VN Velike Britanije (Silverstone), 8.-10. srpnja 2016.

📰 Trenutno aktualne vijesti u svijetu Formule 1.

reso20
GP3
GP3
S nama već: 10 god 6 mj
Navija za: Ferrari
Jutros gledam na netu onu utrku na europskom prvenstvu u atletici kako je onaj Martina dobio DNF. Pa gdje ide ovaj sport u pm.

f1zd
F1puls konstruktorski prvak
S nama već: 9 god 7 mj
Navija za: Vettel,Ferrari
Ciki-F1 je napisao/la:Samo me zanima, ako netko zna. Jesu li ti suci englezi kojim slučajem????
A tko drugi...Nijemci ili Talijani nisu sigurno..

HeatBlast44
Baniran
Baniran
S nama već: 10 god 5 mj
Navija za: Mc'Laren, Lewis, Wehrlein
U Baku, Rosberg je promjenio postavku i ona nije radila pa je samo vratio. U Lewisa je postavka od pocetka takva bila i nije mogao je naci u menijima. Isto sto dns Nico ne bi mogao naci onu postavku "chassis default zero one". Reći da je gubio 0,2 sekunde je glupo jer je stizo Pereza, a onda odjednom usporio tolko da ga Bottas stizo, a Perez odmaglio... I kakve sad sabotaže i namještanja... Onda su i Lewisa sabotirali pa je imao tolike kvarove da je sad na zadnjem motoru, a pola sezone nije ni prošlo... Gluposti :facepalm:
slikaslika

Vettel-Ferrari
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 2 mj
Navija za: Vettel, Sainz, Ferrari
HeatBlast44 je napisao/la:U Baku, Rosberg je promjenio postavku i ona nije radila pa je samo vratio. U Lewisa je postavka od pocetka takva bila i nije mogao je naci u menijima. Isto sto dns Nico ne bi mogao naci onu postavku "chassis default zero one". Reći da je gubio 0,2 sekunde je glupo jer je stizo Pereza, a onda odjednom usporio tolko da ga Bottas stizo, a Perez odmaglio... I kakve sad sabotaže i namještanja... Onda su i Lewisa sabotirali pa je imao tolike kvarove da je sad na zadnjem motoru, a pola sezone nije ni prošlo... Gluposti :facepalm:
Pa evo, samim tim što kažeš da je postavka kod Hamiltona bila od samog početka on snosi krivicu jer je nije znao u naći menijima, a mogao je to prije utrke sve istražiti jer ima valjda svu slobodu dobivanja informacija o bolidu prije početka utrke. Danas se kod Rosberga radilo o neočekivanom kvaru na mjenjaču, koji ga je u jednom krugu mnogo koštao, u vrlo brzo bi i izgubio poziciju, a u Baku je Hamilton par krugova tražio pomoć od pitwalla, a oni su ga ubjeđivali da mu instrukcije ne smiju dati.

Dobro i ovo se danas moglo na različite načine protumačiti, što se sigurno i jest tumačilo, u čemu i vidim najveći problem jer se vjiećalo nakon utrke 5 sati jel za kaznu ili nije za kaznu, a u tom svemu je Rosberg najmanje kriv i odgovoran, a najdeblji kraj je izvukao.

Rosberg: “Gearbox problem!”
Mercedes: “Affirm. Chassis default zero one”
Mercedes: “Avoid seventh gear, Nico”.

Možda je nakon ovoga on trebao reći ekipi: "Ššš, vi niste normalni, šta mi to govorite" :bonk:

Lady
GP3
GP3
Ferrari je napisao/la:Teorija zavjere time:
Mislim očito je da se Hamiltonu pomaže...ovo su Wolff i Lauda OČITO namjerno sabotirala Nicu...prvo sa mjenjačem pa onda sa OČITO namjernom porukom da dobije kaznu i približi Hamiltona.
Mislim OČITO je ljudi haloo!?!

khm Hamiltonovi fanovi khm teorije khm sabotaža khm
Ma kakva teorija zavjere?!
Da je Nico bio na nivou Hamiltona od starta utrke, nebi mu Max ni prismrdio, ali Nico je samo pokazao da ne zna vozit po kiši, a onda je dohvatio Verstappena samo na račun moćnog bolida.
Da me ne bi netko krivo shvatio, nisam za nikakve kazne u ovakvim slučajevima, ali iskreno, Rosberg nije niti zaslužio to drugo mjesto pored Maxa.
Druga stvar: Šta biste pričali/pisali da su Rosbergu prešutili sve to preko TR i onda da je odustao? Jel bi bilo onda da ga tim sabotira jer mu nisu barem rekli pa da dobije 10 sekundi i pad na treće mjesto (čitaj 15 bodova) ili odusatajanje i 0 bodova??

