F1 Vijesti

📰 Trenutno aktualne vijesti u svijetu Formule 1.

zekohonda Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 4 mj
Navija za: sve powered by honda
smr201 je napisao/la: 14.06.2019., 21:26
zekohonda je napisao/la: 14.06.2019., 20:14 @smr
pa informiraj se onda kad ne znaš što je dozvoljeno slabijim tvorničarima, kako funkcioniraju privatne ekipe i sl...
Priznajem ne znam u detalje pravila. Malo googlanja mi je izbacilo da nema budget capa samo. Drugo ništa nisam mogao naći. Slobodno mi napiši uvijek sam željan novog znanja :D
Ali šta god napišeš ne mijenja činjenicu da su od 2007. samo Yamahini i Hondini vozači uzimali naslove.
Ako se ne varam svi su redom vozili za tvorničke ekipe.
Čak je u F1 od 2007.bilo više različitih prvaka :chill:
pošto što god da napišem ne mijenja činjenicu da su od 2007. bla, bla,bla ... neka tako i ostane.
The FIA will take all necessary action to protect the sport and its role and reputation as regulator of the FIA Formula One World Championship.

Maxi09
Karting
Karting
S nama već: 8 god 3 mj
Navija za: Red Bull

:bonk:

senna66 Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 1 mj
Navija za: Ferrari
Ako se oni ne slažu sa tim pravilima, to bi moglo značiti da ćemo imati bolje utrkivanje i manje zaostatke.
Bitno je da nova pravila ne idu u korist jedne ili dvije momčadi. Opet.

slika

zelot
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 8 mj
Ma ne treba mijenjat pravila nista. Ne vezano uz clanak.

Je merc umao leteci start ali svakom sezonom su ostali motori sve blize ako je i jednaki. Momcadi bi uhvatile merc a sa promjenom uvijek ista prica. Jedna ekipa napravi bolji posao. Ovi se trude dostici ih 5-6 godina jer nije lako. Onda kad napokon dostignu i u vrhu budu svi jednaki oni po starom. Promjene pravila i opet isto. Ne kuzim da nisu vec shvatili da se promjenama grid prorjedjuje a stabilnim pravilima zgusnjava...

Bar 10 godina ista pravila bez velikih promjena. Ok malo krilo prosirit ili suzit i slicno ali drasticbo mijenjati motor ili sasiju je lose...

Poslano sa mog Redmi Note 6 Pro koristeći Tapatalk

Ferrari
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 1 mj
Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
slika
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari
slika slika

Pastor
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 2 mj
Navija za: Seb
zelot je napisao/la: 18.06.2019., 13:13 Ma ne treba mijenjat pravila nista. Ne vezano uz clanak.

Je merc umao leteci start ali svakom sezonom su ostali motori sve blize ako je i jednaki. Momcadi bi uhvatile merc a sa promjenom uvijek ista prica. Jedna ekipa napravi bolji posao. Ovi se trude dostici ih 5-6 godina jer nije lako. Onda kad napokon dostignu i u vrhu budu svi jednaki oni po starom. Promjene pravila i opet isto. Ne kuzim da nisu vec shvatili da se promjenama grid prorjedjuje a stabilnim pravilima zgusnjava...

Bar 10 godina ista pravila bez velikih promjena. Ok malo krilo prosirit ili suzit i slicno ali drasticbo mijenjati motor ili sasiju je lose...

Jel to citiraš Wolfa? Pa imate li vi svoje mišljenje ili sve mora bit kako gazda kaže...

Pročitao sam ovaj tekst. Ima dobrih stvari ali ima i loših. Prva loša bi bila što bi bolidi izgledali isto. Previše ograničenja. Druga loša stvar je što bi bolidi bili još teži. Treća loša stvar, što bi ih ograničili na 3,6 m međuosovinskog razmaka. To bi bilo stvarno premalo skraćivanje, jer znamo koliko su danas bolidi predugi. I mislim da bi to išlo u Mercedesovu korist... Još jedna loša stvar, izgleda da će prednje krilo ostati 2m širine. :facepalm: Ali sa samo tri elementa.

