Šuška se šuška
- hattrick
- Formula 1
- S nama već: 10 god 3 mj
- Navija za: Vettel
- Kontakt:
https://twitter.com/Gianlu_DAle/status/581902923967385600
https://twitter.com/Gianlu_DAle/status/581904001186287617
Bolje pet do dvanaest nego ni jednu poslje jedan. 

- dakako
- Formula 4
- Navija za: Mercedes
Ovo bi trebalo ici u rubriku "nevjerojatno",al kako je nema stavit cu ovdje.
http://sportski.net.hr/automoto/revoluc ... -formuli-1

http://sportski.net.hr/automoto/revoluc ... -formuli-1
Timski igrac
- hattrick
- Formula 1
- Kontakt:
Čak i nisu tako loše ideje, bilo je i prije priča o njima, nije to baš nešto nevjerovatno i nedokučivo. Naime zbog fizičke i vozačke inferiornosti žena očito ih nema u F1, što ne znači da ne bi bile gledane kad bi imale svoju seriju.. i to bi bilo fenomenalno da i one u tom sportu počnu ulaziti na nešto veća vrata.. mislim da im je to super prilika, kao i za populariziranje tog sporta u ženskoj, a time i muškoj populaciji. 
Što se tiče ovih prijedloga o kvalama u petak, a u subotu među utrka koja također donosi bodove, isto jedna super ideja. Mislim da uopće ne bi bilo loše za nas gledatelje, pogotovo one koji su platili skupu kartu kako bi prisustvovali eventu, desi tako što.. bilo je čak i govora da se uzme i ona šema da privi u kvalama startaju sa začečelja, kako bi imali što teži način probijanja naprijed i više borbi na stazi. Kao što je bilo govora da se boduju kvalifikacije i ti bodovi idu samo za konstruktorsko prvenstvo, dok bodovi u utrci idu samo za vozačko prvenstvo.. tako bi izbjegli timske odredbe i slične bemberlebe.
Sigurno bi nam ispočetka sve to bilo čudno, no brzo bi se navikli nakon nekog vremena.. i vjerovatno bi se anulirali nekakvi mogući negativni efekti sa kojima se F1 mučila s vremena na vrijeme.

Što se tiče ovih prijedloga o kvalama u petak, a u subotu među utrka koja također donosi bodove, isto jedna super ideja. Mislim da uopće ne bi bilo loše za nas gledatelje, pogotovo one koji su platili skupu kartu kako bi prisustvovali eventu, desi tako što.. bilo je čak i govora da se uzme i ona šema da privi u kvalama startaju sa začečelja, kako bi imali što teži način probijanja naprijed i više borbi na stazi. Kao što je bilo govora da se boduju kvalifikacije i ti bodovi idu samo za konstruktorsko prvenstvo, dok bodovi u utrci idu samo za vozačko prvenstvo.. tako bi izbjegli timske odredbe i slične bemberlebe.
Sigurno bi nam ispočetka sve to bilo čudno, no brzo bi se navikli nakon nekog vremena.. i vjerovatno bi se anulirali nekakvi mogući negativni efekti sa kojima se F1 mučila s vremena na vrijeme.

