Fernando Alonso

🏎️ Svaki aktualni F1 vozač i momčad zaslužuju ovdje svoju temu.

f1zd
F1puls konstruktorski prvak
F1puls konstruktorski prvak
S nama već: 9 god 5 mj
Navija za: Vettel,Ferrari
Ja baš mislim da mu je Red Bull najveća šansa...Imam osjećaj da će Daniel otići u Ferrari, jer će mu šanse za naslov biti puno manje kad se mora boriti s Maxom i velikim dijelom RB-a iza njega..Tu se otvara mjesto za Alonsa, ali bi onda morali pustiti Sainza kako bi oslobodili mjesto za Gaslya..Imam osjećaj da će oni 'htjeti' tu borbu unutar momčadi, može im donijeti samo promociju i par izgubljenih bodova..Ali teško će se to dogoditi

D10S
Karting
Karting
S nama već: 8 god 3 mj
Navija za: Alonso, Sainz, Ferrari
f1zd je napisao/la:Ja baš mislim da mu je Red Bull najveća šansa...Imam osjećaj da će Daniel otići u Ferrari, jer će mu šanse za naslov biti puno manje kad se mora boriti s Maxom i velikim dijelom RB-a iza njega..Tu se otvara mjesto za Alonsa, ali bi onda morali pustiti Sainza kako bi oslobodili mjesto za Gaslya..Imam osjećaj da će oni 'htjeti' tu borbu unutar momčadi, može im donijeti samo promociju i par izgubljenih bodova..Ali teško će se to dogoditi
Bas sam citao jutros na jednom spanjolskom portalu da je Ricciardo prvi favorit za Ferrari i da to otvara Alonsu mogucnost da ode u RB mada je tu i Sainz u kombinaciji.
slika slika slika

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
S nama već: 10 god 4 mj
Navija za: najstarijeg i najmlađeg
Ovo pišem gutajući knedlu, ali (djelomično) bih se složio Antinom prvom rečenicom, da bi ovo mogao biti uvod u Alonsov oproštaj od F1. Polako, ali sigurno Alonso nagovještava prebacivanje fokusa na neke druge stvari osim Formule 1, pogotovo ova današnja izjava koju je i @D10S spomenuo:
“To be the best driver in the world I have to either win eight world championships and have one more than Michael Schumacher, which is unlikely at the moment, or winning in different series.”

...

The attraction of the Indianapolis 500 is “very clear”, said Alonso.

“It’s one of the best races in the world, one of the most prestigious races in the world. So as a driver if you want to be the best, if you want to be considered the best, you need to be able to drive all type of cars, in different series, and be able be competitive in all of them and be possible to win.

“So after a successful F1 championships I think the opportunity to race in the Indy 500, the opportunity to race one day in Le Mans, and that dream of the triple crown, winning all the big series, is something very attractive from a driver’s point of view.”
Alonso očito želi ostaviti velik trag u svijetu motorsporta i to definitivno zaslužuje i čini se da sve intenzivnije razmišlja o drugim klasama te osvajanju Trostruke krune. Ne kažem da mislim da je odustao od F1, nije, i to je i danas rekao, F1 je i dalje na prvom mjestu, ali nekakav plan B se sprema. Veliki sam fan Formule 1 i Fernanda Alonsa (vjerojatno bez njega ne bih ni bio toliko zaluđen Formulom 1) i svakako bi mi bilo draže da ipak uspije osvojiti taj famozni treći naslov prije fokusiranja na ostale serije.

Ukoliko Bottas nastavi ovako kao u Kini, možda plan B ipak pričeka (bez obzira na Lewisovo neslaganje s tom idejom) :P https://twitter.com/FiftyBuckss/status/852248513358565378

Alonso king
GP3
GP3
S nama već: 9 god 6 mj
Navija za: Fernando Alonso
Matere mi moje ja se odo pomolit da se dogodi cudo u Bahreinu...Pa ako je Brawn doso osvojio naslov, ako je Schumi uspio osvojit sedam naslova ne vidim onda nista cudno da Honda bude zvijer....Sasija je super (kako sada stvari stoje), svi su cekali 2017 (cak i sama honda je tek tu ocekivala pobjede i naslove) tako da mi je malo cudna ova uzasna forma.....Jebemu Vetma je gore napiso nesto sti sad ne mogu izbacit iz glave odnosno da je Alonsu ovo zadnja sezona u f1....Nece to ovako zavrsit, gledat cemo mi Alonsa bar jos jednom na podiju

