F1 Vijesti

📰 Trenutno aktualne vijesti u svijetu Formule 1.

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 1 mj
Navija za: Ferrari
Ferrari je napisao/la: 08.03.2019., 23:15 Nije zato što onda nećemo imati ekipe koje su dolje 13-14 koje bi samo išle u boks i počeli loviti brzi krug...
Ovako je risk and reward za Top 10 vozače...teško da će netko ići u boks i riskirati poziciju za 1 bod, ali na kraju godine to je 21 bod...pa ti računaj.
Da citiram @Vetmu, čini mi se
Dakle, Hamdija drži FL, ali je u vrhu (pri vrhu, svejedno) a ljudi ispred/iza njega su za par sekundi i onda Alfa (Ferrari) "pošalje" Gia koji je na čvrstom 12. mjestu u box 3 kruga prije kraja da postavi FL i oduzme Hamdi bod.
A vjerujem da bi se Ocon "sam žrtvovao" za Hamdu, ukoliko bi se našao na čvrstom xx mjestu van prvih 10.
Dobro, ovo je zayebancija, naravno. :mrgreen:
Ako misliš da se ovakva opisana situacija ne bi desila (a vidim da misliš prema komentaru na naslovnoj), ja opet mislim da se grdno varaš.
I najvjerovatnije to nije 21 bod, upravo iz navedenog razloga.
Koliko god se neslagao sa ovom "američkom budalaštinom" (1 bod za FL, za sve vozače, bez obzira na poziciju na kraju trke), nikako mi nije u duhu sporta "zabraniti" nekom osvajanje boda za FL samo zato što nije u prvih 10.
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

Har Kl
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god
Navija za: Mercedes
Ne mora se u priču uvoditi vozači iz drugih timova.
Ukoliko se Bottas bude nalazio na 5 mjestu, ekipa može lako odlučiti da žrtvuje to mjesto da bi on uzeo FL umjesto Vettela.
Sve je OK, sve je legalno, ali opet se prljavština i kontroverza uvlači u sport.
Puno negativnih scenarija koja su moguća, a malo pozitivnih.
U slučaju takvih negativnih scenarija, društvene mreže će eksplodirati, a oni će se smješkati dobrom poslovnim potezu koji su povukli.
Generalno me boli neka stvar za ovim bodom.
Svima je isto na početku i neko će se okoristiti sa tim, ali to nema veze sa UTRKIVANJEM.
A cijelo vrijeme se samo priča o tome.

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god
Jedno veliko NE bodovanju FL.. Jos veca bedastoca da samo prvih 10 moze uzet taj bod, ako ga vec uvode nek bude za cijeli grid pa ko moze, nek ga uzme.. I na kraju ako vec hoce bodovat FL, nek se daje bod(ovi) konstruktorima samo..
Fino Alla Fine

Vettel-Ferrari
Formula 1
Formula 1
Navija za: Vettel, Sainz, Ferrari
Vetmina kritika stoji, ali takvi scenariji po meni nisu problem uvođenja ovog pravila, već problem današnje Formule 1 i još više budućnosti Formule 1 kroz par sezona kad bi se omjeri snaga i moći mogli još više iskristalizirati. Nije mi tad bilo normalno ni prihvatljivo za sport Oconov potez u Monaku, a još više i njegova izjava nakon utrke o tome, kao što mi ni sad nije prihvatljivo da se sve više normalizira utjecaj top momčadi na njihove satelitske momčadi, a sve ide u tom smjeru, to će na kraju krajeva nanijeti ogromne posljedice sportu.
Ni jake ni slabije momčadi se toga sami neće odreći jer svako vidi svoju korist u tome, ali će se FIA u jednom trenutku morati zapitati gdje to sve vodi, ali je pitanje hoće li imati adekvatan odgovor na to ili će zbog straha zbog nezadovoljstva vodećih momčadi pustiti da to i dalje egzistira (što u nekoj mjeri možda već i sad radi). Zbog čega su po meni dosta problematičniji razlozi kojim se brani neuvođenje ovog pravila, jer taj problem ostaje bez obzira hoće li se u budućnosti bodovati najbrži krug ili neće, bodovanje najbržeg kruga može dovesti eventualno taj problem do nekih ekstrema. Navijačima (publici, gledateljima ili kako već) se dosta lakše buniti protiv uvođenja pravila bodovanja najbržeg kruga, već protiv problematike sve većeg jaza između jačih i slabijih momčadi.

No, na kraju krajeva, ovo bodovanje ovisi samo od njihove odluke, tako da će navijači kao što je bilo i s HALO zaštitom, koja se doduše uvela zbog skroz drugih razloga, ali s dosta većom antireklamom (koja je imala podršku nemalog broja i aktualnih vozača), trebati prihvatiti i vjerojatno vrlo brzo se naviknuti na to.

