VN Australije (Albert Park Staza) 15.-17. ožujak 2019.

📰 Trenutno aktualne vijesti u svijetu Formule 1.

Vettel-Ferrari
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 1 mj
Navija za: Vettel, Sainz, Ferrari
senna66 je napisao/la: 16.03.2019., 10:08 Zaista mislim da nema mjesta paničarenju i otpisivanju sezone.Način na koji je Ferrari prokockao prošlu sezonu je nešto što me brine više od ovih 0,7 sekundi, jer znam da će priča u Bahreinu biti drugačija. Ovo danas smo vidjeli prošle godine, identično, svi su otpisivali Ferrari i najavljivali dominaciju Mercedesa...i naravno na kraju nije bilo baš tako.
Australija je jedna od onih staza koja daje neke čudne rezultate za neke momčadi, neki ostvare dobar rezultat pa ih nema nigdje cijelu sezonu i suprotno. Ta staza mi nije nikakvo mjerilo gdje tko stoji.
Ne znam, nadam se da će se ponoviti vrlo konkurentni Ferrari kao nakon Australije prošle godine. Nema razloga za paniku, ali bome ni za veselje dok god ne vidim kvale u Bahreinu koje bi trebale dati bolju, stvarnu sliku.
Mene ne brine to kockanje, jest da je bilo frustrirajuće za izluditi, ali jak paket od početka je potreban da bi se uopće došlo u poziciju da se nešto prokocka, ili ne prokocka, a skeptičan sam da ga imaju. Bio sam i prošle godine, razuvjerili su me odmah na iduće dvije utrke, ali se ne mogu zadovoljiti da će opet biti sve kao i prošle sezone, jer ovo je samo Australija, zna se da Mercedes tu dobija. Nadao sam se borbi s Mercedesom u kvalifikacijama pred GP vikend, iako sam zbog samouvjerenosti Mercedesa i širenja jadikovki slutio da imaju sve potrebno da se mogu baviti tim stvarima (samo iz njima poznatih razloga), nakon treninga očekivao sam 3 do maksimalno 5 desetinki razlike, ali ovih 7 ponovo je puno previše, jednostavno sam razočaran totalnom nekonkurentnosti Mercedesu, a još nas je i Red Bull razdvojio. Još ako je ovo istina oko korišćenja "safe moda" motora, nije dobro. Nije dobro, jer očekujem od Ferrarija da bude najbolji, a to ni ove sezone neće biti slučaj, sve je izglednije.

Da sam barem imao i jedan dobar razlog povjerovati prognozama Ferrarijeve prednosti plasiranih od glavnih konkurenata, ali nisam, jer tijekom testiranja nisam ni jedan valjan razlog za to vidio, pogotovo nakon silnih problema za Ferrari u drugom tjednu testiranja (tad su se već spominjali problemi s pouzdanosću) zbog čega sam jedva čekao današnje kvalifikacije, da se zavjese konačno podignu.

Ove što i dalje pričaju o Ferrarijevoj prednosti na testiranjima od pola sekunde, ne uzimam uopće za ozbiljno, jer predpostavljam da to radi jer im pričinjava dodatno zadovoljstvo zbog nastavak dominacije tima za kojeg navijaju. Nije da ih ne razumijem, vjerojatno bih i ja bio jednako sretan i zadovoljan da Ferrari ima takvu prednost, ali nema, jebiga. Ostaje nada da će se u idućim utrkama stvari promjeniti, ali ne očekujem radikalne promjene. Za početak bi me zadovoljilo ne korišćenje "safe moda" na idućoj utrci, da se fkt vidi gdje stoje.

Multi 21
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god
Navija za: Ferrari, Vet, Max
Seb i Charles su rekli da su imali još 2-3 desetinke, pa ajd, recimo da su Lewis i Bottas odvezli top krugove i razmak je 5 desetinki. Malo po malo :zubo:
"If everything seems under control, you're not going fast enough." Mario Andretti

senna66 Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 2 mj
Navija za: Ferrari
@Vettel-Ferrari
Da sam taj komentar pisao nakon što sam čuo da je Ferrari koristio safe mode zbog pouzdanosti, iskreno ne bi onako pozitivno zvučao, niti slično onome. Nekako su mi sve lađe potonule, jer pouzdanost je zadnja stvar koja ih smije zajebavati.
Eh sad, da li je to veći ili manji problem, ne znam, samo znam da su Renault i Honda svoju pouzdanost jako dugo riješavali.
Em nas sad muči motor, em se onda aerodinamika žrtvuje zbog safe modea, ma ne znam....
Daj bože da riješe što prije, kopa me to što još uvijek nisu pokazali pravu snagu, da znam gdje su, nervozan sam :zubo:
slika

