VN Bahreina (Sakhir) 26.-28. ožujka 2021.
- MSC
- Formula 1
- S nama već: 9 god 8 mj
- Navija za: Ferrari
- Kontakt:
Ma to je sve zbog FIAe. Nemogu jednom donijeti najobicnije pravilo bez da ga ne prepravljaju i kriminalno provode onda.
Onda dobis da se Lewis cudi da se ne smije jer cijelu trku ide tako, a Max pita jel moze i on. Pa ti se kljucan moment desi bas u zavoju koji je sporan. I na kraju smo u pravu i mi koji mislimo da je Lewis sjebo i zasticen i oni koji misle da nije.
Umjesto da gledamo da imamo napokon nesto i sezonu koja obecava.
Onda dobis da se Lewis cudi da se ne smije jer cijelu trku ide tako, a Max pita jel moze i on. Pa ti se kljucan moment desi bas u zavoju koji je sporan. I na kraju smo u pravu i mi koji mislimo da je Lewis sjebo i zasticen i oni koji misle da nije.
Umjesto da gledamo da imamo napokon nesto i sezonu koja obecava.
"What a little star." May 26, 2012.
- Alen13ASC
- Formula 1
- S nama već: 10 god 4 mj
- Navija za: Fernando Alonso
- Kontakt:
U pitanju je i komunikacija sa FIA i kako su Mercedes i RB interpretirali instrukcije. Mercedes je odavno poznat kao ekipa koja usko surađuje s FIA i stalno zapitkuju ša se sme a šta ne sme (DAS je pravi pravcijati primer), isto vredi i sa sportskim pravilnikom. RB verovatno slabije igra tu igru i to smo jasno videli tokom današnje utrke.Multi 21 je napisao/la: 28.03.2021., 19:21 Je li bubate te brojeve bezveze ili je stvarno išao toliko puta van? Maxu su sredinom utrke javili da Mečke idu vani, neka ide i on dok im ne jave da ne mogu. Je li za ovaj vikend bio određen neki broj kao što je znalo biti ili je ostavljeno na dušu sucima da procijene? Ako je ovo drugo -![]()
Vidi se iz aviona da je Mercedes mnogo profesionalniji od RBa u svim aspektima.
Elem, čestitke Mercedesu i Hamiltonu na pobedi. Ovo što igraju na stazi i van nje je 4D šah

Svakako čestitke i Red Bulu na odličnom P2, takođe i Maxu. Strahovita vožnja.
McLaren i Ferrari bitka za P3 u konstruktorima će biti slast za pratiti, čestitke Yukiju na stvaranju historije. AT i Alfe odlične. Šteta za Alonsa, Alpine deluju loše ali verujem da će makar jedna staza odgovarati njihovom bolidu.
Haas i Williams se bore za fenjer, Mazepin i Schumacher u nekim momentima pokazali dečije bolesti. Mada u onom Haasu ne možeš ništa pokazati. Isto važi i za debi Bruna Senne baš na istom mjestu.
Odlična utrka, jedva čekam Imolu! A pre toga ePri Rima.

