F1 Vijesti

📰 Trenutno aktualne vijesti u svijetu Formule 1.

Ferrari
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 1 mj
Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
Zato što nije u top bolidu...tj to je očito razmišljanje.
Neka mi pojasni argument KAKO on zna da Sainz pripada srednjem razredu vozača, a primjerice Hamilton, ne? Ili Vettel ili Leclerc?

Leclerc je prošle godine sezonu završio na 13. mjestu...da li je on bio vozač sredine poretka? A vidi đavla, lik završio 4. ove godine i dobio je 2 utrke i 7 pp-a...ili Alonso. Mora da je lik midfield vozač kada nije uopće uzimao Top 10 te bi završavao među zadnjima zadnje 3-4 godine.

Ili Hamilton možda nije top vozač jer je prije Mercedesa osim što je u McLarenu osvojio titulu, završavao sezone redovno na 4. ili 5. mjestu...dođe u dominantni Mercedes i eto naredao 6 titula. Mora da je sve vozačko umijeće :prcnjau:

Ljudi zapravo nemaju pojma tj. očito ne razumiju varijable u F1 pa bubaju kako im mediji kažu i naravno imaju svoje očite naklonosti i vjerovanja.
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari
slika slika

Har Kl
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god
Navija za: Mercedes
croatic f1 je napisao/la: 08.12.2019., 23:34 Sad pak možemo raspravljati o tome koliko je dobar Sainz - po mom mišljenju je riječ o odličnom vozaču koji je baš u toj sezoni s Maxom pokazao koliko je dobar. Kažeš da se možemo složiti da je Max jedan od najbržih, a Sainz i on su bili poprilično podjednaki - druga je priča što je jedan od njih dobio daleko veći hype. Opet ću izvaditi taj međusobni omjer, ali u utrkama koje su vozili za Toro Rosso, u kojima su obojica završili, rezultat je tek 6-5 za Maxa. Ovo je zapravo jako slično ovogodišnjem odnosu Sainz-Norris, razlika u bodovima je ogromna, ali ravnopravna borba postoji.
Ne slažemo se da je Sainz podjednak Max-u, čak ni približno. :thumbs:
Što se tiče hype, ne treba biti nepravedan. Hype te može nositi jednu sezonu, ukoliko ne valjaš uklopiš se u sivilo.
Čemu taj bolidirani podatak (iako je i po njemu Sainz izgubio)? Zašto kažnjavati vozača i ne ubrojati mu pobjedu zato što se kolega zabio u zid? Eventualno bih prihvatio da se izbrišu statistike u onim utrkama u kojima je vozač prije DNF-a bio ispred svog kolege. Za ostale slučajeve nema smisla izbacivati rezultate.
Nije slično, jer ove godine je Norris bio bolji u kvalifikacijama od Sainza. Ovo je puno izjednačenija borba bila.
Iceman je napisao/la: 08.12.2019., 23:36 Po čemu Sainz pripada srednjem razredu vozača?
Pa po čemu bi ga svrstao u top vozače? 1. sezonu je izgubio od Max-a dok su obojica bili rookie. Pri tom napomena Lovri, Max je imao 17 godina te sezone, a Sainz 20. U tim godinama tri godine izgledaju ko vječnost. Plus iskustvo u nižim trkaćim serijama. Ni u kojim opcijama Max nije trebao napraviti onako veliku razliku.
Pobijedio je Kvyat-aa uslovno rečeno. Zašto uslovno? Pa i pored te pobjede Kvvjat je promovisan u TOP bolid, a Saniz je otišao u u Renault gdje ga je i tamo pobijedio timski kolega. U McLarenu je dobio rookie za kolegu, kojeg je pobijedio fair and square. Međutim u kvalifikacijama se Norris pokazao kao bržim vozačem. Mislim da će slijedeće godine rezultat biti drugačiji.
Ferrari je napisao/la: 09.12.2019., 11:37 Zato što nije u top bolidu...tj to je očito razmišljanje.
Neka mi pojasni argument KAKO on zna da Sainz pripada srednjem razredu vozača, a primjerice Hamilton, ne? Ili Vettel ili Leclerc?
Ne znam jer nije vozio TOP bolid. U pravu si za taj slijed razmišljanja. Samo što troleri neće da prizaju da je Sainz bio u borbi za mjesto u TOP bolidu, koje je izgubio od Kvyat-a. I ti isti troleri donose za dokaze neke varijable koje ne postoje.
Ferrari je napisao/la: 09.12.2019., 11:37 Leclerc je prošle godine sezonu završio na 13. mjestu...da li je on bio vozač sredine poretka? A vidi đavla, lik završio 4. ove godine i dobio je 2 utrke i 7 pp-a...ili Alonso. Mora da je lik midfield vozač kada nije uopće uzimao Top 10 te bi završavao među zadnjima zadnje 3-4 godine.