senna66 Verified
Formula 1
Formula 1
Multi 21 je napisao/la: 16.03.2019., 18:29 Seb i Charles su rekli da su imali još 2-3 desetinke, pa ajd, recimo da su Lewis i Bottas odvezli top krugove i razmak je 5 desetinki. Malo po malo :zubo:
ma glupo je na to tako gledati, jer em su imali deficit zbog safe-a, em se aero morala žrtvovati za brzinu na pravcima da to donekle pokrpa...teško je reći koji bi bio razmak da je sve radilo kako treba.
slika

f1zd
F1puls konstruktorski prvak
S nama već: 9 god 5 mj
Navija za: Vettel,Ferrari
LH44 je napisao/la:Aaaa i da je eksponencijalna, uzmi u obzir da će 1000 ljudi provesti više vremena radeći na bolidu nego 200. Čak i ako ovi prvi nemaju 3. smjenu, a ovi drugi 24/7 rade, opet su u zaostatku... na sve to novac dodaj i onda je nebitno kakva je funkcija :D
:thumbs:

pero iz bukurešta
Formula 1
Formula 1
A vidjet ćemo utrku...
Lani niti u utrci Ferrari nije mogao pratiti Mercedes ovdje!

F12000
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 1 mj
Navija za: Ferrari, Leclerc
Možda Ferrari zna da ni sa svim nadogradnjama ne bi bili konkurentni u Australiji pa su se odlučili da ih dodatno dorade do Bahreina? Poučeni scenarijem od prošle godine kad su tek tamo imali novu podnicu ili što već.
slika

Ferrari
Formula 1
Formula 1
Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
Stalno nakon ovih kvala čitam kako je Ferrari prošle godine isto imao zaostataka za Mercedesom u Australiji...skroz pogrešno razmišljanje.

Ferrari je prošle godine znao da su imali problema na testu i već su odavno radili na novoj podnici koja je riješila probleme sa bolidom. Zato su i napravili dobar skok u performansama te su bili tu negdje kao i Merc u Bahreinu i Kini.

Ove godine u Ferrariju nisu očekivali da će se ovo dogoditi u Melbourneu. Bili su baš zadovoljni testovima, Vettel je rekao da dolaze u puno boljoj formi nego prošle godine, da shvaćaju bolid te da osim određene nepouzdanosti sve je bilo ok.

Ne vidim kako će stanje biti bolje u Bahreinu i Kini...jer nemamo taj "silver bullet" kao prošle godine.
Budu li isti zaostatci u naredne dvije utrke, neće biti dobro... vjerojatno ćemo morati pripremati pravi B-Spec bolid, što nismo radili pa valjda sigurno 10-ak godina, ako ne i više.

Uostalom 7 desetinki zaostaka se nikako nije smjelo dogoditi jer smo željeli biti ne konkurentni, već dominantni.
Ovo danas je bio skoro pa najgori mogući scenarij jer se RBR ugurao između što će utrku učiniti puno težom.

Ako uzmemo podij bit ću sretan...pobjeda sa Mercedesom na prvoj i drugoj poziciji je IMO nemoguća.
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari
slika slika

aziz
Karting
Karting
A ima neka prica da je Ferrariju PU bio u safe modu. E sad to znaci da ima jos brzine u bolidu ako nije neka fundamentalna greska na PU. Ocigledno problem nije samo u Ferrariju vec su se I u Alfi I Hassu zalili na gubitk snage

Multi 21
Formula 1
Formula 1
pero iz bukurešta je napisao/la: 16.03.2019., 19:23 A vidjet ćemo utrku...
Lani niti u utrci Ferrari nije mogao pratiti Mercedes ovdje!
Pa nije baš da itko očekuje brz Ferrari sutra.
Ali u svakom slučaju, očekujem odličnu utrku.
"If everything seems under control, you're not going fast enough." Mario Andretti

F12000
Formula 1
Formula 1
Znači po tome Mercedes se jednostavno previše sandbagao i Ferrarija ušuljao u lažnu sigurnost?

Doslovno imam flashbackove Binotta danas kako vrti glavom nakon svakog kruga Mercedesa na pit wallu :prcnjau:
slika

Multi 21
Formula 1
Formula 1
@Ferrari
Pa nije jedna nadogradnja zaostatak od 7 desetinki do iduće utrke pretvorila u prednost od 1-2 desetinke. :chill:
Staza je specifična, a Mercedes uz to ovdje rastura.

