F1 Vijesti

📰 Trenutno aktualne vijesti u svijetu Formule 1.

avetma
Administrator
Administrator
S nama već: 10 god 5 mj
Kontakt:
Har Kl je napisao/la: 26.11.2019., 11:44 Baš me interesuje koji će epitet dobiti Piero Ferrari, koji kaže:
"We need a driver who doesn't make mistakes". Očito je da takvog nemate :chill:

https://www.formulapassion.it/motorspor ... 69076.html

Što se tiče nas navijača ostalih timova, mislim da bi se 99% složilo da Ferrari treba zadržati vozačku postavu nakon 2020.
Samo nastavite momci :thumbs:
Piero je 100% u pravu, samo što takvog vozača trenutno na gridu nema. Prilično je očigledno da bi svaka ekipa voljela imati vozača koji ne griješi. Piero može eventualno poželjeti vozača koji manje griješi. Ja bih uživao da Hamilton dođe na jednu-dvije godine u Ferrari. :kokice:

Har Kl
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god
Navija za: Mercedes
avetma je napisao/la: 26.11.2019., 12:16
Har Kl je napisao/la: 26.11.2019., 11:44 Baš me interesuje koji će epitet dobiti Piero Ferrari, koji kaže:
"We need a driver who doesn't make mistakes". Očito je da takvog nemate :chill:

https://www.formulapassion.it/motorspor ... 69076.html

Što se tiče nas navijača ostalih timova, mislim da bi se 99% složilo da Ferrari treba zadržati vozačku postavu nakon 2020.
Samo nastavite momci :thumbs:
Piero je 100% u pravu, samo što takvog vozača trenutno na gridu nema. Prilično je očigledno da bi svaka ekipa voljela imati vozača koji ne griješi. Piero može eventualno poželjeti vozača koji manje griješi. Ja bih uživao da Hamilton dođe na jednu-dvije godine u Ferrari. :kokice:
Mislim da Piero nema problem sa idealizmom i mitomanijom.
U cijeloj istoriji ne možeš naći takvog vozača, jer jednostavno ne postoji.
Dok god je ljudi, postojat će i pojam ljudska greška.
Hamilton je ove sezone napravio dvije greške, prošle sezone (mislim) nijednu. Pretprošle sezone jednu i to kad je titula već odavno bila obezbjeđena.
Max ove sezone napravio dvije. Prethodne sezone mu vise u zraku, jer se svi nadaju da je taj period ostavio iza sebe.
LeClerc je tek na početku karijere, pa mu se mogu oprostiti greške, jer je to period kroz koji se mora proći, s obzirom na godine koje ima.
Niz nastaviti po svojoj volji ...

Mora da postoje jaki razlozi, zbog kojih bi ti želio (uživao) da on dođe u Ferrari. Ja se opet nadam da se to neće desiti

avetma
Administrator
Administrator
Kontakt:
Har Kl je napisao/la: 26.11.2019., 12:33 Mislim da Piero nema problem sa idealizmom i mitomanijom.
Hamilton je ove sezone napravio dvije greške, prošle sezone (mislim) nijednu. Pretprošle sezone jednu i to kad je titula već odavno bila obezbjeđena.
Max ove sezone napravio dvije. Prethodne sezone mu vise u zraku, jer se svi nadaju da je taj period ostavio iza sebe.
LeClerc je tek na početku karijere, pa mu se mogu oprostiti greške, jer je to period kroz koji se mora proći, s obzirom na godine koje ima.

Mora da postoje jaki razlozi, zbog kojih bi ti želio (uživao) da on dođe u Ferrari. Ja se opet nadam da se to neće desiti
Nisam ni spominjao idealiziranje ni mitomaniju, barem ne ovaj put. :) To što si napisao dalje se slažemo.

Što se tiče HAM i Ferrarija, razlog je jednostavan - volio bih ga češće vidjeti u bolidu koji nije najbolji. Puno mi je zanimljive gledati ga u partijama poput Brazila recimo. Uz to bismo vidjeli kako se nosi s izgubljenim pit wallom i može li nositi ekipu bez da ga tetoše iz boksa.

Ferrari
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 1 mj
Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
Piero govori u općenitom kontekstu, ali naravno da će neki to sada uhvatiti u izokrenuti da bi dobili nekakav argument ili svoj gotcha! moment.

Ne nije spominjao NITI JEDNOG vozača specifično niti je bilo takvo pitanje.

Nema potrebe za ovakvim insinuacijama.
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari
slika slika

Har Kl
Formula 1
Formula 1
avetma je napisao/la: 26.11.2019., 13:12
Har Kl je napisao/la: 26.11.2019., 12:33 Mislim da Piero nema problem sa idealizmom i mitomanijom.

Nisam ni spominjao idealiziranje ni mitomaniju, barem ne ovaj put. :) To što si napisao dalje se slažemo.

Što se tiče HAM i Ferrarija, razlog je jednostavan - volio bih ga češće vidjeti u bolidu koji nije najbolji. Puno mi je zanimljive gledati ga u partijama poput Brazila recimo. Uz to bismo vidjeli kako se nosi s izgubljenim pit wallom i može li nositi ekipu bez da ga tetoše iz boksa.
Nisam pretpostavljao da se slažeš da je Ham napravio dvije greške ove sezone. Mislio sam da smatraš da je broj puno veći ...

Pa vidio si ga prošle godine u takvom bolidu! S tim da pit wall je prošle sezone bio veoma impresivan.
Tetošila bi njega i ekipa Ferrarija kad bi (i ako bi) vozio na nivou kojem vozi u Mercedesu :thumbs:
Možda bi se i desio scenarij sličan Lauda vs. Ferrari. šbbkbb ... besmisleno nagađati :thumbs:
Ferrari je napisao/la: 26.11.2019., 13:13 Piero govori u općenitom kontekstu, ali naravno da će neki to sada uhvatiti u izokrenuti da bi dobili nekakav argument ili svoj gotcha! moment.