Ili Hamilton možda nije top vozač jer je prije Mercedesa osim što je u McLarenu osvojio titulu, završavao sezone redovno na 4. ili 5. mjestu...dođe u dominantni Mercedes i eto naredao 6 titula. Mora da je sve vozačko umijeće :prcnjau:
Ovo je samo dokaz koliko ti neke stvari slijepo posmatraš.
Kakve veze ima LeClerc i Hamilton sa Sainzom? LeClerc je pokazao u Alfi, a i u Ferrariju ove godine, da može lako biti TOP vozač.
Bilo kakva usporedba sa Hamiltonom je smiješna, dokaz samo frustracija koje vam taj momak zadaje. Čuj osim što je u McLarenu osvojio titulu :bonk: :rofl:
Čuj dođe u dominantni Mercedes :bonk: :bonk: :rofl: :rofl:
Ferrari je napisao/la: 09.12.2019., 11:37 Ljudi zapravo nemaju pojma tj. očito ne razumiju varijable u F1 pa bubaju kako im mediji kažu i naravno imaju svoje očite naklonosti i vjerovanja.
Ovo si 100% u pravu :thumbs: Kad bi f1analisitecnica pala, neki ljudi ne bi imali o čemu trolati :thumbs:

Ferrari
Formula 1
Formula 1
Cijeli argument ti se svodi na to da me prozivaš trolerom :prcnjau: :kokice:
Ma prekrasno.

Vrati se na Mark Huges i BBC/AMuS kool aid. To ti je bolje.
Samo što troleri neće da prizaju da je Sainz bio u borbi za mjesto u TOP bolidu, koje je izgubio od Kvyat-a. I ti isti troleri donose za dokaze neke varijable koje ne postoje.
ILI...možda samo ILI je jebeni Red Bull napravio veliku pogrešku i nisu odabrali pravog vozača? Jer vidimo kako im prekrasno ide nakon Riccija sa tim drugim bolidom. Još samo Ticktum fali da ga opet vrate...svi znaju da je RBR napravio pogrešku kada su Sainza maknuli tj. nisu promovirali kada je trebalo.
Ovo je samo dokaz koliko ti neke stvari slijepo posmatraš.
Kakve veze ima LeClerc i Hamilton sa Sainzom? LeClerc je pokazao u Alfi, a i u Ferrariju ove godine, da može lako biti TOP vozač.
Sainz je završio na 6. mjestu u prvenstvu vozača i usput izdominirao cijeli midfield, uzeo podij i praktički nije napravio ni jednu grešku cijele godine.
Po čemu on ne bi mogao obaviti posao u top bolidu? I dalje ne vidim taj argument.

Pogotovo što su bolidi u sredini poretka (i ekipe) puno bliže i puno se žešče bore od ovih u Top 6 bolidima. Daj mi lijepo argument.
Bilo kakva usporedba sa Hamiltonom je smiješna, dokaz samo frustracija koje vam taj momak zadaje. Čuj osim što je u McLarenu osvojio titulu :bonk: :rofl:
Ne nego su to činjenice? Osvojio je jednu titulu (i to na guzove protiv Masse od svih vozača u zadnjih 500m) i nakon toga je sve to 2014. završavao na 4. i 5. mjestu. Neki su ga svrstavali u one "potračene potecijale" i nisu baš prgonozirali da će osvojiti još koju titulu i da je prelazak u Mercedes bila budalaština.
Kad ono eto ga sada na 6 titula. O čemu ti?
Čuj dođe u dominantni Mercedes
Jok, došao je u Williams. Daj molim te.

