VN Australije (Albert Park Staza) 15.-17. ožujak 2019.

📰 Trenutno aktualne vijesti u svijetu Formule 1.

Multi 21
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god
Navija za: Ferrari, Vet, Max
AlkY je napisao/la: 16.03.2019., 13:13 A nije nitko pomislio da mozda nije razlika u bolidima 0,7 sek nego u vozacima ? :D
Da netko drugi vozi mozda nebi bilo 0,7 nego manje ? Hmmm , vrijedi razmisliti :)
Jesi sarkastičan ili?
"If everything seems under control, you're not going fast enough." Mario Andretti

Ferrari
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 1 mj
Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
AlkY je napisao/la: 16.03.2019., 13:13 A nije nitko pomislio da mozda nije razlika u bolidima 0,7 sek nego u vozacima ? :D
Da netko drugi vozi mozda nebi bilo 0,7 nego manje ? Hmmm , vrijedi razmisliti :)
To bi značilo da su Vettel i Leclerc na razini Ericssona...nisu.
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari
slika slika

AlkY
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 2 mj
Navija za: McLaren
Multi 21 je napisao/la: 16.03.2019., 13:51
Jesi sarkastičan ili?
Naravno da nisam ozbiljan , ali ljudima nije jasno odakle Mercu toliko brzine pa pokusavam neke drukcije teorije :).

A s druge strane nitko nezna kakva bi vremena bila da recimo Lewis i Vettel zamjene mjesta , dal bi zaostatak bio veci ili manji. Ali o tome ni netreba pricati kad nije realno.
slikaslika slika

Multi 21
Formula 1
Formula 1
Moja teorija je:
U Mercedesu su napravili J-E-B-A-Č-K-I posao od testiranja. Jer ovo stvarno nije normalno... Možda su neki problemi u razvoju Ferrarija također imali ulogu (ništa novo) :?
"If everything seems under control, you're not going fast enough." Mario Andretti

f1zd
F1puls konstruktorski prvak
S nama već: 9 god 6 mj
Navija za: Vettel,Ferrari
Multi 21 je napisao/la:Moja teorija je:
U Mercedesu su napravili J-E-B-A-Č-K-I posao od testiranja. Jer ovo stvarno nije normalno... Možda su neki problemi u razvoju Ferrarija također imali ulogu (ništa novo) :?
Svake godine isto...
Ja lud još govorio kako Ferrari nema više od desetinke prednosti..hah....

LH44
Formula 1
Formula 1
S nama već: 6 god 8 mj
Navija za: McLaren, HAM, RIC, NOR
f1zd je napisao/la: 16.03.2019., 14:48 Ja lud još govorio kako Ferrari nema više od desetinke prednosti..hah....
Pa upravu si bio, nema :D
slikaslika

Black Queen
Formula 4
Formula 4
S nama već: 8 god 4 mj
Navija za: M.Schumacher/S.Vettel
Vidim živo je na forumu i komentarima. :kokice:

Nadam se da ovo nije pravo stanje stvari jer F1 je i ovako poprilično izgubila fanove tijekom ovih godina dominacije Mercedesa i bit ce samo gore ako se ovo nastavi.
Ja sam pesimist uvijek :zubo:

Pozitivna stvar je F1tv. Bez greške. :cheer:
"Kad bi neki ljudi skočili sa visine svog ega, na visinu svoje inteligencije, poginuli bi definitivno."

LH44
Formula 1
Formula 1
Nema pravca i krivine na kojoj Seb nađe nešto vremena, samo u S3 na onoj krivini poslije pravca je kasnije kočio, ali ni tu nije ništa dobio. Šokiran sam :mrgreen:
slikaslika

Har Kl
Formula 1
Formula 1
Navija za: Mercedes
Koliko ja mogu da procijenim Ferrari gubi svugdje po malo.
Ispada da je, u odnosu na prve testove, Mercedes nadoknadio 1sec, a Ferrari izgubio 0.5 sec.
Razlika nije tolika koliko izgleda, ali svakako treba biti zabrinjavajuća za Ferrari.
Čekamo nadogradnje Ferrarija, kojih nema.

