Kakva postava Repsolke za iduću sezonu - moglo bi biti svega između njih dvojice
Žao mi je što će Dani iz Honde otići bez ijednog naslova, stvarno je zaslužio barem jedan, ali nažalost sad je prekasno, pogotovo nakon svih ozljeda koje je pretrpio. Razumljiva odluka Honde. Navodno bi Dani mogao na satelitsku Yamahu koju će sponzorirati Petronas i Monster, tj. onu gdje se dosad očekivalo Lorenza.
Drago mi je zbog Petruccija, definitivno je zaslužio vožnju na tvorničkom Ducatiju nakon par odličnih sezona na Pramacu
Pastor je napisao/la: 05.06.2018., 20:21
Eto Ducati će imati dva prosječna vozača, ali bitno je da su domaći, zar ne?
Ti inače pratiš MotoGP ili???
Ducati najbrži motor na pravcima. Malo lošiji u krivinama. Talijani ga prilagodili maksimalno svome vozaču. I opet ništa. Petrucci i trenutno vozi na fabričkom Ducatiju. Čisti prosjek.
A po čemu si došao do zaključka da su prosjek?Shvaćaš da prosjek znači da su sredini nečega?Po rezultatima to definitivno nisu, a ja ne vidim po čemu drugom bi to mogao zaključiti tako da sam vrlo zainteresiran.
Isto me zanima što misliš pod time da su njima prilagodili motore? Shvaćaš da svaki vozač radi na svojem setupu itd.? Dakle svaki vozač je uglavnom u velikom djelu zaslužan za ponašanje svog motora, pogotovo ako se gleda u odnosu na momčadskog kolegu.
Pastor je napisao/la: 05.06.2018., 20:21
Eto Ducati će imati dva prosječna vozača, ali bitno je da su domaći, zar ne?
Ti inače pratiš MotoGP ili???
Ducati najbrži motor na pravcima. Malo lošiji u krivinama. Talijani ga prilagodili maksimalno svome vozaču. I opet ništa. Petrucci i trenutno vozi na fabričkom Ducatiju. Čisti prosjek.
Dukac je drugi najbolji motor na gridu (ponekad i prvi ako staza ima dosta ravnica)...Petrucci je odličan vozač...da vozio je najnoviji Ducati zadnje dvije sezone no ipak to nije službena tvornička momčad...a kao takav je znao završiti ispred tvorničara.
Dovi i Petrucci su odličan par...oboje znaju motore kao dlan i ne bi trebalo biti problema sa prilagodbom...pogledaj Lorenza u ove dvije godine..
Ti očito imaš problema sa riječi prosjek i što ona točno znači.
We fight together. We win together.We lose together. Forza Ferrari
Dukac je drugi najbolji motor na gridu (ponekad i prvi ako staza ima dosta ravnica)...Petrucci je odličan vozač...da vozio je najnoviji Ducati zadnje dvije sezone no ipak to nije službena tvornička momčad...a kao takav je znao završiti ispred tvorničara.
Dovi i Petrucci su odličan par...oboje znaju motore kao dlan i ne bi trebalo biti problema sa prilagodbom...pogledaj Lorenza u ove dvije godine..
Ti očito imaš problema sa riječi prosjek i što ona točno znači.
Da definiram prosječnog vozača: Vozač koji nema kapacitet za prvaka.
Prilagodba ovisi i o ekipi. Više puta sam pročitao kako Lorenzo želi promijeniti jednu stvar, dok Dovizioso želi nešto drugo. I uvijek su se prilagođavali Doviziosu. Zato su se prošle godine borili za titulu, samo borili, i izgubili. Zato neće ni vdjeti prvaka poslije Stonera...
Da, uvijek su se prilagođavali Doviziosu zato jer je bolji na ovom Ducatiju od Lorenza. I to uopće nije ni smiješno koliko je bolji tako da....
Svo vrijeme koje je ovdje u Ducatiju, Lorenzov prosječan nastup na GP vikendu bio je u razini satelitskih Ducatija.
Isto me zanima otkud ti da Dovi nema kapacitet za prvaka, dapače trenutno na gridu on je jedan od 3 vozača koji su u glavi najspremniji uzeti prvenstvo, dapače što se mentaliteta tiče najjači je u konkurenciji.
Ferrari Maniac je napisao/la: 07.06.2018., 10:11
Da, uvijek su se prilagođavali Doviziosu zato jer je bolji na ovom Ducatiju od Lorenza. I to uopće nije ni smiješno koliko je bolji tako da....
Svo vrijeme koje je ovdje u Ducatiju, Lorenzov prosječan nastup na GP vikendu bio je u razini satelitskih Ducatija.
Isto me zanima otkud ti da Dovi nema kapacitet za prvaka, dapače trenutno na gridu on je jedan od 3 vozača koji su u glavi najspremniji uzeti prvenstvo, dapače što se mentaliteta tiče najjači je u konkurenciji.
