VN Malezije (Sepang), 30.9.-2.10.2016.

📰 Trenutno aktualne vijesti u svijetu Formule 1.

HeatBlast44
Baniran
Baniran
S nama već: 10 god 5 mj
Navija za: Mc'Laren, Lewis, Wehrlein
2014
Lewis australija, kanada, njemacka, madjarska, belgija
Nico britanija, singapur, abu dhabi
problem je problem, nebitno jesul kvale ili trka... nije svejedno startat iz boxa ili sa kraja grida ili sa pol pozicije...
a svejedno taj naslov nije ni po cemu zasluzio jer ga je Hamilton rasturo ko beba zvecku :chill:
slikaslika

Felipe
F1puls suradnik
F1puls suradnik
S nama već: 10 god 6 mj
Navija za: Massa, Bastianini
Kontakt:
Uz svo dužno poštovanje navijačima Hamiltona, Mađarska 2008. se jednom morala naplatiti.

Tapatalk
Obrigado Felipe

Ciki-F1
Formula 2
Formula 2
Navija za: Raikkonen Vettel Rosberg
HeatBlast44 je napisao/la:2014
problem je problem, nebitno jesul kvale ili trka... nije svejedno startat iz boxa ili sa kraja grida ili sa pol pozicije...
a svejedno taj naslov nije ni po cemu zasluzio jer ga je Hamilton rasturo ko beba zvecku :chill:
Oprosti ali treba uzeti u obzir i kakav bolid voziš, ovo u kvalama po meni se ne računa kada se znalo da bez problema 2014 (kao i 2016) Merc je mogao komotno sa začelja doći do postolja. I u kvalama ti momčad popravi bolid, dok u utrci to je to, kad je kvar, gotova je utrka.
Kimi, zadnji Ferrarijev prvak......

HeatBlast44
Baniran
Baniran
Navija za: Mc'Laren, Lewis, Wehrlein
Felipe je napisao/la:Uz svo dužno poštovanje navijačima Hamiltona, Mađarska 2008. se jednom morala naplatiti.

Tapatalk
ako je dosad nije naplatio uz sve silne kvarove i pet motora koje je potrosio u pola sezone +ovaj 6, onda stvarno ne znam sta mu se jos treba desit da bi naplatio dugove od prijasnjih sezona i zadovoljio njegove ne-navijace :chill:
Ciki-F1 je napisao/la:
Oprosti ali treba uzeti u obzir i kakav bolid voziš, ovo u kvalama po meni se ne računa kada se znalo da bez problema 2014 (kao i 2016) Merc je mogao komotno sa začelja doći do postolja. I u kvalama ti momčad popravi bolid, dok u utrci to je to, kad je kvar, gotova je utrka.
Australija motor na 5 klipova radio, Kanada zvali ga u box u kriticnom momentu za kocnice, nisu se kroz box mogle hladit i kad je izasao, spalile se, Belgija svi znamo ko mu je sjebo trku, o kvalama iz Njemacke i Madjarske ne trebamo pricat, pa sama Madjarska je dovoljna da skontas ko je zasluzio titulu a ko ne...
slikaslika

Explorer
F1puls suradnik
F1puls suradnik
S nama već: 10 god 7 mj
Navija za: Vettel
Kontakt:
Pa jel ti čuješ sebe? Hamilton jedan mehanički kvar u utrci (za Kanadu je sam kriv), a Rosberg tri mehanička kvara.
Ne znamo svi ko mu je sjebo utrku, primadona se malo zakačila za bodljikavu žicu.
U razumnu srcu mudrost počiva, a što je u bezumnom, to se i pokaže.

hattrick
Formula 1
Formula 1
Kontakt:
croatic f1 je napisao/la:Zanimljivi statistički podaci s VN Malezije 2016.:

- Prva je ovo Red Bullova 1-2 pobjeda u V6 eri, točnije, prva od VN Brazila 2013.
- Daniel Ricciardo četvrtu je pobjedu u karijeri ostvario s četvrtog mjesta što mu je i dalje najbolja startna pozicija s koje je stigao do pobjede
- Sve oko Ricciarda je u znaku broja 4; on je danas postao četvrti ovosezonski pobjednik što je (zvuči nevjerojatno) najveći broj pobjednika u jednoj sezoni turbo ere
- Red Bull je svojom 1-2 pobjedom postao tek druga momčad koja je to ostvarila u turbo eri
- Po prvi put nakon VN Belgije 2014. na podiju nije bilo nijednog svjetskog prvaka
- Mercedes je ponovo propustio sustići McLarenov rekord od 11 uzastopnih pobjeda iz 1988. - prvi put su niz prekinuli na 10 utrka nakon sudara u Španjolskoj, a nakon današnjeg neuspjeha, ponovo su stali na 10
- Hamilton je jučer stigao do 100. starta iz prvog reda, ali danas nije uspio do 100. podija
- Drugi je put ove sezone Fernando Alonso sa 22. pozicije stigao do bodova, kao i u Belgiji, do sedmog mjesta. To mu je četvrto sedmo mjesto u zadnjih 6 utrka
- Sa Alonsom na P7 i Buttonom na P9, ovo je prvi plasman u bodovima s oba bolida za McLaren od Monaca ove godine
- Haas je na ovoj utrci zabilježio prvo dvostruko odustajanje
- Podij na VN Malezije 2016. prvi je podij na kojem su sva trojica vozača izveli shoey

