Limeni ljubimci (sadašnji i bivši)

Slobodan offtopic o svim temama koje vas zanimaju, a nemaju veze s ostalim podforumima.

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 11 mj
Navija za: Ferrari
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

Explorer
F1puls suradnik
F1puls suradnik
S nama već: 10 god 4 mj
Navija za: Vettel
Kontakt:
Evo dvije fotke moje kašete. Mislio sam da imam par kvalitetnih fotki, ali sve su neke bezveze.

[ link do slike ]

[ link do slike ]

Malo troši, udoban, za sada bez kvarova, nije kralj u klasi, ali je zato povoljan. Mislio sam bio na početku uzeti Golf VI karavan, ali to je obična kanta naspram ovog auta, a cijenom je tek neznatno jeftiniji.
U razumnu srcu mudrost počiva, a što je u bezumnom, to se i pokaže.

choobra
Karting
Karting
S nama već: 10 god 1 mj
Navija za: Lewis Hamilton
Pih...ja u garaži imam formulu..jest da nije još završena ali će biti :mrgreen:

Mr.Spaceguy Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 2 mj
Navija za: Fernando Alonso
Daj nas updateaj.

raca
GP3
GP3
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: McLaren
Nismo se dugo "hvalili" sa našim limenim zvijerima, pa sad, nakon par mjeseci otkako vozim Mitsubishi Carismu, mogu reći kako griješimo sa predrasudama da je "Švabo" zakon, a drugi su obični smrtnici. Udobnost i komfor koji mi pruža ovaj Đapanez, više je od očekivanog, a pogotovo kad se sjetim koliko sam ga platio. Limuzina koja je, možda, nepravedno zapostavljena. Troši oko 8 l benzina, a daje ti mogućnost i za šparanje. Baš kako je, svojedobno, Monty spomenuo, al voziš se ka čovik. Mislio sam ga voziti godinu dana, ali ako ne bude nekih nepredviđenih troškova, ostaje on duže u mene. Ako ga sačuvam, i za 10 godina niko neće moći reći da je ropotarija

Explorer
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Kontakt:
Pa to je to, dok netko ne proba, onda je prepametan i zna reći jedino da Švabe znaju napraviti auto. To je nivo budale ako se mene pita.
Igrom slučaja, baš sam prije dva tjedna bio kod prijatelja koji ima tu Carismu i isto godište, 2003. Izvrstan auto, udoban, pouzdan, čak i solidno izgleda.
Ugradi plin, jer 8 litara benge baš i nije jeftina vožnja za tako lagan auto (1200kg ako se ne varam).

Što se tiče mojih kola, sve sluša, ide dobro skroz. Jučer promjenio ulje, bilo je vrijeme nakon 20 000 odvoženih. Sad i registracija, pa će biti party za novčanik :zubo:

Frantic
Formula 1
Formula 1
raca je napisao/la:Nismo se dugo "hvalili" sa našim limenim zvijerima, pa sad, nakon par mjeseci otkako vozim Mitsubishi Carismu, mogu reći kako griješimo sa predrasudama da je "Švabo" zakon, a drugi su obični smrtnici. Udobnost i komfor koji mi pruža ovaj Đapanez, više je od očekivanog, a pogotovo kad se sjetim koliko sam ga platio. Limuzina koja je, možda, nepravedno zapostavljena. Troši oko 8 l benzina, a daje ti mogućnost i za šparanje. Baš kako je, svojedobno, Monty spomenuo, al voziš se ka čovik. Mislio sam ga voziti godinu dana, ali ako ne bude nekih nepredviđenih troškova, ostaje on duže u mene. Ako ga sačuvam, i za 10 godina niko neće moći reći da je ropotarija
To ja godinama govorim.
N e bi vjerovao koliko je moj prijatelj imao problema sa svojim VW, spram mog Fiata, a da ne govorim koliko ga je skuplje platio.
Yeah, it's on purpose!