-
Har Kl
- Formula 1
- S nama već: 7 god 11 mj
- Navija za: Mercedes
Što se tiče Hamiltonovih, ali i izlazaka ostalih vozača sa staze u 4. zavoju:
https://www.racefans.net/2021/03/26/dif ... n-bahrain/However during the race drivers have been told “the track limits at the exit of turn four will not be monitored with regard to setting a lap time, as the defining limits are the artificial grass and the gravel trap in that location.”
-
dmj
- GP3
- S nama već: 5 god 3 mj
Red Bull i Mercedes su vrlo blizu, vjerujem da će se prednost mijenjati od staze do staze. Ovdje je RB definitivno bio brži bolid i sami su ispustili pobjedu, ama baš nitko drugi im nije kriv za to, ni FIA, ni Mercedes. Očekujem da će se to dešavati u više navrata nego obratno, i da će to tijekom sezone odnijeti prevagu na stranu Hamiltona.
-
luke flywalker Verified
- GP3
- S nama već: 8 god 7 mj
- Navija za: Mika Hakkinen
@Har Kl Čemu onda upozorenja poslije?
Edit:
Edit:
Ne vjerujem da je iko imao justifiable reason u utrci..“In all cases during the race, drivers are reminded of the provisions of Article 27.3 of the Sporting Regulations,” it adds. This rule states: “drivers must make every reasonable effort to use the track at all times and may not leave the track without a justifiable reason”
-
Har Kl
- Formula 1
- S nama već: 7 god 11 mj
- Navija za: Mercedes
Ne znam. To je i Hamilton pitao. Ne znam šta bi se desilo da je nastavio tako voziti
Čini mi se da nije više to radio dok nije ugledao Maxa u retrovizoru. I
Onda je opet nastavio.
Važno je napomenuti da nije on jedini izlazio van staze u tom zavoju.
Edit: taj edit važi za sve zavoje u utrci.
Zavoj 4. je posebno izdvojen, zbog pijeska i trave (koje nije bilo dovoljno)
Uglavnom, konfuzno opet ...
Postaviti piješčanu zamku odmah do staze i riješiš sve probleme ...
Čini mi se da nije više to radio dok nije ugledao Maxa u retrovizoru. I
Onda je opet nastavio.
Važno je napomenuti da nije on jedini izlazio van staze u tom zavoju.
Edit: taj edit važi za sve zavoje u utrci.
Zavoj 4. je posebno izdvojen, zbog pijeska i trave (koje nije bilo dovoljno)
Uglavnom, konfuzno opet ...
Postaviti piješčanu zamku odmah do staze i riješiš sve probleme ...
Zadnja izmjena: Har Kl, dana/u 28.03.2021., 20:01, ukupno mijenjano 2 puta.
-
luke flywalker Verified
- GP3
Sve jasno, sve ok, bar štonse tiče Lewisa. Čovjek uzeo što mu se nudi.
Generalno mislim da ih je Merc nadmudrioni naguzio ko i milion puta dosad tako da budite pametniji slj put gospodo.
Generalno mislim da ih je Merc nadmudrioni naguzio ko i milion puta dosad tako da budite pametniji slj put gospodo.
- Dani Verified
- Formula 1
- S nama već: 10 god
- Navija za: Hamilton, Leclerc, Ricci
the defining limits are the artificial grass and the gravel trap in that location.” Po njima je to unutar granica staze.luke flywalker je napisao/la: 28.03.2021., 19:52 @Har Kl Čemu onda upozorenja poslije?
Edit:Ne vjerujem da je iko imao justifiable reason u utrci..“In all cases during the race, drivers are reminded of the provisions of Article 27.3 of the Sporting Regulations,” it adds. This rule states: “drivers must make every reasonable effort to use the track at all times and may not leave the track without a justifiable reason”

-
luke flywalker Verified
- GP3
@Dani jeste unutar do 30 i nekog kruga, pa onda amandman na zakon? Na pola utrke? Wtf?
- LH44
- Formula 1
- S nama već: 6 god 8 mj
- Navija za: McLaren, HAM, RIC, NOR
Lewis je do prve izmjene bio na mekšim gumama od Maxa i opet mu nije mogao u DRS ući. Taktika i Lewisova vožnja su dobili utrku + spor oko 4. krivine. Red Bull je bio malo brži.Frantic je napisao/la:Dodatak
Ja ne znam, da li sam ja JEDINI ovdje koji misli da RB, barem u trci, nije brži bolid. OK, možda nije ni Benz. Eto, neka su u egalu.
Lewis je do prve izmjene bio Maxu unutar 2sec, čitavo vrijeme.
A Max je na kraju uspio stići Lewisa zahvaljujući 11 krugova mlađim gumama.
Sent from my ATU-L21 using Tapatalk

