Da citiram @Vetmu, čini mi seFerrari je napisao/la: 08.03.2019., 23:15 Nije zato što onda nećemo imati ekipe koje su dolje 13-14 koje bi samo išle u boks i počeli loviti brzi krug...
Ovako je risk and reward za Top 10 vozače...teško da će netko ići u boks i riskirati poziciju za 1 bod, ali na kraju godine to je 21 bod...pa ti računaj.
Dakle, Hamdija drži FL, ali je u vrhu (pri vrhu, svejedno) a ljudi ispred/iza njega su za par sekundi i onda Alfa (Ferrari) "pošalje" Gia koji je na čvrstom 12. mjestu u box 3 kruga prije kraja da postavi FL i oduzme Hamdi bod.
A vjerujem da bi se Ocon "sam žrtvovao" za Hamdu, ukoliko bi se našao na čvrstom xx mjestu van prvih 10.
Dobro, ovo je zayebancija, naravno.

Ako misliš da se ovakva opisana situacija ne bi desila (a vidim da misliš prema komentaru na naslovnoj), ja opet mislim da se grdno varaš.
I najvjerovatnije to nije 21 bod, upravo iz navedenog razloga.
Koliko god se neslagao sa ovom "američkom budalaštinom" (1 bod za FL, za sve vozače, bez obzira na poziciju na kraju trke), nikako mi nije u duhu sporta "zabraniti" nekom osvajanje boda za FL samo zato što nije u prvih 10.