Ferrari
Formula 1
Formula 1
Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
Frantic je napisao/la: 09.03.2019., 09:27
Ferrari je napisao/la: 08.03.2019., 23:15 Nije zato što onda nećemo imati ekipe koje su dolje 13-14 koje bi samo išle u boks i počeli loviti brzi krug...
Ovako je risk and reward za Top 10 vozače...teško da će netko ići u boks i riskirati poziciju za 1 bod, ali na kraju godine to je 21 bod...pa ti računaj.
Da citiram @Vetmu, čini mi se
Dakle, Hamdija drži FL, ali je u vrhu (pri vrhu, svejedno) a ljudi ispred/iza njega su za par sekundi i onda Alfa (Ferrari) "pošalje" Gia koji je na čvrstom 12. mjestu u box 3 kruga prije kraja da postavi FL i oduzme Hamdi bod.
A vjerujem da bi se Ocon "sam žrtvovao" za Hamdu, ukoliko bi se našao na čvrstom xx mjestu van prvih 10.
Dobro, ovo je zayebancija, naravno. :mrgreen:
Ako misliš da se ovakva opisana situacija ne bi desila (a vidim da misliš prema komentaru na naslovnoj), ja opet mislim da se grdno varaš.
I najvjerovatnije to nije 21 bod, upravo iz navedenog razloga.
Koliko god se neslagao sa ovom "američkom budalaštinom" (1 bod za FL, za sve vozače, bez obzira na poziciju na kraju trke), nikako mi nije u duhu sporta "zabraniti" nekom osvajanje boda za FL samo zato što nije u prvih 10.
Ali gledaj tu govorimo o direktnoj komunikaciji između dva tima u utrci što nije dozvoljeno.
Isto tako team radio je javan i šanse da ce netko riskirati velike kazne i užasan PR za jedan bod su jako, jako male.

Isto tako kada bi se npr. Lewis imao u prvih 5 utrka najbrži krug i netko iz Alfe ili Haasa ili TR-a svaki put "poništi" taj brzi krug tako da uđu u boks po nove gume...to bi bilo sumnjivo i jednostavno iz tih razloga ne vidim taj argument.

Uostalom prošle godine su top 3 ekipe uzele najbrži krug 20 puta od 21...tako da opet ne vidim da će netko biti toliko očit i riskirati loš PR i kazne.

Mislim...u najgorem scenariju nitko u Top 10 ne osvaja bod za najbrži krug, a u najboljem netko dobije bod.

Zašto se toliko pjenimo? Isto tako nema argumenta da ovo pravilo nije "hardcore" jer je bilo u funkciji od početaka F1...tako da...
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari
slika slika

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
Je, uzeli su 20 od 21 jer nije bilo nikakve potrebe da ga neko 'ponisti' a smatram da je svaki bolid ispod 10og mjesta brzi od svih ostalih u jednom krugu na novim gumama,ono pred kraj utrke kad su vodeci na gumama na izdisaju.. Svi osim osim Williamsa¡..
A lako se to sve dogovori, ne mora bas nista ic u eter..
Ako se ovodi bodovanje ili svi ili nitko..
A opet sta kazes, dobis 1 bod..Ili ga ne dobis.. Ili recimo nekih 7 u sezoni max, ono procjena..
Fino Alla Fine

Ferrari
Formula 1
Formula 1
Dogovor ili ne bilo bi malo sumnjivo da npr. svaki put kada Vettel ili Charles ima brzi krug u utrci, da dođe Racing Point i uzme FL...ili kada Hamilton ima da Alfa ili Haas uzme brzi krug.

Neće se to dogoditi jer pod prvo bilo bi sumnjivo, a pod drugo pročulo bi se u paddocku i onda bi bilo belaja...sve zbog jednog boda.
slika slika

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
Ma pusti ti to sumnjivo nekome..Nema od toga nista.. bilo je sumnji u Oconovo pustanje Lewisa pa truba..
Fino Alla Fine

senna66 Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 2 mj
Ferrari je napisao/la: 09.03.2019., 12:12 Dogovor ili ne bilo bi malo sumnjivo da npr. svaki put kada Vettel ili Charles ima brzi krug u utrci, da dođe Racing Point i uzme FL...ili kada Hamilton ima da Alfa ili Haas uzme brzi krug.

