Mick Schumacher

🏎️ Svaki aktualni F1 vozač i momčad zaslužuju ovdje svoju temu.

Sarma Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 2 mj
Navija za: Ferrari
Sretno Miče
https://twitter.com/ScuderiaFerrari/status/1506181605076914178

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Da napišem nešto za dijete mog omiljenog vozača.

Ne mogu reći da me razočarao.
Sačekaću da prođe veći dio sezone (ili kraj sezone), pa ću se izjasniti.
Nije problem brzina u odnosu na Kevina.
Mislim, jeste i to, ali nije to velika razlika, pogotovo u trci.
Gora stvar je broj grešaka koje Mick radi.
Imao je jednu sezonu učenja, doduše u kanti.
Nije valjda da će mu trebati još jedna u prilično kompetitivnijem bolidu. :misli:

Bahrein, mala greška koja ga je koštala prolaska u Q3.
I odmah krene sa lošeg na gore.
Dobije udarac od Ocona, padne na dno (vjerovatno posljedica udarca), zatim ga na kraju sjebe i ekipa jer mu ne stavi soft gume i tjt.

Arabija, opet greška, zbog koje nije ni nastupio.
Dobro, tu je bilo najbitnije da nije bilo nikakvih povreda.

Australija, neki egal, Mick za poziciju ispred i u kvalama i u trci.
Ali bolid je bio daleko van domašaja bodova. Tako da to što je Mick tamo možda bio i bolji, ne pije vode.

Neki dan, opet slab u Q2, ne prolazak u Q3.
U sprintu ubjedljivo bolji od Kevina, koje je startao 4. završio 8., a Mick se popeo sa 12. na 10. mjesto., završivši čitave 3 sekunde iza Kevina.
Ali bez obzira na to što je to bila jedina dosad bodovana sesija ove sezone u kojoj je Mick jasno bio bolji od kevina, opet je Kevin bio taj koji je uzeo 1 bod.
Danas, u onoj gužvi na startu, prouzrokovanoj Ricciardovim potezom, mislim da je jahao pasicu ili zakačio travu (dakle, nije njegova greška) odvalio Ferdi oplatu i izvrtio se.
Na začelju nije mogao imati neki tempo iza Williamsa (ni Gasly, ni Ham nisu mogli preteći Albona, koji je bio bez DRS-a).
Opet pravi glupu grešku, gubi 10 sek i u praznom zraku, sve do pred kraj trke (kada je mijenjao na soft) na mediumu ima većinu krugova bolji pace od većine ispred sebe, ne računajući Maxa, Checa i Leca.
Ni Kevin nije danas bio dobar kao u Bahreinu ili Arabiji.
Opet dovoljno za 2 boda.

Kevin 15 - Mick 0

Kevin nije neka klasa, doduše jeste iskusnjara.
Možda mu leže ovi bolidi, ne znam kakve su "podnice" u Indyu, možda mu ovi bolidi ponašanjem vuku na Indy.
Svejedno, nikakvog opravdanja za Micka. :gandalf:
Za nekog ko bi trebao "opravdati" prezime, ko bi trebao "sjesti u Ferrari", loše, loše, ....
Doduše, kao što nema opravdanja, isto tako nema i otpisivanja, jer vidim stručnjaci ga otpisuju.
Dobro, pola njih mu ne može smislit oca, pa "u tom ležu grmi zec". :mrgreen:
Kao što su već proglasili dominaciju Ferrarija kroz sezonu, pa sad proglašavaju dominaciju Red Bulla kroz sezonu, pa se proglašava sdad ovo, sad ono....

Vidjećemo je li momak na oca, na amidžu ili na Stoffela :mrgreen:

Jbga, nekad su HHF i Wendlinger bili proglašavani većim talentima nego Mickov otac, pa su zajedno uspjeli skupiti čitave 3 pobjede (i to sve 3 Heinzove, Karl nakon sudara nikada nije bio više onaj stari).
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

Pastor
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 2 mj
Navija za: Seb
Nisam ni ja pljuvač, pa da sad nakon svake utrke trubim da mu nije mjesto u F1. Mazepin nije baš takav amater. Mislim da je u F2 izgledao barem Latiffijeva klasa, ako ne i bolji. A vidim neki govore tamo suprotno. A taj isti Latiffi je bio najbolja Russellova referenca do sada, kojega sada (malo iskusnijeg) Albon mlati bez problema... A Mick je prilično uvjerljivo namlatio Mazepina. Tako da nema govora da nije za F1. Ali gdje mu je mjesto u F1, to još ne znam...

