Haas F1 Team
-
wapi Verified
- GP3
- S nama već: 8 god 3 mj
- Navija za: Ferrari
Malo divlja moja mašta jer ne znam tko bi pri zdravoj pameti davao posao Hulku osim ako nije neko igranje na marketing i Njemačku, a onda mi jedino Audi fita u tome. Audi će također trebati još jednu momčad kao kupca....
Eto. To su ti elementi koji su pridonijeli mojoj "omiljenoj teoriji" o Audiju. Slažem se s tobom za Alfu, ali mislim da Stellantis treba imati momčad u F1. Pogotovo sad kad se VW uključio... S druge strane kad vidim Elkanna dođe mi da odem.
Eto. To su ti elementi koji su pridonijeli mojoj "omiljenoj teoriji" o Audiju. Slažem se s tobom za Alfu, ali mislim da Stellantis treba imati momčad u F1. Pogotovo sad kad se VW uključio... S druge strane kad vidim Elkanna dođe mi da odem.
- croatic f1
- F1puls suradnik
- S nama već: 10 god 5 mj
- Navija za: najstarijeg i najmlađeg
Ne bi li onda jednostavno ostavili Micka ako ciljaju na njemačko tržište? Hulk je zvučno ime za fanove Marvela, ali nekako mi je Schumacher ipak bolje za ovu industriju
Ne mogu reći da me Mick pretjerano impresionirao, u kvalifikacijama je dosta lošiji od Magnussena (samo 4 puta ga je dobio tijekom sezone, ali u zadnja tri vikenda dvaput), ali je zato u utrkama bolji, stoga ni ja ne vidim poseban razlog da ga se gura iz ekipe u zamjenu za Hulka, a pogotovo ne Giovinazzija (ako zaista Ferrari nema utjecaj na to mjesto kako Steiner tvrdi).
Što se tiče Stellantisa, nije baš da imaju bogatu povijest u F1, svakako bi bilo lijepo da se uključe kako spada, ali ova Alfina involviranost mi se čini kao maksimum. Iako, spomenuo je Collins s F1 TV-a tijekom prijenosa nekog od treninga tijekom triple-headera da postoji još neki zainteresirani proizvođač za 2026., stoga tko zna...

Ne mogu reći da me Mick pretjerano impresionirao, u kvalifikacijama je dosta lošiji od Magnussena (samo 4 puta ga je dobio tijekom sezone, ali u zadnja tri vikenda dvaput), ali je zato u utrkama bolji, stoga ni ja ne vidim poseban razlog da ga se gura iz ekipe u zamjenu za Hulka, a pogotovo ne Giovinazzija (ako zaista Ferrari nema utjecaj na to mjesto kako Steiner tvrdi).
Što se tiče Stellantisa, nije baš da imaju bogatu povijest u F1, svakako bi bilo lijepo da se uključe kako spada, ali ova Alfina involviranost mi se čini kao maksimum. Iako, spomenuo je Collins s F1 TV-a tijekom prijenosa nekog od treninga tijekom triple-headera da postoji još neki zainteresirani proizvođač za 2026., stoga tko zna...
- Pastor
- Formula 1
- S nama već: 7 god 3 mj
- Navija za: Seb
Što se tiče kupovine tima, mislim da niko neće gledati Haas u tom kontekstu. Nemaju oni nikakvu infrastrukturu. Isplativije bi bilo praviti potpuno novi tim. Ali mogao bi Alfa Romeo možda imati sponzorski dogovor sa njima kakav su imali sa Sauberom.
Porsche, ako i dalje planira ući, sigurno će gledati neke druge opcije. McLaren ili Williams možda. Neki tim koji već ima dobru polaznu tačku. Neki kažu da Mclaren neće, jer nisu htjeli ni sa Audijem. Ali Audi je namjeravao da otkupi većinski udio u McLarenu, ili čitav. A Porsche traži ravnopravnog partnera. A McLaren je upravo to imao sa Mercedesom dugi niz godina, dok Mercedes nije krenuo sam.
Porsche, ako i dalje planira ući, sigurno će gledati neke druge opcije. McLaren ili Williams možda. Neki tim koji već ima dobru polaznu tačku. Neki kažu da Mclaren neće, jer nisu htjeli ni sa Audijem. Ali Audi je namjeravao da otkupi većinski udio u McLarenu, ili čitav. A Porsche traži ravnopravnog partnera. A McLaren je upravo to imao sa Mercedesom dugi niz godina, dok Mercedes nije krenuo sam.
