Scuderia Ferrari

🏎️ Svaki aktualni F1 vozač i momčad zaslužuju ovdje svoju temu.

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Navija za: Ferrari
Pa slušali su njemačku himnu prije njihove 72 puta u periodu 1996. - 2006. :klanjam:
I ne vjerujem da je ikom od njih to smetalo. :pivo:
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

josip123
GP3
GP3
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: Raikkonen,Vettel,Leclerc
Čak štoviše, mislim da je i njima drago slušat njemačku himnu, pa onda talijansku. <3

Ipak je Šumi osvojio sve što se moglo za Ferrari, te je njihov najuspješniji a i najdraži vozač. :thumbs:
Being second is to be the first of the ones who lose.
Ayrton Senna

Vettel-Ferrari
Formula 1
Formula 1
Navija za: Vettel, Sainz, Ferrari
Znam, šalio sam se jer bi to onda bilo u slučaju pobjede oba vozača, a vjerujem da Talijanima zbog tih legendarnih godina baš prija ta kombinacija himni na podiju.
A znali neko točno razlog zašto Ferrari nebi želio dva Nijemca u momčadi, ako je istina da ne želi?

josip123
GP3
GP3
Kao navodno zato što sve momčadi u F1 nisu prakticirale imati dva vozača iste nacionalnosti.

Meni je to čista glupost, jer ako su oba talentirana, oba se slažu, zašto ne....
Ali eto. Postoji ta neka politika.

I ja sam za Hulka. I volio bih ga vidjeti u Ferrariju. :thumbs:
Ayrton Senna

Frantic
Formula 1
Formula 1
Lewis/Jenson - McL; Michael/Nico (ako ćemo Rosberga računati kao Nijemca) - Benz; D.Hill/Coulthard - Willy; Nelson Sr./Moreno - Benetton; Arnoux/Tambay - Ferr; Prost/Alesi - Ferr; .... , ima toga još, ovo je prvo što mi je palo na pamet
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

Marros
Karting
Karting
Evo i mene da se malo uvučem u debatu. Ista narodnost. U osnovi nema problema. Što se toga tiče Hulk može da bude u ferrariu pored Vettela. No u današnje doba globalizacije i marketinga postoji jedna prepreka. Na prvi pogled glupa ali ne baš nebitna. Gledateljstvo. Naime ako njemac Vettel vozi Ferrari onda če recimo npr. 10 milijuna njemaca pratiti f1. Ako će doći Hulkenberg onda možda 12. No f1 neče pratiti nit jedan posto više finaca. A ako bi došao Bottas, onda je to več druga priča.

Vettel-Ferrari
Formula 1
Formula 1
Navija za: Vettel, Sainz, Ferrari
Pa dobro Marros to oko gledateljstva stoji sa strane marketinga i globalizacije, ali mislim opet da je to više problem za FIA-u i Bernia, a ne za Ferrari, jedino ako oni imaju prste u takvom stavu (ako stav postoji), u što opet sumnjam. Ali dobro, još više od pola sezone je pred nama, treba još vidjeti šta Kimi ima za ponuditi i ne treba ga još otpisati jer i dalje je on glavni favoriti za to mjesto, iako si je u zadnje 3 utrke taj status dobro narušio :D

Ferrari1345
Formula 1
Formula 1
Navija za: Glasniju F1
Ja nekako najmanje vjerujem da ce Hulk zavrsit u Ferrari. Imao je on svoju priliku 2014, tocnije kad je 2013 potpisao predugovor sa Ferrarijem i kad je vozio za Sauber. Nakon toga su se okrenuli Raikkonenu i vjerujem zauvijek lupili vrata Hulku. Vjerovatno se ni njemu vise neda riskirat sa kojekakvim predugovorima, jel cisto sumnjam da ga sad Ferrari tolko želi. Uostaom kako ste naveli tu je ionako vec jedan Njemac...
Vrlo je vjerovatno da ce, ako dode, to bit Bottas. Kolko god mediji pisali gluposti nekako su tu najblizi. Finac ce nasljedit Finca. Mozda za mene malo precjenjen vozac, ali vjerovatno bi radio puno bolji posao nego sto to radi sad Kimi.