Ostale statističke zanimljivosti
Super statistike, posebno ova zadnja, sa jednom malom opaskom:

"- Podij na VN Malezije 2016. prvi je podij na kojem su sva trojica vozača izveli shoey"
Dodao bih.. iz iste (pobjedničke) tenisice. :mrgreen:

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=sBMClSgnSrg[/youtube]

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=6pKI9A1c8XQ[/youtube]

Formula 1 2016 Malaysian GP - Post-Race Interview
Bolje pet do dvanaest nego ni jednu poslje jedan. slika

f1zd
F1puls konstruktorski prvak
F1puls konstruktorski prvak
S nama već: 9 god 7 mj
Navija za: Vettel,Ferrari
Ajde gledaj od 2014 odustajanja
Nico Britanija, Singapur, Abu Dhabi, Italija, Rusija-5
Lewis Australija, Kanada, Singapur, Malezija-4

Di je tu logika????

hattrick
Formula 1
Formula 1
Kontakt:
Presica nakon utrke:

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=HvVGG0529so[/youtube]
-zadnje pitanje.. :paziovo:

_____________,

Ovo je vjerovatno neponovljivo na F1 podiju:

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=Ry-KekoXbJE[/youtube]
Bolje pet do dvanaest nego ni jednu poslje jedan. slika

zekohonda Verified
Formula 1
Formula 1
Navija za: sve powered by honda
para ko vijest za sprdbox. ispričavam se ako je već neko objavio.
http://wtf1.co.uk/aussie-f1-fans-shoey-arrested/
The FIA will take all necessary action to protect the sport and its role and reputation as regulator of the FIA Formula One World Championship.

Majki2111
Formula 2
Formula 2
Navija za: Red Bull, Alonso
Lomi te, al se nedaš
22.03.2020. 6:24

Felipe
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Navija za: Massa, Bastianini
Kontakt:
HeatBlast44 je napisao/la:
Felipe je napisao/la:Uz svo dužno poštovanje navijačima Hamiltona, Mađarska 2008. se jednom morala naplatiti.
ako je dosad nije naplatio uz sve silne kvarove i pet motora koje je potrosio u pola sezone +ovaj 6, onda stvarno ne znam sta mu se jos treba desit da bi naplatio dugove od prijasnjih sezona i zadovoljio njegove ne-navijace :chill:
Podsjeti me, kada je to Hamilton imao kvar u utrci ove sezone i izgubio dosta bodova u odnosu na Rosberga zbog tog kvara?
Obrigado Felipe

Clark
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Potaknut izjavama o Hamiltonovoj nesreći u broju odustajanja zbog kvara bolida, bacio sam pogled na njegovu karijeru da vidim kolika je zaista ta nesreća.
U obzir sam uzeo samo tehničke kvarove koji su značili kraj utrke, dok sudare, izlijetanja i sl. nisam.
I to izgleda ovako.

Za vrijeme boravka u McLarenu, Hamilton je imao 6 tehničkih kvarova, dok su trojica njegovih momčadskih kolega (Alonso, Kovalainen i Button) imali ukupno 8 kvarova.
Po sezonama to izgleda ovako.
[ link do slike ]

Tijekom tih šest sezona u McLarenu, Hamilton je u njih tri bio u borbi za naslov prvaka.
Evo koliko su kvarova imali njegovi glavni konkurenti u tim sezonama.
[ link do slike ]

Sada prelazim na vrijeme u Mercedesu.
Do ove posljednje utrke u Maleziji Hamilton ima 4 odustajanja prouzročena tehničkim kvarovima, dok ih Rosberg ima 7.
[ link do slike ]

Naravno, treba napomenuti da je u kvalifikacijama Hamilton imao 4 kvara, a Rosberg nijedan. Također, Hamilton je jednom (Belgija) kažnjem gubitkom mjesta na gridu zbog promjene dijelova bolida, kao i Rosberg (Austrija).

