišljenju najveći potencijal u Ferrarijevog juniorskoj akademiji. Ima 20 godina, već je nekoliko godina u formulama i nikako nije prerano za obično testiranje, mnogi su s manje godina i iskustva već imali trkaća mjesta u momčadima. S obzirom na spomenuto pravilo o mladim vozačima (mislim da 2/4 dana na unutarsezonskim testiranjima moraju odraditi vozači s manje od 2 F1 utrke), sasvim je logično da Ferrari priliku da Micku. Treba davati priliku mladim vozačima, pravih testiranja je malo, a takva iskustva puno znače za njihov razvoj.
- F12000
- Formula 1
- S nama već: 7 god 1 mj
- Navija za: Ferrari, Leclerc
Po svemu sudeći, ne samo da su im anulirali brzinu već su poremetili i pouzdanost.Dani je napisao/la: 27.03.2019., 15:25 The Scuderia were questioned last season over their consistent engine gains which made them the biggest threat to Mercedes, but Marko believes good work from the FIA has eliminated this advantage, further hindering their pace.
“That’s good.”

- Vettel-Ferrari
- Formula 1
- S nama već: 10 god
- Navija za: Vettel, Sainz, Ferrari
Vjerojatno misliš na Bahrain 2017., a možda i 2018.:Frantic je napisao/la: 27.03.2019., 15:12 Kao da su imali sličan, za neku trku ranijih godina (ovako nakoso bolid, a u pozadini neka građevina ili znamenitost,....), ali opet dobar.![]()
Renault mora još dosta mlijeka popiti, što se tiče postera.![]()
https://static1.squarespace.com/static/ ... ommaso.jpg
https://i.pinimg.com/736x/3e/80/1b/3e80 ... 6b163b.jpg
A Renault se pokvario, bit će da ih @seanbulldesign sabotira

- Slavenowsky
- Formula 1
Drastična slika, nekako mi se cini da je ovaj bolid mogao danas čak i brze!Slavenowsky je napisao/la: 18.03.2019., 23:29 ..... Ferrari je nesto gadno zeznuo na VN Australije!
Nekako mi se cini, ko da su experimetisali sa motorom, tj kako bi iz njega u vise staza izvukli pouzdanost, al da su s time dobro zaribali sa brizinom (nije prvi put da Ferrari fula setup bolida). Mozda u iducoj utrci nece biti previse u "safe" modu, jer Mercedes je u Australiji ocigledno vozio u full-u?
Bilo bi mi drago da je ovo istina, a isto tako i ide na zivce, jer Ferrari nikada nije u stanju da rizikuje nesto, vazda kalkulisu i analiziraju i sto je najgore, kasno reaguju, te su skloni pogreskama.
Iskreno se nadam da ce u Bahreinu Ferrari biti totalno drugaciji, motor je najveca misterija, treba pustiti "Krakena", "pa neka gori stala - gori krava" ....
🏎 1961, 1964, 1975, 1976, 1977, 1979, 1982, 1983, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2007, 2008...
- senna66 Verified
- Formula 1
- S nama već: 10 god 1 mj
Jedno veliko hvala pokojnom Sergiu Marchionneu koji je doveo Leclerca. Možda i najbolji potez Ferrarija zadnjih x godina.
Tko zna što bi bilo da se slušalo Arrivabenea i Seba. Mnogi u ekipi su bili za ostanak Kimija koji je od svog povratka u Ferrari bio od koristi jedino u dobroj reklami s obzirom na njegovu popularnost. Ne znam stvarno na temelju čega se trebao Kimi zadržati...čak i za samog Seba je bolje da ima nekoga tko će ga gurnuti na novu razinu.
Pohvale i Binottou za kojeg mi se čini da ima jako pozitivan utjecaj na mirnu atmosferu u Ferrariju. Prošlih godina Ferrari je znao napraviti odličan posao preko zime. Sezona se otvarala jako dobro i onda kad Mercedes stisne Ferrari kao da se znao uspaničiti, radilo se pod panikom i na brzaka. Od vozača, strategija, fulanih nadogradnji...ma svega. Djeluje kao vrlo smirena osoba, velikog je znanja i iskustva i obavlja 2 vrlo zahtjevna posla u jednom. Još je rano suditi o njemu, ali miriši na dobro. Što god ih je mučilo u Australiji sada je vrlo vjerojatno uspješno uklonjeno, u vrlo kratkom vremenu i po glasinama nije bilo nikakve panike unutar momčadi, za razliku od fanova i medija.
Zamjena Arrivabenea za Binotta bi se također mogla pokazati punim pogotkom kao i dovođenje Leclerca.
Arrivabene nije bio loš, ali griješio je u nekim stvarima koje na kraju dana čine veliku razliku. Pod njegovim vodstvom momčad je griješila na iste načine iz godine u godinu. To je nedopustivo protiv momčadi kao što je Mercedes.
Puno je još ispita pred Binottom i ostatkom momčadi. Ponajviše razvojni rat kojeg gube svake godine. Već sutra dolazi veliki ispit na startu utrke. Ni slučajno ne smije izgledati kao u Australiji kada su Leclerc i Seb divljali u prvom zavoju.
Tko zna što bi bilo da se slušalo Arrivabenea i Seba. Mnogi u ekipi su bili za ostanak Kimija koji je od svog povratka u Ferrari bio od koristi jedino u dobroj reklami s obzirom na njegovu popularnost. Ne znam stvarno na temelju čega se trebao Kimi zadržati...čak i za samog Seba je bolje da ima nekoga tko će ga gurnuti na novu razinu.
Pohvale i Binottou za kojeg mi se čini da ima jako pozitivan utjecaj na mirnu atmosferu u Ferrariju. Prošlih godina Ferrari je znao napraviti odličan posao preko zime. Sezona se otvarala jako dobro i onda kad Mercedes stisne Ferrari kao da se znao uspaničiti, radilo se pod panikom i na brzaka. Od vozača, strategija, fulanih nadogradnji...ma svega. Djeluje kao vrlo smirena osoba, velikog je znanja i iskustva i obavlja 2 vrlo zahtjevna posla u jednom. Još je rano suditi o njemu, ali miriši na dobro. Što god ih je mučilo u Australiji sada je vrlo vjerojatno uspješno uklonjeno, u vrlo kratkom vremenu i po glasinama nije bilo nikakve panike unutar momčadi, za razliku od fanova i medija.