Najbolja zamjena Kimiu bi bio jedan zaboravljeni vozač, da nismo imali takav splet okolnosti sad bi smo njega gledali. To je prava zamjena, bolje receno vozač za Ferrari. Idealan po meni za ovakav tim, ali... sad su neka druga vremena... #17

Ja bio jos naveo Pereza ili Ricciarda. Ali bojim se da je za Pereza kasno, iako se prije dosta špekuliralo da bi on mogao sjest u taj Ferrari. Mozda bi cak i njega prije gledao nego Bottasa. Ricciardo, bojim se ne, mada bi realno opet volio vidjet njega i Vettela, ovaj put sa boljim uvjetima nego sto su to imali u RB...

Vidjet cemo, ja osobno bi volio vidjet kimija jos jednu sezonu. Ima vremena za Bottase i slicne. Ali realno nakon ove dvije sezone, nije ni nimalo zasluzio jos jednu godinu ugovora....
slika

"Formula 1 je jedini sport čiji problem rješavaju tako što naprave još jedan problem"

Marros
Karting
Karting
Ferrari 1345. Slažem se za Bianchia. Najbolja kombinacija bila bi jedan brz , iskusan i miran vozač, te jedan mlađi i vatreni. Ne znam u stvari zašto su uzeli Raikkonena. Poslje 2009 platili su mu da ode, da bi ga onda kroz 5 godina ponovo uzeli nazad. I ako se uzme u obzir da je 2014. bila več Kimijeva 12 sezona u F1, da je imao 34-35 godina, i da posljedično nisu mogli računati na neku dugu suradnju sa njime...i ako se uzme u obzir da su več imali jednog "veterana" u momčadi...onda zbilja ne vidim nekog pametnog razloga. I plus to da je Kimi poslje svih tih godina ostao Kimi...Možda nemam pravo ali Perez mene u 2013. u McLarenu nije razočarao, ako uzmemo u obzir kakav bolid je imao na raspolaganju. Možda ipak ne bi bio slab izbor, pošto je ipak borac.

Mr.Spaceguy Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 2 mj
Navija za: Fernando Alonso
Marros je napisao/la:Ferrari 1345. Slažem se za Bianchia. Najbolja kombinacija bila bi jedan brz , iskusan i miran vozač, te jedan mlađi i vatreni. Ne znam u stvari zašto su uzeli Raikkonena. Poslje 2009 platili su mu da ode, da bi ga onda kroz 5 godina ponovo uzeli nazad. I ako se uzme u obzir da je 2014. bila več Kimijeva 12 sezona u F1, da je imao 34-35 godina, i da posljedično nisu mogli računati na neku dugu suradnju sa njime...i ako se uzme u obzir da su več imali jednog "veterana" u momčadi...onda zbilja ne vidim nekog pametnog razloga. I plus to da je Kimi poslje svih tih godina ostao Kimi...Možda nemam pravo ali Perez mene u 2013. u McLarenu nije razočarao, ako uzmemo u obzir kakav bolid je imao na raspolaganju. Možda ipak ne bi bio slab izbor, pošto je ipak borac.
Koliko se sječam mislim da je Montezemolo izjavio da su ga uzeli kako bi "kaznili" Alonsa.

Iceman
Formula 1
Formula 1
Navija za: Ferrari, KR7
Što se tiče Ferrarijeve vozačke postave za 2016 ili 2017.....

Zasada se spominju tri imena - Bottas, Hulk i Ricciardo (o Kimiju posebno)

Osobno meni je Hulk prvi favorit, ali smatram da ima najmanje šanse sjesti u drugi Ferrari. Ono što ste svi naveli, nacionalnost i proporcije. Kad vidite koliko je viši i teži od Vettela teško da će obući crveno odjelo. Nacionalost! Da li je stvarno potreban još jedan nijemac kada već imaju jednog koji je po mojoj pretpostavki najpopularniji njemački trenutni F1 vozač? Gledajući iz pozicije Ferrarija zašto ne imati jednog vozača iza kojeg stoji cijeli kontinent (Australija)?

Ricciardo - prednosti talijanski korijeni, Australija..... Nedostaci - bio bi već treći vozač iz RB obitelji (nije to nedostatak, ali zašto ne uzeti vozača iz Williamsa koji će sa sobom donijeti dio tajni i znanja iz Williamsa?)

