Nisam ni mislio da je bio ekstra uspješan, znaš, gledao sam utrku i ja. Htio sam istaknuti da ne možemo znati što bi se dogodilo da ga je Ham ranije prošao, dakle da je bio još manje uspješan u obrani pozicije.
VN Belgije (Spa-Francorchamps) 30.8.-1.9. 2019.
- f1_zg
- Formula 4
- S nama već: 7 god 9 mj
- Navija za: Charles Leclerc
"There are two things no man will admit he cannot do well: drive and make love."
- avetma
- Administrator
- S nama već: 10 god 4 mj
- Kontakt:
Naravno da ne možemo znati, ali je nekako tendencija ovog sporta da brži bolid uglavnom pretječe sporiji bolid, a HAM je bio očigledno brži od LEC. Ne možemo znati, ali možemo prepostaviti s razumnom sigurnošću.f1_zg je napisao/la: 01.09.2019., 18:00 Nisam ni mislio da je bio ekstra uspješan, znaš, gledao sam utrku i ja. Htio sam istaknuti da ne možemo znati što bi se dogodilo da ga je Ham ranije prošao, dakle da je bio još manje uspješan u obrani pozicije.
- Vettel-Ferrari
- Formula 1
- S nama već: 10 god
- Navija za: Vettel, Sainz, Ferrari
Odakle ti da je Leclerc nadoknadio vrijeme tim iziljetanjem, a pogotovo nadoknadio toliko koliko ti pričaš. Njegova prednost nad Vettelom nakon tog izlijetanja je pala za nekoliko desetinki, možda i pola. Primjetio sam to prvo na live timingu i odmah mi bilo čudno zašto odjednom takav gubitak.Har Kl je napisao/la: 01.09.2019., 17:33 Smiješni ste.
Leclerc je nabio 1.5-2 sekunde kraćenjem zavoja. Nije čak ni usporio (kao LH) samo je nastavio dalje.
Hamilton je izgubio sekundu u boxu. Da je otišao u istom krugu kao i Leclerc dobio bi još sekundu.
Izjava da jedan vozač svojom greškom omete drugog vozača, što bi trebala biti kao olakotna po tog drugog vozača mi je krajnje neozbiljna, da budem iskrenHar Kl je napisao/la: 01.09.2019., 17:33 I vi tvrdite da je gotovu utrku ispustio zbog greške u zavoju, iako je i Vettel proklizao sekundu prije i omeo Hamiltona.
Da je i stigao Leclerc-a trebala bi mu bar tri kruga da ga pretekne.
Zaista ste smiješni![]()

Neću tvrditi da je Hamilton tom greškom izgubio pobjedu, ali je si izbio dobru šansu da prestigne Vettela već početkom idućeg kruga, šta bi poslije bilo da je nije grešku napravio, ne možemo znati, ali ga je ta greška koštala dragocijenog vremena u toj fazi utrke.
- avetma
- Administrator
- Kontakt:
To je nekako lajtmotiv ove sezone - koliko god HAM griješio, toliko je MERC bolji od ostalih da ga to ništa ne košta. Izuzev Njemačke gdje ga je ipak moralo koštati.
Šteta što je drugi vozač toliko loš da čak ni među njima nema nikakve borbe... Ne mogu vjerovati da mi čak malo fali Rosberg
Šteta što je drugi vozač toliko loš da čak ni među njima nema nikakve borbe... Ne mogu vjerovati da mi čak malo fali Rosberg

- Multi 21
- Formula 1
- S nama već: 7 god 11 mj
- Navija za: Ferrari, Vet, Max
Mislim da @Har želi reći da je kraćenjem zavoja Leclerc, a poslije i Seb, izgubio manje vremena nego što je trebao.
Lijepa timska partija Ferrari, čak mi se čini da su od početka do kraja znali što rade
Navikli smo na ovakve situacije u obrnutim bojama.
Mora se pohvaliti ovaj motor, to je strašno nešto kako je dobar, šteta što je aero zakazao ove godine. Renault isto pokazao zavidnu brzinu na pravcu ako se ne varam, a Honda iza njih.
Mislim da je ovo najbliže "starom Maxu" što smo dosad vidjeli od Maxa.
U igrici se onako prolazi, uživo će te netko sasjeći 9/10 puta.
Albon dobar, Norris sjajan, da je malo više sreće bilo
Gasly isto odličan, drago mi je zbog njega.
Lijepa timska partija Ferrari, čak mi se čini da su od početka do kraja znali što rade

Mora se pohvaliti ovaj motor, to je strašno nešto kako je dobar, šteta što je aero zakazao ove godine. Renault isto pokazao zavidnu brzinu na pravcu ako se ne varam, a Honda iza njih.
Mislim da je ovo najbliže "starom Maxu" što smo dosad vidjeli od Maxa.