Uostalom kakve frustracije imam sa Hamiltonom? Stavio sam u isti koš i Leclerca, Alonsa, možeš i Maxa, Vettela (no on je dobio sa midfield bolidom tako da jbg :chill: )...eto Ricciardo. Je li on top vozač sada ili ne? Jer je u Renaultu? Po tvome valjda nije...jer bi ga pokupila top ekipa da je dovoljno dobar jel da?
slika slika

Iceman
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 4 mj
Navija za: Ferrari, KR7
To svrstavanje gdje je tko je tako nezahvalno.
Leclerc je u svojoj prvoj sezoni pokazao da se itekako može nositi sa Vettelom. Znači pokazao je potencijal da bude pobjednik, da bude prvak. No možda ga nikad neće osvojiti iz ovih ili onih razloga.

Sainz je ove sezone odnio više bodova od oba Toro Rosso/Red Bull vozača koji je svaki odvozio pola sezone u bolidu koji je bolji od McLarena.
Ne znam ja se ne bih tako zaletavao s izjavama pogotovo kada mu karijera ide uzlaznom putanjom kao i forma McLarena.
Ali isto se ne bih zaletavao s takvim izjavama kada znamo da Ricciardo spada u top vozače, ali karijera pa i forma mu idu silaznom putanjom s obzirom za koju momčad vozi. Sad jel on drugorazredni vozač ili je omašio fudbal prelaskom u Renault vjerujući u napredak pritom imajući puno više nula na bankovnom računu?

AlkY
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 2 mj
Navija za: McLaren
Znaci vec smo zakljucili da je ove godine jako tesko realno zakljuciti tko je najbolji rookie. Jer su takve okolnosti. Nisu u istim bolidima tj ni slicnima. Nisu cijelu sezonu vozili u istom bolidu i protiv istog timskog kolege itd itd. Znaci logicno je da imamo drukcija misljenja. Ali mi nisu logicni argumenti.
Argumenti nemaju veze s vezom. Vecinom se spominje Albonova jednakost u bodovima s Maxom. Pa mislim halo , da se ne ponavljam objasnio sam to koji komentar prije. Znaci smisla nema niti 1 %.
Dali se moze reci na osnovu ove sezone tko je od njih bolji vozac ? Jako tesko. Po samom vozackom umjecu nitko od njih troje ne iskace.
Neka je Albon rookie godine , nemam nista protiv. Ali imam protiv toga kad netko kaze da je tu nagradu lagano uzeo, to su po meni enormne glupost. Jer nitko nemoze iznijeti neki "normalan" argument.
slikaslika slika

Har Kl
Formula 1
Formula 1
Ferrari je napisao/la: 09.12.2019., 13:21 Cijeli argument ti se svodi na to da me prozivaš trolerom :prcnjau: :kokice:
Ma prekrasno.
Što se tiče trolera, koje su to F1 varijable koje ja ne vidim? To što je pobijedio Kvyata? Hajde bola možemo i opuštenije razgovarati.
Nema potrebe da mi tako ubacuješ neke floskule i prozivaš me za neznalicu :thumbs: I onda kad ti vratim, onda se buniš :mrgreen:
Vrati se na Mark Huges i BBC/AMuS kool aid. To ti je bolje.
Ja ne krijem da čitam više izvora. I ne krijem da čitam kolumne čovjeka za kojeg zna cijeli F1 svijet. Čak ih i ti čitaš samo što ne priznaješ ... :trep:
Ali ja ne čitam samo njega i smatram da lupne glupost ponekad. Šta ima veze, lupnemo i mi 10 x više, pa bi zato trebali sav njegov rad svrstati u glupost. Veća mi je glupost kad ga ti prozoveš click bait-erom. On od svog rada uspješno živi, dok se mi amaterski bakćemo. To vrijedi i za druga imena (Rencken, Gruner i ostali) a koja su jako eminentna samo nemaju sreću da pišu za f1analisitecnica.
ILI...možda samo ILI je jebeni Red Bull napravio veliku pogrešku i nisu odabrali pravog vozača? Jer vidimo kako im prekrasno ide nakon Riccija sa tim drugim bolidom. Još samo Ticktum fali da ga opet vrate...svi znaju da je RBR napravio pogrešku kada su Sainza maknuli tj. nisu promovirali kada je trebalo.
Znači to je taj dokaz? Možda je Red Bull napravio grešku, jer nije znao čitati podatke iz telemetrija svojih vozača, a koji se natječu pod istim uslovima?
Ko su ti svi što znaju? MIslim glupo se odvija rasprava, jer ja smatram da Sainz jeste bolji od Kvyata. Samo pitanje je šta su to vidjeli u RB-u kad su se odlučili za ovaj potez.
Sainz je završio na 6. mjestu u prvenstvu vozača i usput izdominirao cijeli midfield, uzeo podij i praktički nije napravio ni jednu grešku cijele godine.
Po čemu on ne bi mogao obaviti posao u top bolidu? I dalje ne vidim taj argument.