- pigmalion
- Formula 1
- S nama već: 9 god 4 mj
- Navija za: Fernanda, Ocon (Qatar23 )
Kako god okrenuli ova naklapanja, oko vozačkih mjesta i Audi-Ferrari-Hass-Alfa Romeo-itd. kombinacija jedino što je stvarno jasno je ovo: potrebno je bar još par momčadi na gridu.
Namjerno ciljam na brojku 13 momčadi, 26 bolida. U nekom ludom snu, želim još više momčadi na gridu.
Nikako mi nije jasno; povećavao bi se broj proizvođača motora u F1, a broj momčadi ostaje isti ili se ( eventulano ) povećava za jednu više momčad?
Jesam li lud, pospan ili tu stvarno nema zdrave logike?
Namjerno ciljam na brojku 13 momčadi, 26 bolida. U nekom ludom snu, želim još više momčadi na gridu.
Nikako mi nije jasno; povećavao bi se broj proizvođača motora u F1, a broj momčadi ostaje isti ili se ( eventulano ) povećava za jednu više momčad?
Jesam li lud, pospan ili tu stvarno nema zdrave logike?
......ne mogu, ali hoću......
.....biti po svome,.....
Takes more than combat gear to make a man.
Takes more than a license for a gun.
Confront your enemies, avoid them when you can.
A gentleman will walk, but never run

- Osella
- GP3
- S nama već: 3 god 4 mj
- Navija za: Minardi, Andrea Moda
Fittipaldi ponovno u Haasovom bolidu. Također, Giovinazzi će odraditi jedan trening u Austinu.
Inače, od neslužbenih vijesti, Schumacher je navodno započeo pregovore oko produženja ugovora. Ako ne bude dogovora s Haasom, još je jedino slobodno mjesto u Williamsu (moram priznati kako bi mi, osobno, kombinacija Schumacher-Williams bila zaista zanimljiva) tako da bi valjalo požuriti po tom pitanju.
Lasciatemi guidare...
"By my calculations, we win the championship by 1 point!"
"By my calculations, we win the championship by 1 point!"
- zekohonda Verified
- Formula 1
- Navija za: sve powered by honda
neđe sam pročito (ne mogu više nać) da će imat izvanrednu pressicu za vrijeme cota gp vikenda.
ili novi sponzor ili objava drugog vozača.
The FIA will take all necessary action to protect the sport and its role and reputation as regulator of the FIA Formula One World Championship.
- croatic f1
- F1puls suradnik
- Navija za: najstarijeg i najmlađeg
Vidio sam i ja ovu sliku ranije, ali nema je po njihovim društvenim mrežama, a ja nisam obraćao pažnju tko je objavio sliku kad sam ju prvi put vidio, samo sam nabrzinu proskrolao pa ne znam je li obrisana ili niti nije bila objavljena. Grüner kaže da neće biti nikakve objave vozača u Austinu.
https://twitter.com/tgruener/status/1580571417955172352
https://twitter.com/tgruener/status/1580571417955172352
- zekohonda Verified
- Formula 1
- Navija za: sve powered by honda
evo izvora:zekohonda je napisao/la: 13.10.2022., 15:57 neđe sam pročito (ne mogu više nać) da će imat izvanrednu pressicu za vrijeme cota gp vikenda.
https://www.gpblog.com/en/news/146315/h ... us-gp.html
The FIA will take all necessary action to protect the sport and its role and reputation as regulator of the FIA Formula One World Championship.
-
F1bodul
- Karting
- S nama već: 2 god 9 mj
- Navija za: McLaren i Haas
Ne bih se složio da ne nekompetentan 2018 su završili šesti, a operacije su im i onda bile manje od sadašnjeg budget capa. Svi znamo da su doveli Mazepina radi love i bio im je cilj završiti sezonu, bez da propadnu šta su i uspjeli. A i lani je Mick bio rookie sa očajnim tatinim sinom tako da bih tu sezonu otpisao.wapi je napisao/la: 12.09.2022., 21:56 To je samo dokaz Steinerove nekompetencije za posao koji radi.
Moguće da se šminka za Audi ili barem pokušava namjestiti cjenkanje Audija i Ferrarija za Haas.
Da sam Ferrari, ja bi ga pustio da ide Audiju bez imalo cjenkanja, ali bi se cijena komponenti koje Haas kupuje promijenila...
Da sam Alfa Romeo, kupio bi Alpha Tauri ako je na prodaju jer to je ionako Scuderia. Sauber očito ide Audiju. Haas možda bude Audijev kupac motora. Ferrari treba nekog kupca motora.... Ili možda da Alfa osnuje svoju momčad...
