IT svijet, vijesti, pitanja itd.

💻 📱 Internet, mobilna tehnologija, IT, hardver/softver....

senna66 Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 1 mj
Navija za: Ferrari
LG L70 dual imam 3 godine. Taj mobitel mozda jest vec lagano "drklja" naspram ovih najnovijih. Ali ta drklja je prezivila sve i svasta. Cudim se kako radi nakon silnih ispadanja u voznji biciklom. Baterija me traje 2 dana s tim da imam upaljeno na njemu gotovo sve. Pokemon go, gps + wi fi ili mobilni podaci, facebook i messenger, tapatalk, viber, whatsapp. Sve ukljuceno odjednom i ne steka. Taj mobitel kao da je bolji nego sto to pise na papiru. Zaista ne znam na koju foru ali je dobar i pouzdan kao i prvog dana kada sam ga dobio. Jedino cime nisam zadovoljan je kamera. Makar nju koristim svake prijestupne. Monitor mi je LG, 7 godina star jos uvijek radi. Tv od LG-a 4 godine za sad bez greske. Nista od LG-a mi do sada nije krepalo...drzim se LG-a ko pijan plota.
slika

Explorer
F1puls suradnik
F1puls suradnik
S nama već: 10 god 4 mj
Navija za: Vettel
Kontakt:
Ako govoriš točno ime modela mobitela, onda ne možeš imat L70 dual jer je taj mobitel izdan u svibnju 2014.
U razumnu srcu mudrost počiva, a što je u bezumnom, to se i pokaže.

senna66 Verified
Formula 1
Formula 1
Explorer je napisao/la:Ako govoriš točno ime modela mobitela, onda ne možeš imat L70 dual jer je taj mobitel izdan u svibnju 2014.
je u pravu si. mislio sam da je proslo vise. sad pogledah račun. 2014.
isprike na dezinformacijama, dobio sam ga polovnog od sestre pa sam imao osjecaj da je stariji. Ona ga se odrekla vrlo brzo jer je dobila na poklon neki puno bolji.
slika

senna66 Verified
Formula 1
Formula 1
jel imao jos netko LG L70 Dual?
Zadnja izmjena: senna66 Verified, dana/u 14.07.2016., 18:53, ukupno mijenjano 1 put.
slika

Explorer
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Kontakt:
Ma sve u redu, bilo mi je čudno pa zato. Da si rekao L7 ok, ali ovako ne ide. Dosta se ljudi tako zezne, jbg leti vrijeme i nemaš taj dojam. Sve 5 stari :)

Prijatelj iz kvarta ga ima, dobar je mobitel.
U razumnu srcu mudrost počiva, a što je u bezumnom, to se i pokaže.

senna66 Verified
Formula 1
Formula 1
hajd kad smo kod mobitela ima li netko htc 601 desire?. Ima ga moja majka i ima s njim problema pa da vidim jel to samo do njezinog ili je problem u modelu. Baterija joj se isprazni preko noci. Napuni ga do kraja, ujutro na 3% dođe. Sto je najgore na njemu ima instaliran samo whatsapp i viber. Pogledao sam da li neka aplikacija ždere bateriju ili ako je nesto poput gps-a ukljuceno i nista. Dala ga je na reklamaciju i dobila je novu novcatu bateriju. Problem je pogađate...jos uvijek isti. Dakle u bateriji nije problem. Ima netko takav mob ili takav problem?
slika

Mr.Spaceguy Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 2 mj
Navija za: Fernando Alonso
senna66 je napisao/la:hajd kad smo kod mobitela ima li netko htc 601 desire?. Ima ga moja majka i ima s njim problema pa da vidim jel to samo do njezinog ili je problem u modelu. Baterija joj se isprazni preko noci. Napuni ga do kraja, ujutro na 3% dođe. Sto je najgore na njemu ima instaliran samo whatsapp i viber. Pogledao sam da li neka aplikacija ždere bateriju ili ako je nesto poput gps-a ukljuceno i nista. Dala ga je na reklamaciju i dobila je novu novcatu bateriju. Problem je pogađate...jos uvijek isti. Dakle u bateriji nije problem. Ima netko takav mob ili takav problem?
Pročitaj si ovo.
https://alephnull.uk/battery-issues-htc ... date-4.4.2

zekohonda Verified
Formula 1
Formula 1
Navija za: sve powered by honda
vlado je napisao/la: Onda pravi test, koji otkriva istinu. Vaganje. Orginal je tezak 350 grama. Ova moja 260 i nesto. Tj. teska je kao model od 10000 mah.