Albon dobar, Norris sjajan, da je malo više sreće bilo

Gasly isto odličan, drago mi je zbog njega.
"If everything seems under control, you're not going fast enough." Mario Andretti
- LH44
- Formula 1
- S nama već: 6 god 7 mj
- Navija za: McLaren, HAM, RIC, NOR
Ne znam koji vrag šikanirate pojedince kad kažu da je Vettela jedva obišao, u La source je bilo 0.2s, posle Eau Rouge je bilo 0.4s, da je Red Bull bio ispred, Hamilton bi ga obišao na pola Kemmela, a Seba u SF90 je obišao tek na kočenju u Les Combes. Opičeno je koliko Ferrari ubrzava, išao 330kmh, a Hamilton sa DRS 347kmh pred samo kočenje ga pretiče. Efikasnost je opičena kod Ferrarija i ne znam u čemu je problem. Jasno je da je Hamilton napravio grešku koja ga je koštala, ali svejedno je i par krugova kasnije ga jedva obišao, iako je poslije La Source bio UNUTAR POLA SEKUNDE, to je bitan detalj.
Uostalom svi su danas griješili, temperature guma je bilo teško kontrolisati i greške su bile neizbježne, tako da ne vidim šta toliko spuštate Hamiltona kao da je vozio posred staze i da je samo zbog bolida završio gdje jest, @avetma
Uostalom svi su danas griješili, temperature guma je bilo teško kontrolisati i greške su bile neizbježne, tako da ne vidim šta toliko spuštate Hamiltona kao da je vozio posred staze i da je samo zbog bolida završio gdje jest, @avetma

- avetma
- Administrator
- Kontakt:
Krivo smo se shvatili, ne kažem ja da je Lewis završio samo zbog bolida na 2. mjestu. Samo sam razočaran da ni na ovoj utrci Ferrari Mercedesu nije mogao ništa. Ionako imamo dobru utrku samo kad Mercedesi zabrljaju na neki način, pa je normalno nadati se da će tu i tamo zakašljucati. Ferrari je izveo strateški harakiri i koristili su blok na stazi kako bi zadržali pobjedu nakon +0.7s u kvalama. Strašno... Još ako Merc bude brži i u Monzi, to bi mogla biti točka na i jako loše sezone za Ferrari.LH44 je napisao/la: 01.09.2019., 19:40 Uostalom svi su danas griješili, temperature guma je bilo teško kontrolisati i greške su bile neizbježne, tako da ne vidim šta toliko spuštate Hamiltona kao da je vozio posred staze i da je samo zbog bolida završio gdje jest, @avetma![]()
Jedino ostaje nejasno kako bi se Max uklopio u cijelu ovu priču i gdje bi on bio u kalkulacijama. Međutim, mislim da njega ni u Monzi neće biti pri vrhu jer će dobiti novi motor, tako da će i tamo biti čist dvoboj Merc vs Ferrari.
- avetma
- Administrator
- Kontakt:
Kakav panj, ovo sam gledao uživo, ali mislim da nisam imao snimku ovako isječeno, tnx, spremit ću

- zekohonda Verified
- Formula 1
- S nama već: 10 god 3 mj
- Navija za: sve powered by honda
je li ikad bila drs zona kroz blanchimont?
The FIA will take all necessary action to protect the sport and its role and reputation as regulator of the FIA Formula One World Championship.
- LH44
- Formula 1
- S nama već: 6 god 7 mj
- Navija za: McLaren, HAM, RIC, NOR

Inače ovaj video ti stoji u @Grah0 potpisu (ako se ne varam) od 2016.