Dobra stvar bi bila ukidanje hidrauličnih ovjesa, povratak ground effect-a, te bolje praćenje bolida (manje od 10% gubitka downforce-a kada si za jednu dužinu bolida iza. Trenutno gube 50%). I dobra stvar bi bila što će biti puno ograničenja, pa niko nebi trebao toliko odskakat. U jednu ruku dobra, u drugu loša (slični bolidi, spec car...).

zelot
Formula 1
Formula 1
Vise bi mi se svidjelo da si argumente iznio kako je grid nakon neke velike promjene bio stisnut.

Btw da, wolf je u pravu. Pa sta nije tako?

Ne kuzim na osnovu cega ocekujete da ce grid biti stisnut kad svi krenu od nule. Uvijek ce bit netko tko ce u startu imat sekundu jer ce pogodit temu. Ostali ce svakih godinu dana pribliziti se dvije tri desetinke i eto ti formule u kojoj ti treba 7-8 godina da se izjednace.

Velike promjene nece stisnut grid i tocka. A to sto konkurencija i nakon 5-6 godina nije uspjela stici vodece, jebiga. M8jenjali su se proizvodjaci motora
Ferr je stigao merc pa se ove godine udaljio umjesto da je tu.

Samo neka promjene pravila. Zaapmti kaj sam ti reko. 2021 ako ih znacajno promjene opet ce bar 3 godine netko dominirat. A mozda i 5 ako merc ili rbr budu ti koji iz prve pogode

MrDoomroom
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
zelot je napisao/la:Vise bi mi se svidjelo da si argumente iznio kako je grid nakon neke velike promjene bio stisnut.

Btw da, wolf je u pravu. Pa sta nije tako?

Ne kuzim na osnovu cega ocekujete da ce grid biti stisnut kad svi krenu od nule. Uvijek ce bit netko tko ce u startu imat sekundu jer ce pogodit temu. Ostali ce svakih godinu dana pribliziti se dvije tri desetinke i eto ti formule u kojoj ti treba 7-8 godina da se izjednace.

Velike promjene nece stisnut grid i tocka. A to sto konkurencija i nakon 5-6 godina nije uspjela stici vodece, jebiga. M8jenjali su se proizvodjaci motora
Ferr je stigao merc pa se ove godine udaljio umjesto da je tu.

Samo neka promjene pravila. Zaapmti kaj sam ti reko. 2021 ako ih znacajno promjene opet ce bar 3 godine netko dominirat. A mozda i 5 ako merc ili rbr budu ti koji iz prve pogode slika

Znaš što je žalosno... Mercedes koji bere vrhnje u ovoj eri ukoliko dvije godine za redom ne bude prvi oni će dići sidro, kao i mnogi veliki prije njih.
Ali eto bitno je da su nam svojom pojavom kako na gridu a tako i van njega zgadili F1.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

zelot
Formula 1
Formula 1
Zgadili? Sorry ali ferr je lani imao sansu za naslov da seb i ekipa nije toliko gresaka napravila.

A da ce dici sidro.. o tom po tom..

kasalo
Karting
Karting
S nama već: 6 god 2 mj
zelot je napisao/la: 18.06.2019., 23:42 Zgadili? Sorry ali ferr je lani imao sansu za naslov da seb i ekipa nije toliko gresaka napravila.

Ferrari se prosle godine nije uopce pojavio na bar 3 utrke, o kakvom naslovu ti bulaznis

zelot
Formula 1
Formula 1
Ne kuzim kako se ferr nije pojavio?