.
nakon vaganja: yep, oko 350 g u mene. ponavljam, kupljen preko banggooda.
The FIA will take all necessary action to protect the sport and its role and reputation as regulator of the FIA Formula One World Championship.

KrBoy93
Formula 4
Formula 4
Slazem se da je Samsung skup, no ja ne patim da moram imat uvijek najnoviji model. Cekati treba neku akciju u ducanima, njuškati po oglasniku i naletjet cete na dobru ponudu. Općenito kod kupovine mobitela treba izbjegavat kupovinu kod operatera. To na prvu izgleda povoljno, al kad zbrojite rate+ tarifu+ ugovorna obveza nemres ih se rijesit uzas sve preplaceno na kraju izadje.

Zimus mi je najbolje bilo kako je vise od pola hrvatske uzelo kod tele 2 ps4 i mob...a zapravo su oguljeni...

Bježte od tih ponuda čim dalje :gandalf:

Što se tiče, LG-a sve najbolje mogu reć, imam tv i monitor, sestra ima G3S mob, sve radi ko urica. Jedino mi se daljinski od tv-a raspao jer je završio u zidu zahvaljujući Ferrari-u prije par godina, ne sjecam se sta je bilo vise. Al dobro, poljepih ga i još uvijek radi :zubo:

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
senna66 je napisao/la:jel imao jos netko LG L70 Dual?
Nešto slično, malčice starije.
LG L7 II P710 - nije nešto, čak po specifikacijama nije bio nešto ni kad sam ga kupio, ali evo đubre i nakon 3 godine radi ko doksa, nakon bezbroj padova. Baterija, s obzirom da neke stvari više čačkam na računarima i laptopu, te tabletu, dura 4-5 dana, oca mi. Ma prezadovoljan. Kad bude došao red na novi, ako ne budem mogao preko firme izburgijat nešto na račun firme (pošto ne mogu ja baš svašta ni uzeti,tj. ono što bi želio), onda će ići neki kinez na jedno 6 ili 12 rata.
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

senna66 Verified
Formula 1
Formula 1
Mr.Spaceguy je napisao/la:
senna66 je napisao/la:hajd kad smo kod mobitela ima li netko htc 601 desire?. Ima ga moja majka i ima s njim problema pa da vidim jel to samo do njezinog ili je problem u modelu. Baterija joj se isprazni preko noci. Napuni ga do kraja, ujutro na 3% dođe. Sto je najgore na njemu ima instaliran samo whatsapp i viber. Pogledao sam da li neka aplikacija ždere bateriju ili ako je nesto poput gps-a ukljuceno i nista. Dala ga je na reklamaciju i dobila je novu novcatu bateriju. Problem je pogađate...jos uvijek isti. Dakle u bateriji nije problem. Ima netko takav mob ili takav problem?
Pročitaj si ovo.
https://alephnull.uk/battery-issues-htc ... date-4.4.2
hvala :D
slika

senna66 Verified
Formula 1
Formula 1
znači i kod vas LG vrlo pouzdana marka. Neka neka... :D
slika