► Prikaži “Spoiler”

Explorer
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Kontakt:
Također ti isti furaju priču da su Talijani i Francuzi nekvalitetni i kvarljivi. Onda se u sebi samo slatko nasmijem i prekrižim ga u daljnoj raspravi oko automobila :)

Ciki-F1
Formula 2
Formula 2
Navija za: Raikkonen Vettel Rosberg
Baš sam jučer pričao o tome s prijateljem. Švabo je nekad (prije 20 god) bio iznad i nepoderiv npr. Merc 124W, VW golf ll.... Danas i dalje pružaju jednu višu razinu luksuza i komfora, konkurencija je blizu ali je toliko tehnologije i elektronike ubačeno "nabrzaka" da oni jednostavno ne mogu to dovesti do razine ne poderivosti, jednostavno nemaju vremena to testirati i usavršavati jer ide prebrzo napredak. A niti ne žele, jer što njima znači Merc 124W koji ima sada skoro 30 god i dalje je (ako ga se održava) u besprijekornom stanju i takav će biti još 20. Imam ga u obitelji i auto fascinira kvalitetom a i rješenjima za neke stvari. Žele da se kupuje novo svakih 7 god. i kod njih je to normalno, a kod nas....znamo.
Kimi, zadnji Ferrarijev prvak......

raca
GP3
GP3
Explorer je napisao/la:Pa to je to, dok netko ne proba, onda je prepametan i zna reći jedino da Švabe znaju napraviti auto. To je nivo budale ako se mene pita.
Igrom slučaja, baš sam prije dva tjedna bio kod prijatelja koji ima tu Carismu i isto godište, 2003. Izvrstan auto, udoban, pouzdan, čak i solidno izgleda.
Ugradi plin, jer 8 litara benge baš i nije jeftina vožnja za tako lagan auto (1200kg ako se ne varam).

Što se tiče mojih kola, sve sluša, ide dobro skroz. Jučer promjenio ulje, bilo je vrijeme nakon 20 000 odvoženih. Sad i registracija, pa će biti party za novčanik :zubo:
Jedna moja ispravka što se tiče godine koju mi je rekao moj mehaničar koji ga je i uvezao, a koju sam saznao nakon objavljenog prvog posta. Radi se o 9/2002. Težina mu je 1300kg. Ne bih ugrađivao plin jer ne stignem ga voziti puno, pogotovo tijekom sezone kada sam stacioniran na jednom mjestu i kad ponekad imam dnevnu pauzu koju koristim za odmor i to traje oko 5-6 mjeseci, pa ga ne stignem ni izvoziti koliko bi htio. Potrošnja mi je 8 l, ali 90% gradske vožnje, a i ne smatram to strašno jer gospodski se voziti uz 4-5l, možeš samo s novijim autima, jer i dizelašima, kad staviš ciglu na gas, troše oko sedmice, pa neka veli ko kaj hoće, a to je mala razlika. Nedavno sam ga na autoputu KA-ZG jednu dionicu digao na 180 i nisam primjetio nikakvu razliku u bučnosti ili trešnji kao kad sam vozio 110-120. Što se dizajna tiče, puno je više nego solidan, barem meni. Gledao sam na njuškalu i vidio da ih ima jako malo, znači onaj stari balkanski sklop. Uistinu nepravedno podcijenjen auto, barem za ovaj period koliko ga vozim,moj sud

raca
GP3
GP3
Explorer je napisao/la:Također ti isti furaju priču da su Talijani i Francuzi nekvalitetni i kvarljivi. Onda se u sebi samo slatko nasmijem i prekrižim ga u daljnoj raspravi oko automobila :)
Moje mišljenje o Talijanima odnosilo se na Fiate srednje klase i to najviše starije benzince kojima je i limarija bila katastrofa, ali modeli sa JTD motorima su jako dobri dok za Francuze stvarno idioti mogu reći da su kvarljivi, jer, Renault pogotovo, imaju nepoderiv motor oš' benzinac, oš' dizelaš. I umalo, prije Carisme, sam kupio Megan karavan i to razmišljanje nije bilo bez razloga. Doduše pojedinačnih izuzetaka ima, ali to ima kod svih marki kad su u pitanju auti za nas smrtnike.

Frantic
Formula 1
Formula 1
raca je napisao/la:
Explorer je napisao/la:Također ti isti furaju priču da su Talijani i Francuzi nekvalitetni i kvarljivi. Onda se u sebi samo slatko nasmijem i prekrižim ga u daljnoj raspravi oko automobila :)
Moje mišljenje o Talijanima odnosilo se na Fiate srednje klase i to najviše starije benzince kojima je i limarija bila katastrofa, ali modeli sa JTD motorima su jako dobri dok za Francuze stvarno idioti mogu reći da su kvarljivi, jer, Renault pogotovo, imaju nepoderiv motor oš' benzinac, oš' dizelaš. I umalo, prije Carisme, sam kupio Megan karavan i to razmišljanje nije bilo bez razloga. Doduše pojedinačnih izuzetaka ima, ali to ima kod svih marki kad su u pitanju auti za nas smrtnike.
To se slažemo, ali se to odnosi na period od prije nekih 20 i kusur godina.
Fiat je sa modelima Bravo/Brava/Marea bio dotakao dno, međutim uspon je počeo sa Puntom II (jedan od najkvalitetnijih malaca tog godišta), Stilom, pa je onda došla ona "čudna" Croma od prije nekih 10-ak godina (koja se više ne proizvodi) i koja je svojevremeno bila jedan od najkvalitetnijih auta srednje klase, možda i najkvalitetniji Fiat unazad 30 godina. Što se tiče JTDa, pa moraju biti dobri kad je Fiat prvi uveo common-rail u putnička auta.
Francuzi isto. Već sam spominjao da u Tuzli imamo taxista sa Loganima prve generacije (ispod lima je to sve Renault) koji su uzeli po 700000km, udarnički, s pjesmom. I to najgoreg mogućeg saobraćaja (gradskog/taxi saobraćaja). Pa Benz A 180 d koristi Renaultov 1,5 dCi od 109 KS.
Yeah, it's on purpose!