LH44
Formula 1
Formula 1
S nama već: 6 god 8 mj
Navija za: McLaren, HAM, RIC, NOR
Meni se ovaj trenutni dizajn bolida uopšte ne sviđa, a izgleda da neće biti puno drugačiji ni sa ovim pravilima. Masa bolida umjesto da smanjuju oni povećavaju, pa hajde ga na tonu stavi jbte. Ovo oko mjenjača je debilana, neko zezne u početku i 5 godina ne može dirnuti dizajn kutije mjenjača. Ovo ostalo ne treba komentarisati.

Ne razumijem kako može toliko teško biti da napraviš od trenutnih bolida malo kraću verziju, sa malo manjim prednjim krilom, zadnje također malo smanjiti, skinut im kilažu da su barem 600kg, ground effect napraviti, barge board i podnicu pojednostaviti maximalno i to je to, ne treba tu puno mudrovati i praviti spec seriju.

Mislim i sa ovim će neko odskočiti prvu sezonu, ali barem ćeš pojednostaviti stvari i dizajn koji daje prednost neće biti teško prekopirati.

Sent from my ATU-L21 using Tapatalk

slikaslika

MrDoomroom
Formula 1
Formula 1
zelot je napisao/la:Zgadili? Sorry ali ferr je lani imao sansu za naslov da seb i ekipa nije toliko gresaka napravila.

Koliko je to Ferrari darovao pobjeda Mercedesu?

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

zelot
Formula 1
Formula 1
Niti jednu!

lajam nison
Karting
Karting
S nama već: 9 god 5 mj
Njemačka?

zelot
Formula 1
Formula 1
Ma tko zna sta je on mislio. Nitko nije ni spomenuo pikalnjanje al on je to negdje uspio naci

Oce vakjda reci da ferr i seb nisu prosuli hrpu bodova s kojom su se zesce mogli borit za naslov pa neka mu.

I kakva njemacka? Prvo, da bi ferr nekome poklonio pobjedu, istu mora osvojiti. Njemacku koliko znam nisu osvojili.

Kakvo poklanjanje i gluposti. Ferr je lani imao konja za trke ali su sjebali sve pa mozda cak i naslov. Sami sebi ga uzeli jer usudim se reci da su ukupno debelo preko 100 bodova prosuli. Kad na to uzmes da bi merc osvajao manje nego sto je eto ti borbe za naslov.

Sjetite se samo ulaska u sezonu. Usojeli su ako se ne varam tradiciju sjebat onu u kojoj pobjednik prve dvije utrke osvaja naskov uvijek itd...

Mercedes nije nista dobio na pladnju pa ni njemacku. Nisu radiki greske nego vrhunski posao i sve je zasluzeno. To sto ferr nije bio u stanju iskoristiti sve sto se dalo je njihov problem...

Pastor
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 2 mj
Navija za: Seb
zelot je napisao/la: 18.06.2019., 23:42 Zgadili? Sorry ali ferr je lani imao sansu za naslov da seb i ekipa nije toliko gresaka napravila.

Ferrari bi imao šansu za nalsov da su razvijali bolid u toku sezone bolje od konkurencije. Što znači da nisu imali šansu...
LH44 je napisao/la: 19.06.2019., 00:48 Meni se ovaj trenutni dizajn bolida uopšte ne sviđa, a izgleda da neće biti puno drugačiji ni sa ovim pravilima. Masa bolida umjesto da smanjuju oni povećavaju, pa hajde ga na tonu stavi jbte. Ovo oko mjenjača je debilana, neko zezne u početku i 5 godina ne može dirnuti dizajn kutije mjenjača. Ovo ostalo ne treba komentarisati.

Ne razumijem kako može toliko teško biti da napraviš od trenutnih bolida malo kraću verziju, sa malo manjim prednjim krilom, zadnje također malo smanjiti, skinut im kilažu da su barem 600kg, ground effect napraviti, barge board i podnicu pojednostaviti maximalno i to je to, ne treba tu puno mudrovati i praviti spec seriju.