hattrick
Formula 1
Formula 1
Kontakt:
Mislim da marka nije garancija za ništa.. jedan model bolje funkcionira od drugog.. također je čista sreća kakav ćeš dobiti u tom pojedinom modelu.
Recimo; LG kod nekog funkcionira super, dok kod drugog faktički dođe već mušićav, pa mu se grije baterija bez razloga i nakon par mjeseci korištenja baterija ne izdrži jedan dan.. bez obzira što mu napravili sa firmwerom (stavio mu čak 6.0 u nadi da će se to promijenit). Imam jedan primjer u blizini pa pričam iz iskustva. Čak mi je blesavo što se ne može ugasiti buđenje tap-tap gestikulacijom (LG G3)
Osobno ne volim one mobitele sa nekim divljim inačicama OS-evima koji od klasičnog Androida naprave Simbijan. HTC je u tom pogledu totalno zlogrdio.. njihov takozvani Sens mi je totalni šit od sučelja. Samsung se totalno pokvario.. ako ne uzimaš flagšipove koji su bezobrazno skupi, onda bježi od ostalih modela nižeg razreda, nekad su imali čvrstu srednju i nižu klasu, sada ne. Obavezno kinezi u tom pogledu, jedino se treba za svaki model pročešljat forumi da se vide mušice.

Nedavno sam se htjeo pojest.. napravio sam žešću glupost.
Kupim ja nekog HomTom čajnizera svojoj supruzi, i čekam ga kao ne obralo grožđe.. znate onaj osjećaj kad pratite traciking kod svaki dan. I vidim da je u petak došao u poštu u 7h ali mi nisu dostavili.. ja lud jer znam da bi morao čekati do ponedjeljka. Zovem poštu, a službenica kaže da je paket vraćen u poštu jer me poštar nije našao na adresi (što naravno nije bila istina, čak nije ostavio ni ceduljicu za podizanje).. ja u poštu po njega i drito doma onako rastresen i ljut. Nisam ga ni palio već brže bolje skidam sve one silne folije i zaštite sa ekrana kako bi stavio temperirano staklo koje sam kupio za taj model. I onda napravim žešću glupost.. već sam ja imao skinuti na desk najnoviji ROM (i službeni i castom).. te ga spojim na lap i počnem stavljati firmwer.. naravno počne se stavljati firmwer i prekine, i ode mob u k****c. Aj da ih nisam hrpetinu tih firmwera stavljao i da nemem iskustva.. luda glava nije ni upalila prvi put mobitel (kada se u biti mobitel softverski postavlja) i stavio u developer setingsima USD debug mod. Naravno nesmotrenost mi uništila mob.

Prilikom kupnje smanjio sam si račun za pola, pa sam platio carinu od 120kn, sad sam platio AirMail 100kn kako bi poslao uništeni mob natrag i iskoristio DOA (Defective On Arrival) garanciju. Vjerovatno ću morat ponovo platit carinu oko 100kn tako da su mi se za kineski mob podigli troškovi na nekih 320kn od osnovne cijene.. recimo da je osnovna cijena bila 460kn sa temperiranim staklom i 16gb mem. karticom.
..što reći, ljudska glupost. Najgore je to što sam se morao natezati sa totalno infatilnom službom za korisnike te trgovine.. koji su na razini naših t-com službenika. I sad moram čekati vječnost da se sve završi.
Bolje pet do dvanaest nego ni jednu poslje jedan. slika

senna66 Verified
Formula 1
Formula 1
hattrick je napisao/la:Mislim da marka nije garancija za ništa.. jedan model bolje funkcionira od drugog.. također je čista sreća kakav ćeš dobiti u tom pojedinom modelu.
Recimo; LG kod nekog funkcionira super, dok kod drugog faktički dođe već mušićav, pa mu se grije baterija bez razloga i nakon par mjeseci korištenja baterija ne izdrži jedan dan.. bez obzira što mu napravili sa firmwerom (stavio mu čak 6.0 u nadi da će se to promijenit). Imam jedan primjer u blizini pa pričam iz iskustva. Čak mi je blesavo što se ne može ugasiti buđenje tap-tap gestikulacijom (LG G3)
Osobno ne volim one mobitele sa nekim divljim inačicama OS-evima koji od klasičnog Androida naprave Simbijan. HTC je u tom pogledu totalno zlogrdio.. njihov takozvani Sens mi je totalni šit od sučelja. Samsung se totalno pokvario.. ako ne uzimaš flagšipove koji su bezobrazno skupi, onda bježi od ostalih modela nižeg razreda, nekad su imali čvrstu srednju i nižu klasu, sada ne. Obavezno kinezi u tom pogledu, jedino se treba za svaki model pročešljat forumi da se vide mušice.