U obzir se još mogu uzeti i utrke kao ovogodišnja VN Europe gdje su oba Mercedesa imala probleme tijekom utrke, ili Rosbergovi problemi na VN Abu Dhabija 2014., ili Hamiltonovi na VN V. Britanije 2013., itd....
Također se može pogledati i tko je koga "pobrao" ili izgurao na startu utrke, vanjski utjecaji na performanse u kvalifikacijama itd., itd., no to zahtjeva puno detaljniju, opširniju analizu.

I još nekoliko podataka za kraj. Za primjer sam uzeo trenutne vozače Mercedesa, Ferrarija i Red Bulla te usporedio broj odustajanja uzrokovanih tehničkim kvarovima.
[ link do slike ]

Ne znam tko ili što njima (preostaloj petorici) onemogućuje bolju pouzdanost. Možda neka "viša sila"?
Ili je to možda samo Formula 1 gdje su kvarovi dio sporta?

Clark
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Umalo zaboravih...
Još par podataka o nepouzdanosti Mercedesovih motora u utrkama od 2007. do 2016..

[ link do slike ]

Ferrari
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
Svi znamo da je Hamilton jedan od vozača kojeg je u vise manje cijeloj karijeri imao sreće...
Kada pogledaš ostale odakle su krenuli i njega on je lucky bastard. :D

Ovi slijepi navijači ispadaju smiješni...mislim da se ovo događa uzastopce pa bi rekao, a zadnji puta je bolid zakazao davno u prvom dijelu sezone...nakon toga zaredao one pobjede, smanjio i preskočio Rosberga pa sada ovo...a dajte...
Da se Mercedes "urotio" protiv Hamiltona onda ne bi rekli Rosberg u Monacu da ga propusti i kasnije pobjedi...mislim jbt kakva logika stoji iza toga?
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari
slika slika

zelot
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 10 mj
Kaze sainzu koji je btw odlican vozac, vrh vozac... Pred sam start mu se ugasio bolid.. I kaze smrzo se al je uz pomoc inzinjera uspio upaliti i startao..

E sad.. Sta nije to za kaznu jer mu je inzinjer reko sta da radi.. Jasno i glasno.

Ok je paljenje u pitanju i rizik starta pa ovi iza jure itd.. Ali ipak munje reko sta..

Mislim manji je bad nekome rec oodesi boost na 4 jer znacintaj vec vozini i utrkuje se a ovome pomazes da upali i krene.. Koji ke on bio? Jel mu taj savjet donio bodove? Koje inace ne bi imao jer eto vozac formule a ne zna ju upaliti.. A moze se :)

Mislim mozda ok sto nisu dali kaznu ali ipak bi mi opravdanije bilo da su mu dali kaznu koja ga sljeduje i to je to.. Ionako bi prosao bolje sa kaznom da nego da uopce ne krene :)

Mislim protiv sam kazni pa i ovog team radija.. Ako radite svemirski brod i ocete da ga vozim.. Onda mo recite kako tocno i sta da radim..

Svemirac stalno komunicira sa ekipom dole.. Njihovo je da koriste stroj tocno kako oni intinjeri kazu ali sto je brze moguce...

avetma
Administrator
Administrator
Kontakt:
zelot je napisao/la:E sad.. Sta nije to za kaznu jer mu je inzinjer reko sta da radi.. Jasno i glasno.
Od VN Njemačke mogu pričati na radio apsolutno sve.

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Navija za: najstarijeg i najmlađeg
avetma je napisao/la:
zelot je napisao/la:E sad.. Sta nije to za kaznu jer mu je inzinjer reko sta da radi.. Jasno i glasno.
Tijekom formacijskog kruga i samog starta ne smiju pričati sve, tj. tad je komunikacija zabranjena, ali mislim da Sainzova situacija spada pod dozvoljene iznimke.

zelot
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 10 mj
Ako je @avetma i pravu onda ok..

Ako ipak ne onda nema iznimnke.. Pravila i postoje da ne bi bilo iznimke..

avetma
Administrator
Administrator
Kontakt:
croatic f1 je napisao/la:
avetma je napisao/la:
Tijekom formacijskog kruga i samog starta ne smiju pričati sve, tj. tad je komunikacija zabranjena, ali mislim da Sainzova situacija spada pod dozvoljene iznimke.
Zabrana u formacijskom krugu se odnosi na postavke kvačila i mapiranje, a sve drugo (pogotovo kad se radi o nekom kvaru) mislim da mogu čavrljati koliko žele.

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Navija za: najstarijeg i najmlađeg
avetma je napisao/la:Zabrana u formacijskom krugu se odnosi na postavke kvačila i mapiranje, a sve drugo (pogotovo kad se radi o nekom kvaru) mislim da mogu čavrljati koliko žele.
Na to sam i mislio, dakle razgovor o postavkama bolida je zabranjen, ali postoji iznimka i za tu komunikaciju kad je (kao u ovom slučaju) riječ o nekom problemu ili kvaru.
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