Neće se to dogoditi jer pod prvo bilo bi sumnjivo, a pod drugo pročulo bi se u paddocku i onda bi bilo belaja...sve zbog jednog boda.
Pa zar bi to bila neka kontroverza/sumnja koju još do sada nismo vidjeli?
Meni je veća kontroverza kada Ocon ili netko drugi zadržava npr Ferrari svim jebenim silama....što može koštati daleko više bodova nego taj FL 1 bod. A vidjeli smo svi takve slučajeve već koliko puta? Sumnjiv je bilo i Oconov sudar sa Verstappenom što je donijelo pobjedu Hamiltonu. Možda i nije bio namjeran, ali sumnja je tu, i nikog nije bilo briga vjeruje li u to ili ne.
Nije ništa što nismo vidjeli, samo je u drugom obliku. Ako je netko mogao zadržavati svim silama, onda bi mogao i skinuti njegov FL.
Zašto se toliko pjenimo? Isto tako nema argumenta da ovo pravilo nije "hardcore" jer je bilo u funkciji od početaka F1...tako da...
To ne znači da je valjalo ili da će valjati sada. Izgubiti ili dobiti naslov zbog FL-a mi ne zvuči prirodno, barem ne meni.
slika

Vettel-Ferrari
Formula 1
Formula 1
Navija za: Vettel, Sainz, Ferrari
senna66 je napisao/la: 09.03.2019., 13:08 Meni je veća kontroverza kada Ocon ili netko drugi zadržava npr Ferrari svim jebenim silama....što može koštati daleko više bodova nego taj FL 1 bod. A vidjeli smo svi takve slučajeve već koliko puta? Sumnjiv je bilo i Oconov sudar sa Verstappenom što je donijelo pobjedu Hamiltonu. Možda i nije bio namjeran, ali sumnja je tu, i nikog nije bilo briga vjeruje li u to ili ne.
Nije ništa što nismo vidjeli, samo je u drugom obliku. Ako je netko mogao zadržavati svim silama, onda bi mogao i skinuti njegov FL.
Srž tog problema leži opet u onome o čemu sam ja pisao gore u postu, on ostaje uvelo se pravilo o bodovanju FL-a ili ne.
To ne znači da je valjalo ili da će valjati sada. Izgubiti ili dobiti naslov zbog FL-a mi ne zvuči prirodno, barem ne meni.
Nitko naslov ne bi dobio zbog FL-a, već što je u istim okolnostima i pod istim pravilima osvojio više bodova u sezoni. Hamilton je imao 12 PP i 10 pobjeda, a Rosberg 8 PP i 9 pobjeda 2016. godine, ali se ipak Rosberg okrunio naslovom. Ni to ne izgleda prirodno, ali je konačna suma bodova išla Rosbergu u korist.

Perica9
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 8 mj
Gasly će osvojiti FL jedno 10 puta , bit će 20 sekundi iza Maxa , a ispred best of the resta 40 sekundi , lagano ode u boks pred kraj i dobije bod...
slika

senna66 Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 2 mj
Nitko naslov ne bi dobio zbog FL-a, već što je u istim okolnostima i pod istim pravilima osvojio više bodova u sezoni.
Da istina, tu si u pravu. :thumbs:
slika

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
senna66 je napisao/la: 09.03.2019., 14:03
Nitko naslov ne bi dobio zbog FL-a, već što je u istim okolnostima i pod istim pravilima osvojio više bodova u sezoni.
Da istina, tu si u pravu. :thumbs:
Eeeee.. 2008 bi Massa uzo naslov :prcnjau: Mozda :gandalf:
Fino Alla Fine

Sarma Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 3 mj
Massa prvak 2008. :D prošle godine Bottas bi imao 7 bodova više i završio bi treći u poretku vozača, umjesto peti. Možda :gandalf: :mrgreen:

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
A ne znam sad da li bi Kimster bio prvak i 2007 :zubo:
Kad vec vodimo besmislenu raspravu :cheer:
Fino Alla Fine

Frantic
Formula 1
Formula 1
CrashOverride je napisao/la: 09.03.2019., 15:00 A ne znam sad da li bi Kimster bio prvak i 2007 :zubo:
Bi
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

Ciki-F1
Formula 2
Formula 2
S nama već: 10 god 4 mj
Navija za: Raikkonen Vettel Rosberg
CrashOverride je napisao/la: 09.03.2019., 15:00 A ne znam sad da li bi Kimster bio prvak i 2007 :zubo:
Kimi + 6 bodova, alonso + 3 a lewis + 2 boda.
Zasluzena titula cak vise nego puno drugih s obzirom da nije bio najbrzi auto sezone.
Kimi, zadnji Ferrarijev prvak......

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
A nek bi... Zamisli tek kolko bi onda Ferrario bio bez titule :zubo:
Croftu dosadno izgleda
https://www.express.co.uk/sport/f1-auto ... -exclusive
Fino Alla Fine

Ferrari
Formula 1
Formula 1
Što bi tek bilo da je FIA i Liberty ubacila pravilo da se broji samo 9 najbolji rezultata u sezoni...

Kao sto je to bilo u tkzv. "Zlatnim 80-ima"...kakav bi onda nered bio na internetu...
slika slika

gjoko-mkd
Formula 2
Formula 2
S nama već: 9 god 4 mj
Samo koliko da se izjasnim....ja sam protiv FL :thumbsd:
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