Pogotovo što su bolidi u sredini poretka (i ekipe) puno bliže i puno se žešče bore od ovih u Top 6 bolidima. Daj mi lijepo argument.
Imao je za kolegu rookie koji je bio brži od njega u kvalifikacijama i koji je imao više mehaničkih problema. Odvezao je odlično. To mu je prva odlična sezona. Kakav argument hoćeš kad ne postoji? Ima tvoja mašta da bi on isti posao obavljao i u TOP timu. Možda i bi. Samo ne treba mu da ubjeđuje mene, već ljude Mercedesa i Ferrarija (Za Red Bull već znamo da ga neće) . Samo ne vidim da iko od njih kombinuje sa njegovim imenom.
Kako mogu vozača nazvati top vozačem koji je izgubio sezonu od tri godine mlađeg rookie? Nije ni protiv Hulka bolje prošao.
Nek sad pet sezona za redom pobijedi sve svoje timske kolege, pa onda možemo da pričamo o tome. :thumbs:
Ne nego su to činjenice? Osvojio je jednu titulu (i to na guzove protiv Masse od svih vozača u zadnjih 500m) i nakon toga je sve to 2014. završavao na 4. i 5. mjestu.
Kad ono eto ga sada na 6 titula. O čemu ti?
Ne vidim svrhu ovoga. Izađi ti pa osvoji toliko titula.
Vettel, vozač o kojem pišeš bajke zadnjih pet sezona, je još uvijek ostao na 4 titule koje je osvojio sa RB.
Da se manje igrao klizača po ledu i on je mogao biti na 6 titula. Pričaš kao da je to sve gotova stvar. Sjedi u bolid i osvoji ...
Neki su ga svrstavali u one "potračene potecijale" i nisu baš prgonozirali da će osvojiti još koju titulu i da je prelazak u Mercedes bila budalaština. .
Neki jesu, ali ni blizu koliko se sad piše o Vettelu. Pretpostavljam da tu negdje i leži ključ.
Jok, došao je u Williams. Daj molim te.
2012. Mercedes je bio 5. ekipa iako je imala vozačku postavu sastavljenu od Schumachera i Rosberga. Otprilike kao što je sad Renault. O čemu pričaš?

Uostalom kakve frustracije imam sa Hamiltonom? Stavio sam u isti koš i Leclerca, Alonsa, možeš i Maxa, Vettela (no on je dobio sa midfield bolidom tako da jbg :chill: )...eto Ricciardo. Je li on top vozač sada ili ne? Jer je u Renaultu? Po tvome valjda nije...jer bi ga pokupila top ekipa da je dovoljno dobar jel da?
Ko je rekao da Ricciardo nije TOP vozač. On je se dokazao u TOP bolidu. Red Bull, a ne Renault. Da se nije dokazao kakav je u RB i o njemu bi samo mogli maštati kakav bi on bio da su babi muda...
Svi su oni dobijali sa midfiled bolidom. I svi su se dokazali ko su i šta su kad su prešli u TOP bolide.
Najbolje ekipe angažuju najbolje vozače. Prirodna selekcija.