D10S
Karting
Karting
croatic f1 je napisao/la:Ovo pišem gutajući knedlu, ali (djelomično) bih se složio Antinom prvom rečenicom, da bi ovo mogao biti uvod u Alonsov oproštaj od F1. Polako, ali sigurno Alonso nagovještava prebacivanje fokusa na neke druge stvari osim Formule 1, pogotovo ova današnja izjava koju je i @D10S spomenuo:
“To be the best driver in the world I have to either win eight world championships and have one more than Michael Schumacher, which is unlikely at the moment, or winning in different series.”

...

The attraction of the Indianapolis 500 is “very clear”, said Alonso.

“It’s one of the best races in the world, one of the most prestigious races in the world. So as a driver if you want to be the best, if you want to be considered the best, you need to be able to drive all type of cars, in different series, and be able be competitive in all of them and be possible to win.

“So after a successful F1 championships I think the opportunity to race in the Indy 500, the opportunity to race one day in Le Mans, and that dream of the triple crown, winning all the big series, is something very attractive from a driver’s point of view.”
Alonso očito želi ostaviti velik trag u svijetu motorsporta i to definitivno zaslužuje i čini se da sve intenzivnije razmišlja o drugim klasama te osvajanju Trostruke krune. Ne kažem da mislim da je odustao od F1, nije, i to je i danas rekao, F1 je i dalje na prvom mjestu, ali nekakav plan B se sprema. Veliki sam fan Formule 1 i Fernanda Alonsa (vjerojatno bez njega ne bih ni bio toliko zaluđen Formulom 1) i svakako bi mi bilo draže da ipak uspije osvojiti taj famozni treći naslov prije fokusiranja na ostale serije.

Ukoliko Bottas nastavi ovako kao u Kini, možda plan B ipak pričeka (bez obzira na Lewisovo neslaganje s tom idejom) :P https://twitter.com/FiftyBuckss/status/852248513358565378
a tko kaze da Hamilton nece otic ako ove sezone ne osvoji naslov :mrgreen:
slika slika slika

Alonso king
GP3
GP3
S nama već: 9 god 6 mj
Navija za: Fernando Alonso
Kakve smo mi Alonsovci srece i da obojica odu, dogodit ce se nesta da ce Alonso izvuc najdeblji kraj i opet ostat bez tog mjesta...

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
D10S je napisao/la:a tko kaze da Hamilton nece otic ako ove sezone ne osvoji naslov :mrgreen:
I to je moguće. Ovo sam već napisao nekoliko puta, ali ovo će biti ekstremno silly season :D

D10S
Karting
Karting
croatic f1 je napisao/la:
D10S je napisao/la:a tko kaze da Hamilton nece otic ako ove sezone ne osvoji naslov :mrgreen:
I to je moguće, to sam već napisao nekoliko puta, ovo će biti ekstremno silly season :D
Mozda je pao dogovor da Alonso iduce sezone ode u Indycar u taj Andretti Autosport posto koristi hondine motore a kad Mch bude imao bolid za osvajanje prvenstva da se vrati, hoce li to biti 2019. ili 2020. nebitno.
slika slika slika

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Čisto sumnjam, napisao sam da je očito da Alonso razmišlja o planu B, ali ne vjerujem da razmišlja o punoj trkaćoj sezoni u nekoj drugoj seriji tako brzo, a pogotovo ne da je išta dogovoreno. No ne dogodi li se čudesni oporavak Honde i(li) ne pronađe li mjesto u top momčadi (po meni jedino Mercedes izgleda kao realna opcija), tko zna, ako su se svidi Indy, mogao bi se malo duže zadržati tamo.

hattrick
Formula 1
Formula 1
Navija za: Vettel
Kontakt:
Bolje pet do dvanaest nego ni jednu poslje jedan. slika