...................

Inače, kad već spominjem utrku:

Sve čestitke Hamiltonu! Vrhunski odvožena utrka u svim uvijetima. Čista desetka!
Maxu također sve čestitke! Odvozio je maestralno i dokazao kakav je talent. Ono pretjecanje nad Rosbergom je bilo vrh! Također čista desetka!
Nadam se da su sad mnogi shvatili o kakvom se vrhunskom vozaču radi..... pogledajte malo u današnjoj utrci Riccija..... nigdje ga nije bilo....

Ferrari totalna truba. Niti Vettel nije bio na nekom nivou. Možda je Vettel sad shvatio kakvu trubu od bolida ima pa je forsirao i više nego šta treba.....

Ostali? Moram pogledat ponovno snimku utrke (čekam da mi se skine) da malo bolje pogledam šta se sve od iza dešavalo.....
slika

HeatBlast44
Baniran
Baniran
Vjerovatno nijedan vozač nema pojma 80% tih postavki, tako da te postavke motora se naprave na treninzima i ne barkaju do kraja vikenda... Btw. treba Merc kaznit novčano jos, ipak su oni dali info, a ne Nico...
slikaslika

Frantic
Formula 1
Formula 1
Dakle, redom.
Evo, maneken se povrijedio u finalu i morao je van igre. Jbga, nije mi drag, ali mi ga je nekako žao.
Što se tiče trke, srednja žalost. Ne bi bilo ni to da nije bilo Nice i Maxa, kao i one grupice od 8. do 12. mjesta u jednom periodu trke. Bila je riješena i prije nego je počela, s obzirom da je pala kiša i da se u trku krenulo sa Safetom. Mada, teško da bi to Lewis izgubio i da je bila suha trka.
Lewis, hladno, precizno (osim jednog momenta), kontrolisano i bez pritiska. Čestitke, čitav vikend je najbrži. Nico limitirao štetu u prvom momentu, ali kazna je sraaaanjeeee žešće. Molim da se to ne poredi sa Bakuom, jer je to "niđe veze" sa Silverstoneom. Max odličan i mogu se složiti da je DOTD. Puno više je ovdje zaslužio, nego u Austriji (tamo definitivno Button ili Wehrlein). Što se tiče Maxovog preticanja, i meni je u prvi mah mah bilo "woooow, fenomenalno" (što sam odmah i pohvalio na temi), međutim nakon postova kolega @Zeusa i @Ferrarija, pogledao sam komplet suituaciju i vidi stvarno, Rosberg je 2 (DVA) puta pogriješio (mala greškica, pa malo veća), a s obzirom da je RB vozio kao po tračnicama, Max je to iskoristio (vrlo hrabro i smjelo), imao je bolju trakciju i pretekao ga. Dakle, vrlo pohvalno preticanje, ali sad ga nazivati potezom sezone, hmmmmm, ipak ne bih. Svejedno, Max, vozač trke.
Ostali (o Ferariju poslije) - Riccija nisam ni vidio, Pereza nisam upratio kako se našao ondje gdje je bio veći dio trke. :shock: Hulk klasika, oba TRa isto solidni, Williamsi loši, Alonso vrlo borben i uvijek u nekim dešavanjima, ali na njegovu žalost, bez bodova.
E sad o Ferrariju. Kimi, koliko toliko svijetla tačka, Vettel, bez obzira na kaznu, relativno loš. Barem je ugrabio taj dodatni bod (mala utjeha). Komplet ekipa, kad malo bolje razmislim (bez obzira na kvarove i sl.) ipak zaslužuje zasad (od mene) jedan :facepalm:
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

HeatBlast44
Baniran
Baniran
Lady je napisao/la:
Mislim očito je da se Hamiltonu pomaže...ovo su Wolff i Lauda OČITO namjerno sabotirala Nicu...prvo sa mjenjačem pa onda sa OČITO namjernom porukom da dobije kaznu i približi Hamiltona.