Bottas - finac koji me nije tako posebno oduševio. Njega ne bih ništa posebno uzdizao u odnosu na predhodna dva vozača. Ono što bih mu ja zamjerio je njegovo papčinsko držanje nakon posljednje utrke. Dok jedan spori Massa bez problema kaže kako ga Bottas nije mogao preteći jer je ovaj bio brži od njega, Bottas ko pi...... šuti nakon utrke. Malo mu drskosti fali kako na stazi tako i izvan nje.
On se spominje kao prvi favorit (nakon Kimijeva odlaska), vjerojatno i Shell (čiji je pod/predsjednik finac) gura finca.

----------------------------------------------------------------------

Što se tiče Kimija.....

Već sam o njemu pisao. Srce želi da ostane, ali glava kaže ako nastavi sa lošim plasmanima onda bih ga nogom gurnuo iz Maranella. Iz utrke u utrku držim fige da napokon ta sljedeća utrka bude ona koja će biti početak vrlo dobrih Kimijevih rezultata. Eto već sada držim fige da to bude Mađarska. Želim da sljedeće godine vozi za Ferrari i da se na lijepi način oprosti od Ferrarija i F1, ali samo pod uvjetom da napokon od sljedeće utrke vidimo rezultate kakve očekujemo od Kimija.

----------------------------------------------------------------------

Ferrari......

Pad forme je zabrinjavajući i vidljiv je. Nisam to očekivao. Tu je mislim kolega Martin govorio kako se ne treba gledati Mercedes već one iza Ferrarija (Williams i RB). Tada sam mislio ma što on priča, Ferrari se napokon pokrenuo, tu su resursi itd itd., ali jako sam se prevario. Slijede 3 tjedna pauze, pa ćemo vidjeti.

JFK
Formula 4
Formula 4
Navija za: No.7
Iceman je napisao/la:
Ferrari......

Pad forme je zabrinjavajući i vidljiv je. Nisam to očekivao. Tu je mislim kolega Martin govorio kako se ne treba gledati Mercedes već one iza Ferrarija (Williams i RB). Tada sam mislio ma što on priča, Ferrari se napokon pokrenuo, tu su resursi itd itd., ali jako sam se prevario. Slijede 3 tjedna pauze, pa ćemo vidjeti.
To je od svega trenutno najviše zabrinjavajuće. Svi smo mislili - krenulo je - konstantno se donose update-i iz utrke u utrku, ali zadnjih par utrka usprkos "poboljšanjima" kao da je stalo, u stvari usporilo, ili je Williams dobro ubrzao tj. donio ključne update.
Imali smo testiranja tijekom sezone Barcelona i A1 ring. Jeli se tu možda pogriješilo u programu, dali su trebali voziti trkaći vozači umjesto mladaca?

Počeli su problemi, a u medijima se niti ne nazire ona harmonija ni ushićenost s početka sezone. Tu je čini se malo i Arrivabene zakazao jer je po mom mišljenju malo "koketirao" s novinarima oko zainteresiranosti drugih vozača za mjesto u Ferrariju u 2016. Psihološki nije dobro ni po vozača ni po momčad.

Ferrari 2016: znamo svi što se piše zasad su sve novinarska nagađanja, jedino je Arrivabene potvrdio da je bilo kontakata, pitanje je za koju sezonu se koji razgovor vodio. Malo mi je prebedasto od novinara da puknu naslov: "Bottas u Ferrariju?" gdje u prvoj rečenici slože nešto tipa - već je sigurna stvar, a već u slijedećoj to opovrgnu jer je neki pouzdani izvor iskopao da je čvrsto vezan za Williams, (osim ako ga Ferrari ne otkupi za 20 mil). I odmah u nastavku opovrgnu da ni Ricciardo ni Hulk ne dolazi u obzir svaki iz svojih razloga .

Osobno mislim da Hulku, koliko god mi se sviđao, vrijeme polako curi ili je već iscurilo (za neku veliku momčad) u ovom slučaju Ferrari, jer ne vidim gdje bi mogao dogodine osim tu ili da ostane u FI što je najizglednije. Ricciardo meni osobno nima ništa posebno po čemu bi se isticao da bi ga Ferrari jako želio.
Bottas je naizgledniji kandidat iako mu mnogi opet ne nalaze dovoljno dobrih osobina ili rezultata (u odnosu na Massu) da bi dobio mjesto - u kontekstu što će Ferrariju vozač jednako dobar kao Massa! Takva razmišljanja mi nisu jasna ali eto.....tako se piše.