- croatic f1
- F1puls suradnik
- Navija za: najstarijeg i najmlađeg
Po meni su sve ove Berniejeve ideje apsurdne, osim možda ove o ženskoj klasi. To bi bilo O.K., vidjelo bi se tko je najbolja vozačica na svijetu i vidjelo bi se da li ima koja vozačica koja zaslužuje ulazak u pravu Formulu 1. Ali, ima ali. Trebalo bi prvo skupiti barem nekih 14 žena da bi to bio nekakav grid, trebalo bi naći momčadi i odrediti pravila za klasu itd. Momčadi i pravila ne bi bila toliki problem kao vozačice, trenutno se mogu sjetiti samo njih 5, ali dobro, sigurno bi se našle neke (zasad) nepoznate vozačice kojima bi se popunio grid, koji bi, kao što sam već napisao, trebao imat bar 14 žena da izgleda koliko-toliko popunjeno. Također, pitanje je kakve bi to bile utrke, s obzirom da ovih 5 kojih se ja mogu sjetiti nisu baš pokazale pretjeran talent na stazi.
Ostale ideje su za mene čista glupost. Subotnja utrka mi se ne sviđa, vozači imaju 19 utrka po sezoni, kad bi svaki vikend imali po dvije bilo bi to 38 utrka, što bi bio prevelik napor za vozače makar bi ta utrka bila kraća. Osim toga, F1 nikad nije imala takav koncept, uvijek je bila samo jedna utrka. Ideja da čovjek koji osvoji pole position starta sa 12. mjesta je čista ludost. Pa onda bi vozači namjerno popuštali u kvalifikacijama da dobiju čim bolju poziciju
Također, pročitao sam da Bernie želi uvesti prskalice na staze kako bi imali umjetne mokre utrke i želi vratiti dvostruke bodove, ali na zadnje tri utrke. To mislim da ne treba komentirati.
Hvala Bogu što Bernie ne može uvesti nijednu glupost bez da se momčadi i FIA slože oko toga.
Ostale ideje su za mene čista glupost. Subotnja utrka mi se ne sviđa, vozači imaju 19 utrka po sezoni, kad bi svaki vikend imali po dvije bilo bi to 38 utrka, što bi bio prevelik napor za vozače makar bi ta utrka bila kraća. Osim toga, F1 nikad nije imala takav koncept, uvijek je bila samo jedna utrka. Ideja da čovjek koji osvoji pole position starta sa 12. mjesta je čista ludost. Pa onda bi vozači namjerno popuštali u kvalifikacijama da dobiju čim bolju poziciju

Hvala Bogu što Bernie ne može uvesti nijednu glupost bez da se momčadi i FIA slože oko toga.
- Lady
- GP3
Meni je sve po redu totalna glupost! Ako se žene žele natjecat u ovom sportu, neka se prvo dokažu u nižim serijama i onda ravnopravno u Formuli 1. Ovo da se vozi još jedna utrka u subotu je još veća glupost! Pa ja ne znam šta je tom Bernieu... po senilio totalno!
Tu se sad plače kako je sve abnormalno skupo i na račun toga se mjenjaju svakava pravila i uvode restrikcije, a vidijeli smo kako i sve ovo šta su uveli nekako dovodi F1 u propast (mislim na manje ekipe), a sad bi Bernie uveo još jednu kratku utrku u subotu.... trebalo bi ga pitat da li bi imao išta protiv da sve on to sam financira, od priprema dodatnih bolida, rezervnih dijelova, dodatnih motora...ma sveukupnih troškova koji bi bili više milionski za samo jedan dan viška....
Tu se sad plače kako je sve abnormalno skupo i na račun toga se mjenjaju svakava pravila i uvode restrikcije, a vidijeli smo kako i sve ovo šta su uveli nekako dovodi F1 u propast (mislim na manje ekipe), a sad bi Bernie uveo još jednu kratku utrku u subotu.... trebalo bi ga pitat da li bi imao išta protiv da sve on to sam financira, od priprema dodatnih bolida, rezervnih dijelova, dodatnih motora...ma sveukupnih troškova koji bi bili više milionski za samo jedan dan viška....

- JFK
- Formula 4
- Navija za: No.7
Što se tiče troškova i ostalog bilo bi najjednostavnije da se ženska F1 uklopi u postojeće timove i da voze iste bolide i imaju iste mehaničare i koriste cijelu infrastrukturu kao i muški. Po meni bi za pilot sezonu bilo dovoljno da svaka momčad uposli po jednu vozačicu koje bi vozile utrke 1/2 muških pravila; Pola krugova, 50 kg goriva, 1-5 mjesta bodovanje, jedan motor traje 8-10 utrka....

- dakako
- Formula 4
- Navija za: Mercedes
Lady je napisao/la:Meni je sve po redu totalna glupost! Ako se žene žele natjecat u ovom sportu, neka se prvo dokažu u nižim serijama i onda ravnopravno u Formuli 1. .