Zamjena Arrivabenea za Binotta bi se također mogla pokazati punim pogotkom kao i dovođenje Leclerca.
Arrivabene nije bio loš, ali griješio je u nekim stvarima koje na kraju dana čine veliku razliku. Pod njegovim vodstvom momčad je griješila na iste načine iz godine u godinu. To je nedopustivo protiv momčadi kao što je Mercedes.
Puno je još ispita pred Binottom i ostatkom momčadi. Ponajviše razvojni rat kojeg gube svake godine. Već sutra dolazi veliki ispit na startu utrke. Ni slučajno ne smije izgledati kao u Australiji kada su Leclerc i Seb divljali u prvom zavoju.

- senna66 Verified
- Formula 1
- S nama već: 10 god 1 mj
dap, imam dojam da će Leclerc biti jedan od onih koje jednostavno ne možeš mrziti. Doslovno su svi bili uz Leclerca jučer...Perica9 je napisao/la:@senna66
Leclerc će biti još bolja reklama za Ferrari , na Instagramu je skupio već nekih 350k followera u 3 dana...
Imao sam jako lijepi osjećaj u vezi njega kada je još bio u F2. Već sad je ogromna reklama za Ferrari.

- f1zd
- F1puls konstruktorski prvak
- S nama već: 9 god 5 mj
- Navija za: Vettel,Ferrari
Polako, nitko nije mrzio Vettela i Hamiltona kad su oni počinjali pobjeđivatisenna66 je napisao/la:dap, imam dojam da će Leclerc biti jedan od onih koje jednostavno ne možeš mrziti. Doslovno su svi bili uz Leclerca jučer...Perica9 je napisao/la:@senna66
Leclerc će biti još bolja reklama za Ferrari , na Instagramu je skupio već nekih 350k followera u 3 dana...
Imao sam jako lijepi osjećaj u vezi njega kada je još bio u F2. Već sad je ogromna reklama za Ferrari.

- Ciki-F1
- Formula 2
- Navija za: Raikkonen Vettel Rosberg
07 sam podjednako navijao za Kimija i Lewisa. Lewis mi je bio fenomen te godine, srećom srce ostalo uz Kimija i nije pogriješilo.f1zd je napisao/la: 01.04.2019., 14:12Polako, nitko nije mrzio Vettela i Hamiltona kad su oni počinjali pobjeđivatisenna66 je napisao/la:dap, imam dojam da će Leclerc biti jedan od onih koje jednostavno ne možeš mrziti. Doslovno su svi bili uz Leclerca jučer...Perica9 je napisao/la:@senna66
Imao sam jako lijepi osjećaj u vezi njega kada je još bio u F2. Već sad je ogromna reklama za Ferrari.![]()
Svi su oni odlični kad počnu pobijede ali samo Kimi je omiljen od početka od kraja.
Kimi, zadnji Ferrarijev prvak......