Čitajući između redaka Bottas bi bio gotovo siguran izbor Ferrarija za 2017, jedino sad ostaje pitanje tko će popuniti tu rupu za 2016.
Po dosadašjoj tendenciji Ferrarija, ostavili bi aktualnog vozača (kao što je to bio slučaj s Massom), ali ovo je nova uprava pa stoga je to upitno. Ipak koliko god bilo novo nekako mi ne zvuči Ferrarijevski da uzmu vozača za jednu godinu kao što je to bio slučaj s Perezom i McLarenom.

Za kraj jedan citat od Ex Ferrarijevca o Kimiju:
Andrea Stella: “Kimi was able to do so many things behind the wheel that our engineers’ advice wouldn’t have been of help there. In that sense Kimi is better than Michael Schumacher. When I was working as Michael’s data engineer we always had to tell him accurately how he could drive faster in different corners according to the computer. With Kimi you don’t need these kind of advice. He finds the solutions himself.”

Viper
Formula 4
Formula 4
S nama već: 9 god 11 mj
Navija za: Sebastian Vettel
Da Ferrari je čini se ostao na mjestu, s druge strane Williams je dosta profitirao. Onaj start je bilo nešto nevjerojatno, i pogotovo tempo koji su imali. S tim da Ferrari već 3-4 utrke ima neke zazancije u boxu, kad je još imao prednost, nisu pokupili bodove koje su trebali. Čini se da se prednost istopila. Jedina možda olakotna okolnost je što im uvjeti nisu odgovarali, bilo je dosta hladno, a njima treba malo vremena da zagriju gume . U Mađarskoj će po trenutnoj situaciji biti dosta vruće, što bi im trebalo odgovarati, pa da vidimo gdje su stvarno.
You can't change what happened. But you can still change what will happen.

avetma
Administrator
Administrator
S nama već: 10 god 4 mj
Kontakt:
Ferrari teško razvija kroz sezonu, to je problem kojeg imaju već godinama, ali mislim da ove sezone i ne treba puno očekivati od njih po tom pitanju. James Allison je rekao da on nije autor apsolutno ničeg na ovom bolidu i mislim da je očito kako će za iduću sezonu on krenuti s čistim papirom i napraviti potpuno novi proizvod. Što je u krajnjoj liniji i logično, jer se čini da ovaj bolid ima nekih fundamentalnih problema i jednostavno ne funkcionira pod određenim uvjetima.

Ono što je peh za Ferrari jest da su, čini mi se, u Mercedesu jednostavno dali boost kupcima njihovih motora tamo negdje oko Kanade. Nije slučajno da je Force India od relativno lošeg starta sezone (13.-14.-15. pozicije tamo oko Malezije, Kine, Bahreina i Španjolske) sad odjednom došla u formu pa nakon Monaka konstantno osvajaju bodove (Kanada 11. i 8. mjesto, a onda Austrija 9. i 6., V. Britanija 9. i 7. mjesto). Napredak je očigledan i kod Williamsa (što se posebno vidi kod Masse), a boost je očigledno dobio i Lotus samo što oni u ekipi imaju dva tulavca koji ne znaju doći do cilja.

Sve u svemu - koliko god je Ferrari profitirao na početku sezone zbog potonuća McLarena, izgubljenog Red Bulla i Renaulta i nespremnih Force Indije i Lotusa koji u sebi ipak imaju Mercedes - toliko sad gubi na činjenici da je Mercedes očigledno malo nafrljio svoje motore za svoje kupce.

Ako se ne varam, za Ferrari je cijelo vrijeme bio cilj dvije pobjede u sezoni, za što i dalje mislim da je moguće, pogotovo ako nadogradnje za Monzu budu koliko-toliko uspješne. A onda ćemo iduće godine vidjeti što može napraviti Allison koji je s ograničenim budžetom u Lotusu bio izvrstan, a sad kad ima apsolutnu slobodu u Ferrariju... Tko zna.

pero iz bukurešta
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 1 mj
avetma je napisao/la:čini mi se, u Mercedesu jednostavno dali boost kupcima njihovih motora tamo negdje oko Kanade.
Reko bi da je ovo istina.

