F1 Vijesti

📰 Trenutno aktualne vijesti u svijetu Formule 1.

LH44
Formula 1
Formula 1
S nama već: 6 god 8 mj
Navija za: McLaren, HAM, RIC, NOR
pigmalion je napisao/la: 13.09.2019., 14:36
LH44 je napisao/la: 13.09.2019., 13:40 Ma ovo će morat' ići na glasanje navijača, jednostavno nema šanse da nametnu to bez glasa publike.

Trka prije trke... zvuči apsurdno od početka, drž'te se tradicije :gandalf:
Ne vjerujem, da će se nas išta pitati..... niti imamo toliku "moć" da utječemo na odluke sa financijskog - ekonomskog vrha F1......
Bio bi to apsurd.... da ukinu kvalifikacije..... ako žele, neka vrate WARM UP nedjeljom......
Ok mi je da nemamo odluke što se tiče finansija i politike, ali ovo je ono što mi gledamo, ako prestanemo gledat' oni tu gube :mrgreen:

btw. jel ima više priče oko nadolijevanja goriva, to bi bila vrh stvar.
slikaslika

Lux14
Formula 4
Formula 4
S nama već: 7 god 8 mj
Navija za: Alonso
Ček vi stvarno ne bi gledali utrku u kojoj Williams ima first row lockout a Hamilton se sa Vettelom, Charlesom i Maxom bori kroz gužvu sredine poretka, i to u utrci koja je 2 puta kraća od klasične pa su i u većoj žurbi da što dalje stignu? :D A uz to znate da i sutra gledate glavnu utrku... :bonk:
Nema sumnje da je ovo "umjetno" i nije u tradiciji s F1, a ponajviše, ovo ne rješava srž problema u F1.
Ali, niti je ovo neviđeno u motorsportu (od open wheelera pa sve do touring carsa), niti je šamaranje cijelog grida od strane jedne momčadi iz sezone u sezonu (koja time stvara dosadne procesijske utrke) u tradiciji sa sportom i utrkivanjem. :)
Bumo vidli'
You should never underestimate the predictability of stupidity

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Navija za: Ferrari
#Božesačuavajisakloni#
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

Ferrari
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 1 mj
Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
Lux14 je napisao/la: 13.09.2019., 19:54 Ček vi stvarno ne bi gledali utrku u kojoj Williams ima first row lockout a Hamilton se sa Vettelom, Charlesom i Maxom bori kroz gužvu sredine poretka, i to u utrci koja je 2 puta kraća od klasične pa su i u većoj žurbi da što dalje stignu? :D A uz to znate da i sutra gledate glavnu utrku... :bonk:
Nema sumnje da je ovo "umjetno" i nije u tradiciji s F1, a ponajviše, ovo ne rješava srž problema u F1.
Ali, niti je ovo neviđeno u motorsportu (od open wheelera pa sve do touring carsa), niti je šamaranje cijelog grida od strane jedne momčadi iz sezone u sezonu (koja time stvara dosadne procesijske utrke) u tradiciji sa sportom i utrkivanjem. :)
Bumo vidli'
Ne.
Ovo je "minor league" format. Znači tipa F3, F2 ili niže formule, GT utrke itd.

Ako će se F1 spuštati na te grane da bi bila "atraktivnija" neka im bude...po meni to im ne diže prestiž ni reputaciju već je samo spušta na nižu razinu.

Ja samo želim vidjeti bolide koji idu maksimalno brzo u tom jednom krugu (kad već ne mogu vidjeti u ni jednoj od 21 utrke) i da vidim koji je vozač najbrži i koji je bolid najbrži. Da li puno tražim? Ne.
Ima li nešto krivo u trenutnom formatu? Ne.

Tko uopće krivi format za trenutne probleme? Ja nisam vidio nikakvu masu fanova kako traži drugačiji format jer ovaj tobože ne pruža pretjecanja ili nešto treće. Smiješno.

Mislim ok, ako će oni ovo raditi jer eto vidjeti ćemo 5-6 bolida kako prolaze druge u 30-ak minuta nekakve utrke dok su ekipe poput Williamsa, Haasa, Toro Rossa i ostalih ovog puta STVARNO glineni golubovi...umjesto da gledamo tko je zasluženo najbrži i najbolji.

To je i poanta F1...da je najčišće natjecanje po tom pitanju. Nema realnog limita budžeta (i to ode), sve ekipe imaju jednaki šansu (ne mogućnosti, ali to je njihova stvar) da naprave najbolji bolid, da imaju neki inovaciju, da dovedu najbolje moguće vozače, da nema nekakvih velikih "gimmicka" osim DRS-a koji je tu jebiga zbog trenutne aerodinamke.