A sad bi se referirao na ovo o propasti u koju nas Berni neminovno vodi. Ovu nedjelju sam bio u gostima ni manje ni vise nego u Heppenheimu kod "cistokrvne" njemacke obitelji koju poznajem vec duze vrijeme al eto prvi put kod njih i u Heppenheimu uopce.Zasto sve ovo spominjem slijedi. Vettelova prva pobjeda nakon jednogodisnjeg posta, a ja kod "njega doma" ponovno crveni kombinezon sa njemcem unutra,talijansko-njemacka kombinacija himne(asocijacija Michael Schumacher).Pomislio ajde kad vec mora pobjedit mecku nek je barem sad kad sam tu,pa da mogu stogod poslikat i vama Vettelovcima malo vadit mast,al nista ,urnebesno slavlje je izostalo. Naravno da sam domacine pitao u cemu je kvaka,dobio sam tipican "njemacki(bez puno uvijanja) odgovor" da je sve postalo previse plasticno. Kad su domacini vidjeli da sam nemalo iznenadjen,da ne kazem razocaran, izvadili su album sa prijasnjih slavlja,eto da se imaju cime pohvaliti i da me razuvjere da nisu toliko bezosjecajni.
Toliko o Berniu i njegovim svako toliko idejama.
Timski igrac
- Clark
- F1puls suradnik
- S nama već: 10 god 4 mj
Hmm, Bernie ima ideje...
Ženama ne trebaju nikakve posebne serije. Kako bi se u toj seriji mogao realno ocijeniti nečiji talent? Kako bi ta serija uopće donijela neko dobro ženama koje žele u F1? Bi li pobjednici te serije bio zagarantiran angažman u F1?
Potrebnije im je omogućiti jednak tretman i uvjete (biti "slijep" na spol), počevši od osnovnih kategorija (kartinga) pa nadalje. Neka na prirodan način razvijaju svoj talent i pokažu svoje sposobnosti. Drugačije ne ide.
Općenito mi se gadi koliko se ta tema forsira. Čisti PR i ništa drugo.
Treba pogledati samo primjer Susie Wolff. Već je dvije-tri godine u Williamsu, testirala je bolide nekoliko puta. Ove godine će dobiti još priliku na dva slobodna treninga i dva dana testiranja. Ima ulogu razvojne i test vozačice. Naravno, Williams i Wolff su pobrali mnoge simpatije zbog toga.
A onda je stvarni život pokucao na vrata. Kad je u pitanje došao Bottasov nastup u Maleziji, Williams je brže-bolje angažirao Sutila. Pa što nisu imali muda i rekli - mi vjerujemo u Susie, već par godina pomažemo njenom razvoju, evo joj prilika ukoliko Bottas bude spriječen. Taj film, naravno, nismo gledali.
S druge strane imamo primjer Simone de Silvestro koja, za razliku od Susie, zaista ima talenta da bude dio F1. Nažalost, ona ima problem što nema muža s dionicama u jednoj od momčadi F1.
Što se tiče one druge Bernijeve "ideje".
Samo ću napisati da je Formula 1 već dovoljno unakažena umjetnim glupostima i smjerom kojim je Bernie vodi.
Ženama ne trebaju nikakve posebne serije. Kako bi se u toj seriji mogao realno ocijeniti nečiji talent? Kako bi ta serija uopće donijela neko dobro ženama koje žele u F1? Bi li pobjednici te serije bio zagarantiran angažman u F1?
Potrebnije im je omogućiti jednak tretman i uvjete (biti "slijep" na spol), počevši od osnovnih kategorija (kartinga) pa nadalje. Neka na prirodan način razvijaju svoj talent i pokažu svoje sposobnosti. Drugačije ne ide.
Općenito mi se gadi koliko se ta tema forsira. Čisti PR i ništa drugo.
Treba pogledati samo primjer Susie Wolff. Već je dvije-tri godine u Williamsu, testirala je bolide nekoliko puta. Ove godine će dobiti još priliku na dva slobodna treninga i dva dana testiranja. Ima ulogu razvojne i test vozačice. Naravno, Williams i Wolff su pobrali mnoge simpatije zbog toga.
A onda je stvarni život pokucao na vrata. Kad je u pitanje došao Bottasov nastup u Maleziji, Williams je brže-bolje angažirao Sutila. Pa što nisu imali muda i rekli - mi vjerujemo u Susie, već par godina pomažemo njenom razvoju, evo joj prilika ukoliko Bottas bude spriječen. Taj film, naravno, nismo gledali.
S druge strane imamo primjer Simone de Silvestro koja, za razliku od Susie, zaista ima talenta da bude dio F1. Nažalost, ona ima problem što nema muža s dionicama u jednoj od momčadi F1.
Što se tiče one druge Bernijeve "ideje".
Samo ću napisati da je Formula 1 već dovoljno unakažena umjetnim glupostima i smjerom kojim je Bernie vodi.
- Brumica
- GP3
- Navija za: Sebastian Vettel
@Clark slažem se s cijelim postom
Nema ispravnijeg načina od osiguravanja jednakih uvjeta u nižim kategorijama pa nadalje jer mislim da je danas većini ljudi nepojmljivo da djevojčice i mlade djevojke zanimaju auti i utrkivanje. Ja ću prva kao žena reći da bi mi bilo jako drago kada bismo imali vozačice na gridu, no neka to onda bude osnovano na talentu, a ne ostvarivanju marketinške dobiti.