- DaveGilmour
- Formula 2
- S nama već: 9 god 3 mj
- Navija za: Sve driven by Verstappen
Super utrka i fantastičan uvod u novu sezonu
Nadam se samo da će ovakav odnos snaga ostati kroz cijelu sezonu i da neće Mercedes odjednom pronaći neku skrivenu brzinu.
Što se tiče glavnog dvoboja u utrci, šteta za Maxa. Očekivao sam da će s lakoćom stići i prestići Hamiltona jer mi je DRS djelovao prejako danas. No, prevario sam se. U trenutku ključnog incidenta sam s odobravanjem prokomentirao Verstappenovo propuštanje Hamiltona jer sam bio siguran da će ga Verstappen opet preći već u sljedećem krugu i baš sam pomislio kako su to pametno odigrali i izbjegli eventualnu kaznu koja bi ih mogla koštati pobjede. No, odmah nakon propuštanja Max gubi stražnji kraj bolida u prljavom zraku i tu gubi puno vremena. Nakon toga slijede lošija dva kruga i tu gubi svaku šansu za pobjedu. Vjerojatno su i njemu već gume bile pri kraju jer je morao pritiskati zadnjih petnaestak krugova, a ni prljavi zrak nije pomagao. U retrospektivi bi bolje prošli da su odigrali prljavo i krenuli na građenje prednosti, ali lako je biti general nakon bitke. Meni je čak draže da je časno izgubio, nego da je prljavo pobijedio.
Što se tiče Hamiltona i četvrtog zavoja, tu je sve čisto. Možemo pričati o tome da je pravilo glupo, jer svakako je, ali Max i RB mogu kriviti jedino sami sebe. Očito je prije utrke napomenuto da se može izlaziti u četvrtom zavoju van granica staze u slučaju da takvim potezom ne dobivaš poziciju, ali se ne može pretjecati van granica staze. Pravilo je ultra glupo, ali svi su za njega znali i Hamilton nije napravio ništa protivno propisima. Štoviše, nakon što su mu javili da se usred utrke mijenjaju pravila igre, Hamilton više nijednom nije izašao izvan granica (pogledao na F1TV-u; istina postoje 3-4 kruga gdje se zbog on-board kamere ne može procijeniti kako prolazi zavoj, ali je malo vjerojatno da je baš u ta 4 kruga 4 puta izašao van granica staze).
Što se tiče ostalih, Norris je odvozio sjajnu utrku i može ući u rasprave o vozaču dana. Ricciardo me malo razočarao, no valjda se još privikava na bolid. Ferrariji i Perez također imali dobre utrke. Aston Martin i Alpine podbacili, čini se da niti jedni niti drugi nisu u top 5 timova trenutno što je razočaravajuće s obzirom na ''hype''.
Haas je bolje ne komentirati. Više stabilnosti imaju kolica u Konzumu od Haasa na hladnim gumama. Mazepin izdržao 3 zavoja, a Schumacher četiri na SC-a
Uglavnom, nadam se da nas očekuje cjelogodišnja bitka između Mercedesa i RB-a. Neka bolji pobijedi, a ja se naravno nadam da će to biti Max

Što se tiče glavnog dvoboja u utrci, šteta za Maxa. Očekivao sam da će s lakoćom stići i prestići Hamiltona jer mi je DRS djelovao prejako danas. No, prevario sam se. U trenutku ključnog incidenta sam s odobravanjem prokomentirao Verstappenovo propuštanje Hamiltona jer sam bio siguran da će ga Verstappen opet preći već u sljedećem krugu i baš sam pomislio kako su to pametno odigrali i izbjegli eventualnu kaznu koja bi ih mogla koštati pobjede. No, odmah nakon propuštanja Max gubi stražnji kraj bolida u prljavom zraku i tu gubi puno vremena. Nakon toga slijede lošija dva kruga i tu gubi svaku šansu za pobjedu. Vjerojatno su i njemu već gume bile pri kraju jer je morao pritiskati zadnjih petnaestak krugova, a ni prljavi zrak nije pomagao. U retrospektivi bi bolje prošli da su odigrali prljavo i krenuli na građenje prednosti, ali lako je biti general nakon bitke. Meni je čak draže da je časno izgubio, nego da je prljavo pobijedio.
Što se tiče Hamiltona i četvrtog zavoja, tu je sve čisto. Možemo pričati o tome da je pravilo glupo, jer svakako je, ali Max i RB mogu kriviti jedino sami sebe. Očito je prije utrke napomenuto da se može izlaziti u četvrtom zavoju van granica staze u slučaju da takvim potezom ne dobivaš poziciju, ali se ne može pretjecati van granica staze. Pravilo je ultra glupo, ali svi su za njega znali i Hamilton nije napravio ništa protivno propisima. Štoviše, nakon što su mu javili da se usred utrke mijenjaju pravila igre, Hamilton više nijednom nije izašao izvan granica (pogledao na F1TV-u; istina postoje 3-4 kruga gdje se zbog on-board kamere ne može procijeniti kako prolazi zavoj, ali je malo vjerojatno da je baš u ta 4 kruga 4 puta izašao van granica staze).
Što se tiče ostalih, Norris je odvozio sjajnu utrku i može ući u rasprave o vozaču dana. Ricciardo me malo razočarao, no valjda se još privikava na bolid. Ferrariji i Perez također imali dobre utrke. Aston Martin i Alpine podbacili, čini se da niti jedni niti drugi nisu u top 5 timova trenutno što je razočaravajuće s obzirom na ''hype''.
Haas je bolje ne komentirati. Više stabilnosti imaju kolica u Konzumu od Haasa na hladnim gumama. Mazepin izdržao 3 zavoja, a Schumacher četiri na SC-a