Multi 21
Formula 1
Formula 1
S reddita:
They were forced to remove the Mission Winnow advertisement.

And now Ferrari doesn't know when to win
:rofl:

f1zd
S nama već: 9 god 5 mj
Navija za: Vettel,Ferrari
Multi 21 je napisao/la:@Ferrari
Pa nije jedna nadogradnja zaostatak od 7 desetinki do iduće utrke pretvorila u prednost od 1-2 desetinke. :chill:
Slažem se s @Ferrarijem
Prošle godine smo bez prevelikih očekivanja došli u Melbourne i razočarali se, a ove godine smo očekivali nešto i opet se razočarali. Mislim da je razmak manji, ali ne dovoljno da se Ferrari bori za pobjede bar do Barcelone..a dotad je više manje sve gotovo ako ne budemo imali sreće nekako. Sutra stvarno ne vidim način kako možemo do pobjede...prošle godine smo mogli rastaviti strategiju, a ove godine ništa od toga..

F12000
Formula 1
Formula 1
Multi 21 je napisao/la: 16.03.2019., 19:59 S reddita:
They were forced to remove the Mission Winnow advertisement.

And now Ferrari doesn't know when to win
:rofl:
Ferrari Mission Winnextyear
-također s reddita :bang: :?
slika

Ferrari
Formula 1
Formula 1
F12000 je napisao/la: 16.03.2019., 19:52 Znači po tome Mercedes se jednostavno previše sandbagao i Ferrarija ušuljao u lažnu sigurnost?

Doslovno imam flashbackove Binotta danas kako vrti glavom nakon svakog kruga Mercedesa na pit wallu :prcnjau:
Ne.
Nego je Ferrari bio jako zadovoljan testom (osim pouzdanosti)... možda jednostavno bolid nije funkcionirao u Australiji iz nekog razloga.
Temperature su puno više nego u Montmelu na testiranjima.

Već sam rekao da je Mercedesu problem na testu bile niže temperature gdje su se ajmo reć mučili sa temperaturom guma tj. grainingom.

Čim je malo zatoplilo bolid je došao u sweet spot i eto vidjeli smo danas kako.
slika slika

Ferrari
Formula 1
Formula 1
Multi 21 je napisao/la: 16.03.2019., 19:55 @Ferrari
Ma uopće ne želim slušati to.
"Specifična staza" itd...nismo došli u Melbourne da bi bili druga ekipa (jedva) i to ne za malo već za 7 desetinki.
Došli smo u Melbourne da bi bili barem u egalu ili najbrži.

Treba vidjeti što nije radilo i to što prije riješiti, ako se može riješiti.
slika slika

Slavenowsky
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 4 mj
Dobro ba ljudi tek je krenula sezona. Cemu panika? Jedan krug ne cini utrku, niti jedna utrka sezonu! Dobar start, strategija, opcenito biti na postolju je svakako dobar rezultat, da bi cuvali korak za Mercedesom. Vettel ih je (i to dva puta za redom) pobjedjivao ovdje, tako da ne vidim niakav problem da scenarij bude opet isti..? Ali eto ako cemo realni biti, onda 3-4 pozicija je opet dobar rezultat, pa u Bahreinu ispraviti neke nedostatke, ali opet treba cekati da se mahne zastavicama, niko sutra sem na papiru nije favorit!
👤 1952, 1953, 1956, 1958, 1961, 1964, 1975, 1977, 1979, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2007...
🏎 1961, 1964, 1975, 1976, 1977, 1979, 1982, 1983, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2007, 2008...

renato2107
GP3
GP3
S nama već: 9 god 3 mj
Na videu meni su jasne dvije stvari sigurno. Gube svud po malo, što je pokazatelj da je downforce i snaga motora manja od Merca. Koji je razlog za oboje ne znamo, ako su morali u safe mod i kresat krila, super za njih, riješe problem brzo, ako to nije e onda imaju problem koji je velik. I 2. što se vidi, i pohvalno, sebov volan je i dalje puuuno mirniji od hamiltonvog, hamilton ga stalno lovi, da li je do stila vožnje ili je on toliko na granici, ni to ne znamo.

A moguće je i da ferrari sandbaga, pa sutra odvrnu pipu :rofl:

F12000
Formula 1
Formula 1
Dobro jutro ekipa, nadam se da je kava spremna :zzz:
slika
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