Ove cirkuske formate ostavi za manje kategorije koje trebaju imati nešto drugačije da bi privukle publiku. F1 to ne treba, pogotovo sa trenutnim zvijezdama, ali i ovim budućim Max, Leclerc, Albon, Norris i ostali...a ekipe poput Ferrarija i McLarena će uvijek biti tu.
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari
slika slika

Lux14
Formula 4
Formula 4
Pa nek onda Mercedes i Ferrari sami štite svoje interese. Ako je njima ok što se rezultati njihovih najnovijih inovacija u koje su utukli sate razvoja i milijune eura neće vidjeti u najbržem krugu, zašto bi mene bilo briga?
Uostalom, uvijek ćemo imati glavnu utrku... Da da, mogla bi biti kompromitirana prije samog starta, al što se desilo na zadnjim kvalama? :zubo:
Nek' "Najbrži cirkus na svijetu" poludi bar na par vikenda dogodine. A vozači će svoju brzinu u jednom krugu imati itekako prilike pokazati na većini normalnih vikenda.

Ferrari
Formula 1
Formula 1
Lux14 je napisao/la: 13.09.2019., 21:28 Pa nek onda Mercedes i Ferrari sami štite svoje interese. Ako je njima ok što se rezultati njihovih najnovijih inovacija u koje su utukli sate razvoja i milijune eura neće vidjeti u najbržem krugu, zašto bi mene bilo briga?
Uostalom, uvijek ćemo imati glavnu utrku... Da da, mogla bi biti kompromitirana prije samog starta, al što se desilo na zadnjim kvalama? :zubo:
Nek' "Najbrži cirkus na svijetu" poludi bar na par vikenda dogodine. A vozači će svoju brzinu u jednom krugu imati itekako prilike pokazati na većini normalnih vikenda.
Po meni moramo imati konstantu u formatu kroz cijelu godinu...znači nema malo ćemo ovakve kvale, pa ćemo malo ovakve.
Je li ovo ozbiljno prvenstvo ili nije? Pa imaju druge serije da probavaju ovakve stvari.
slika slika

Lux14
Formula 4
Formula 4
Ferrari je napisao/la: 13.09.2019., 22:02
Lux14 je napisao/la: 13.09.2019., 21:28 Pa nek onda Mercedes i Ferrari sami štite svoje interese. Ako je njima ok što se rezultati njihovih najnovijih inovacija u koje su utukli sate razvoja i milijune eura neće vidjeti u najbržem krugu, zašto bi mene bilo briga?
Po meni moramo imati konstantu u formatu kroz cijelu godinu...znači nema malo ćemo ovakve kvale, pa ćemo malo ovakve.
Je li ovo ozbiljno prvenstvo ili nije? Pa imaju druge serije da probavaju ovakve stvari.
Da, to bi mogao biti problem ako prvenstvo bude u egalu. Ali ako, nažalost, bude opet ko ovu sezonu (da je prvenstvo praktički odlučeno) onda nek eksperimentiraju u drugoj polovici bar jedan vikend. Al opet, nitko ih ne sili. Općenito mi je čudno da jake momčadi nisu odmah stopirale ove prijedloge...

Majki2111
Formula 2
Formula 2
S nama već: 10 god 4 mj
Navija za: Red Bull, Alonso
Ja sam za svaku opciju koja će dat slabijim ekipama šansu da pobijede utrku ili prvenstvo. Želim pobijedu Indije, pobijedu Hassa i Toro Rossa. Netreba se ni vozit u petak. Hoću više nasumičnosti, večeg utjecaja sreće. Ako je potrebno ekipama oduzet sredstva da bi se to postiglo neka se to napravi.
Lomi te, al se nedaš
22.03.2020. 6:24

Frantic
Formula 1
Formula 1
Ja bi volio zgusnutiji grid (ko ne bi), ali ne baš sa tolikim uticajem sreće i po mogućnosti bez ikakve nasumičnosti i "eci - peci - pec" sranja.
Yeah, it's on purpose!

► Prikaži “Spoiler”

Majki2111
Formula 2
Formula 2
Frantic je napisao/la: 15.09.2019., 00:24 Ja bi volio zgusnutiji grid (ko ne bi), ali ne baš sa tolikim uticajem sreće i po mogućnosti bez ikakve nasumičnosti i "eci - peci - pec" sranja.
A bez te nasumičnosti isreće teško da može doći do neočekivanih rezultata. I pod to ne mislim, uuuuu nije pobijedio Hamilton nego Leclerc, nego da pobijedi Magnussen, Hulkenberg. Zašto ta ekipa nebi trofej dobila? Garant da ekipa odozdola može odvozit jednako kvalitetno kao ova s vrha ako ne i bolje, pa nemaju trofej. Treba im dat šansu. Na bilo kakav način.
Lomi te, al se nedaš

Ferrari
Formula 1
Formula 1
Majki2111 je napisao/la: 15.09.2019., 00:43
Frantic je napisao/la: 15.09.2019., 00:24 Ja bi volio zgusnutiji grid (ko ne bi), ali ne baš sa tolikim uticajem sreće i po mogućnosti bez ikakve nasumičnosti i "eci - peci - pec" sranja.
A bez te nasumičnosti isreće teško da može doći do neočekivanih rezultata. I pod to ne mislim, uuuuu nije pobijedio Hamilton nego Leclerc, nego da pobijedi Magnussen, Hulkenberg. Zašto ta ekipa nebi trofej dobila? Garant da ekipa odozdola može odvozit jednako kvalitetno kao ova s vrha ako ne i bolje, pa nemaju trofej. Treba im dat šansu. Na bilo kakav način.
Zato što je ovo ozbiljno natjecanje.