Koliko ja znam nije, vozači su tražili prošle sezone, ali pokojni Whiting nije htio nepotrebni rizik.
EDIT: Jedino onda dok je u kvalama bilo dozvoljeno koristiti DRS gdje ti volja, kao zona za preticanje koliko se ja sjećam nije bila.

- Grah0 Verified
- Formula 1
- S nama već: 9 god 9 mj
- Navija za: KMag, Seb
Jest Heat, stoji od 16-te. Šta ću, umrem svaki put kad pogledam.

- f1_zg
- Formula 4
- S nama već: 7 god 9 mj
- Navija za: Charles Leclerc
S razumnom sigurnošču pretpostavljam da mi se neda obarati više ovu teoriju hipotetskog pobjednika današnje utrke, u slučaju da je Mars bio u drugačijoj konjukciji s Merkurom.avetma je napisao/la: 01.09.2019., 18:02Naravno da ne možemo znati, ali je nekako tendencija ovog sporta da brži bolid uglavnom pretječe sporiji bolid, a HAM je bio očigledno brži od LEC. Ne možemo znati, ali možemo prepostaviti s razumnom sigurnošću.f1_zg je napisao/la: 01.09.2019., 18:00 Nisam ni mislio da je bio ekstra uspješan, znaš, gledao sam utrku i ja. Htio sam istaknuti da ne možemo znati što bi se dogodilo da ga je Ham ranije prošao, dakle da je bio još manje uspješan u obrani pozicije.
"There are two things no man will admit he cannot do well: drive and make love."
- zekohonda Verified
- Formula 1
- Navija za: sve powered by honda
ajde pomagajte, tko je u utrci bio pod istragom ili dobio kaznu za moving under braking....je li gasly možda?
ima li ko kakvu snimku? ja sam mislio da je to opet dozvoljeno ima par godina.
ima li ko kakvu snimku? ja sam mislio da je to opet dozvoljeno ima par godina.

The FIA will take all necessary action to protect the sport and its role and reputation as regulator of the FIA Formula One World Championship.
-
zelot
- Formula 1
- S nama već: 9 god 8 mj
Mislim da gasley. Ali je znam kakvu kaznu...
Dobra utrka. Ferr je uspio to nekako izvuci, uz velike zrtve, da pobjedi. Skoro su izgubili ali nekako su uspjeli. Strasno je koliko je mercedes jak u utrkama, a i kvalamana skoro svim stazama.
Lec je favorit za monzu i volio bih da pobjedi i tamo. Ipak je ovaj vikend bio u drugom tonu, nazalost.
Albon odlican. U pocetku je nekako slabo izgledao, podsjecao me na lorda. Slab napredak ali na kraju p5 sto je super ali treba reci i da je dosta vozaca odustalo tako da bi bi on jedva u bodove usao. Na kraju dobra utrka za njega ali treba pricekati jos koju da vidimo koliko moze.
Max prelose. Vratio se na tvornicke postavke preko pauze izgleda.
Renault ocajan, i momcad i motor.
Lando je bio super mada je utrka za njega bila procesija. Na startu nije imao problema i kasnije samo kruzao. Po deset sekundi zaostatak/prednost tako da ono... Samo drzi neki srednji tempo i cekaj kraj.. steta za mclaren i njega. Trebali su hrpu bodova uzet.
Poslano sa mog Redmi Note 6 Pro koristeći Tapatalk
Dobra utrka. Ferr je uspio to nekako izvuci, uz velike zrtve, da pobjedi. Skoro su izgubili ali nekako su uspjeli. Strasno je koliko je mercedes jak u utrkama, a i kvalamana skoro svim stazama.
Lec je favorit za monzu i volio bih da pobjedi i tamo. Ipak je ovaj vikend bio u drugom tonu, nazalost.
Albon odlican. U pocetku je nekako slabo izgledao, podsjecao me na lorda. Slab napredak ali na kraju p5 sto je super ali treba reci i da je dosta vozaca odustalo tako da bi bi on jedva u bodove usao. Na kraju dobra utrka za njega ali treba pricekati jos koju da vidimo koliko moze.
Max prelose. Vratio se na tvornicke postavke preko pauze izgleda.
Renault ocajan, i momcad i motor.
Lando je bio super mada je utrka za njega bila procesija. Na startu nije imao problema i kasnije samo kruzao. Po deset sekundi zaostatak/prednost tako da ono... Samo drzi neki srednji tempo i cekaj kraj.. steta za mclaren i njega. Trebali su hrpu bodova uzet.
Poslano sa mog Redmi Note 6 Pro koristeći Tapatalk
- _bataziv_0809
- Formula 1
- S nama već: 7 god 1 mj
- Navija za: McLaren
Pogledao sam trku pola na stream pola na snimku napokon....cestitke Charlesu, zasluzio je pobjedu u Bahrejnu, a ima neke simbolike da pobjedi ovog crnog vikenda, on ciji je zivot protka tragedijama i to se vidi u njegovom ponasanju, njegovom pogledu. U trenucima prve pobjede tako je ponizan, skroman...
Svidja mi se mozda i vise kao licnost nego kao vozac
Iako vozis za meni omrazenu ekipu, svaka tebi cast momce, neka bude prva od mnogih
Svidja mi se mozda i vise kao licnost nego kao vozac