Ferrari
Formula 1
Formula 1
Najbolje ekipe angažuju najbolje vozače. Prirodna selekcija.
Znam samo jednu ekipu koja trenutno ima angažirane najbolje vozače :chill:

To nisu RBR i Mercedes. Osim, ako smatramo da su Bottas i Albon/Gasly u tom vrhu?
Ne vidim svrhu ovoga. Izađi ti pa osvoji toliko titula.
Poanta je ta da si ti odmah rekao "budimo realni Sainz je vozač sredine poretka"...po čemu to zaključuješ? Po tome što vozi midfield bolid?
Po čemu zaključujemo to da on ne bi mogao biti ispred Hamiltona, Vettela, Leclerca i Maxa? Po apsolutno ničemu.
Neki jesu, ali ni blizu koliko se sad piše o Vettelu. Pretpostavljam da tu negdje i leži ključ.
Pisalo se tada. No razlika danas je što novine više nisu aktualne već se treba skupljati klikove na free portalima i člancima. Isto tako jedan je Nijemac, a drugi Britanac :chill: Uostalom ZNA se zašto se pišu neke stvari. Ne moramo biti slijepi ili se praviti slijepi. No to nije poanta rasprave.
2012. Mercedes je bio 5. ekipa iako je imala vozačku postavu sastavljenu od Schumachera i Rosberga. Otprilike kao što je sad Renault. O čemu pričaš?
Ja spominjem 2014...ne 2012. Već su 2013 napravili napredak pa su na trenutke bili i druga i treća ekipa...uostalom ne bi Hamiltona doveli ni uvjerili da potpiše da nisu znali da imaju nešto specijalno u novoj eri.

Što si se toliko uhvatio Hamiltona? Postoje i drugi vozači koje sam jasno spomenuo. Najluđe je što ništa nije u negativnom kontekstu.
Zadnja izmjena: Ferrari, dana/u 09.12.2019., 14:53, ukupno mijenjano 1 put.
slika slika

Har Kl
Formula 1
Formula 1
Iceman je napisao/la: 09.12.2019., 13:46 To svrstavanje gdje je tko je tako nezahvalno.
Leclerc je u svojoj prvoj sezoni pokazao da se itekako može nositi sa Vettelom. Znači pokazao je potencijal da bude pobjednik, da bude prvak. No možda ga nikad neće osvojiti iz ovih ili onih razloga.

Sainz je ove sezone odnio više bodova od oba Toro Rosso/Red Bull vozača koji je svaki odvozio pola sezone u bolidu koji je bolji od McLarena.
Ne znam ja se ne bih tako zaletavao s izjavama pogotovo kada mu karijera ide uzlaznom putanjom kao i forma McLarena.
Ali isto se ne bih zaletavao s takvim izjavama kada znamo da Ricciardo spada u top vozače, ali karijera pa i forma mu idu silaznom putanjom s obzirom za koju momčad vozi. Sad jel on drugorazredni vozač ili je omašio fudbal prelaskom u Renault vjerujući u napredak pritom imajući puno više nula na bankovnom računu?
Ma OK je to sve. One stvari koje ne znamo ne možemo ni uzimati u argument. Nije se karijera Sainz-a još završila. Samo po onome što je do sad pokazao, meni nije nešto posebno. To što je pobijedio Kvyata meni ne govori ništa što bi ga svrstalo u TOP vozače.
25 godina i nisu neke velike godine za F1. Može se svašta desiti.
Kod Ricciarda je drugačije, jer je on već dobio priliku voziti TOP bolid i dokazao se kao veoma kvalitetan vozač. Karijera ga odvela nizbrdo, ali niko neće za njega reći da je drugorazredni vozač. Bez obzira što sada ne pobjeđuje, on i dalje vozi vrhunski. Završio je 9. iako je novajlija u ekipi i pobijedio Hulka koji je završio 14.
Ferrari je napisao/la: 09.12.2019., 14:52 Znam samo jednu ekipu koja trenutno ima angažirane najbolje vozače :chill:
How yes no :thumbs: sa onakvim bolidom Max vam je uzeo treće mjesto :kokice:
To nisu RBR i Mercedes. Osim, ako smatramo da su Bottas i Albon/Gasly u tom vrhu?
Bottas je odvezao jako dobro. Možda čak i na boljem nivou od obojice vozača Ferrarija. Od Vettela sigurno :chill:
Sem toga Mercedes već ima jednog od najboljih vozača svih vremena. Takav se rađa jednom u nekom određenom periodu.
Poanta je ta da si ti odmah rekao "budimo realni Sainz je vozač sredine poretka"...po čemu to zaključuješ? Po tome što vozi midfield bolid?
Po čemu zaključujemo to da on ne bi mogao biti ispred Hamiltona, Vettela, Leclerca i Maxa? Po apsolutno ničemu.
Zato što je već vozio protiv Maxa, pročitaj malo gore šta je pisano ccc. I nije dobro prošao.
Ja spominjem 2014...ne 2012. Već su 2013 napravili napredak pa su na trenutke bili i druga i treća ekipa...uostalom ne bi Hamiltona doveli ni uvjerili da potpiše da nisu znali da imaju nešto specijalno u novoj eri.
2012. je potpisao ugovor za Mercedes a ti si rekao
...dođe u dominantni Mercedes i eto naredao 6 titula
Nisam se ja uhvatio nikoga. Niti sam uopšte poredio te vozače sa Sainzom. Ti si to uradio, ja samo replicirao :thumbs:

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god
Navija za: Ferrari
:kokice: Samo nastavite.. Moram priznat da je zanimljivo..
Fino Alla Fine

Sarma Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 3 mj
:rofl:
@Har KI vs @Ferrari
Vječita rasprava :zubo:
:kokice:

AlkY
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 2 mj
Navija za: McLaren
I to cak nije rasprava koja ima veze sa Mercom ili Ferrarijem hehe. Nego dali je Sainz top vozac ili ne.
Dali je generalno gledano top vozac nemogu sa sigurnoscu reci. Dali je osrednji vozac , to mislim da definitivno nije.
Ali apsolutno je istina da je ovu sezonu odvezao kao top vozac , nebi po svim portalima bio u top 3 vozaca sezone bzvz.
Znaci , po meni , je treutno izmedu top vozaca i osrednjeg ali vise naginje na top vozaca.
slikaslika slika

Har Kl
Formula 1
Formula 1
A šta ćemo drugo, kad nema više zimske pauze.
Marko fura NBA, Radilica navrati svake prestupne, Ante neće ...
Ostajemo ja i Ferrari ...
@Alky upravu si da je odvezao odlično. Mislim da sam to i rekao negdje gore.
Ali nisam toliko detaljno dijelio vozače. Bilo je TOP, midfield, dobri vozači i Stroll :zubo:

Frantic
Formula 1
Formula 1
Imam jedno pitanje.
Kada je Kvyat dobio "prednost" u odnosu na Sainza, te je promovisan u TOP bolid?
Možda sam nešto profulao....? :shock:
Koliko znam Kvyat je došao iz TRa u RB početkom 2015. (ali je taj bolid RBa bio daleko od TOP bolida), kada je rookie Sainz kao prvak iz R3,5 serije došao u TR (zajedno sa Maxom)....
Možda je Max godinu kasnije dobio prednost u odnosu na Sainza prilikom promovisanja u RB (tj. nije možda, to se i desilo), ali Kvyat sigurno nije....
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god
Ma rasprava je top.. Kao sto napisah :kokice:
Kad se fino iznose stvari, replika na repliku. Em je pregledno em nisu baljezganja..
Meni je Sainz bolji od Bottasa :zubo:
Fino Alla Fine

Frantic
Formula 1
Formula 1
CrashOverride je napisao/la: 09.12.2019., 16:11 Ma rasprava je top.. Kao sto napisah :kokice:
Kad se fino iznose stvari, replika na repliku. Em je pregledno em nisu baljezganja..
Meni je Sainz bolji od Bottasa :zubo:
Bottas je definicija osrednjeg vozača. :chill:
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

Har Kl
Formula 1
Formula 1
Da sam danas umro, otišao bih u ubjeđenju da je Sainz dva puta debitirao. Jednom 2014. kad je Kvyat otišao u RB umjesto njega, a drugi put 2015. :zubo:
Ne znam kako sam ovo predvidio, hvala Frantic :thumbs:

Crash, tebi je i Stroll bolji od Bottasa ;)

Alen13ASC
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 4 mj
Navija za: Fernando Alonso
Kontakt:
Čitam velika je galama oko onog doping skandala u Rusiji, otkazuju se neka takmičenja dok sportaši ne smeju se takmičiti pod ruskom zastavom. Čak šta više to može utjecat na Kvjata i VN Rusije. Ovih dana saznaćemo definitivne odluke.
slika

