VN Kanade (Gilles Villeneuve) 10. - 12. lipnja 2016.

📰 Trenutno aktualne vijesti u svijetu Formule 1.

reso20
GP3
GP3
S nama već: 10 god 6 mj
Navija za: Ferrari
zekohonda je napisao/la:@reso
sniffpetrol!!!! :rofl: :rofl:

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Ferrari1345
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 5 mj
Navija za: Glasniju F1
senna66 je napisao/la:
Ferrari1345 je napisao/la:Genijalna taktika i vožnja Valtterija Bottasa. Da bude još žalosnije, nevjerovatno zvuči da je u tom Williamsu pokazao puno više nego Kimi u boljem Ferrariju
....ali Kimi je Bog!!! on liže sladoled i pije vodku
:rofl: A dobro, možda ga i ja previše napadam ali opravdano ga kritiziram.. Ali najači su mi njihovi fanovi koji onda kažu za glasine o Perezu, bottasu i Grosjeanu kako oni nisu za Ferrari, nego je jedan Kimi koji u tom auto (koji je za njih odličan) lošiji od navedenih...
Meni ga je čak u jednu ruku i žao ali realno gledajući on ugovor za ovu sezonu nije zaslužio a kamo li za sljedeću ( po sada viđenom).. Ali mi je muka kada čujem Arivabenea kada u ovako ranoj sezoni govori kako će Kimi druge godine voziti i dalje za Ferrari...

Što je najžalosnije, nemogu procjeniti dali su one greške Vettelove prave vozačke glupe greške, ili je možda zbilja pritiskao kao lud taj bolid do samih granica pa je samim time i griješio.. zbog Kimija koji nije bio na nivou :zubo:

Biti će gubitak ako Kimi ode, ali samo ako se sjetimo onoga staroga Kimija a ne ovog novog...
Ali,ali on je zadnji Ferrarijev prvak (Kimijevi fanovi 2020) :zubo:
Zadnja izmjena: Ferrari1345, dana/u 12.06.2016., 22:27, ukupno mijenjano 1 put.
slika

"Formula 1 je jedini sport čiji problem rješavaju tako što naprave još jedan problem"

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 2 mj
Ferrari1345 je napisao/la:
Frantic je napisao/la:Ham hladno, precizno i bez grešaka, što je najbitnije. Čestitke.
Ferrari se kockao, nije prošlo, jbga. Vettel previše griješio. Kimi u svom stilu. :mrgreen:
.
Samo mi nije jasno zašto se kockaju kada vode? Zašto ne ići konzervativno i branit se. Pa dobro se vidjelo da se teško pretiče pa čak i kad je brži bolid iza (na istim gumama)...
A onda kad su iza, kao u Španjolskoj onda čekaju druge poteze, umjesto da riskiraju.

Ferrari kao bolid je dobro izgledao ovaj vikend, posebice u Kvalama.. Samo ako se budući loši startovi Mercedesa i sudari ne budu iskorištavali, žali bože dobrog auta

Neki ismijavaju Williams da su završili daleko iza ali vrlo lako je za vidjet da su prije bokseva bili iza RB, a kasnije kada su se odlučili na jedan stop, završili ispred.. Genijalna taktika i vožnja Valtterija Bottasa. Da bude još žalosnije, nevjerovatno zvuči da je u tom Williamsu pokazao puno više nego Kimi u boljem Ferrariju

Hvala bogu pa je Maurizio rekao da je bila pogrešna taktika

Sve stoji. Stvarno mi nekad nisu jasni. :prcnjau:
A Willy se od možda najlošije ekipe što se tiče strategije i promjena guma, prometnuo u možda i najbolju.
Sad se za Ferrari može reći da bi "i givit pokvarili". :zubo:
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

hattrick
Formula 1
Formula 1
Navija za: Vettel
Kontakt:
Bliže smo, sad treba početi više raditi na gumama i šasiji. Vettel je dao sve što je imao u rukavu.. sumnjam da bi Ferrari imao race pace sa istim brojem ulaska kao Hamilton.
Bolje pet do dvanaest nego ni jednu poslje jedan. slika