They see me strollin', they hatin' 

- Felipe
- F1puls suradnik
- Navija za: Massa, Bastianini
- Kontakt:
Malo da skrenem s teme, novo tržište za Bernija, mani se Azije, Ameri se interesuju... 
https://twitter.com/f1broadcasting/status/582995082518769666

https://twitter.com/f1broadcasting/status/582995082518769666
Obrigado Felipe
- hattrick
- Formula 1
- Kontakt:

- Ferrari1345
- Formula 1
- Navija za: Glasniju F1
Max Verstappen u Red Bullu!
http://www.grandprixradio.nl/home/formu ... j-gp-china
Poslano sa mog GT-I9505 koristeći Tapatalk
http://www.grandprixradio.nl/home/formu ... j-gp-china

"Formula 1 je jedini sport čiji problem rješavaju tako što naprave još jedan problem"
- Felipe
- F1puls suradnik
- Navija za: Massa, Bastianini
- Kontakt:
Sreća pa nije prvi april 

Obrigado Felipe
- Ferrari1345
- Formula 1
@Felipe nisi fora 
Spa vrlo vjerovatno dobiva redizajn staze i to vec ove godine

Spa vrlo vjerovatno dobiva redizajn staze i to vec ove godine

"Formula 1 je jedini sport čiji problem rješavaju tako što naprave još jedan problem"
- Explorer
- F1puls suradnik
- Kontakt:
Današnjim vijestima ne vjerujem 

U razumnu srcu mudrost počiva, a što je u bezumnom, to se i pokaže.
- Ferrari1345
- Formula 1
Evo i meni omiljena danasnja prvo aprilska šala :
Jos Verstappen i Carlos Sainz Senior ce nastupit na FP1 u Kini...
[ link do slike ]
i par ostalih
http://wtf1.co.uk/the-best-of-april-foo ... otorsport/
Jos Verstappen i Carlos Sainz Senior ce nastupit na FP1 u Kini...
[ link do slike ]
i par ostalih