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Alonso je danas održao jedan Instagram live prijenos, ovo su najzanimljivija pitanja: https://twitter.com/FiftyBuckss/status/852276042677059584 https://twitter.com/FiftyBuckss/status/852271479169404929 https://twitter.com/FiftyBuckss/status/852274520312426501 https://twitter.com/FiftyBuckss/status/852273384465600512 https://twitter.com/FiftyBuckss/status/852272466579918849 A ovdje imate cijeli prijenos:

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=Dm0YZ04aRBU[/youtube]

Vettel-Ferrari
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Navija za: Vettel, Sainz, Ferrari
f1zd je napisao/la:Ja baš mislim da mu je Red Bull najveća šansa...Imam osjećaj da će Daniel otići u Ferrari, jer će mu šanse za naslov biti puno manje kad se mora boriti s Maxom i velikim dijelom RB-a iza njega..Tu se otvara mjesto za Alonsa, ali bi onda morali pustiti Sainza kako bi oslobodili mjesto za Gaslya..Imam osjećaj da će oni 'htjeti' tu borbu unutar momčadi, može im donijeti samo promociju i par izgubljenih bodova..Ali teško će se to dogoditi
Tim bi Red Bullov juniorski program izgubio svaku smisao. Mislim u zadnji par godina zbog rigoroznih pravila i konkurencije već je jedan poprilično dobar vozač izgubio mjesto u tom programu, a samim time i u F1, a drugi je imao toliki udarac na karijeru nakon prve petine prošle sezone, da je pravo čudo kako je uspio egzistirati u F1 nakon toga. Mislim koji je smisao dovoditi veterana od 35 godina (iduće sezone 36) Maxu koji će imati 20 godina i s kojim mogu sigurno graditi uspješnu budućnost, a imaju Ricciarda, Sainza ili eventualno opet Kvyata i sa sve trojicom iduće godine mogu imati opet vrhunsku momčad. Mogućnost da Alonso završi u nekoj od Top3 momčadi po meni ide ovim redom: Mercedes, Ferrari, Red Bull. A opet, sve tri momčadi imaju top vozače na koje se mogu osloniti još bar 4-5 sezona, tako da dovođenje Alonsa sa 36 godina bi bio samo nepotreban rizik za ekipu.

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Navija za: Ferrari
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

HeatBlast44
Baniran
Baniran
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: Mc'Laren, Lewis, Wehrlein
eeee bas ne gledam ta Americka sranja od utrka na ovalu, jer mi je bez veze gledat bolide koji idu pun gas, skrecuci malo ulijevo, bez koristenja kocnice i vozacke tehnike, ali ovaj put gledam 1000% zbog Alonsa i da nam pobjedi u cast F1 :D :thumbs:
slikaslika

KERS
Karting
Karting
S nama već: 9 god 11 mj
Navija za: Mclaren
Te "oval" utrke su onako bezveze bar iz mojeg kuta gledanja.. :thumbsd:
HIGH VOLTAGE!! :afro:

D10S
Karting
Karting
meni je u automobilizmu sve bzvz osim F1 :zijev:
slika slika slika

zekohonda Verified
Formula 1
Formula 1
Navija za: sve powered by honda
meni je u automobilizmu f1 jedna od kategorija koje pratim. :-|
i ne podcjenjujte utrkivanje na ovalima, neznalice! :gandalf:
The FIA will take all necessary action to protect the sport and its role and reputation as regulator of the FIA Formula One World Championship.

D10S
Karting
Karting
zekohonda je napisao/la:meni je u automobilizmu f1 jedna od kategorija koje pratim. :-|
i ne podcjenjujte utrkivanje na ovalima, neznalice! :gandalf:
pogledat cu indianapolis 500 iskljucivo radi Alonsa :klanjam:
slika slika slika

Grah0 Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 9 mj
Navija za: KMag, Seb
Ma meni je bitno da ima motor i točkove, sve ostalo manje više.

Послато са ZTE Blade V6 уз помоћ Тапатока

pero iz bukurešta
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 1 mj
Navija za: Ferrari
zekohonda je napisao/la:i ne podcjenjujte utrkivanje na ovalima, neznalice! :gandalf:
Ma sve OK, ali ove Alonsove pizdariju su smješne!
Pokazuje da propada u McLarenu, da bi rađe bio bilo gdje nego gdje je sada!
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