Da je Nico bio na nivou Hamiltona od starta utrke, nebi mu Max ni prismrdio, ali Nico je samo pokazao da ne zna vozit po kiši, a onda je dohvatio Verstappena samo na račun moćnog bolida.
Da me ne bi netko krivo shvatio, nisam za nikakve kazne u ovakvim slučajevima, ali iskreno, Rosberg nije niti zaslužio to drugo mjesto pored Maxa.
Druga stvar: Šta biste pričali/pisali da su Rosbergu prešutili sve to preko TR i onda da je odustao? Jel bi bilo onda da ga tim sabotira jer mu nisu barem rekli pa da dobije 10 sekundi i pad na treće mjesto (čitaj 15 bodova) ili odusatajanje i 0 bodova??

...................

Sve čestitke Hamiltonu! Vrhunski odvožena utrka u svim uvijetima. Čista desetka!
Maxu također sve čestitke! Odvozio je maestralno i dokazao kakav je talent. Ono pretjecanje nad Rosbergom je bilo vrh! Također čista desetka!
Nadam se da su sad mnogi shvatili o kakvom se vrhunskom vozaču radi..... pogledajte malo u današnjoj utrci Riccija..... nigdje ga nije bilo....

Ferrari totalna truba. Niti Vettel nije bio na nekom nivou. Možda je Vettel sad shvatio kakvu trubu od bolida ima pa je forsirao i više nego šta treba.....

Ostali? Moram pogledat ponovno snimku utrke (čekam da mi se skine) da malo bolje pogledam šta se sve od iza dešavalo.....
@lady grijesis, Daniel je imao isti tempo ko i vodeci, pratio sam live timing, identicnim vremenima su kruzili... Sad druga stvar sto su ga po ko zna koji put zjbali za taktiku, pa je zapao iza Sergia... A i Daniel je od Monaka u padu forme, to je ocito, nije na onom svom nivou, kao prije toga :misli:
@frantic kako ne može poredit ? Ne smije se nista reci i ako nisu drugi govorili prije, nisu trebali ni sad :chill:
slikaslika

f1zd
Lady je napisao/la:

...................

Rosberg je po suhome bio brži od Hamiltona.
Lady je napisao/la:

...................

HeatBlast44
Baniran
Baniran
@f1zd kao da je Hamilton pritiskao na ovoj trci, cuvao motor i maestralno kontrolisao...
slikaslika

f1zd
@heatblast44 kolika ti je plaća u Mercedesu pa znaš?

Vettel-Ferrari
Formula 1
Formula 1
HeatBlast44 je napisao/la:Vjerovatno nijedan vozač nema pojma 80% tih postavki, tako da te postavke motora se naprave na treninzima i ne barkaju do kraja vikenda... Btw. treba Merc kaznit novčano jos, ipak su oni dali info, a ne Nico...
Pa ono, ako ćemo tražiti krivca, Merc je 100% kriv ovdje, jer Nico čim je dojavio problem, oni su mu dali instrukcije, što je se odmah moglo uzeti kao kršenje pravilnika. Najgore u svemu tome su ovakva polupravila od FIA-e, za koja ni oni sami nemaju najjasnije odrednice, pa me ne bi iznenadilo da i istražni sud otvore za ovakve situacije.

Što se tiče Nica sa početka utrke, slažem se sa @Rose, Hamilton je preveliku razliku napravio po kišnoj stazi, a po suhom vjerojatno nije stiskao do kraja.

@Frantic Mene je prvenstveno Maxova vožnja iza Nice do tog pretjecanja oduševila, a Nico jest netom prije pretjecanja imao manju grešku. A što se tiče Pereza, on je odmah na početku kad je većina navalila po promjenu na interice, našao se na 4. mjestu iza prvog trojca (sa 11. mjesta). Nažalost ove sezone se u skoro svim utrkama pokazalo da ako želiš profitirat sa strategijom treba da uradiš kontra onog što Ferrari uradi.