http://wtf1.co.uk/the-best-of-april-foo ... otorsport/

- hattrick
- Formula 1
- Kontakt:
[ link do slike ]
U Kinu dolazi nova regulativa o protoku goriva. Naime, FIA sumnja da neki proizvođači i timovi koriste veće pritiske nego što je to dopušteno na taj način da zaobilaze na neki način pumpu goriva, te pritisak dižu u nekom drugom dijelu agregata.. stoga je u tom slučaju sadašnji senzor beskoristan. Od Kine mjerit će se pritisak goriva u cijelom agregatu kako bi se ta sumnja isključila. FIA najviše sumnja na Mercedes i Ferrari kao mogući korisnici tog trika, gledajući i to da jedino ta dva proizvođača za sada koriste maksimalno 500 bara, dok se Renault još uvijek muči sa dizanjem pritiska goriva od 250bara na 500bara, stoga se drži 250bara. McLaren je navodno pokušao raditi u tom režimu od 500bara tek na prošloj utrci, no za sada sa velikim problemima pouzdanosti.. i to je vrlo vjerovatno bio glavni uzrok.
Ferrari za sada šuti o toj FIA-noj odluci, stoga se smatra da nisu zbog toga u nekakvom neobranom grožđu.. također se smatra da je u cijeloj priči upravo Mercedes najviše zakinut, te se nebi čudio kako su zbog te nove regulative na prošloj utrci nešto "zavrnuli" slavinu kako bi bilo sve po pravilu, te samim time dopustili Ferrariju da im se nešto više približi u samoj snazi agregata (što se vidi u brzini na pravcu i držanju minimalnog gapa pri punim bolidima... Hamilton nije puno odmakao Vettelu u početnoj fazi utrke nakon starta).
Trenutak istine bi mogla biti upravo sljedeća utrka, gdje Mercedes ima ponovo hladniju stazu i po toj logici bi trebao opet ostvarivati veći gap u početnoj fazi utrke pod punim bolidima. Ako to ne bude slučaj, vrlo vjerovatno se nešto dogodilo u tom pogledu.
New F1 fuel-flow controversy brewing
https://twitter.com/RoboCoP_G/status/583567566351761408
U Kinu dolazi nova regulativa o protoku goriva. Naime, FIA sumnja da neki proizvođači i timovi koriste veće pritiske nego što je to dopušteno na taj način da zaobilaze na neki način pumpu goriva, te pritisak dižu u nekom drugom dijelu agregata.. stoga je u tom slučaju sadašnji senzor beskoristan. Od Kine mjerit će se pritisak goriva u cijelom agregatu kako bi se ta sumnja isključila. FIA najviše sumnja na Mercedes i Ferrari kao mogući korisnici tog trika, gledajući i to da jedino ta dva proizvođača za sada koriste maksimalno 500 bara, dok se Renault još uvijek muči sa dizanjem pritiska goriva od 250bara na 500bara, stoga se drži 250bara. McLaren je navodno pokušao raditi u tom režimu od 500bara tek na prošloj utrci, no za sada sa velikim problemima pouzdanosti.. i to je vrlo vjerovatno bio glavni uzrok.
Ferrari za sada šuti o toj FIA-noj odluci, stoga se smatra da nisu zbog toga u nekakvom neobranom grožđu.. također se smatra da je u cijeloj priči upravo Mercedes najviše zakinut, te se nebi čudio kako su zbog te nove regulative na prošloj utrci nešto "zavrnuli" slavinu kako bi bilo sve po pravilu, te samim time dopustili Ferrariju da im se nešto više približi u samoj snazi agregata (što se vidi u brzini na pravcu i držanju minimalnog gapa pri punim bolidima... Hamilton nije puno odmakao Vettelu u početnoj fazi utrke nakon starta).
Trenutak istine bi mogla biti upravo sljedeća utrka, gdje Mercedes ima ponovo hladniju stazu i po toj logici bi trebao opet ostvarivati veći gap u početnoj fazi utrke pod punim bolidima. Ako to ne bude slučaj, vrlo vjerovatno se nešto dogodilo u tom pogledu.
New F1 fuel-flow controversy brewing
https://twitter.com/RoboCoP_G/status/583567566351761408

- hattrick
- Formula 1
- Kontakt:
Kako bi mogli izgledati bolidi nakon promjene regulative za 2017. godinu:
F1 IN ART: ECHOES OF A NEARBY FUTURE – RED BULL 2017
..nekako mi ovo prednje krilo izgleda previše žgoljavo.. a bolid previše sličan indycaru. Osobno nikad nisam bio ljubitelj ove shark peraje po sredini stražnjeg dijela bolida tipa ove:
[ link do slike ]
...no definitivno sam da više maknu ova visoka stražnja krila i stave šira i niža.
..nekako mi ovo prednje krilo izgleda previše žgoljavo.. a bolid previše sličan indycaru. Osobno nikad nisam bio ljubitelj ove shark peraje po sredini stražnjeg dijela bolida tipa ove:
[ link do slike ]
...no definitivno sam da više maknu ova visoka stražnja krila i stave šira i niža.

- Iceman
- Formula 1
- Navija za: Ferrari, KR7
Definitivno sam pobornik bolida iz razdoblja 07-08. Nek još stave široke stražnje gume, glasan motor, eventualno komplicirane tehnološke i skupe stvarčice pojednostaviti ili standardizirati. Također razmislio bih i o ponovnom točenju goriva i stavljanju manjih spremnika goriva.
-
mzf1
- F1puls vozački prvak
Dugo nisan vidija ništa lipše, za razliku od onog Ferrarijevog koncepta ovo je čista funkcionalnost. Još kad bi uspili ugurati motor u ovo i ohladiti ga s ovako tankim usisnisnicima... Sviđa mi se što bi ostale ove veličine felgi, zanimljiva su dva auspuha i ovako tanki mjenjač, krilo i nos bi omogućavali bolje obračune kotač uz kotač jer je dosta poboljšana preglednost i a pri kontaktu bi se manje lomila prednja krila i bušile gume, čak mi je i ova peraja ok u ovakvim dimenzijama. Sve u svemu perverzijahattrick je napisao/la:Kako bi mogli izgledati bolidi nakon promjene regulative za 2017. godinu:
[ link do slike ]