Činjenica je da mu za sada ne leži ovaj bolid. I tu nema opravdanja. Ali ne mora značiti da će ovako i ostati. Možda Magnussenovo iskustvo donosi prevagu, ali kao što Frantic kaže, nije se ni Magnussen u dosadašnjoj karijeri pokazao kao neka vozačina... Po meni, nije ni potrebno da Mick završi na kraju ispred Magnussena po bodovima, jer ko zna koliko će moći osvajati bodova u nastavku sezone. Tempo im više ne izgleda tako dobro. Možda će dalje rijetko dolaziti do bodova... Ali ako barem zadnju trećinu sezone bude pokazaivao konstantno bolju formu od Magnussena, po meni neće biti za otpis. Najbolji primjer je Tsunoda. Kraj prošle godine je vozio bolje od Gaslyja. Ovu sezonu je za sada bolji. Možda se i pokaže kao veći talenat od Gaslyja...

AlkY
Formula 1
Formula 1
Navija za: McLaren
Sve se slazem. Osim mozda da je bas toliko MSC bio bolji u sprintu od Kevina.
Nisu se s istim bolidima borili Kevin i MSC. Jedan se morao boriti sa malo jacim igracima od Haasa :D.
Ali da , i ako je bio losiji svejedno je uzeo taj 1 bod , dok mali nista.
slikaslika slika

jenson
Formula 4
Formula 4
S nama već: 8 god 10 mj
Navija za: Alpine, Gasly
Pastor je napisao/la: 24.04.2022., 19:32 Nisam ni ja pljuvač, pa da sad nakon svake utrke trubim da mu nije mjesto u F1. Mazepin nije baš takav amater. Mislim da je u F2 izgledao barem Latiffijeva klasa, ako ne i bolji. A vidim neki govore tamo suprotno. A taj isti Latiffi je bio najbolja Russellova referenca do sada, kojega sada (malo iskusnijeg) Albon mlati bez problema... A Mick je prilično uvjerljivo namlatio Mazepina. Tako da nema govora da nije za F1. Ali gdje mu je mjesto u F1, to još ne znam...

Činjenica je da mu za sada ne leži ovaj bolid. I tu nema opravdanja. Ali ne mora značiti da će ovako i ostati. Možda Magnussenovo iskustvo donosi prevagu, ali kao što Frantic kaže, nije se ni Magnussen u dosadašnjoj karijeri pokazao kao neka vozačina... Po meni, nije ni potrebno da Mick završi na kraju ispred Magnussena po bodovima, jer ko zna koliko će moći osvajati bodova u nastavku sezone. Tempo im više ne izgleda tako dobro. Možda će dalje rijetko dolaziti do bodova... Ali ako barem zadnju trećinu sezone bude pokazaivao konstantno bolju formu od Magnussena, po meni neće biti za otpis. Najbolji primjer je Tsunoda. Kraj prošle godine je vozio bolje od Gaslyja. Ovu sezonu je za sada bolji. Možda se i pokaže kao veći talenat od Gaslyja...
Da se Tsunoda popravio, je. Danas je odlično odvozio. Ali daleko je to još od toga da je bolji od Gaslyja. Prošle sezone je bio u biti samo ispred u Abu Dhabiju, dakle jednoj od 21 utrke. A ove je dvije bio dosta lošiji, SA nije uopće ni vozio, a u Imoli je bio bolji. Mada je i tu Gaslyja pokupio Zhou u sprintu, pa je startao par pozicija niže nego što je "trebao".

Frantic
Formula 1
Formula 1
AlkY je napisao/la: 24.04.2022., 20:13 Sve se slazem. Osim mozda da je bas toliko MSC bio bolji u sprintu od Kevina.
Nisu se s istim bolidima borili Kevin i MSC. Jedan se morao boriti sa malo jacim igracima od Haasa :D.
Ali da , i ako je bio losiji svejedno je uzeo taj 1 bod , dok mali nista.
Kevin je imao slobodan pad u sprintu.
Ok, očekivalo se da će ga Perez i Sainz uzeti, ali šta je sa ostalim.
Mick je definitivno bolje odradio sprint. Za džaba.....
Imao je Kevin slobodan pad i u današnjoj trci, iako je zbog Riccijevog poteza proletio sa 8. na 4. mjesto.
Dok je Mick Istovremeno (vjerovatno kao posljedica gužve zbog pomenutog Riccijevog poteza) napao Alonsa za 9. mjesto i onda se nakon gužve i izvrtanja našao na 17. mjestu......
Tu je bio kraj.
Kasnija greška je bila samo šlag na torti.
Yeah, it's on purpose!

► Prikaži “Spoiler”

Slavenowsky
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 4 mj
Meni je Mick nešto poput Rosberga. Rosberg je bio isto tako ko Mick, previše fin, nekako mekan, dok nije krenuo bezobrazno sa stilom. Malom trebaju muda, u tom segmentu je nesiguran, a čim nema samopouzdanja, nema ni rezultata.

