To ja godinama govorim.raca je napisao/la:Nismo se dugo "hvalili" sa našim limenim zvijerima, pa sad, nakon par mjeseci otkako vozim Mitsubishi Carismu, mogu reći kako griješimo sa predrasudama da je "Švabo" zakon, a drugi su obični smrtnici. Udobnost i komfor koji mi pruža ovaj Đapanez, više je od očekivanog, a pogotovo kad se sjetim koliko sam ga platio. Limuzina koja je, možda, nepravedno zapostavljena. Troši oko 8 l benzina, a daje ti mogućnost i za šparanje. Baš kako je, svojedobno, Monty spomenuo, al voziš se ka čovik. Mislio sam ga voziti godinu dana, ali ako ne bude nekih nepredviđenih troškova, ostaje on duže u mene. Ako ga sačuvam, i za 10 godina niko neće moći reći da je ropotarija
Jedna moja ispravka što se tiče godine koju mi je rekao moj mehaničar koji ga je i uvezao, a koju sam saznao nakon objavljenog prvog posta. Radi se o 9/2002. Težina mu je 1300kg. Ne bih ugrađivao plin jer ne stignem ga voziti puno, pogotovo tijekom sezone kada sam stacioniran na jednom mjestu i kad ponekad imam dnevnu pauzu koju koristim za odmor i to traje oko 5-6 mjeseci, pa ga ne stignem ni izvoziti koliko bi htio. Potrošnja mi je 8 l, ali 90% gradske vožnje, a i ne smatram to strašno jer gospodski se voziti uz 4-5l, možeš samo s novijim autima, jer i dizelašima, kad staviš ciglu na gas, troše oko sedmice, pa neka veli ko kaj hoće, a to je mala razlika. Nedavno sam ga na autoputu KA-ZG jednu dionicu digao na 180 i nisam primjetio nikakvu razliku u bučnosti ili trešnji kao kad sam vozio 110-120. Što se dizajna tiče, puno je više nego solidan, barem meni. Gledao sam na njuškalu i vidio da ih ima jako malo, znači onaj stari balkanski sklop. Uistinu nepravedno podcijenjen auto, barem za ovaj period koliko ga vozim,moj sudExplorer je napisao/la:Pa to je to, dok netko ne proba, onda je prepametan i zna reći jedino da Švabe znaju napraviti auto. To je nivo budale ako se mene pita.
Igrom slučaja, baš sam prije dva tjedna bio kod prijatelja koji ima tu Carismu i isto godište, 2003. Izvrstan auto, udoban, pouzdan, čak i solidno izgleda.
Ugradi plin, jer 8 litara benge baš i nije jeftina vožnja za tako lagan auto (1200kg ako se ne varam).
Što se tiče mojih kola, sve sluša, ide dobro skroz. Jučer promjenio ulje, bilo je vrijeme nakon 20 000 odvoženih. Sad i registracija, pa će biti party za novčanik
Moje mišljenje o Talijanima odnosilo se na Fiate srednje klase i to najviše starije benzince kojima je i limarija bila katastrofa, ali modeli sa JTD motorima su jako dobri dok za Francuze stvarno idioti mogu reći da su kvarljivi, jer, Renault pogotovo, imaju nepoderiv motor oš' benzinac, oš' dizelaš. I umalo, prije Carisme, sam kupio Megan karavan i to razmišljanje nije bilo bez razloga. Doduše pojedinačnih izuzetaka ima, ali to ima kod svih marki kad su u pitanju auti za nas smrtnike.Explorer je napisao/la:Također ti isti furaju priču da su Talijani i Francuzi nekvalitetni i kvarljivi. Onda se u sebi samo slatko nasmijem i prekrižim ga u daljnoj raspravi oko automobila
To se slažemo, ali se to odnosi na period od prije nekih 20 i kusur godina.raca je napisao/la:Moje mišljenje o Talijanima odnosilo se na Fiate srednje klase i to najviše starije benzince kojima je i limarija bila katastrofa, ali modeli sa JTD motorima su jako dobri dok za Francuze stvarno idioti mogu reći da su kvarljivi, jer, Renault pogotovo, imaju nepoderiv motor oš' benzinac, oš' dizelaš. I umalo, prije Carisme, sam kupio Megan karavan i to razmišljanje nije bilo bez razloga. Doduše pojedinačnih izuzetaka ima, ali to ima kod svih marki kad su u pitanju auti za nas smrtnike.Explorer je napisao/la:Također ti isti furaju priču da su Talijani i Francuzi nekvalitetni i kvarljivi. Onda se u sebi samo slatko nasmijem i prekrižim ga u daljnoj raspravi oko automobila
Možda van grada, u 6. stepenu, pri 80-90 km/h, u gradu to ode na 9-10 litara (minimum). Autoput takođe, pogotovo što se u ovom autu čovjek vrlo teško može držati desne trake i ograničenja od 130 km/h.Explorer je napisao/la:6.5 do 7 litara, ima ga susjed ispod pa znam, a i vozio sam se zaista puno puta u njemu. Auto vuče izvrsno, možeš pretjecat i na kraćim pravcima jer se doslovno ispali.
Prosjecna potrosnja je 7-8 litara. Sve ovisi kolko ti je teska noga na gasu. moze bit i vise i manje. S obzirom da je to lađa od preko 2 tone sa 240KS automatic i quattro pogonom, to je čak pohvalna potrošnjaluka vz je napisao/la:Kakva ti je potrošnja s ovim Audijem KrBoy93?
Jesi zadovoljan automobilom općenito?