senna66 Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 3 mj
:rofl: A dobro, možda ga i ja previše napadam ali opravdano ga kritiziram.. Ali najači su mi njihovi fanovi koji onda kažu za glasine o Perezu, bottasu i Grosjeanu kako oni nisu za Ferrari, nego je jedan Kimi koji u tom auto (koji je za njih odličan) lošiji od navedenih...
Meni ga je čak u jednu ruku i žao ali realno gledajući on ugovor za ovu sezonu nije zaslužio a kamo li za sljedeću ( po sada viđenom).. Ali mi je muka kada čujem Arivabenea kada u ovako ranoj sezoni govori kako će Kimi druge godine voziti i dalje za Ferrari...

Što je najžalosnije, nemogu procjeniti dali su one greške Vettelove prave vozačke glupe greške, ili je možda zbilja pritiskao kao lud taj bolid do samih granica pa je samim time i griješio.. zbog Kimija koji nije bio na nivou :zubo:

Biti će gubitak ako Kimi ode, ali samo ako se sjetimo onoga staroga Kimija a ne ovog novog...
Ali,ali on je zadnji Ferrarijev prvak (Kimijevi fanovi 2020) :zubo:
Ma svaka ti stoji. Vettel može što se mene tiće još 10 trka pogriješiti i neću mu uzeti za zlo ako ga usporedim s Kimijem, koji zadnje 3 godine vozi kao da u njemu nema života, kao da to nije on. On što je najžalosnije ne može biti ni vodonoša Vettelu.
slika

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Navija za: najstarijeg i najmlađeg
Utrka solidna, nije bila pretjerano uzbudljiva, ali nije bila ni predosadna.

Sve čestitke Lewisu na drugoj pobjedi u nizu, opet je zasrao start, ali je sve poslije toga odradio sjajno, bez zamjerke. Zaslužena pobjeda.
Vettel je imao odličan start, nažalost (ne moju :prcnjau: ), Ferrarijeva taktika nije upalila. Svejedno, solidan rezultat.
Bottas sjajan danas, zasluženo treće mjesto, čisto pobijeđena oba Red Bulla i jedan Ferrari (Rosberga neću uračunati).
Max je danas odradio dosta bolji posao od Riccija, odmah ga je prošao na startu, u jednom je periodu Ricci pritiskao, ali Max se dobro obranio i do kraja se odvojio i na kraju se odlično obranio od Rosberga.
Rosberg je definitivno razočarao, opet popušta na startu u odnosu na Lewisa iako je bolje startao, nešto što si nikako ne smije dopustiti ako želi osvojiti naslov, tj. pobijediti Lewisa. Na tom startu je upropastio utrku, probio se samo do petog mjesta, još je na kraju imao i onaj spin...Još jedan loš nastup Rosberga koji se mora odmah trgnuti želi li ostati vodeći u prvenstvu.
Kimi i Ricci također nisu briljirali, obojica dosta lošiji od momčadskih kolega.
Alonso na kraju samo jedno mjesto od bodova, ali to je realno mjesto gdje se nalazi McLaren ove sezone, točno na rubu bodova, tj. malo izvan njih, u bodove trenutno ulaze (kad uđu) uz pomoć odustajanja drugih.

Sljedeća utrka Baku, totalna nepoznanica, iako staza ne izgleda baš prezanimljivo, utrka bi definitivno mogla biti zanimljiva.

Slavenowsky
Formula 1
Formula 1
Ja nisam navijac Kimija, niti sam ikad bio navijac nekog vozaca, jedino MS-a. Navijam za Ferrari, a nije mi vazno koji vozac ce biti na postolju samo nek je Ferrari.

Za fana Mercedesa danas nije bilo bitno sto je Rosberg bio 5, vec je bitno da je Hamilton 1 ili Mercedes.

Taktika je bila takva kakva jeste, da je VSC bio duze, sad bi mozda i slavili. Mercedes je ove sezone uvijek u nekom iskoraku, tako da ako ih neko sustigne (ne prestigne) u brzini, oni nadju prednost u gumama, a one kod njih izgledaju kao da se tek stave, a vozi ih 40 i kusur krugova.

