VN Španjolske 20.-22. svibnja 2022.

📰 Trenutno aktualne vijesti u svijetu Formule 1.

blown diffuser
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 7 mj
Navija za: Love Parade
Hamiltonov radio cijela utrka, motor se pregrijavao od samoga početka a ne samo u zadnjim krugovima.
Odličan rezultat s obzirom na sve što se dogodilo.
slika
God save Politicians God save our friends the 'Pigs'
God save Idi Amin and God save Ronald Biggs

gjoko-mkd
Formula 2
Formula 2
S nama već: 9 god 3 mj
Navija za: Ferrari
lično mislim da su Saincu umanjili snagu motora posle kvara Leclerovog i Zou-og motora(MGU-H se pregrijao). Mislim da nije bilo štete na podnici bolida već su uškopali motor

zekohonda Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: sve powered by honda
The FIA will take all necessary action to protect the sport and its role and reputation as regulator of the FIA Formula One World Championship.

Pastor
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 2 mj
Navija za: Seb
Pa normalno da bi volio da je ostavio više prostora za moguću grešku Hamiltona, sada kad se to i desilo. Jer bi tako ostao u utrci za bodove. A fino je i objasnio zašto je išao što bliže. Zbog prljave staze, a kao što sam ranije rekao, samo bi predao tu poziciju Hamiltonu bez borbe...

Bez obzira na ovu izjavu, i dalje je Hamilton taj koji je napravio grešku, a ne on.

AMG
Karting
Karting
S nama već: 7 god 3 mj
Pastor je napisao/la: 27.05.2022., 13:29 Bez obzira na ovu izjavu, i dalje je Hamilton taj koji je napravio grešku, a ne on.

"Sta zna Magnussen"...
On je ionaku tu samo bio vozač koji je sudjelovao u incidentu, naravno da postoje "navijaci" koji jasnije i bolje procjenjuju situaciju(e).
slika slika

1883
Karting
Karting
S nama već: 9 god 5 mj
Hejterskom metodom govoreci, Mamin je svojim bolidom usao u Hamiltonov bolid kao da ovog tamo nije niti bilo. Isto kao sto je i Josov sin prosle godine u Silverstoneu, ili kao sto ga je Kimi istjerao sa staze u Spa 2008.
:chill:

Pastor
Formula 1
Formula 1
Hamiltonovi "wokeri" naravno da će svakoga optuživati da je hejter, rasista, i td...

Magnussen je to rekao što je rekao, jer bi u konačnici završilo bolje po njega, logično. Ali i dalje stoji da nije napravio ništa ilegalno. I dalje je Hamilton imao mjesta, da nije bilo greške koju je napravio... A nigdje ne stoji pravilo da se mora ostaviti "prostora za grešku". Širinu bolida je imao. Na kraju je ipak Hamiltonova greška presudila...

1883
Karting
Karting
S nama već: 9 god 5 mj
Senja, tebi je Ham kriv uvijek otkako si usao u svijet interneta, a mozda i od rodjenja.
Ionako nisi shvatio poantu, pa bolje da nisi niti "komentirao" dalje.

vlado Verified
Formula 1
Formula 1
blown diffuser je napisao/la: 26.05.2022., 20:55 Hamiltonov radio cijela utrka, motor se pregrijavao od samoga početka a ne samo u zadnjim krugovima.
Odličan rezultat s obzirom na sve što se dogodilo.
TR u prjenosu je nevjerovatno snazan. Tj. kada se izvuce iz konteksta. LH je odveza fenomenalnu utrku. Inace, ovaj mercedes izgleda nevjerovatno. Ne bih me cudilo da uzmu obije titule, ne trolujem.
No!

LH44
Formula 1
Formula 1
S nama već: 6 god 7 mj
Navija za: McLaren, HAM, RIC, NOR
Pastor je napisao/la: 27.05.2022., 15:29 Hamiltonovi "wokeri" naravno da će svakoga optuživati da je hejter, rasista, i td...

Magnussen je to rekao što je rekao, jer bi u konačnici završilo bolje po njega, logično. Ali i dalje stoji da nije napravio ništa ilegalno. I dalje je Hamilton imao mjesta, da nije bilo greške koju je napravio... A nigdje ne stoji pravilo da se mora ostaviti "prostora za grešku". Širinu bolida je imao. Na kraju je ipak Hamiltonova greška presudila...
Hamilton je imao mjesta na travi jedino o čemu ti trabunjaš idalje živ bio :rofl:
slikaslika

vlado Verified
Formula 1
Formula 1
LH44 je napisao/la: 27.05.2022., 16:48
Pastor je napisao/la: 27.05.2022., 15:29 Hamiltonovi "wokeri" naravno da će svakoga optuživati da je hejter, rasista, i td...