Slavenowsky
Formula 1
Formula 1
Meni ovaj Ferrari u rukama Vettela izgleda dobro! Sad pouzdanost je nekad klimava zbog naravno nabrijavanja motora, samim time i elektronika, kao i sofrware moraju da se nadogradjuju, ali i oni u pocetku su klimavi dok ne dodju na svoje! Ipak samo su dvije utrke prosle od kako su boostali svoj motor, ali onako brutalna voznja Vettela u Kanadi je dokaz da u ovom Ferrariju ima snage, ali snaga nije samo kljucni faktor, tu je i aerodinamika, tu malo lipsaju. Ovaj izlet Williamsa u Britaniji je ocekivan, po onakvim uslovima Ferrari nema gripa, a sad da se vadimo na snagu motora, Silverstone i nije bas neka trkaca staza, pored kisovitih dana tu su jaki vjetrovi...

Naravno da postoji jedna mala stagnacija, ali u Ferrari su u pocetku spominjali da nece isporucivati ogroman broj (beskorisnih) nadogradnji, vec raditi na nekoliko i usavrsavati ih. Oni svakako ciljaju na Monzu, ostace im fin br tokena za dodatni boost i do tad poraditi na aero i ako se u Monzi pokazu konkuretni, onda za preostalih 7 utrka mogu jos necemu da se nadaju!

To sto se Williams blizi malo Ferrariju, to po meni nije neki strah, pa Williams je prosle godine bukvalno "unistio" Ferrari, valjda su ove sezone u maloj prednosti, ali nisu, ovaj napredak Ferrarija je ocigledan, samo malo strpljenja! Ako je ovogodisnji bolid radjen po Kimiju i po njegovim informacijama koje su date timu, onda kakav ce tek biti kada bude po Vettelovim? Nije Red Bull bio dobar samo zbog Neweya, ima tu i Vettelovog masla, kao sto je nekad bilo i Michael-ovog u Ferrariju.

Ne treba strahovati previse, Williamsu su bile poklonjene dvije pozicije, a usli smo sd u ljetnu fazu, Madjarska ce biti vrela, a to odgovara Ferrariju i onda Belgija i Monza - ciste trkace staze koje bi odgovarale Ferrariju, a jos u Monzi ce doci jaci motor i jos kamaru novih dijelova, tu ce biti svega...
👤 1952, 1953, 1956, 1958, 1961, 1964, 1975, 1977, 1979, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2007...
🏎 1961, 1964, 1975, 1976, 1977, 1979, 1982, 1983, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2007, 2008...

Slavenowsky
Formula 1
Formula 1
Slijedi glupa stanka od mjesec dana, dovoljno vremena da se Ferrari jos bolje pripremi za nastavak sezone! Pobjeda je pravi vjetar u ledja, koliko god neko bio kritican prema njima, ove sezone rade odlican posao, jedini mrse racune superiornom Mercedesu!

Sad slijede dvije utrke koje odgovaraju Ferrariju, a raduje me i forma Kimija, danas je vozio odlicno, imao je najbolji start, nadam se da ce ovi pehovi prestati, a u Spa je uvijek dobar, jedva cekam!

Sve u svemu jakonsam zadovoljan! ForzaFerrari :)
👤 1952, 1953, 1956, 1958, 1961, 1964, 1975, 1977, 1979, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2007...
🏎 1961, 1964, 1975, 1976, 1977, 1979, 1982, 1983, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2007, 2008...

josip123
GP3
GP3
Upravo tako.
Pokazao je Kimi da može. Onaj njegov start je bio čudo.

I mislim da je se ispucao što se tiče pehova. Jer bi danas bila dvostruka pobjeda.

Forza Ferrari! :thumbs: <3
Ayrton Senna

hattrick
Formula 1
Formula 1
Navija za: Vettel
Kontakt:
Dolazi nam Mercedesov inžinjer zadužen za razvitak Mercedesove mašine na Dyno stolu. Lauda tvrdi kako je to Ferrarijeva loša kupovina, te da im to neće pomoći u hvatanju zaostatka..
Ben Hoyle - Performance Application Team Leader at Mercedes AMG High Performance Powertrains

Jock Clear je od danas u Ferrariju.
Bolje pet do dvanaest nego ni jednu poslje jedan. slika

Dani Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 11 mj
Navija za: Hamilton, Leclerc, Ricci
Ako je Lauda to rekao, onda znači da će ferrari imati najbolji motor. Poznato je da uvijek krivo prognozira.
slika
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