Hamilton je u zadnjih 20 krugova (nevjerojatno) radio ista vremena, tako da suvisno je bilo sta reci.

Vettel je imao priliku da "sustigne" Hamiltona, no pravi gresku, bio je pod pritiskom to je jasno, tako da koliko god da je Ferrari napravio gresku u strategiji, toliko je i Vettel na stazi.

No opet ne treba biti nezadovoljan, onakve kvale i tempo u utrci je obecavajuce za nastavak sezone. Imat ce pune ruke posla da malo aerodinamiku srede.

I da sto se tice Kimija, istina je da nije vise u onakvoj formi, ali i meni su smijesni oni navijaci koji jedan dobar rezultat nekog vozaca vide kao potencijalnog vozaca Ferrarija!

Ako bi birao nekog da zamjeni Kimika, to bi bio Ricciardo, a ne Bottas, Perez ili neko treci..
👤 1952, 1953, 1956, 1958, 1961, 1964, 1975, 1977, 1979, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2007...
🏎 1961, 1964, 1975, 1976, 1977, 1979, 1982, 1983, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2007, 2008...

dakako
Formula 4
Formula 4
Navija za: Mercedes
Samo mi nije jasno zašto se kockaju kada vode? Zašto ne ići konzervativno i branit se. Pa dobro se vidjelo da se teško pretiče pa čak i kad je brži bolid iza (na istim gumama)...
A onda kad su iza, kao u Španjolskoj onda čekaju druge poteze, umjesto da riskiraju.
Potpuno se slazem da je bolje braniti poziciju,nego na stazi cistom brzinom nekoga proci.
Promasena taktika Ferkana po meni.

Sto se Vettela tice radio je greske,a one su posljedica onoga sto se od njega i ocekuje,voznja na noz krug za krugom.
Timski igrac

Lady
GP3
GP3
Slavenowsky je napisao/la:
Ti si fakat jedan dosadan lik, kralj te jebo ako ti se ne svidja nemoj gledat ovu F1!

Jest jesam fan sam Kimija i sta sad! Sjasi vise sa tim pesimizmom, da imalo kontas da je Mercedes i dalje zbog pravilnika mocan tim, ne bi trabunjao ovdje!

Ferrari se kockao sa taktikom i nije proslo, ooet vam i 2 pozicija nije dovoljna idi navijaj za Mercedes ako si gladan pobjeda!
Koje ti je opravdanje za Kimija? Vozio je 1 sekundu sporije od Vettela na istoj strategiji. Vettel je griješio, ali ja bi rekla da je možda više mora pretiskat zbog Hamiltona, ali Kimi... :facepalm: :facepalm:

.............

Sve čestttke Hamiltonu na super vožnji i pobjedi, te Vettelu koji je uz hamiltona bio svijet za sebe. Ostali totalno druga liga. Ne znam od kud se stvorio Bottas. Max je odvozio jako dobro, ali mislim da su opet pogriješili u strategiji kod Red Bulla. Max je ipak odvozio super i zadržao Rosberga iza sebe....

Ostali nisu vrijedni komentara......

Kimi je totalna koma.... :thumbsd:
slika

Explorer
F1puls suradnik
F1puls suradnik
S nama već: 10 god 7 mj
Kontakt:
Moje viđenje Ferrarija danas. Strategija je ustvari bila dobro zamišljena, a 45 krugova na softu stvarno nije bilo za očekivati, a da pritom radi konstantnte i konkurente krugove. Točno što je kolega Jester napisao, Vettel je praktički svaki krug morao voziti na nož, a to je na ovakvoj stazi teško. Pogledajte samo gdje je Raikkonen završio, to samo pokazuje koliko je Vettel bio brz cijelog vikenda. Jbg. malo je falilo. Ali, doći će i pobjeda i nova Vettelova era, mora tako biti, on je prevrijedan vozač da ne bi osvojio još koji naslov.
U razumnu srcu mudrost počiva, a što je u bezumnom, to se i pokaže.