LH44
Formula 1
Formula 1
Ma ne radi se tu o nikakvim nadogradnjama, Mercedes je ovdje jednostavno daleko najjači, i pored sve priče sa testiranja i skrivanja i prebacivanja lopte favorita u tuđu avliju, znao sam da će ovdje Lewis bit na pol poziciji, jedino me je začudilo da je opet 0.7s. Ali kako se priča, sve ekipe pogonjene Ferrarijevim motorom su imali manjak snage ili su bili u safe mode, pa onda je jasno da su se malo dizala krila da ne bi bili sitting duck na pravcu.
Ako se to uzme u obzir zajedno sa činjenicom da je ovo Mercedesova staza, onda to i nije neki razmak za brigu, jer ako riješe ovo s motorom i spuste malo krila, eto ti egal :chill:

Evo i kod Kimija ista stvar, garant je to Ferrari svima zavrnuo, da ne bi pocrkali odmah na otvaranju sezone, takav udarac je nedopustiv...
slikaslika

Har Kl
Formula 1
Formula 1
Navija za: Mercedes
Pogledaš razliku Mercedesovog bolida onda i sada, pa pogledaš razliku Ferrarijevog bolida onda i sada, vidjet ćeš dva različita svijeta.
Da je Mercedes inače jak ovdje jeste, ali ne bi trebao biti ovoliko jači. Sve i kad bi mu dali extra 0.5sec opet su jači.
Uostalom u RB se izjednačio sa Ferrarijem po performansama. Mercedes je pobjegao RB-u cca 0.5sec. U isto vrijeme RB je nadoknadio 0.5 sec za Ferrarijem. Ako to nije zbog nadogradnji, nije ni zbog kiše koje nije bilo.
Pretpostavljam da će riješiti problem hlađenja, do slijedeće utrke. Onda će lakše biti analizirati, jer ne znamo koliko gube zbog safe mode.

kimmi_iceman
Karting
Karting
S nama već: 6 god 4 mj
Navija za: Ferrari
Odgledam sam sva testiranja, sve treninge i kvale jutros..moj rezime kao ferrarijevca je sličan kolegi LH44 ..
Ono što ne mogu razumiti je gdje je došlo do tolikog gubitka brzine jutros jer ne vjerujem priče o safe modu.. timovi i vozači nas svakodnevno obmanjuju svojim mišljenjima i "pilama naopako" da sam to prestao i čitati.. žao mi je što je kolega Ferrari potrošio toliko komentara braneći svoju teoriju o (po meni) nekorektnim, nesporskim i čak bezobraznim pričama o snazi drugih odn. svojim slabostima. Zar je toliko teško biti iskren i javno reći kakav bolid imaš, koliko si uistinu njime zadovoljan i sl.? Jedino Mercedes to čini svjestan lavine komentara i blaćenja ugleda zbog toga od strane mnogih pratitelja i ljubitelja formule. Pratim ovaj sport preko 38 godina i svega sam se naslušao ali ovo je za mene dno dna. Ne zato što je taj bolid izravni konkurent ferrariju već zato što mislim da to nije dobro za sport opcenito. Drago mi je da ljudi rade savrsen posao i stvaraju savršene motore i šasije...imaju velike novce i mudro ih ulažu u razvoj ..ljestvica koju oni podižu svake sezone je brutalno visoka i za to im skidam kapu. I mi koji pratimo F1 jako dobro znamo da je to tako i baš zato nije fer izjaviti da kasne sa razvojem za ferrarijem i sl. nebuloze..
Ne slažem se sa kolegama koji kažu da je LH savrsen vozač tipa Schumi i da bi on bio jednako dobar da sad sjedi u ferrariju. Ok je biti nečiji fan, ali ajmo biti realni i objektivni.

Evo maloprije pročitah na nekom portalu raspravu o tome da je Wolf namjerno usporio Bottasa kad je vidio da je ovaj prva dva sektora bio brži od Lewisa.. možda teorija zavjere, možda besmislica a možda i ne. To nikada nećemo doznati.

Sutra je buđenje u 6 h iako mi je to jedino jutro u tjednu u kojem mogu spavati dokle hoću. Ali nema kukanja. Nadam se dobrom Vettelovom startu, Landovom visokom rezultatu i Kimmijevoj hrabrosti da bude što viši u poretku.
Ono što me brine je koliko realan odnos snaga između RB-a i ferrarija.

