Lux14 je napisao/la: 13.09.2019., 19:54
Ček vi stvarno ne bi gledali utrku u kojoj Williams ima first row lockout a Hamilton se sa Vettelom, Charlesom i Maxom bori kroz gužvu sredine poretka, i to u utrci koja je 2 puta kraća od klasične pa su i u većoj žurbi da što dalje stignu? 
A uz to znate da i sutra gledate glavnu utrku...
Nema sumnje da je ovo "umjetno" i nije u tradiciji s F1, a ponajviše,
ovo ne rješava srž problema u F1.
Ali, niti je ovo neviđeno u motorsportu (od open wheelera pa sve do touring carsa), niti je šamaranje cijelog grida od strane jedne momčadi iz sezone u sezonu (koja time stvara dosadne procesijske utrke) u tradiciji sa sportom i utrkivanjem.

Bumo vidli'
Ne.
Ovo je "minor league" format. Znači tipa F3, F2 ili niže formule, GT utrke itd.
Ako će se F1 spuštati na te grane da bi bila "atraktivnija" neka im bude...po meni to im ne diže prestiž ni reputaciju već je samo spušta na nižu razinu.
Ja samo želim vidjeti bolide koji idu maksimalno brzo u tom jednom krugu (kad već ne mogu vidjeti u ni jednoj od 21 utrke) i da vidim koji je vozač najbrži i koji je bolid najbrži. Da li puno tražim? Ne.
Ima li nešto krivo u trenutnom formatu? Ne.
Tko uopće krivi format za trenutne probleme? Ja nisam vidio nikakvu masu fanova kako traži drugačiji format jer ovaj tobože ne pruža pretjecanja ili nešto treće. Smiješno.
Mislim ok, ako će oni ovo raditi jer eto vidjeti ćemo 5-6 bolida kako prolaze druge u 30-ak minuta nekakve utrke dok su ekipe poput Williamsa, Haasa, Toro Rossa i ostalih ovog puta STVARNO glineni golubovi...umjesto da gledamo tko je zasluženo najbrži i najbolji.
To je i poanta F1...da je najčišće natjecanje po tom pitanju. Nema realnog limita budžeta (i to ode), sve ekipe imaju jednaki šansu (ne mogućnosti, ali to je njihova stvar) da naprave najbolji bolid, da imaju neki inovaciju, da dovedu najbolje moguće vozače, da nema nekakvih velikih "gimmicka" osim DRS-a koji je tu jebiga zbog trenutne aerodinamke.
Ove cirkuske formate ostavi za manje kategorije koje trebaju imati nešto drugačije da bi privukle publiku. F1 to ne treba, pogotovo sa trenutnim zvijezdama, ali i ovim budućim Max, Leclerc, Albon, Norris i ostali...a ekipe poput Ferrarija i McLarena će uvijek biti tu.