VN Japana (Suzuka) 11.-13. listopada 2019.

📰 Trenutno aktualne vijesti u svijetu Formule 1.

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: najstarijeg i najmlađeg
Kvalifikacije bih potpuno prespavao da nisam slučajno odgodio alarm za 10 minuta, a utrku bih kao i @LH44 gledao, ne otpočetka, da nije Blažičko rekao da je u 7, ja sve računao da je u 8 i tako namjestio alarm, još na prvu gledam za vrijeme prijenosa u smislu što on baljezga, nije tako rano... :mrgreen:

Što se tiče prijenosa, obično među prvima kritiziram, ali danas nisam primijetio pretjerani kriminal iz režije, možda u jutarnjem terminu nisam toliko kritičan :neznam:

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 11 mj
Navija za: Ferrari
Iskreno dns je utrka bila ok sto se rezije tice.. Nije bilo bajno ali nije bilo ni kako znaju odradit.. Ali pratim na pit lane kameri pa se vidi vise nego u prijenosu.
A ja sam usto u 6, kava, kvale i dorucak pa utrka.. Sa svadbe sam pa mi je tako bilo jednostavnije 😊
Fino Alla Fine

LH44
Formula 1
Formula 1
S nama već: 6 god 7 mj
Navija za: McLaren, HAM, RIC, NOR
croatic f1 je napisao/la: 13.10.2019., 21:16 Kvalifikacije bih potpuno prespavao da nisam slučajno odgodio alarm za 10 minuta, a utrku bih kao i @LH44 gledao, ne otpočetka, da nije Blažičko rekao da je u 7, ja sve računao da je u 8 i tako namjestio alarm, još na prvu gledam za vrijeme prijenosa u smislu što on baljezga, nije tako rano... :mrgreen:

Što se tiče prijenosa, obično među prvima kritiziram, ali danas nisam primijetio pretjerani kriminal iz režije, možda u jutarnjem terminu nisam toliko kritičan :neznam:
Ma ni ja nisam pretjerano kritičan bio na prvu, neki me hype uhvatio kad sam vidio potencijalnu borbu Lewisa i Seba, razbudilo me pravo, ali kasnije kad premotam film u glavi, stvarno Hamiltona i Vettela su pratili pretjerano dugo dok su se okolo po stazi odvijale druge borbe, manje bitne, ali svejedno borbe i preticanja.

Dok ovo boldano mi je kao kad sam curu prije 2 sedmice nekada oko 11 ujutro zvao da izađemo, ona pristala, a kasnije veli tad mi mozak nije bio upaljen, jutro izgleda nije pametnije od noći :zubo:
slikaslika

gjoko-mkd
Formula 2
Formula 2
S nama već: 9 god 3 mj
Navija za: Ferrari
Mozda kad bi Fetel skratio prvi stint ( puno je gubio sa istrošenim S gumama)....i umesto S-S-M....da bi išao na S-M-M.... ispalo bi bolje...ali ne dovoljno za duel sa Botasom. Samo bi bio bliži na kraju trke

Pastor
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 2 mj
Navija za: Seb
avetma je napisao/la: 13.10.2019., 12:10 Bojim se da grafika pokazuje predviđeno stanje u odnosu na Pirelli predviđanja. Recimo, ako je Pirelli predvidio da Medium traje 35 krugova onda bi grafika u 17 krugu pokazala da su na 50% iskoristenosti.

Uglavnom, bedastoća.
Mislim da nije tako. Onda bi pokazivalo isti postotak za sve 4 gume. I svi koji su startali na istom setu bi imali istu grafiku na startu utrke... A pokazivalo je jednom kod Hamiltona različito za svaku gumu. Kod Vettela su zadnje imale manji postotak. Mislim da tu prate preko senzora temperature guma, ili nešto slično. Isto tako i timovi imaju podtake o gumama. Znaju na primjer ako je nekome pukla guma. Bilo je čini mi se u Singapuru, Hulkenberg je pozvan u boks zbog puknuća gume. A nije ono da se guma raspala, nego vjerovatno počela gubiti pritisak. I odmah mu javili iz boksa.