Ferrari
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
Lady je napisao/la:

...................
Ma sarkazam Lady :D
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari
slika slika

Lady
GP3
GP3
Ferrari je napisao/la: Ma sarkazam Lady :D
Aha.... ok onda.... već sam pomislila da si pop**io.....
slika

Ferrari
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
Lady je napisao/la:
Ferrari je napisao/la: Ma sarkazam Lady :D
Aha.... ok onda.... već sam pomislila da si pop**io.....
Ma danas sam na aparatima kada sam vidio Ferrari :rofl: :bang:
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari
slika slika

Lady
GP3
GP3
Vettel-Ferrari je napisao/la:
Što se tiče Nica sa početka utrke, slažem se sa @Rose, Hamilton je preveliku razliku napravio po kišnoj stazi, a po suhom vjerojatno nije stiskao do kraja.

@Frantic Mene je prvenstveno Maxova vožnja iza Nice do tog pretjecanja oduševila, a Nico jest netom prije pretjecanja imao manju grešku. A što se tiče Pereza, on je odmah na početku kad je većina navalila po promjenu na interice, našao se na 4. mjestu iza prvog trojca (sa 11. mjesta). Nažalost ove sezone se u skoro svim utrkama pokazalo da ako želiš profitirat sa strategijom treba da uradiš kontra onog što Ferrari uradi.
kakva crna Rose kolega dragi?! :zubo:

Nego, da ne citiram sve pomalo:

@Heat, kažeš zapeo Ricci iza Pereza? A onda možemo reć i da je Max zapeo iza Rosberga (najboljeg bolida današnjice) i to vrlo elegantno riješio :trep: dok se Ricci nije snašao protiv Force Indie koja ipak nije na nivou Red Bulla, a pogotovo po kiši.

Imaš lijep Riccijev intervju gdje sam Ricci kaže kako je Max trenutno bolji u njega kroz utrke, a jučer ga je uspio skinut i u kvalama....

Ricciardo: Red Bull atmosphere has changed since Verstappen arrival
slika

Frantic
Formula 1
Formula 1
@Heat, kao što rekoh, neki su već to objašnjavali. Situacije su "niđe veze" (trenutak kvara, "relativnost i bitnost" kvara, moguće posljedice kvara, bla bla ....). A izgleda da ni onima koji su pisali pravilo, ono nije jasno. :facepalm:
Nebitno, kazna je pala i gotovo. Nadam se da neće imati uticaja na dalji razvoj prvenstva. Sad su u jednom bodu. Nicu čeka promjena mjenjača, Lewisa (malo kasnije) promjena motora (i ostalih komponenti). :kokice:
@Vettel-Ferrari, slažem se. I Max je za mene definitivno DOTD. :pivo:
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

Vettel-Ferrari
Formula 1
Formula 1
Lady je napisao/la:

Auuu, ja se duboko izvinjavam na ovom lapsusu :facepalm: :zubo: Neće se ponoviti sigurno!

renato2107
GP3
GP3
S nama već: 9 god 5 mj
Po meni kazna je najmanje glupa. Potvrdili jedino da zaista ima kvar i da ne koristi tu brzinu, jedino šta su mu mogli reći i što je mogao napraviti. Druga opcija je bila dođi u boks, odustajemo. S ničim nisu prošli granicu pravila jer se nisu ticala performansa niti slično, jednostavno da može do cilja doći radeći nešto što ga usporava.

Ferrari jednostavno nigdje, jedina svijetla točka Vettelov prijelaz na druge gume i najbolji oscjećaj za pritiskanje...i onda se izvrtio i tu je kraj.

HeatBlast44
Baniran
Baniran
Lady je napisao/la:

Nego, da ne citiram sve pomalo:

@Heat, kažeš zapeo Ricci iza Pereza? A onda možemo reć i da je Max zapeo iza Rosberga (najboljeg bolida današnjice) i to vrlo elegantno riješio :trep: dok se Ricci nije snašao protiv Force Indie koja ipak nije na nivou Red Bulla, a pogotovo po kiši.

Imaš lijep Riccijev intervju gdje sam Ricci kaže kako je Max trenutno bolji u njega kroz utrke, a jučer ga je uspio skinut i u kvalama....

Ricciardo: Red Bull atmosphere has changed since Verstappen arrival
Pa jest Max bolji u trkama, Daniel dere gume u zadnje 2-3 trke ali od debakla u Monaku, Daniel je u padu forme i nadam se da ce se vratiti u formu, bas je puno uticalo na njega ta 2 vikenda u Barceloni i Monaku kad je imao 2 ciste pobjede i tim ga zahebe :-|
slikaslika
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