Poslano sa mog SM-A605FN koristeći Tapatalk

LH44
Formula 1
Formula 1
@Har Kl
Aaa dobro, možda Ferrari i jeste imao prednost u Barceloni, možda im je bolje odgovarala, ali sad da su imali pola sekunde, who do you think your'e kidding? Ne vjerujem da je Mercedes ovoliko dominantan, naveo sam razloge (Mečkina staza, Ferrari safe mode), isto kao što ne vjerujem da su sad oni donijeli nekakve nadogradnje s kojim su okrenuli sa +0.5 na -0.7, jesu aha, za tako malo vremena su razvili bolid 1,2 sekunde, ako tako mogu da razvijaju, onda će kroz sezonu bit 3-4 sekunde brži :D
Prošle godine si imao istu stvar, samo Ferrari nije bio u safe mode, nego nisu razumili bolid i samim time ga nisu postavili valjano, inače bi to bilo 2-3 desetinke prednosti Mercedesa.
Pretprošle su ga odmah razumili i postavili ga kako treba i bili su u prvom redu u 2 desetinke.
Aaa Red Bull izgleda jako dobro, s obzirom da je i njih mučio bolid sa podupravljanjem, izgleda kao da su se približili već od početka, sad da li će Honda moći izdržat 7 utrka na jednom motoru, sumnjam :chill:
Samo ću još da kažem da Albert Park nije pokazatelj prave forme, tek ćemo do Španije znat gdje će ko, ovo su sad samo nagađanja, hajmo čekat', pa ćemo vidjet :pivo:
slikaslika

Multi 21
Formula 1
Formula 1
Ako me sjećanje dobro služi, prošle godine u Australiji je isto Ferrari imao problem s motorom, pa su skidali downforce da umanje gubitak na pravcu. Isto su gubili praktički po cijeloj stazi.
Nema razloga za paniku, ali da sam nezadovoljan, jesam. Ispada da je Haas pola sekunde sporiji od nas...

f1zd
Multi 21 je napisao/la:Ako me sjećanje dobro služi, prošle godine u Australiji je isto Ferrari imao problem s motorom, pa su skidali downforce da umanje gubitak na pravcu. Isto su gubili praktički po cijeloj stazi.
Nema razloga za paniku, ali da sam nezadovoljan, jesam. Ispada da je Haas pola sekunde sporiji od nas...
Iskreno, što više razmišljam o time djeluje mi sve više realno, pa nije Haas došao u F1 da se vozi izvan bodova, njihov cilj je osvojiti naslov jednog dana, zar ne? Ipak su to Ameri.."najbolji u svemu što rade"

LH44
Formula 1
Formula 1
Ma ja, znam i ja da je nešto bilo pa su podbacili u Australiji... Ma ništa strašno, ovo je neki gremlin vjerovatno, iskopaće to Marranello, pa ćeš vidit u Kini i Bahreinu Ferrarjevo parkiranje u prvi red :D

@f1zd 200 i kusur ljudi je napravilo pola sekunde sporiji bolid od 1000 i kusur u Marranellu :mrgreen:
slikaslika

f1zd
Pa dobro nije baš to pravedno reći, funkcija je eksponencijalna, a ne linearna što se tiče toga..

LH44
Formula 1
Formula 1
Aaaa i da je eksponencijalna, uzmi u obzir da će 1000 ljudi provesti više vremena radeći na bolidu nego 200. Čak i ako ovi prvi nemaju 3. smjenu, a ovi drugi 24/7 rade, opet su u zaostatku... na sve to novac dodaj i onda je nebitno kakva je funkcija :D
slikaslika

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god
Navija za: Ferrari
zekohonda je napisao/la: 16.03.2019., 12:01 slika
Mozemo rec da je Sauberova suradnja sa Ferrarijem jako uspjesna..
Fino Alla Fine

Dani Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Navija za: Hamilton, Leclerc, Ricci
Koliko sam uspio shvatiti iz predsezonskih testiranja i najava, mercedes nije unaprijedio svoj motor kao recimo ferrari, već je potpuno novi dizajn.

Mercedes Formula 1 team opts for all-new engine in 2019
slika
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