Mislim i sa ovim će neko odskočiti prvu sezonu, ali barem ćeš pojednostaviti stvari i dizajn koji daje prednost neće biti teško prekopirati.

Sent from my ATU-L21 using Tapatalk
Vjerovatno će ovi standardni dijelovi koje planiraju biti puno teži od ovih koje same ekipe prave. A danas sam pročitao da će nove Pirellijeve niskoprofilne gume biti teže za 10 kg. Mislim čitav set, sa felgama...

LH44
Formula 1
Formula 1
S nama već: 6 god 8 mj
Navija za: McLaren, HAM, RIC, NOR
Pastor je napisao/la: 19.06.2019., 22:26 Vjerovatno će ovi standardni dijelovi koje planiraju biti puno teži od ovih koje same ekipe prave. A danas sam pročitao da će nove Pirellijeve niskoprofilne gume biti teže za 10 kg. Mislim čitav set, sa felgama...
Standardni dijelovi su baš stvar koja nije za F1, to bukvalno ubija jedan dio DNK F1, kao HALO što je uradio, ali hajde barem sa dobrim razlogom...
Niskoprofilne gume... to je za tjunere i auta, F1 treba debelu gumu da ima i kraj priče, kad bi sa niskoprofilnim gumama imali one usporene snimke kad guma vibrira i titra lijevo desno :fakjea:
Kako šlampavo sve ide, ne bi me čudilo da opet nešto useru kao 2014 sa k* bolidima :facepalm:
slikaslika

zelot
Formula 1
Formula 1
@Pastor

Kako to? Pa znaci da su imali sansu ako su samo trebali razvijat bolid. Ocito nisu i zato su izgubili mogucnost borbe.

Williams nike imao sansu kao ni haas kako god da su razvijali.

Ferr je itekako mogao igrati za naslov do samog kraja pa cak i uzeti ga.

Znaci, hrpetina prosutih bodova plus losij razvoj bolida. Itekako su imali ali nisu iskoristili jer su u sezonu usli kud i kamo bolje od mercedesa... Samo da, nije pobjednik onaj ko uzme.pp ili fl nego onaj tko prvi dodje do cilja, manje grijesi i naposljetku vise radi.

Nema smisla raspravljati o tome. Tko je imalo realan zna da je ferr imao itekako dobru sansu za naslov ali zbig svega gore navedenog ispada na kraju da je merc bio sekundu brzi kad se tablica gleda ali nije tako bilo, pogotovo do ljetne pauze di je merc bio maksimalno kozda desetinku brzi, ako je bio brzi.

Frantic
Formula 1
Formula 1
Navija za: Ferrari
@zelote, pa onda ipak stoje tvrdnje da sa Ferrari na par trka "nije pojavio" (Singapur, Rusija, Japan) i da je Ferrari ipak "darovao" par pobjeda Benzu (npr. Njemačka i Italija), čitaj "razvoj, greške vozača i pit walla, tj. kombinacija svega toga".
U principu, slažem se s tobom (svi smo ovdje, više-manje takvog mišljenja) da je Ferrari/Vettel mogao (i trebao) dobro zapapriti Benzu/Hamiltonu prošle godine.
Sad, ne znam da li bi uzeli naslov(e), vjerovatno NE BI, ali bi nas barem duže držali u neizvjesnosti.
Međutim, ne razumijem zašto pitaš "kako se Ferrari nije pojavio na nekim trkama" i zašto tvrdiš da nisu "darovali" nijednu pobjedu Benzu?
Jer upravo u tome (u tih 5 navedenih trka, mada je bilo još 3.14zdarija koje su "sami sebi" napravili) ponajviše i leži kvaka, zašto Ferrari/Vettel nisu bodovno stiskali Benza/Hamiltona do kraja.
Osim naravno, ako se zayebavaš, tj. ako si ironičan/sarkastičan. :mrgreen:
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