Iako vozis za meni omrazenu ekipu, svaka tebi cast momce, neka bude prva od mnogih

- AlkY
- Formula 1
- S nama već: 8 god 1 mj
- Navija za: McLaren
A realno svatko ce svoga braniti. Samo sta Sky-evci debelo pretjerujuavetma je napisao/la: 01.09.2019., 17:59Sky voli Leclerca jer je mlad i nema nikakve rekorde iza sebe, što znači da nije realna prijetnja Lewisu. Evo i ovog vikenda su ponovili deset puta da je ovo peti vikend u nizu da Leclerc dobiva Vettela u kvalifikacijama. To što se događalo na tim kvalifikacijama nije bitno, to se prigodno zaboravi. Britancima se ne može pomoći, oni kad nanjuše da u nekom sportu imaju nekog tko je dobar - od njega će napraviti čudo. Isto kao što su cijeli svijet uspjeli uvjeriti da je Beckham najbolji nogometaš na svijetu.Ferrari je napisao/la: 01.09.2019., 17:49 Ali samo zamislite obrnutu situaciju u Ferrariju![]()
Mislim već je bila panika na twitteru, redditu, forumima kada se Leclerc vratio iz boksa iza Vettela, Sky već na sve strane govori o tome "hoće li Vettel pustiti Leclerca" , "Da li Ferrari pokušava dati utrku Vettelu" itd...
I onda čovjek lagano pusti Leclerca i svi šutei još mu da lufta 6 sekundi.
Obožavam objektivnost medija i navijača...tkz. navijača jelte.Obzirom da su društvene mreže vođene na engleskom jeziku - najviše dolazi do izražaja kad oni prosipaju takve gluparije. I naravno, ima i među nama biserčića koji to pokupe pa ponavljaju kao papige.
To postane zabavno jednom kad se primijete te stvari. Brundle se izgubi samo kad ga adrenalin ponese, Crofty to ne može sakriti, a Herbert je previše intelektualno ogrnaičen da bi išta suvislo rekao pa njega nitko ni ne uzima zaozbiljno. Zato je urnebesno kad režiser drži HAM onboard, HAM griješi upravo u tom zadnjem zavoju kad je trebao stići VET, a Crofty laprda nešto skroz deseto.
Iako, meni je još uvijek najbolje ono iz Monaka. Na treningu pogriješi Vettel: "ova greška će sigurno igrati psihološku ulogu kod Vettela". Pogriješi Hamilton na istom mjestu istu stvar: "trening je zato da se treniraju limiti".![]()

Sta biste Blazicko i ti na prijenosu direktno mene krivili kada bih "namjerno" udario Luju , ili napravio neku smjesnu gresku. Naravno , to bi maximalno ublazili jer sam "vas"

- croatic f1
- F1puls suradnik
- Navija za: najstarijeg i najmlađeg
Da, Gasly je bio u pitanju, dobio je samo crno-bijelu zastavu, tj. upozorenje. I ja mislim da je to dozvoljeno negdje od 2017., tako da mi nije baš jasna ova situacijazekohonda je napisao/la: 01.09.2019., 21:21 ajde pomagajte, tko je u utrci bio pod istragom ili dobio kaznu za moving under braking....je li gasly možda?
ima li ko kakvu snimku? ja sam mislio da je to opet dozvoljeno ima par godina.![]()