Uglavnom, nadam se da nas očekuje cjelogodišnja bitka između Mercedesa i RB-a. Neka bolji pobijedi, a ja se naravno nadam da će to biti Max

-
luke flywalker Verified
- GP3
Jednom il 30 puta?LH44 je napisao/la: 28.03.2021., 20:38 Veli Charles moglo se ići široko u 4. krivini na utrci bez kazne, na 4:55![]()
...

- LH44
- Formula 1
- S nama već: 6 god 8 mj
- Navija za: McLaren, HAM, RIC, NOR
Ma jasno mi je skroz nego je smiješno kako Maxu daju onu pobjedu u Austriji 2019 gdje je doslovno nabio Charlesa van staze, a sad zbog izlaska van staze gdje se izlazi cijelu trku kažu da vrati poziciju i time i pobjedu.Ferrari je napisao/la:Da, ali NE MOŽEŠ pretjecati izvan granica staze. To je valjda svima jasno.
Mješate kruške i jabuke.
FIA

- AlkY
- Formula 1
- S nama već: 8 god 2 mj
- Navija za: McLaren
Vec sam napisao i opet cu.
Nije isto ici izvan granice kada nema nikoga oko tebe , i nije isto kad si u direktnom dvoboju.
Osim naravno ako te protivnik kompletno izgura.
I konstantno se spominje kako je Lewis isao 30 krugova van staze. Apsolutno je to razlika dan i noc.
Eto i Lando je rekao da se je moglo izaci van ali ne ako se stekne prednost nad drugim protivnikom.
Nema potrebe vise o tome opce pricati. Ali znam da ce se pricati 5 dana , nepotrebno.
Nije isto ici izvan granice kada nema nikoga oko tebe , i nije isto kad si u direktnom dvoboju.
Osim naravno ako te protivnik kompletno izgura.
I konstantno se spominje kako je Lewis isao 30 krugova van staze. Apsolutno je to razlika dan i noc.
Eto i Lando je rekao da se je moglo izaci van ali ne ako se stekne prednost nad drugim protivnikom.
Nema potrebe vise o tome opce pricati. Ali znam da ce se pricati 5 dana , nepotrebno.

- Frantic
- Formula 1
- S nama već: 10 god
- Navija za: Ferrari
LH44 je napisao/la: 28.03.2021., 20:20Lewis je do prve izmjene bio na mekšim gumama od Maxa ?? i opet mu nije mogao u DRS ući. Taktika i Lewisova vožnja su dobili utrku + spor oko 4. krivine. Red Bull je bio malo brži.Frantic je napisao/la:Dodatak
Ja ne znam, da li sam ja JEDINI ovdje koji misli da RB, barem u trci, nije brži bolid. OK, možda nije ni Benz. Eto, neka su u egalu.
Lewis je do prve izmjene bio Maxu unutar 2sec, čitavo vrijeme.
A Max je na kraju uspio stići Lewisa zahvaljujući 11 krugova mlađim gumama.

A ja ću reći da mu Max nije uspio pobjeći više od 2 sec (1,9 je bilo maximalno, čini mi se).
Taktika Benza im se umalo nije odbila od glavu.
Lewisova vožnja je bila odlična. Ništa bolja od Maxove.

Yeah, it's on purpose!
Jedan je Leclerc!!
Jedan je Leclerc!!

► Prikaži “Spoiler”