Sa budžetom na kojem rade, još su i dobri, da nisu imali problema s PU i kvarovima par puta ove sezone bilo bi više bodova te bi i dalje bili sedmi ako ne i prestigli Sauber koji nije uzeo bodove oko 8 trka mislim.
Mick je napravio preko 5milijuna dolara štete a Hulkenberg je dobar vozač i prikladan za Haas, a i to što nije imao podij u 180 utrka nije sano do njega, ali zato je u 54% utrka osvajao bodove.
Micka jedino može Williams uzet, oni su nekompetentni, a ne Haas
-
F1bodul
- Karting
McLaren je povijesni tim, suština isto kao Ferrari to se ne prodaje. McLaren ostaje, koliko uspješno ostaje za viditPastor je napisao/la: 13.09.2022., 04:20 Što se tiče kupovine tima, mislim da niko neće gledati Haas u tom kontekstu. Nemaju oni nikakvu infrastrukturu. Isplativije bi bilo praviti potpuno novi tim. Ali mogao bi Alfa Romeo možda imati sponzorski dogovor sa njima kakav su imali sa Sauberom.
- pigmalion
- Formula 1
- S nama već: 9 god 4 mj
- Navija za: Fernanda, Ocon (Qatar23 )
F1bodul je napisao/la: 17.10.2022., 10:11McLaren je povijesni tim, suština isto kao Ferrari to se ne prodaje. McLaren ostaje, koliko uspješno ostaje za viditPastor je napisao/la: 13.09.2022., 04:20 Što se tiče kupovine tima, mislim da niko neće gledati Haas u tom kontekstu. Nemaju oni nikakvu infrastrukturu. Isplativije bi bilo praviti potpuno novi tim. Ali mogao bi Alfa Romeo možda imati sponzorski dogovor sa njima kakav su imali sa Sauberom.
Williams je također BIO povijesni tim....... i to se nije ubrojilo. Kod prodaje. Šteta.
Koliko je JAČIH povijesnih timova nestalo netragom; Lotus, Brabham, Tyrrell....... pa spomenimo i "slabi" Minardi.
Tako da, nadam se da će McLaren opstati. Za razliku od Williamsa.
......ne mogu, ali hoću......
.....biti po svome,.....

-
F1bodul
- Karting
Williams ime još uvijek tu. To prvo i osnovno. (Rebrand u Williams Racing) Promjenio se vlasnik šta i ne čudi jer teško da je obitelj sama mogla to financirati, ovako uz sponzore i investitora moglo bi uroditi boljim rezultatima od dosadašnjih. Ove se sezone nisu pokazali.
Inače, većinski vlasnik McLarena je Bahrain Mumtalakat Holding Company, bitan je brand i ime i ljudi koji su zaduženi da upravljaju, vlasnik služi da daje pare.
Inače, većinski vlasnik McLarena je Bahrain Mumtalakat Holding Company, bitan je brand i ime i ljudi koji su zaduženi da upravljaju, vlasnik služi da daje pare.
- Pastor
- Formula 1
- S nama već: 7 god 3 mj
- Navija za: Seb
Kao što sam napisao, nisu htjeli da se prodaju Audiju, jer je Audi tražio da otkupi cijeli tim ili barem većinski udio. Dok Porsche traži ravnopravnog partnera. Nešto što je McLaren već imao sa Mercedesom. A što se tiče prodaje, pa nije ni McLaren već odavno Bruceov tim više. I njemu su vlasnici neka korporacija, ili nešto slično. Neki milijarder na čelu neke korporacije investitora. Nešto kao Stroll... A i Ferrari, u vlasništvu FIAT-a, u vlasništvu Stelantisa odnedavno...F1bodul je napisao/la: 17.10.2022., 10:11McLaren je povijesni tim, suština isto kao Ferrari to se ne prodaje. McLaren ostaje, koliko uspješno ostaje za viditPastor je napisao/la: 13.09.2022., 04:20 Što se tiče kupovine tima, mislim da niko neće gledati Haas u tom kontekstu. Nemaju oni nikakvu infrastrukturu. Isplativije bi bilo praviti potpuno novi tim. Ali mogao bi Alfa Romeo možda imati sponzorski dogovor sa njima kakav su imali sa Sauberom.
- Mr.Spaceguy Verified
- Formula 1
- S nama već: 10 god 3 mj
- Navija za: Fernando Alonso
Zigo tvrdi da će Nico biti predstavljen u četvrtak a Rencken smatra da Mick ostaje.