► Prikaži “Spoiler”

KrBoy93
Formula 4
Formula 4
evo i mojih ljubimaca

Audi A6 3.0 V6 TDI QUATTRO
[ link do slike ]

Opel Vectra 1.9 CDTI
[ link do slike ]

luka vz
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Kakva ti je potrošnja s ovim Audijem KrBoy93?

Jesi zadovoljan automobilom općenito?

Explorer
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Kontakt:
6.5 do 7 litara, ima ga susjed ispod pa znam, a i vozio sam se zaista puno puta u njemu. Auto vuče izvrsno, možeš pretjecat i na kraćim pravcima jer se doslovno ispali.

Frantic
Formula 1
Formula 1
Explorer je napisao/la:6.5 do 7 litara, ima ga susjed ispod pa znam, a i vozio sam se zaista puno puta u njemu. Auto vuče izvrsno, možeš pretjecat i na kraćim pravcima jer se doslovno ispali.
Možda van grada, u 6. stepenu, pri 80-90 km/h, u gradu to ode na 9-10 litara (minimum). Autoput takođe, pogotovo što se u ovom autu čovjek vrlo teško može držati desne trake i ograničenja od 130 km/h. :mrgreen:
Kolega ima VW Tourana 1,9 TDI (74kW), u gradu troši 7,5 - 8. Takođe, ja službeno vozim Octaviu II sa istim motorom (ili je 77kW, bilo je metar nekih verzija po snagama tog motora), i takođe u gradu joj je potrošnja 7,5.
Ovaj Audi ima cca. 180kW (tako nešto), skoro 5 metara i težak je malo manje od 2 tone, tako da mora i "lokati" gorivo.
Yeah, it's on purpose!

► Prikaži “Spoiler”

Explorer
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Kontakt:
Dobro u gradu, govorim za kombiniranu vožnju. U gradu svaki mora trošit, to je neminovno.
Recimo, ja svoju Lagunu (80kw) vozim na prosjeku od 4.8L već duže vrijeme, i nije da se glupiram pa da ne vozim preko 80, jer vozim do nekih 120. Autocestom od Zg do Šibenika stignem za 2 i pol sata, prosječna potrošnja 5.1L, a prosječna brzina 130km/h. Eto.

KrBoy93
Formula 4
Formula 4
luka vz je napisao/la:Kakva ti je potrošnja s ovim Audijem KrBoy93?

Jesi zadovoljan automobilom općenito?
Prosjecna potrosnja je 7-8 litara. Sve ovisi kolko ti je teska noga na gasu. moze bit i vise i manje. S obzirom da je to lađa od preko 2 tone sa 240KS automatic i quattro pogonom, to je čak pohvalna potrošnja :D

Auto je fantastičan. Nema kvarova. Toči i uživaj u vožnji. Baš je gušt stavit ga u Sport i raspalit na autoputu. :)

alonso5
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 8 mj
Navija za: Alonso & Lorenzo
@KrBoy93 i ne sumnjam da je to ladja inace meni jedni od najdrazih auta vozio sam se u dosta tih 6-ca samo sto nisu bili automatic.Meni se osobno najvise svidjaju A5 sa tim istim 3.0 motorom samo su one vecinom sa 2 vrata odnosno sportska verzija dok je jako tesko nac A5 sa 4 vrata.Nego da te pitam kad ga stavis na Sport jel on dobija onda jos dodatne konje!?
"postoje 22 pilota,šest od njih su dobri,tri su izuzetna,ali postoji samo genije,to je Alonso" #JackieStewart

KrBoy93
Formula 4
Formula 4
neznam. auto je drugaciji onda na gasu startniji je i drugacije salta :)
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