Koliko je do prilagodbe dovoljno govore nastupi i jednog i drugog. Lorenzo se najčešće iz trećeg startnog reda probija naprijed i vozi koliko može na tom neprilagođenom motoru za njegovu vožnju. Dok Dovizioso uglavnom se vuca oko 5, 6 mjesta i na kraju se probija prema vrhu. Analogija njegovog probijanja ima veze sa Mercedesovom dominacijom u F1 prethodnih godina - lako se probiti naprijed sa najboljim bolidom.
Da, koliko je smiješno porediti njih dvojicu dovoljno govori broj titula...
Ferrari Maniac je napisao/la: 07.06.2018., 10:11
Koliko je do prilagodbe dovoljno govore nastupi i jednog i drugog. Lorenzo se najčešće iz trećeg startnog reda probija naprijed i vozi koliko može na tom neprilagođenom motoru za njegovu vožnju. Dok Dovizioso uglavnom se vuca oko 5, 6 mjesta i na kraju se probija prema vrhu. Analogija njegovog probijanja ima veze sa Mercedesovom dominacijom u F1 prethodnih godina - lako se probiti naprijed sa najboljim bolidom.
Da, koliko je smiješno porediti njih dvojicu dovoljno govori broj titula...
Stvarno pišeš gluposti i očito je da ne pratiš sport već gledaš isključivo statistiku na Wikipediji...
Znači Lorenzo treba imati motor koji je savršen za njega da bi imao šanse za ikakvu borbu?! Daj me nemoj...
Vidili smo prošle godine gdje se Dovizioso "vucarao"...tamo oko 1. i 3. mjesta i ušao u borbu za titulu sve do zadnje borbe...dok je Lorenzo vucarao Ducati koji je bio očito sposoban za borbu u vrhu tamo po 7. i 8. mjestu...da ne kažem da se mučio sa puno starijim Rossijem...2015. mu je trebala pomoć Marqueza da osvoji prvenstvo, a 2016. je opet izgubio od Rossija.
Rossi 4 - 3 Lorenzo u 7 sezona u Yamahi...
Baš me zanima kako će se snaći u Hondi...ili će i tu biti neprilagođen motor?
We fight together. We win together.We lose together. Forza Ferrari
Ne znam otkud ti ideja da Ducati jednom ili drugom vozaču prilagođava motocikl s obzirom da je to totalna besmislica. Treba uzeti u obzir da je Ducati potpuno drugačiji od Japanaca kao što su i KTM i Aprilia. Isto se treba uzeti u obzir razvoj nove Desmosedici šasije nakon Rossijevog odlaska i koliko je bolju formu Iannone, koji je dobio pedalu iz Ducatija, imao u odnosu na Lorenza koji sad u rukama ima daleko bolji motocikl. Tako da priča o pristranost ne stoji. Jednostavno je slučaj da mu ne odgovara Ducati što nije nikakvo čudo s obzirom da je on jedan od vozača na gridu kojima ako motor ne odgovara teško sastavlja utrku što se vidjelo još na Yamahi. Trebao bi mu savršeni setup za savršenu utrku.
Istina, smiješno je uspoređivati koliko je Dovi bio bolji otkad su momčadski kolege. Što se spremnosti za naslov tiče vezano uz broj naslova koji imaju je jako loša usporedba. Giacomo Agostini koji ima 15 naslova ne znači da je spreman za 16. Isto tako Lorenzovi naslovi mu ne pomažu u činjenici da Dovi već godinama pere pod njime, a dapače i pola satelitskog grida. Isto tako mislim da veće šanse za naslov ima vozač koji je u prvoj sezoni u kojoj je imao motor konkurenta za titulu bio u konkurenciji za naslov do zadnjih utrka nego lik koji sa svim svojim naslovima (o kojima bi se dalo diskutirati, pogotovo o zadnjem - ako se to uopće može nazvati naslovom) ne može prismrditi 10. mjestu na identičnom motoru.
Očekivano.
Ajd valjda će se Aprillie šta poboljšati pa da ih vidimo bliže vrhu
Yeah, it's on purpose!
Jedan je Leclerc!!
► Prikaži “Spoiler”
Odgovor na pitanje @dmj-a, koji je jedan od dvojice vozača sa preko 100 nastupa, za čije pisanje prezimena ne trebamo koristiti nijedno slovo koje mu se već ne nalazi i u imenu.
Krstas je napisao/la: 11.06.2018., 10:24
Pa dobro. Pravi tim za pocetak.
Dje ce Pedrosa?
Priča se da bi mogao u satelitsku Yamahu.
Samo što sponzor neće biti Monster, već bi trebao biti Petronas.
Yeah, it's on purpose!
Jedan je Leclerc!!
► Prikaži “Spoiler”
Odgovor na pitanje @dmj-a, koji je jedan od dvojice vozača sa preko 100 nastupa, za čije pisanje prezimena ne trebamo koristiti nijedno slovo koje mu se već ne nalazi i u imenu.