Nedavno sam se htjeo pojest.. napravio sam žešću glupost.
Kupim ja nekog HomTom čajnizera svojoj supruzi, i čekam ga kao ne obralo grožđe.. znate onaj osjećaj kad pratite traciking kod svaki dan. I vidim da je u petak došao u poštu u 7h ali mi nisu dostavili.. ja lud jer znam da bi morao čekati do ponedjeljka. Zovem poštu, a službenica kaže da je paket vraćen u poštu jer me poštar nije našao na adresi (što naravno nije bila istina, čak nije ostavio ni ceduljicu za podizanje).. ja u poštu po njega i drito doma onako rastresen i ljut. Nisam ga ni palio već brže bolje skidam sve one silne folije i zaštite sa ekrana kako bi stavio temperirano staklo koje sam kupio za taj model. I onda napravim žešću glupost.. već sam ja imao skinuti na desk najnoviji ROM (i službeni i castom).. te ga spojim na lap i počnem stavljati firmwer.. naravno počne se stavljati firmwer i prekine, i ode mob u k****c. Aj da ih nisam hrpetinu tih firmwera stavljao i da nemem iskustva.. luda glava nije ni upalila prvi put mobitel (kada se u biti mobitel softverski postavlja) i stavio u developer setingsima USD debug mod. Naravno nesmotrenost mi uništila mob.

Prilikom kupnje smanjio sam si račun za pola, pa sam platio carinu od 120kn, sad sam platio AirMail 100kn kako bi poslao uništeni mob natrag i iskoristio DOA (Defective On Arrival) garanciju. Vjerovatno ću morat ponovo platit carinu oko 100kn tako da su mi se za kineski mob podigli troškovi na nekih 320kn od osnovne cijene.. recimo da je osnovna cijena bila 460kn sa temperiranim staklom i 16gb mem. karticom.
..što reći, ljudska glupost. Najgore je to što sam se morao natezati sa totalno infatilnom službom za korisnike te trgovine.. koji su na razini naših t-com službenika. I sad moram čekati vječnost da se sve završi.
Evo 2 frenda me mole da im stavim custom rom i firmware da budale mogu igrati Pokemon Go. Nije da ne znam (hrpu tuđih i svojih mobitela sam popravio), nego sam inace toliki baksuz da cu opet slučajno iščupati taj prokleti usb kabel kao kad sam stavljao sebi custom rom na svoj LG. Brickao sam ga, tj ne potpuno jer ako nista, pokazivao je pocetni logotip LG-a kada se pali. Međutim dalje od toga nije išlo. Spasio sam ga tako da sam skinuo njegov originalni rom i umetnuo ga preko LG flash toola. Sreća pa sam ga spasio jer mi je ta "cigla" za moje potrebe super. Ne znam koji me vrag tjerao da uopce stavljam custom kada sam bio zadovoljan i stockom. Valjda oni silni hvalospjevi o customima poput CyanogenMod. Vrag mi nije dao mira :D Nakon toliko uspješnih postavljanja custom sustava desio mi se baksuz s tim usb-om, i od onda me strah opet se upuštati u to.
slika

senna66 Verified
Formula 1
Formula 1
senna66 je napisao/la: Spasio sam ga tako da sam skinuo njegov originalni rom i umetnuo ga preko LG flash toola. od onda me strah opet se upuštati u to.
Da se ispravim, nisam stavljao rom nego firmware
slika

