reso20 je napisao/la:Ja se ne slažem s tobom eks. Kakva slaba baterija? Mrvicu slabija od s5 a opet dovoljno dobra da bude u samom vrhu!? Zakrivljen ekran je samo trik koji će prodavati uređaj. Koliko je samo Apple magle prodavao i još uvijek to radi pa se nitko ne buni? Više ih se sprda ali se nitko ne buni i opet se prodaju u milijunima... Znači što je G4, Z4, Iphone deblji 1,2 milimetra oni funkciju mogu dobro obavljati a s6 ne može?
Kakve to veze ima što LG poznaje QHD već godinu dana? Pa nije to znanstvena fantastika, poznaje je i samsung i JDI i ostali pa?
Ja bih pričekao s G4, treba vidjeti koji procesor su odabrali (postoji vjerovatnost da će to biti snapdragon 808), da li je on dovoljno jak za taj ekran (vjerovatno je), gpu će biti slabiji jer treba gurati te piksele, 808 je još uvijek 20 nm + QHD ne očekuj spektakl s tim specifikacijama... Opet s druge strane vjerovatno će imati promjenjivu bateriju, proširivu memoriju, odabir 808 je dobar zbog 810 snap problema, gpu je nešto slabiji ali je više efikasniji kod potrošnje. Uglavnom, dobre specs ako ti one nisu važne, vjerovatno će biti dobro posložen i ono najbitnije CIJENA! Trebala bi biti nešto manja, pogotovo ako se možeš još malo strpiti jer cijena LG uređajima pada.
Niti bi ja uzeo soni jer će oni opet po svome. Ne očekujem ništa specijalno od njih. A ako uguraj taj 810 procesor, ne znam, sretno im...
)
Pa baterija je slaba i nije u rangu prošlogodišnjih, ili čak modela iz 2013. (LG G2 i Note 3). 250 mAh manjka definitivno nije malo. Što S6 ne može?
Zašto misliš da nema veze? LG je prvi napravio mobitel s QHD rezom i imaju uvid u to kako ide s potrošnjom baterije i opterećenjem procesora, što povlači zagrijavanje uređaja i niz ostalih stvari. Dakle, imaju godinu iskustva i iz toga mogu izvući dobre stvari za budućnost, a najvažnije od svega, poboljšati trajanje baterije. Procesor je danas kod mobitela manje bitna stvar, koliko god to oni napumpavali. Bolje više RAM memorije, nego 5-10% jači procesor.
LG G3 kao realnu manu ima slabije trajanje baterije od konkurencije, no sve drugo je itekako na mjestu. Ekran, kompaktnost za njegovu veličinu, kamera, zvučnik, izlaz za slušalice, sustav vrlo domišljat i kojeg možeš mijenjati (moderirati) itd.
S druge strane, kod Sonya stalno fulavaju na nečemu. Jednu stvar isprave (potrošnja baterije na Z1 je bila velika, Z2 je jedna od najboljih), ali onda na Z3 shebu ekran koji ima katastrofalan prikaz boja na ekranu.
Ja bih se složio s Vladom. Ako će uzimati odmah, onda Note 4. Ako će malo pričekati, onda vidjeti kakav će biti G4, ili možda Z4 i donijeti odluku.