Hamilton je imao mjesta na travi jedino o čemu ti trabunjaš idalje živ bio :rofl:
Slicno sam I ja mislio. :lolz:
Nije Pastor pogledao onboard.
No!

Pastor
Formula 1
Formula 1
Da mio neko kaže nešto kome je Hamilton ikada bio kriv za nešto pa haj, a ovako... :zubo:

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Navija za: Ferrari
Ima pogled sa Mickovog bolida na prethodnoj stranici.
Jeste slijepi.
Hamdo je u momentu kontakta imao minimalno 70cm staze i sigurno 40-50cm pasice.
Dakle, metar i nešto ukupno .... :chill:
Ukoliko nekoga "interesuje" kako sam došao do ovih vrijednosti u cm, neka pogleda u pravilnik kolika je širina stražnjih guma, pa onda taj tweet.
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

vlado Verified
Formula 1
Formula 1
Hahaha 40-50 cm dok se skrece. Nisam vozac f1 ili fizicar ali jesam biciklista. LH nije kriv. Jedino odgovornost Lewisa je njegovo generalno postojanje na stazi u tom trenutku.

Mag je usrao motku.
No!

AMG
Karting
Karting
S nama već: 7 god 3 mj

Moze li se znati koliko posto je kriv Hamilton koliko Magnussen da uvedemo u zapisnik, ipak ste vi mjerodavni procjenitelji "greške", a o objetivnost vam nikada nije niti bila upitna.

Ja bi da sam ti, za ovakvo ponašanje Hamiltonu lupio jedan prijateljski palac dolje... 😉
slika slika

Pastor
Formula 1
Formula 1
vlado je napisao/la: 27.05.2022., 17:47 Hahaha 40-50 cm dok se skrece. Nisam vozac f1 ili fizicar ali jesam biciklista. LH nije kriv. Jedino odgovornost Lewisa je njegovo generalno postojanje na stazi u tom trenutku.

Mag je usrao motku.
Moj vlado, ne prosipaj se. Za ove Hamiltonovce je za očekivat...

Šta si mislio reći sa ovim dok se kreće? Pa nije žvaka, jbt. Bolid ima istu širinu i dok se kreće i dok stoji. :mrgreen:

Mislim, kome nije jasno poslije onog videa sa Mickovog bolida, nikada mu neće biti jasno...

A bilo mi je jasno i iz prvog usporenog snimka na utrci, kad su prikazali iz Magnussenovog bolida. Jasno je da je Hamilton proklizao u njega. Sad, samo jeli bilo klasično puštanje bolida, ili je gubitak downforce-a, nebitno.

vlado Verified
Formula 1
Formula 1
Pastor je napisao/la: 27.05.2022., 18:17
vlado je napisao/la: 27.05.2022., 17:47 Hahaha 40-50 cm dok se skrece. Nisam vozac f1 ili fizicar ali jesam biciklista. LH nije kriv. Jedino odgovornost Lewisa je njegovo generalno postojanje na stazi u tom trenutku.

Mag je usrao motku.
Moj vlado, ne prosipaj se. Za ove Hamiltonovce je za očekivat...

Šta si mislio reći sa ovim dok se kreće? Pa nije žvaka, jbt. Bolid ima istu širinu i dok se kreće i dok stoji. :mrgreen:

Mislim, kome nije jasno poslije onog videa sa Mickovog bolida, nikada mu neće biti jasno...

A bilo mi je jasno i iz prvog usporenog snimka na utrci, kad su prikazali iz Magnussenovog bolida. Jasno je da je Hamilton proklizao u njega. Sad, samo jeli bilo klasično puštanje bolida, ili je gubitak downforce-a, nebitno.
Pastor, analiziraj situaciju bez predrasuda. Ovdje si u krivu. Ako mi zelis vjerovati. LH nije kriv.
No!

Pastor
Formula 1
Formula 1
Moj vlado, ne vjeruješ ni ti sam sebi. Do sad si 3 puta promjenio priču...

Meni je sve jasno bilo nakon prvog snimka. Ne može niko sa zdravom pameti osporiti da je Hamiltonu bolid proklizao prema Magnussenu.

vlado Verified
Formula 1
Formula 1
Promjenio sam priču… Prvi put frisko od utrke (čime se ne pravdam) Drugi put nakon truda da shvatim. Sto se desilo

Za treći put treba ozbiljan argument, ne kažem da nije moguće. Ako treba i 15 puta.

Ne znam za klizanje. Pamtim pun desni bez korekcija i Danca koji se zabija kao pijan.
No!
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