hattrick
Formula 1
Formula 1
Kontakt:
U biti ROM (read-only memory) i firmware su ti u pogledu mobitela, pogotovo androida, jedno te isto. Kao po nekom običaju poimanja firmware je opet ona memorija u uređaju koju ne možeš brisat (što je u biti ROM), no staro uvrijeđeno mišljenje je da bi se kao razlikovalo jedno od drugog firmware je u biti ROM za koji je potreban poseban uređaj sa kojim se stavlja ta neka nebrisiva memorija na uređaj koji mu je namjenjen. Da ne kompliciram, danas je to jedno te isto. Sve možemo staviti preko laptopa ('poseban uređaj'), ili ćeš te iste podatke staviti na SD karticu telefona i učitati preko motelovog recoveryja 'kao updejt'. Da budemo bliži i ono što je učitano preko mobitelovog recoveryja (updejt preko .zip ili neke druge kompresijske datoteke) i ono što si stavio preko laptopovog flashtoola su jedni te isti podaci, nešto malo drukčije posloženi tokom komprimiranja i skriptom koja govori kako će to koristiti.. no sa identičnim instrukcijama snimanja na mobitel i učinkom.
..ako tko može zakomplicirati jednostavne stvari, taj sam. :D

..ma nema straha što se tog flešanja tiče.. naravno zaltno pravilo je da neištekavaš USB kabl dok se učitava flash na mob, obavezno napraviti prvo paljenje ako je mobitel nov (tu sam se ja usro u opanak), te obavezno aktivirati developer postavke na androidu (onaj dio u postavkama 'O telefonu' > pa uzstopno kojih 5 puta kako se nevaram stisnuti 'Broj međuverzije') i na njima uključiti 'Uklanjanje pogreške USB-a (debuging USB mode). Ovo zadnje je posebno važno ako se stavlja castom ROM.

Gle, mobitel se jedino može soft-brikati, recimo trajno (mogu ga spasiti samo specijalizirani servisi), ako zbroj mjesta svih particija (.img) na ROM-u koji stavljaš prelazi onu kvaotu ukupnog mjesta na mobu namjenjenom za ROM. Onaj prvi 'Preloader' imidž ti je upravo zadužed da ti razmjesti/dodjeli taj prostor za pojedine particije/imidže, pa da budeš siguran da nećeš nešto zaje.. kad stavljaš castom ROM onda isključiš tu kvalicu kod 'Prelouder' (u flashtoolu). Uglavnom se znalo savjetovat da se uvijek odznači ta kvaica bez obzira dali se stavlja tvornički ili castom ROM, čisto da se ljudi nazaje.., iako je tokom instaliranja službenog ROM-a taj rizik nikakav.
I da.. kad se odabire način snimanja ROM-a, nikako stavljati na onaj mod 'Format and Download' jer ćeš ga vjerovatno brikat, nego samo na 'Download Only' (na tom možeš odabirat koje ćeš particije snimat, recimo odznačiš 'preloader' zbog onog što sam već govorio, i recimo 'userdata' ako želiš da ti ostanu svi programi i postavke od prije na mobu, tj. neće ti vratiti na tvorničke postavke već samo staviti novi ROM), te 'Firmware Upgrade' koji ti u biti označi sve što uključuje sam ROM (kao da si na DovnloadOnly ostavio sve kvačice). Neke inačice (verzije) ROM-a kada se naprave neke velike zakrpe zahtjevaju taj kompletni 'Firmware Upgrade', jer u suprotnom ROM 'ne legne' kako treba pa se pojave bug-ovi.

..eto. Ako imaš pitanja, samo reci.

reso20
GP3
GP3
Ne slažem se za Samsung.
Počeli su polirati TW i skidati bloat ali nisu loši no i dalje su skupi.
Evo recimo onaj A3 (2016 model/ bio na abrakadabri na akciji za 1700 kn mislim) je super telefon ali ja sam se odlučio za A5 model iz 2015 i zadovoljan ali koristim
ga isključivo za pozive i mailove i ništa više. Evo 7 mjeseci korištenja i mobitel po 2 (čak i 3)dana izdrži bez problema.
Ne čačkam, ne diram osim navedenog (poziva imam jedno 20 do 30 dnevno i jedno 10 do 15 mailova)
Prije 5 dana uzeo A5 (2016 model) 2000 kuna i mobitel je stroj. Odličan! I to je ta srednja klasa s možda mrvicu većom cijenom
ali se isplati. Također izgledaju odlično...