F12000
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 2 mj
Navija za: Ferrari, Leclerc
Koliko je meni poznato moći će nastupati u F1 ali ne pod ruskom zastavom.
slika

Vettel-Ferrari
Formula 1
Formula 1
Navija za: Vettel, Sainz, Ferrari
Mislim da je osrednji vozač gruba riječ za Sainza, ali dobro. Treba prvo autora pitati što za njega znači osrednji vozač, jer nije iste težine nekog nazvati osrednjim ako se uspoređuje desetorica najboljih na gridu i cijeli grid. Po meni, ako uzimam uzorak svih ovosezonskih vozača Sainz nije osrednji vozač, ali nije ni Bottas.

Sad što se tiče Sainza i njegove karijere, meni je vrlo drag vozač i pokupio je moje simpatije od prve sezone, ali ću probati biti što realniji u procjeni njega :)

Prva sezone s Maxom, on je meni pokazao da ima više brzine od Maxa u jednom brzom krugu, ne zbog tog kvalifikacijskog omjera 10:9 u korist Sainza, već jednostavno po osjećaju da može više (barem tad), dok se Max pokazao dosta snalažljivijim, agresivnijim u utrci, što se u konačnici odrazilo na bodove i to sam više puta isticao, pogotovo tad kad je to bilo sve friško. Sainz je imao više hendikepa, pogotovo s 4 uzastopna DNF-a i u tom razdoblju mu je Max s bodovnim omjerom 9:6 u korist Sainza , pobjegao na 26:9 u korist njega. Naravno treba istaći da je prije ta 4 uzastopna Sainzova DNF-a, Max imao također 4 DNF, na prema jedan Sainzov, ali četiri uzastopna DNF su priča za sebe i u takvoj situaciji i s takvim bolidom koji nije redovan gost u bodovima može napraviti krucijalnu razliku i to treba prije svega ostalog uzeti u računicu kad se gleda taj njihov okršaj u 2015-toj. No, sve u svemu, opet kažem Max je ostavio bolji dojam u utrci i mislim da bi svejedno imao bodovnu prednost na kraju, ali bi ta razlika bila manja od 50%, dok je povijesno ostalo zabilježeno da je Max ostvario oko 270% više bodova te sezone.

2016-te i 2017-te Sainz nije uslovno pobijedio Kvyata, već ga je izdominirao. I to Kvyata koji je naslijedio Vettela u Red Bullu i pobijedio Ricciarda u debitantskoj godini za momčad, Kvyata za kojeg je Helmut Marko ako se ne varam jednom prilikom rekao da je najtalentiraniji vozač kojeg su imali u svojoj akademiji.

2018-te protiv Hulka je po meni dosta više izgubio na kredibilitetu (da mogu reći da je top vozač) nego u sezonama protiv Maxa, jer prošle godine nije ni u čemu ostavio dojam da je bolji od Hulka i Hulk ga je nedvojbeno nadigrao, što se najmanje primijeti u bodovnoj razlici.

Ove sezone je stvarno vrhunski vozio i zasluženo je među Top 3 vozača sezone. Kvalifikacije je izgubio, mogao je vrlo lako i pobijediti, jer je bio bitno brži vozač u Abu Dabiju do tog zadnjeg pokušaja, ali nije i Norris je zasluženo pobijedio u tom kvalifikacijskom srazu. No, u utrci je Sainz bio skroz na drugoj razini i usudio bih se reč najbolji vozač ove sezone ako se gleda samo nedjelja.

Iduće sezone ga očekujem isto ovako dobrog, jer mislim da je McLaren okruženje u kojem on odlično funkcionira i mislim da će opasno težak zadatak biti Norrisu da ga pobjedi.

Suma sumarum, zbog te 2018. ne mogu ga svrstati u sam vrh najboljih vozača trenutno na gridu, ali mislim da žestoko konkurira biti dio toga, što je daleko od osrednjosti, barem po mojim mjerilima.

Vettel-Ferrari
Formula 1
Formula 1
Navija za: Vettel, Sainz, Ferrari
Vettel-Ferrari je napisao/la: 09.12.2019., 19:47 ...dok je povijesno ostalo zabilježeno da je Max ostvario oko 270% više bodova te sezone.
Ispravak, oko 170%.
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