Ne nije spominjao NITI JEDNOG vozača specifično niti je bilo takvo pitanje.

Nema potrebe za ovakvim insinuacijama.
Nema potrebe za imenima.
Vozač za kojeg je javno obznanjeno da će imati prioritet u svim situacijama 50-50 u odnosu na mlađeg kolegu, je završio na 5. mjestu iza tog mladog vozača, uništavajući mu pritom i priliku da se izbori za treće mjesto u poretku vozača.

Sem toga i da je rekao ime, vjerovatno bi bio proglašen kao blebetalom koji nema veze sa F1.

avetma
Administrator
Administrator
Kontakt:
Har Kl je napisao/la: 26.11.2019., 13:49 Nisam pretpostavljao da se slažeš da je Ham napravio dvije greške ove sezone. Mislio sam da smatraš da je broj puno veći ...
A to! Ja mislio da se zajebaješ kad pišeš da je ove sezone napravio 2, a prošle nijednu pogrešku. :mrgreen:

Har Kl
Formula 1
Formula 1
avetma je napisao/la: 26.11.2019., 14:13
Har Kl je napisao/la: 26.11.2019., 13:49 Nisam pretpostavljao da se slažeš da je Ham napravio dvije greške ove sezone. Mislio sam da smatraš da je broj puno veći ...
A to! Ja mislio da se zajebaješ kad pišeš da je ove sezone napravio 2, a prošle nijednu pogrešku. :mrgreen:
Više mi odgovara tvoja prethodna izjava, tako da ću nju i zapamtiti :aww:

Pastor
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 3 mj
Navija za: Seb
Har Kl je napisao/la: 26.11.2019., 13:49
Nema potrebe za imenima.
Vozač za kojeg je javno obznanjeno da će imati prioritet u svim situacijama 50-50 u odnosu na mlađeg kolegu, je završio na 5. mjestu iza tog mladog vozača, uništavajući mu pritom i priliku da se izbori za treće mjesto u poretku vozača.

Sem toga i da je rekao ime, vjerovatno bi bio proglašen kao blebetalom koji nema veze sa F1.
Vettel je prije Rusije imao samo 6 bodova manje. I onda se bolid pokvari, kad je bio najbrži vozač na stazi. Onda u Americi pukne ovjes... A što se tiče Brazila, uništavanje prilike za treće mjesto je obostrano. I Vettel se mogao boriti za tu poziciju. Da ne govorim zašto Ferrari nije i njemu dao novi soft za vrijeme SC-a...

Vettel-Ferrari
Formula 1
Formula 1
Navija za: Vettel, Sainz, Ferrari
Slažem se da je krivica za gubitak ozbiljnih šansi za treće mjesto u poretku vozača obostrano, da je i jedan od dvojice u tom trenutku gledao širu sliku i mislio na to, sudar bi bio izbjegnut. Očito, nije ni jedan...

Maxi09
Karting
Karting
S nama već: 8 god 3 mj
Navija za: Red Bull

:cice:

zekohonda Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 4 mj
Navija za: sve powered by honda
očekivano, ali isto sam sretan!!!! :party:
The FIA will take all necessary action to protect the sport and its role and reputation as regulator of the FIA Formula One World Championship.

pigmalion
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 4 mj
Navija za: Fernanda, Ocon (Qatar23 )
Samo u 2021.? A poslije 2021.-e?
......ne mogu, ali hoću...... :mrgreen: .....biti po svome,.....

Takes more than combat gear to make a man.
Takes more than a license for a gun.
Confront your enemies, avoid them when you can.
A gentleman will walk, but never run

Maxi09
Karting
Karting
S nama već: 8 god 3 mj
Navija za: Red Bull
pigmalion je napisao/la: 27.11.2019., 10:52 Samo u 2021.? A poslije 2021.-e?
Vjerojatno žele vidjet ako će sa novim pravilima bit u konkurenciji za titule sa RB-om.
To bi po meni imalo smisla.

BNL_McLaren
Karting
Karting
S nama već: 5 god 10 mj
Navija za: McLaren
Nova vijest - Latifi potvrđen u Williamsu za 2020. On i Russell.
slika

Har Kl
Formula 1
Formula 1
AMUS - Novi senzori protoka goriva za 2020. Navodno bi trebali riješiti svaku dilemu oko legalnosti pojedinih sistema

https://www.auto-motor-und-sport.de/for ... schlossen/

Ferrari
Formula 1
Formula 1
Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
Još malo sramotnog "novinarstva"
slika
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari
slika slika

avetma
Administrator
Administrator
Kontakt:
Vettel počeo raditi na djetetu tamo u veljači kako bi izbjegao Bensonova pitanja :klanjam: 4d psihološka prednost

f1zd
F1puls konstruktorski prvak
F1puls konstruktorski prvak
S nama već: 9 god 6 mj
Navija za: Vettel,Ferrari
U komentaru svi odgovaraju sa 'ok Benson' :rofl: :rofl:

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
S nama već: 10 god 4 mj
Navija za: najstarijeg i najmlađeg
Zamisli ti šupka, važnije mu dijete od pressice...Baš je brabonjak od čovjeka :thumbsd:

LH44
Formula 1
Formula 1
S nama već: 6 god 8 mj
Navija za: McLaren, HAM, RIC, NOR
Koji debil, da nema insajderske informacije tokom vikenda tačno bih ga blokirao.....

Sent from my ATU-L21 using Tapatalk

slikaslika
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