Svejedno, mislim da je ova grafika glupost.
Kad je Hamilton stigao Vettela, na svježijem softu, nakon nekoliko krugova prikažu ovu grafiku i za Vettela i za Hamiltona. I u Vettela su negdje oko 40, 50%, a u Hamiltona, svježije gume oko 20%, jedna je čak bila na 10%. A vidi se da Vettel svaku krivinu ide šire, dok Hamilton ulijeće idealno... Ako prate temperaturu, možda da je Hamilton malo popustio tempo prikazalo bi mu veće postotke. Ali mislim da grafika veze nema sa gripom, jer ga je Hamilton očigledno više imao sa svježijim gumama.

avetma
Administrator
Administrator
S nama već: 10 god 4 mj
Kontakt:
Pastor je napisao/la: 14.10.2019., 11:23 Mislim da nije tako. Onda bi pokazivalo isti postotak za sve 4 gume. I svi koji su startali na istom setu bi imali istu grafiku na startu utrke... A pokazivalo je jednom kod Hamiltona različito za svaku gumu. Kod Vettela su zadnje imale manji postotak. Mislim da tu prate preko senzora temperature guma, ili nešto slično. Isto tako i timovi imaju podtake o gumama. Znaju na primjer ako je nekome pukla guma. Bilo je čini mi se u Singapuru, Hulkenberg je pozvan u boks zbog puknuća gume. A nije ono da se guma raspala, nego vjerovatno počela gubiti pritisak. I odmah mu javili iz boksa.

Svejedno, mislim da je ova grafika glupost.
Kad je Hamilton stigao Vettela, na svježijem softu, nakon nekoliko krugova prikažu ovu grafiku i za Vettela i za Hamiltona. I u Vettela su negdje oko 40, 50%, a u Hamiltona, svježije gume oko 20%, jedna je čak bila na 10%. A vidi se da Vettel svaku krivinu ide šire, dok Hamilton ulijeće idealno... Ako prate temperaturu, možda da je Hamilton malo popustio tempo prikazalo bi mu veće postotke. Ali mislim da grafika veze nema sa gripom, jer ga je Hamilton očigledno više imao sa svježijim gumama.
Ma kakav senzor... Stavili su 10% više potrošnje na stražnje gume, od tud razlika u grafici. Ista glupost kao "striking distance".

Multi 21
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 11 mj
Navija za: Ferrari, Vet, Max
https://twitter.com/bscheerder/status/1183711201810731009 Sumnjiv mi je i Bottasov start, ima li tko onboard?
"If everything seems under control, you're not going fast enough." Mario Andretti

gidra
Formula 4
Formula 4
Navija za: SF
Samo da napomen kako je ilina gledati onboard sa Suzuke, odnosno staze gdje nema onih umjetnih,glupih,nepraktičnih zavoja od 90 stupnjeva koja su za sve samo ne za utrkivanje.

https://streamable.com/a3tnw
No gidra, no party.

gidra
Formula 4
Formula 4
Navija za: SF
Nisam čitao vaše ranije rasprave ili polemike ne znam kako da ih nazovem u vezi odluke o (ne)kažnjavanju Vettela ali dva su velika razloga radi kojih Vettel nije kažnjen:

1 razlog je što bi samom kaznom propustio VN Meksika. Čini mi se da je Kimi za svoj prerani start u Rusiji dobio dva dodatna boda penalizacije. Vettel je sad na granici da ukoliko dobije samo 1 penalizacijski bod automatski aktivira suspenziju. Prva stvar to pravilo je jedna velika glupost u nizu od strane FIA-e. Drugo eventualna suspenzija napravila bi opet negativni atak na svijet F1 koji se još nije niti oporavio od VN Kanade i ultra glupe odluke o kazni Vettelaa koja je bila prekretnica sezone.

