Ferrari je napisao/la: 09.12.2019., 13:21
Cijeli argument ti se svodi na to da me prozivaš trolerom
Ma prekrasno.
Što se tiče trolera, koje su to F1 varijable koje ja ne vidim? To što je pobijedio Kvyata? Hajde bola možemo i opuštenije razgovarati.
Nema potrebe da mi tako ubacuješ neke floskule i prozivaš me za neznalicu

I onda kad ti vratim, onda se buniš
Vrati se na Mark Huges i BBC/AMuS kool aid. To ti je bolje.
Ja ne krijem da čitam više izvora. I ne krijem da čitam kolumne čovjeka za kojeg zna cijeli F1 svijet. Čak ih i ti čitaš samo što ne priznaješ ...
Ali ja ne čitam samo njega i smatram da lupne glupost ponekad. Šta ima veze, lupnemo i mi 10 x više, pa bi zato trebali sav njegov rad svrstati u glupost. Veća mi je glupost kad ga ti prozoveš click bait-erom. On od svog rada uspješno živi, dok se mi amaterski bakćemo. To vrijedi i za druga imena (Rencken, Gruner i ostali) a koja su jako eminentna samo nemaju sreću da pišu za f1analisitecnica.
ILI...možda samo ILI je jebeni Red Bull napravio veliku pogrešku i nisu odabrali pravog vozača? Jer vidimo kako im prekrasno ide nakon Riccija sa tim drugim bolidom. Još samo Ticktum fali da ga opet vrate...svi znaju da je RBR napravio pogrešku kada su Sainza maknuli tj. nisu promovirali kada je trebalo.
Znači to je taj dokaz? Možda je Red Bull napravio grešku, jer nije znao čitati podatke iz telemetrija svojih vozača, a koji se natječu pod istim uslovima?
Ko su ti svi što znaju? MIslim glupo se odvija rasprava, jer ja smatram da Sainz jeste bolji od Kvyata. Samo pitanje je šta su to vidjeli u RB-u kad su se odlučili za ovaj potez.
Sainz je završio na 6. mjestu u prvenstvu vozača i usput izdominirao cijeli midfield, uzeo podij i praktički nije napravio ni jednu grešku cijele godine.
Po čemu on ne bi mogao obaviti posao u top bolidu? I dalje ne vidim taj argument.
Pogotovo što su bolidi u sredini poretka (i ekipe) puno bliže i puno se žešče bore od ovih u Top 6 bolidima. Daj mi lijepo argument.
Imao je za kolegu rookie koji je bio brži od njega u kvalifikacijama i koji je imao više mehaničkih problema. Odvezao je odlično. To mu je prva odlična sezona. Kakav argument hoćeš kad ne postoji? Ima tvoja mašta da bi on isti posao obavljao i u TOP timu. Možda i bi. Samo ne treba mu da ubjeđuje mene, već ljude Mercedesa i Ferrarija (Za Red Bull već znamo da ga neće) . Samo ne vidim da iko od njih kombinuje sa njegovim imenom.
Kako mogu vozača nazvati top vozačem koji je izgubio sezonu od tri godine mlađeg rookie? Nije ni protiv Hulka bolje prošao.
Nek sad pet sezona za redom pobijedi sve svoje timske kolege, pa onda možemo da pričamo o tome.
Ne nego su to činjenice? Osvojio je jednu titulu (i to na guzove protiv Masse od svih vozača u zadnjih 500m) i nakon toga je sve to 2014. završavao na 4. i 5. mjestu.
Kad ono eto ga sada na 6 titula. O čemu ti?
Ne vidim svrhu ovoga. Izađi ti pa osvoji toliko titula.
Vettel, vozač o kojem pišeš bajke zadnjih pet sezona, je još uvijek ostao na 4 titule koje je osvojio sa RB.
Da se manje igrao klizača po ledu i on je mogao biti na 6 titula. Pričaš kao da je to sve gotova stvar. Sjedi u bolid i osvoji ...
Neki su ga svrstavali u one "potračene potecijale" i nisu baš prgonozirali da će osvojiti još koju titulu i da je prelazak u Mercedes bila budalaština. .
Neki jesu, ali ni blizu koliko se sad piše o Vettelu. Pretpostavljam da tu negdje i leži ključ.
Jok, došao je u Williams. Daj molim te.
2012. Mercedes je bio 5. ekipa iako je imala vozačku postavu sastavljenu od Schumachera i Rosberga. Otprilike kao što je sad Renault. O čemu pričaš?
Uostalom kakve frustracije imam sa Hamiltonom? Stavio sam u isti koš i Leclerca, Alonsa, možeš i Maxa, Vettela (no on je dobio sa midfield bolidom tako da jbg

)...eto Ricciardo. Je li on top vozač sada ili ne? Jer je u Renaultu? Po tvome valjda nije...jer bi ga pokupila top ekipa da je dovoljno dobar jel da?
Ko je rekao da Ricciardo nije TOP vozač. On je se dokazao u TOP bolidu. Red Bull, a ne Renault. Da se nije dokazao kakav je u RB i o njemu bi samo mogli maštati kakav bi on bio da su babi muda...
Svi su oni dobijali sa midfiled bolidom. I svi su se dokazali ko su i šta su kad su prešli u TOP bolide.
Najbolje ekipe angažuju najbolje vozače. Prirodna selekcija.