Ako taj trofej svatko može osvojiti onda ništa ne znači.

Treba ga osvojiti najbolja kombinacija vozača/ekipe...to što ovi nemaju lovu ili vozače je realno njihov problem.

Vidjet ćemo 2021.
slika slika

Majki2111
Formula 2
Formula 2
Ferrari je napisao/la: 15.09.2019., 01:07

Treba ga osvojiti najbolja kombinacija vozača/ekipe...to što ovi nemaju lovu ili vozače je realno njihov problem.

Vidjet ćemo 2021.
U kojem natjecanju se dogodilo da nijedna ekipa van TOP 3 nema pobijedu? Zašto bi F1 bila posebna po tom smislu u odnosu na druge sportove???
Lomi te, al se nedaš

Ferrari
Formula 1
Formula 1
Majki2111 je napisao/la: 15.09.2019., 02:15
Ferrari je napisao/la: 15.09.2019., 01:07

Vidjet ćemo 2021.
U kojem natjecanju se dogodilo da nijedna ekipa van TOP 3 nema pobijedu? Zašto bi F1 bila posebna po tom smislu u odnosu na druge sportove???
Koje druge sportove?
slika slika

Frantic
Formula 1
Formula 1
U La ligi, od sezone 2004.-2005. samo su 3 kluba osvajala titulu.
I to Atletico samo jednom.
Naravno, ne možemo porediti pobjede u F1 i fudbalu, jer u jednoj F1 sezoni imamo 20-21 trku, a u jednoj sezoni La Lige imamo 380 utakmica.
Ali možemo pričati o titulama.
I to je manje nego u F1, gdje su od 2005. konstruktorske titule osvajali Renault, Ferrari, Brawn, Red Bull i Mercedes (plus Mclarenu je oduzeta jedna), a vozačke, vozači svih navedenih ekipa.
A F1 (kao i većina motosportova) su specifični u odnosu na druge sportove.
S tim što je F1 extrem.
Kao što rekoh, volio bi i ja zgusnutiji grid, ali nasumičnosti i "eci-peci-pec" sranja ne bi volio nikako gledati.
Yeah, it's on purpose!

► Prikaži “Spoiler”

_bataziv_0809
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 2 mj
Navija za: McLaren
Ako me sjecanje dobro sluzi, 2003 smo imali jednu reverse grid opciju-najbrzi u petak starta zadnji u subotu.
slika

Ferrari
Formula 1
Formula 1
_bataziv_0809 je napisao/la: 15.09.2019., 12:43 Ako me sjecanje dobro sluzi, 2003 smo imali jednu reverse grid opciju-najbrzi u petak starta zadnji u subotu.
Da, ali tada si imao pred-kvalifikacije petkom kada je prvi u prvenstvu išao prvi na stazu postaviti vrijeme (jer je kao sporija staza tada), ali onaj koji završi prvi u petak tj. na vrhu pred kvalifikacija, ide zadnji u Subotu i dobije benefit bolje brže staze.

Nije baš isto.
slika slika

Pastor
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 2 mj
Navija za: Seb
Pirelli će sljedeće godine uvesti gume sa većim radnim rasponom za 5 do 10 stepeni C, na zahtjev timova (70% većinom). Ali Pirelli traži dodatne testove, koje će im FIA dozvoliti. Ali Racing Point se buni. :facepalm:
Ali Todt neće popustiti. Mogu igrati na kartu sigurnosti, pa im nije potrebna jednoglasna odluka. Odluka za taj test, a nove gume će biti. To je valjda već odlučeno.
Ali stvarno glupo od Force Indije, odnosno pointa. Kad će već biti nova guma, jeli bolje da je testiraju, nego da ne znaju ništa o njoj dok ne bude prekasno. Gume bi trebale biti slične ovogodišnjim, samo sa većim radnim rasponom, što je pozitivno u svakom smislu.

Sarma Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 2 mj
Ma vidio sam to, kao RP želi blokirati taj test, kakav RP... to su Mercedesova posla :chill:

zekohonda Verified
Formula 1
Formula 1
Navija za: sve powered by honda
sauberove žalbe odbijene, willams zadržava bod iz njemačke:
https://www.racefans.net/2019/09/24/wil ... 7_-G7m_8vA
The FIA will take all necessary action to protect the sport and its role and reputation as regulator of the FIA Formula One World Championship.

Frantic
Formula 1
Formula 1
zekohonda je napisao/la: 24.09.2019., 14:17 sauberove žalbe odbijene, willams zadržava bod iz njemačke:
https://www.racefans.net/2019/09/24/wil ... 7_-G7m_8vA
I Hamdo 2 :rofl:
Yeah, it's on purpose!

► Prikaži “Spoiler”
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