Inače kao glavni uređaj koristim S6 edge i kada ga usporedim s ovim A5 (2016model) pa nema tu neke velike razlike. Ima ako ćeš biti cicija
ali razlika u nekih 2000 do 3000 kuna nije opravdana... "Flagship" je jedino što mu nabija tih 2000 do 3000 kn veću cijenu.

Ali jbg, svatko ima svoj stil i svatko voli nešto drugi, naravno presudan faktor je i novac. Ono što je dobro sada imaš moru
dobrih i kvalitetnih telefona na tržištu što je :thumbs:

Moj novi dolazi u Kolovozu = Note 7

senna66 Verified
Formula 1
Formula 1
hattrick je napisao/la: ..ako tko može zakomplicirati jednostavne stvari, taj sam. :D
nisi jedini, ja sam specijalist za kompliciranje jednostavnih stvari.
hattrick je napisao/la: ..eto. Ako imaš pitanja, samo reci.
Vidim po pročitanom da se zaista kužiš u to jer nekoć sam i ja to sve radio samo sam se "opekao" na glup način pa me malo strah. Samo mi je zanimljivo kako sam uvijek neku glupost napravio s mobitelima...baš banalne stvari.Sestra je jednom razbila ekran na mobitelu i naručio ja s Ebaya novi. Dobio sam fino i alat baš stvoren za servisiranje tog uređaja. I sve sam dobro napravio, i idem isprobati da li radi. Uređaj radi , ekran pokaže sliku, ja sav sretan i ponosan. I slučajno skužim da ne rade tipke za pojačavanje i stišavanje zvuka. I ništa raskopam ja njega i skužim da sam slučajno poderao onu traku (ribbon) . Sreća pa nije strašno može se pojačati i bez tipki, ali baš ono, glupost.Nije to ni jedini baksuz vezan za mobitele ali dobro... Očito šeprtljavo radim s manjim uređajima. Evo za kompjutere sam ekspert. Kužim se apsolutno u sve, ljudi me zovu sa svih strana da im popravljam razne probleme, stavim nove komponente, očistim od svega, uvijek mi se obrate za savjet. Nikada nisam naišao na problem koji nisam uspješno riješio. Definitivno ću pokrenuti servis računala čim završim faks to mi je oduvijek bila želja.. . Sve je to super, ali sa mobitelima kada god nešto pokušam onda u*erem i ispadnem idiot haha..no ajde barem znam da imam sad koga pitati :D

Također ukoliko imaš pitanja/problem u vezi računala/laptopa tu ti zaista mogu pomoći samo reci. :thumbs:
slika

hattrick
Formula 1
Formula 1
Kontakt:
Reso.. Jbga.. što će ti smart ako ga ne diraš i ne čačkaš.. to ja kao da imaš žensku koju uporno štediš od istog. Imaš, a ne znaš ni sam što imaš. :mrgreen:
Ne znam, no ja sam čuo od ljudi koji su uzimali modele koje nude u jeftinijim kompletima i tarifama da nisu bili zadovoljni samsunzima, što od kuta gledanja do štekanja nakon nekog vremena korištenja. možda je to individualno, no eto. Za ove top modele (s-ove) to nemogu tvrdit.