2 razlog je marketing. Naime, sudarom Leclerca i Maxa ostali smo bez dvojice mogučih konkurenata koji bi mogli parirati Mercedesu u Japanu.Tako da kazna Vettela bi dovela do još jednih lakih 1-2 Mercedesa i večina svijeta bi ugasila TV i vratila se na spavanje jer nakon dominacije Mercedesa ljudima se ne gleda proboj Ferrarijevaca kompromiziran velikom degradacijom guma, štednjom goriva i motora koji bi ih doveo do 5 mjesta. Stoga je sve prolongirano na kraj utrke (Leclerc) i vađenjem od starne FIA-e da se senzor nije upalio. Istina Vettel nije stekao nikakvu prednost ,naprotiv izgubio je ali koliko god bio fan Ferraija ,pravila su pravila i ovo je bio prerani start u što me neće uvjeriti nikakav senzor ako sam ja sa Trešnjevke vidio da je bilo pomaka prije zelenog svijetla.

Još jednom bio samo ukazao na lošu politiku koja se vodi od strane FIA-e u svijetu F1. Stoga možemo se jedino svi skupa nadati da njihovi smješni prijedlozi sa obrnutim gridom, VN Vijetnama, Tilkedromove, asfaltirane izletne zone,smješnim Pirellijem i ostalim klaunovskim ispadima neće zaživiti.
No gidra, no party.

MrDoomroom
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 11 mj
Meme edition slikaslikaslika

https://youtu.be/_VYrbj5PAR0

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

zekohonda Verified
Formula 1
Formula 1
Navija za: sve powered by honda
gidra je napisao/la: 14.10.2019., 16:27
1 razlog je što bi samom kaznom propustio VN Meksika. Čini mi se da je Kimi za svoj prerani start u Rusiji dobio dva dodatna boda penalizacije. Vettel je sad na granici da ukoliko dobije samo 1 penalizacijski bod automatski aktivira suspenziju. Prva stvar to pravilo je jedna velika glupost u nizu od strane FIA-e. Drugo eventualna suspenzija napravila bi opet negativni atak na svijet F1 koji se još nije niti oporavio od VN Kanade i ultra glupe odluke o kazni Vettelaa koja je bila prekretnica sezone.
u pravu si, kimi je dobio dva boda za false start.
smatram da je i vettel trebao dobiti onda istu kaznu.
s time bi seb imao 11 bodova na superlicenci, ali bi mu se prije meksika brisala dva boda sa prošlogodišnje cota-e, tako da bi opet ostao na 9 i morao bi dobro paziti zaključno sve do bakua 2020.

podatke izvadio sa: https://www.racefans.net/2019/09/13/vet ... ntroduced/ .
The FIA will take all necessary action to protect the sport and its role and reputation as regulator of the FIA Formula One World Championship.

zekohonda Verified
Formula 1
Formula 1
Navija za: sve powered by honda
kimi : https://www.formula1.com/en/video/2019/ ... Sochi.html
seb: https://www.youtube.com/watch?v=Sbhg4M-EtCM

kimi je prošišao startno mjesto, stao, krenuo i izgubio 4 mjesta.
seb se malo pomakao i izgubio samo jedno mjesto.
mijenjam odluku: sebu 1 kazneni bod. :P
The FIA will take all necessary action to protect the sport and its role and reputation as regulator of the FIA Formula One World Championship.

f1_zg
Formula 4
Formula 4
S nama već: 7 god 9 mj
Navija za: Charles Leclerc
gidra je napisao/la:Nisam čitao vaše ranije rasprave ili polemike ne znam kako da ih nazovem u vezi odluke o (ne)kažnjavanju Vettela ali dva su velika razloga radi kojih Vettel nije kažnjen:

2 razlog je marketing. Naime, sudarom Leclerca i Maxa ostali smo bez dvojice mogučih konkurenata koji bi mogli parirati Mercedesu u Japanu.Tako da kazna Vettela bi dovela do još jednih lakih 1-2 Mercedesa i večina svijeta bi ugasila TV i vratila se na spavanje jer nakon dominacije Mercedesa ljudima se ne gleda proboj Ferrarijevaca kompromiziran velikom degradacijom guma, štednjom goriva i motora koji bi ih doveo do 5 mjesta. Stoga je sve prolongirano na kraj utrke (Leclerc) i vađenjem od starne FIA-e da se senzor nije upalio. Istina Vettel nije stekao nikakvu prednost ,naprotiv izgubio je ali koliko god bio fan Ferraija ,pravila su pravila i ovo je bio prerani start u što me neće uvjeriti nikakav senzor ako sam ja sa Trešnjevke vidio da je bilo pomaka prije zelenog svijetla.

Još jednom bio samo ukazao na lošu politiku koja se vodi od strane FIA-e u svijetu F1. Stoga možemo se jedino svi skupa nadati da njihovi smješni prijedlozi sa obrnutim gridom, VN Vijetnama, Tilkedromove, asfaltirane izletne zone,smješnim Pirellijem i ostalim klaunovskim ispadima neće zaživiti.
Potpisujem. Napokon netko gleda širu sliku. Vettelu su vratili dug i spasili gledanost utrke, ukratko. I to mi je čak ok, jer je u neku ruku pravedno, ako već nije po pravilima. Žao mi je jedino što je tim potezom (potpuno nenamjerno da se razumijemo) na dijelić sekunde dekoncentrirao Leclerca i doprinjeo njegovom lošem startu, što naravno ne opravdava Leclerca na bilo koji način jer je trebao gledat u semafor a ne u to što Vettel radi, ali kad se bolid pored tebe trzne, trebaš biti stara iskusnjara da ne reagiraš na to makar pogledom, a Leclerc to (još) nije.
"There are two things no man will admit he cannot do well: drive and make love."

f1zd
F1puls konstruktorski prvak
F1puls konstruktorski prvak
S nama već: 9 god 4 mj
Navija za: Vettel,Ferrari
Multi 21 je napisao/la:https://twitter.com/bscheerder/status/1183711201810731009 Sumnjiv mi je i Bottasov start, ima li tko onboard?
I meni se odmah učinilo da je prije krenuo, još u prijenosu.

Pastor
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 2 mj
Navija za: Seb
gidra je napisao/la: 14.10.2019., 16:27 Nisam čitao vaše ranije rasprave ili polemike ne znam kako da ih nazovem u vezi odluke o (ne)kažnjavanju Vettela ali dva su velika razloga radi kojih Vettel nije kažnjen:

Prvo, niko nije rekao da se senzor nije upalio. Drugo, pravila su pravila, a ti ih očito nisi pročitao...

U ove gore teorije o kaznenim bodovima i marketingu neću ulaziti.

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Navija za: najstarijeg i najmlađeg
LH44 je napisao/la: 13.10.2019., 23:13 Dok ovo boldano mi je kao kad sam curu prije 2 sedmice nekada oko 11 ujutro zvao da izađemo, ona pristala, a kasnije veli tad mi mozak nije bio upaljen, jutro izgleda nije pametnije od noći :zubo:
:rofl: :rofl: :rofl: Izgleda je tako i kod mene, nisam bio u stanju cjepidlačiti od ranog jutra, vidio sam da su prikazali Sainza u nekom trenutku, to mi je bilo dosta da vidim napredak :mrgreen:

Što se tiče Vettelovog jump starta i nekažnjavanja istog - nema potrebe izmišljati teorije zavjere, pravilo je tu ispoštovano, problem je što je ono glupo. Ista stvar je i s famoznim Bottasovim startom iz Austrije prije dvije godine (iako u puno manjoj mjeri), a možda i s ovim iz Japana, zbilja izgleda sumnjivo s ove kamere iz publike, iako bez onboarda i pogleda na svjetla ne mogu procijeniti.