Mr.Spaceguy Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 4 mj
Navija za: Fernando Alonso
Explorer je napisao/la:Moje viđenje Ferrarija danas. Strategija je ustvari bila dobro zamišljena, a 45 krugova na softu stvarno nije bilo za očekivati, a da pritom radi konstantnte i konkurente krugove. Točno što je kolega Jester napisao, Vettel je praktički svaki krug morao voziti na nož, a to je na ovakvoj stazi teško. Pogledajte samo gdje je Raikkonen završio, to samo pokazuje koliko je Vettel bio brz cijelog vikenda. Jbg. malo je falilo. Ali, doći će i pobjeda i nova Vettelova era, mora tako biti, on je prevrijedan vozač da ne bi osvojio još koji naslov.
Kako me to neodoljivo podsjeća na jednog drugog vozača...

Slavenowsky
Formula 1
Formula 1
Lady je napisao/la:
Ti si fakat jedan dosadan lik, kralj te jebo ako ti se ne svidja nemoj gledat ovu F1!

Jest jesam fan sam Kimija i sta sad! Sjasi vise sa tim pesimizmom, da imalo kontas da je Mercedes i dalje zbog pravilnika mocan tim, ne bi trabunjao ovdje!

Ferrari se kockao sa taktikom i nije proslo, ooet vam i 2 pozicija nije dovoljna idi navijaj za Mercedes ako si gladan pobjeda!
Koje ti je opravdanje za Kimija? Vozio je 1 sekundu sporije od Vettela na istoj strategiji. Vettel je griješio, ali ja bi rekla da je možda više mora pretiskat zbog Hamiltona, ali Kimi... :facepalm: :facepalm:

.............

Sve čestttke Hamiltonu na super vožnji i pobjedi, te Vettelu koji je uz hamiltona bio svijet za sebe. Ostali totalno druga liga. Ne znam od kud se stvorio Bottas. Max je odvozio jako dobro, ali mislim da su opet pogriješili u strategiji kod Red Bulla. Max je ipak odvozio super i zadržao Rosberga iza sebe....

Sta ti sad nasla ovaj moj komentar da komentarises, jer sam ovo iz kurtoazije rekao da sam fan Kimija! A vrlo dobro znas ciji sam.fan najvise.

Hebo vas Kimi, uhvatili ste se njega kritikovat, eto Vettel ti je drugi i zasto imas potrebu Kimija da spominjes? Jesi li to i ti postala navijac Ferrarija?Ja bi rado volio da je ostao Alonso, pa da gledam vas fanove vozaca kako se prepirete ko je bolji, sto je meni apsurd :facepalm:
Zadnja izmjena: Slavenowsky, dana/u 12.06.2016., 23:04, ukupno mijenjano 1 put.
👤 1952, 1953, 1956, 1958, 1961, 1964, 1975, 1977, 1979, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2007...
🏎 1961, 1964, 1975, 1976, 1977, 1979, 1982, 1983, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2007, 2008...

Lady
GP3
GP3
Lady je napisao/la:

.............

Sta ti sad nasla ovaj moj komentar da komentarises, jer sam ovo iz kurtoazije rekao da sam fan Kimija!

Jebo vas Kimi, uhvatili ste se njega kritikovat, eto Vettel ti je drugi i zasto imas potrebu njega da spominjes? Ja bi rado volio da je ostao Alonso,.pa da gledam vas fanove kako se prepirete ko je bolji.. :facepalm:
Ne kaki Slavene.... Kimi je truba totalna. Jedino još Vettel spašava Ferrari za sad. Ako gledamo Ferkana u Vettelovim rukama, onda taj bolid izgleda jako konkurentan, ali u Kimijevim rukama....užas!

EDIT: nisam Ferrarijev navijač. Da se mene pita ,svaku utrku bi se za pobjedu utrkivali Vettel, Verstappen, Hamilton i Ricciardo.... :fakjea:
pa nek pobjedi bolji vozač (ne bolid)
slika

senna66 Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 3 mj
Lady je napisao/la:Kimi je truba totalna. Jedino još Vettel spašava Ferrari za sad. Ako gledamo Ferkana u Vettelovim rukama, onda taj bolid izgleda jako konkurentan, ali u Kimijevim rukama....užas!
Ovo si dobro rekla, da nema Vettela mi Ferrarijevci bi si već presudili, skakali bi s mosta samo tako. Mislili bi da zaostajemo sekundu za Mercom.
slika

dakako
Formula 4
Formula 4
Za moj tim danas polovicna utrka.Lujo zasluzeno do podbjede.Rozbergova utrka za sto prije zaboraviti.