Ma uostalom totalno je nebitno koji mob imaš, dok god on služi svrsi kojoj je namjenjen. Isti princip kao i kod auta, žene i mjestu boravka. :D

Senna.. eto imamo iste porive, s tim da sam se ja učio na svom prvom laptopu Dell Studio 15, višekratno ga raskupusao kako bi mu štošta mjenjao, od pokrova poklopca do nekih display kablova, power utor i čišćenje.. prvi put je bilo kao da ulazim u neki SF uređaj, kasnije isto kao klasičan PC.. blažen YouTube (naravno one grdosije od Desk PC-a ne uzimam u obzir, to je kao da popravljaš kamion koji ima posebnu stalažu za svaki šaraf :mrgreen: ), no svakako hvala na ponuđenoj pomoći..

Što se tiče gafova i ja sam sjebao svoj mob.. naime nije ga bilo nešto šteta jer je bio ušljivi THL, no problem je kad nemaš neku adekvatnu zamjenu neko vrijeme. Naime kupio preko e-Baya za neke male pare THL pristojne dijagonale i začuđujuće dobrog ekrana.. i bio sam sa svim zadovloljan osim sa tipkom za paljenje. Obijao sam prste kako bi je stisnuo.. kasnije su mi trebale posebne finese guranja i stiskanja na stranu kako bi ta mikro tipka reagirala. Sva sreća našao sam si nekakav tap-tap app tako da sam mogao budit mob bez te tipke preko onog senzora za poziv (kad ti zatamni ekran prilikom prinošenja licu, mislim da je proximity senzor). I nebudi lijen naručim ja tu ustani mikro prekidač sa e-Baya.. tođe to sranje i ja idem maknut ovaj koji neradi.. i slučajno čupnem prekidač zajedno sa njegovom tripinskom trakom.. mislio sam da je to samo zaljepljeno, jer ta trakica (flatkabl) nije imama onaj mikro konektor za flatkablove kao npr kamera na mobitelima. Jbga trebao sam odlemit, a saznao sam na teži način.. i tako kad sam otrgnuo zajedno sa tim flat kablom otrgnuo sam i mali dio bakrenog vodiča sa kojim je bio spojen na ploču.. nakon toga bilo je kemijanja da bi upalio mob.. i par puta mi je upalilo sa škarama preko tih pinova na ploči.. nepitaj kako, jer sam nako par paljenja sjebao nekakav mikro otpornik i od tada mu nije bilo spasa. ..al u cijeloj toj agoniji koja je trajala danima, ponešto korisnog čovjek nauči. Ili mani se ćoravog posla, ili ne radi iste greške. Sva sreća da imam freneda koji je debljih živaca od mene.. pa kad su takve glupe, a ipak za mene još uvjek delikatne stvari.. onda to radije prepustim njemu.. ili mi on suflira, dok pijuckamo pivicu.

[ link do slike ]

E da, i generalo kad mi naraste volja za čačkanjem i prčkanjem u kasnim.. rekao bi čak i ultra-sitnim satima, po pravilu napravim neku glupost da si zakompliciram život za narednih par dana.

[ link do slike ]

senna66 Verified
Formula 1
Formula 1
hattrick je napisao/la: [ link do slike ]
ma jel ja to vidim Lenovo laptop? :zubo: Ako je, koji model?
hattrick je napisao/la: E da, i generalo kad mi naraste volja za čačkanjem i prčkanjem u kasnim.. rekao bi čak i ultra-sitnim satima, po pravilu napravim neku glupost da si zakompliciram život za narednih par dana.
hahaha, mislio sam da sam jedini koji dobi neobjašnjivu volju za čačkanjem u kasni sat. Ajme koliko sam puta spašavao mobitele ili nešto drugo što sam s*ebao do rane zore. Onda se dam kladiti da si i vrlo uporan kao i ja ako ne možeš nešto riješiti, ja sam znao tjednima gruntati i smišljati kako riješiti neki problem na kompu ili neki program koji mi ne želi raditi. I onda mi ode cijeli dan skoro na smišljanje i pokušavanje. Ponekad bi se sjetio solucije u krevetu taman prije nego što zaspim, samo tako mi padne na pamet. I onda naravno, kako mi vrag neda mira, vratim se ja problemu i pokušavam dok ne riješim.. Jbg programer sam, moram biti uporan :D
slika
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