LH44
Formula 1
Formula 1
S nama već: 6 god 7 mj
Navija za: McLaren, HAM, RIC, NOR
croatic f1 je napisao/la: 15.10.2019., 00:32
LH44 je napisao/la: 13.10.2019., 23:13 Dok ovo boldano mi je kao kad sam curu prije 2 sedmice nekada oko 11 ujutro zvao da izađemo, ona pristala, a kasnije veli tad mi mozak nije bio upaljen, jutro izgleda nije pametnije od noći :zubo:
:rofl: :rofl: :rofl: Izgleda je tako i kod mene, nisam bio u stanju cjepidlačiti od ranog jutra, vidio sam da su prikazali Sainza u nekom trenutku, to mi je bilo dosta da vidim napredak :mrgreen:

Što se tiče Vettelovog jump starta i nekažnjavanja istog - nema potrebe izmišljati teorije zavjere, pravilo je tu ispoštovano, problem je što je ono glupo. Ista stvar je i s famoznim Bottasovim startom iz Austrije prije dvije godine (iako u puno manjoj mjeri), a možda i s ovim iz Japana, zbilja izgleda sumnjivo s ove kamere iz publike, iako bez onboarda i pogleda na svjetla ne mogu procijeniti.
ma ubo je čovjek reakciju u pola desetinke :thumbs:
slikaslika

AlkY
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 1 mj
Navija za: McLaren
Bome je Bottas bas ubo , mislim da ni neki robot nebi imao brzu reakciju hah
slikaslika slika

f1_zg
Formula 4
Formula 4
S nama već: 7 god 9 mj
Navija za: Charles Leclerc
Pastor je napisao/la:
gidra je napisao/la: 14.10.2019., 16:27 Nisam čitao vaše ranije rasprave ili polemike ne znam kako da ih nazovem u vezi odluke o (ne)kažnjavanju Vettela ali dva su velika razloga radi kojih Vettel nije kažnjen:

Prvo, niko nije rekao da se senzor nije upalio. Drugo, pravila su pravila, a ti ih očito nisi pročitao...

U ove gore teorije o kaznenim bodovima i marketingu neću ulaziti.
Pravila su jasna, tko pomakne bolid prije startnog signala biti će kažnjen i zato imaju transponder u svakom bolidu. Nema nikakve logike u tome da ga nisu kaznili osim kompenzacije za neku raniju (lošu) odluku. Suci to rade i u drugim sportovima, zašto bi to bila teorija zavjere?
"There are two things no man will admit he cannot do well: drive and make love."

Ferrari
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
36.13 Either of the penalties under Articles 38.3c) or d) will be imposed on any driver who is judged to have :

a) Moved before the start signal is given, such judgement being made by an FIA approved and supplied transponder fitted to each car, or ;

b) Positioned his car on the starting grid in such a way that the transponder is unable to detect the moment at which the car first moved from its grid position after the start signal is given.
Ovo su suci rekli
The Stewards reviewed video evidence and the jump-start report based on the information from the FIA approved and supplied transponder fitted to each car. Whilst the video shows some movement that movement was within the acceptable tolerance of the F1 jump start system which formerly defines a jump start per Article 36.13(a) of the FIA Formula One Sporting Regulations.
Da bilo je pokreta prije gašenja crvenih svjetla, ali gledali su senzor koji je standardan za sve i odluka je legitimna tj. tako piše u pravilniku.

Još jedan primjer Masse iz 2012. isto u Japanu (nije bilo kazne)

Mislim da sam već prije o ovome govorio kada je bio slučaj Magnussena u Austriji mislim gdje je dobio kaznu za jump start. Skočio je bolid preko bijele crte (tj izvan označenog prostora) i to je kazna. Možeš se malo micati UNUTAR svog prostora jer jednostavno moraš imati barem neku marginu zbog kvačila koje zna "skočiti" i pomaknuti bolid samo kada ga staviš u prvu brzinu jer su jako osjetljivi.
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari
slika slika
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