Nemogu se oteti dojmu,da ovi sto su do nedavno uzdizali Nicu,sada ga blate samo zato sto ne podnose Hamiltona.
To je djetinjasto.Drukaj za nekoga od srca,a ne zato sto ovoga drugog ne podnosis.

Na kraju krajeva Rosberg je i dalje prvi na ljestvici tako da :fakjea:
Timski igrac

Slavenowsky
Formula 1
Formula 1
@Lady

Pa sta sad! Ne vidim vasu poentu da pljujete lika, koji radi isto ono sto bi radio jedan Perez, Bottas itd. Mnogi se cude rezultatu Bottasa, pa Williams ima jaku masinu, ovakve staze im itekako leze.

Sad cemo i Massu u penziju otjerat, a Bottasa zbog jednog dobrog nastupa hvalit.

Vettela i Kimija ne treba stavljat u isti kos, ptice na grani znaju da je u ovom trenutku Vettel bolji vozac, no mislis da bi Vettelu godilo da ima nekog ravnog sebi u timu, a pri tome da sustize Mercedes?

Da se ja pitam ostavio bi Schumachera 1997, 1998, 1999, 2000, pa bi Ricciarda volio vidjet u Ferrariju, ali posto se ne pitam, opet Kimi je uradio onoliko koliko je mogao. Bahrain 2, Spanija 2, Rusija 3 itd. Opet su to dobri rezultati, za nekog ko je 2 vozac u Ferrariju!
Zadnja izmjena: Slavenowsky, dana/u 12.06.2016., 23:20, ukupno mijenjano 2 puta.

Explorer
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Kontakt:
Mr.Spaceguy je napisao/la:
Explorer je napisao/la:Moje viđenje Ferrarija danas. Strategija je ustvari bila dobro zamišljena, a 45 krugova na softu stvarno nije bilo za očekivati, a da pritom radi konstantnte i konkurente krugove. Točno što je kolega Jester napisao, Vettel je praktički svaki krug morao voziti na nož, a to je na ovakvoj stazi teško. Pogledajte samo gdje je Raikkonen završio, to samo pokazuje koliko je Vettel bio brz cijelog vikenda. Jbg. malo je falilo. Ali, doći će i pobjeda i nova Vettelova era, mora tako biti, on je prevrijedan vozač da ne bi osvojio još koji naslov.
Ako misliš na Alonsa... Kako siješ, tako i žanješ :gandalf:

dakako
Formula 4
Formula 4
Explorer je napisao/la:
Mr.Spaceguy je napisao/la:
Ako misliš na Alonsa... Kako siješ, tako i žanješ :gandalf:
Kolega Ex nije li onda ovaj tvoj odgovor malo proturjecan sam sebi!?
Timski igrac

Explorer
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Kontakt:
Ne, zašto?

dakako
Formula 4
Formula 4
Explorer je napisao/la:Ne, zašto?
Ako sam dobro shvatio tvoj prijasnji post je zelja i nadanje jednog navijaca. Tebe kao navijaca Vettela.

Mr.Spac je to primjetio,a moram priznati da je i mene podsjetilo na postove iz vremena dok je Alonso bio u Ferrariu.
Na sto je tvoja konstatacija njemu da kako sijes,tako i zanjes.Iz toga bi se dalo izvuci da je Mr.Spac nekadasnji protagonist Ferraria i Alonsa,ali i nemora biti,te nije u ovom slucaju ni presudno.

"Sijanje" je dakle tvoja zelja i nadanje,te samim time ispada da si samom sebi rekao da ces i ti poznjeti nesto slicno.
Mozda nisi tako htjeo napisati,ali tako je ispalo.
Timski igrac
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