Njemu treba jedna dobra utrka, čim uzme jedan bod, tada će Mick da proradi. Sad za sad nikako mu ne ide..
👤 1952, 1953, 1956, 1958, 1961, 1964, 1975, 1977, 1979, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2007...
🏎 1961, 1964, 1975, 1976, 1977, 1979, 1982, 1983, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2007, 2008...

Pastor
Formula 1
Formula 1
Nešto pozitivno je ovaj zadnji stint na softu. Imao je slično vrijeme Perezu, a nije puno sporiji bio ni od Maxa i Leclerca. Dobra stvar za shvatanje bolida... Ima još vremena, a ne da ga svaku utrku pljujemo. Ima još vozača koji nisu 100% shvatili ove bolide...

Sarma Verified
Formula 1
Formula 1
slika

Iceman
Formula 1
Formula 1
Navija za: Ferrari, KR7
Da se nadovezem na raspravu o Micku.
Micku jako fali otac. Cak da mu otac i nije poznati bivsi F1 vozac opet mu fali ta jedna ocinska figura koja ce mu reci kako stvari stoje. Na kraju krajeva i Hamiltonu je otac dolazio na F1 utrke, Maxu također itd.

zekohonda Verified
Formula 1
Formula 1
Navija za: sve powered by honda
mickov trkaći inženjer opisuje kako mi izgleda gp vikend. zanimljivo štivo koje nisam pročito jer sam umoran i idem leć. sutra valjda. :starise:
https://www.planetf1.com/features/race- ... ry-gannon/
The FIA will take all necessary action to protect the sport and its role and reputation as regulator of the FIA Formula One World Championship.

monkeyseat
Formula 2
Formula 2
S nama već: 8 god 8 mj
Navija za: Diversity
slika
ˇU jednom vrtu među cvijećem, sićušan grad se sakrio. U njemu žive mala bića, kažu da Graškograd je to.
To znamo samo ti i ja, hajmo ih posjetiti sad i vidjet ćete sitno zrnje i njihov Graškograd!ˇ

Frantic
Formula 1
Formula 1
Čestitke na prvim bodovima.
Nakon debakla u kvalama (sa necentriranim volanom :prcnjau: ), dobra vožnja, napokon i on da ima sreće (zbog odustajanja vozača ispred, srećom pa je Zhou ok) i da mu ekipa odradi promjenu guma kad treba (za vrijeme Safeta). I prije toga je imao nešto bolji tempo od Kevina u trci i pretekao ga je na stazi.
Nadam se nastavku ovakvih izdanja u nastavku sezone.
Yeah, it's on purpose!

► Prikaži “Spoiler”

jenson
Formula 4
Formula 4
S nama već: 8 god 10 mj
Navija za: Alpine, Gasly
Bravo za Micka, konačno probio led :thumbs:

Pastor
Formula 1
Formula 1
Za njega i Sainza vrlo važna utrka u karijeri.

LH44
Formula 1
Formula 1
S nama već: 6 god 8 mj
Navija za: McLaren, HAM, RIC, NOR
Pastor je napisao/la: 04.07.2022., 19:35 Za njega i Sainza vrlo važna utrka u karijeri.
Realno idalje imaju katastrofalnu sezonu obojica i jedva uspijevaju biti ispred ili bar na nivou kolega :chill:
slikaslika

Pastor
Formula 1
Formula 1
Pa kažem važna utrka. Ali naravno da od sada trebaju puno bolje. A ova utrka bi im mogla biti prekretnica.
Sainz je i ranije znao popravljati formu kroz sezonu. A i Mick mora nastaviti sa poboljšanjem, i biti konstantan.

PhillSF
Karting
Karting
Na prosloj utrci uzeo prve bodove u F1 i sada kao da je uhvatio ******* za jaja. Gledam team radio poslje sprinta i ne vjerujem. Odjednom su sve greške koje je imao u proslosti izbrisane...

Stay humble Nick, stay humble !

zelot
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 8 mj
sam rosberg je nekoliko puta rekao: U f1 si dobar onoliko koliko i tvoja zadnja utrka...

i ja mu vjerujem. cim doneses dobar rezultat, sve se zaboravi.

PhillSF
Karting
Karting
zelot je napisao/la: 10.07.2022., 12:15 sam rosberg je nekoliko puta rekao: U f1 si dobar onoliko koliko i tvoja zadnja utrka...

i ja mu vjerujem. cim doneses dobar rezultat, sve se zaboravi.
Ne želim biti trash talker, dapače drago mi je prvenstveno zbog Haasa a onda i zbog Micka, ali ući u bodove u utrci u kojoj je u prva 2 kruga otpalo 25% grida, onda ulazak u bodove se i ne čini kao neki epski pothvat. Neznam, osoba sam koja više cijeni prizemnost i staloženost, po meni mu ovo jučer nije trebalo.
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