Scuderia Ferrari

🏎️ Svaki aktualni F1 vozač i momčad zaslužuju ovdje svoju temu.

ShangaiDevil
Baniran
Baniran
S nama već: 9 god 9 mj
Navija za: Ferrari Williams
Multi 21 je napisao/la: 02.09.2018., 20:18
Pastor je napisao/la: 02.09.2018., 20:08 :rofl: Hej, Vettel je kriv što Kimi ne može pobijediti sa prvog mjesta? Lik ne može nabiti 2 sekunde prednosti Hamiltonu, a nikoga ispred njega nema... Nije ni Vettel prošlu utrku imao Kimija iza sebe (ostavio ga na cjedilu) Pa je riješio pobjedu bez ikakve muke. Ako je Vettel loš vozač, i može pobijediti samo sa prvog mjesta. Kimi ne može ni to...
Da, Vettel je kriv što je Kimi ostao sam protiv dva Mercedesa. Nemoš u toj situaciji nikako pobijediti ako nemaš iznimno bolji bolid.
Znaci skoro sve vetelove pobjede u ferariju su iznimke?
:klanjam: :facepalm: :klanjam: (@Iceman)

Ferrari
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 1 mj
Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
Generalno, moje subjektivno misljenje je da Kimi i Vettel nisu dobar timski par, barem ne dobar za Ferrari. Sada kritikujem oba vozaca, jer niko od njih dvojice ne radi u korist jedan drugoga, te samim time, ne rade i u korist tima. Vettel je danas mogao pomoci Kimi-ju da pobjedi, ali eto gledao je svoj interes, sto je i logicno, no kada su u pitanju fer i korektni odnosi dvaju vozaca, onda Vettel u ostalih 7 bi trebao imati Kimija kao podrsku.
Čiji je ovo posao? Menadžmenta...jučer su trebali koristiti zavjetrinu obrnuto, a danas su trebali kazati vozačima da se ne utrkuju...oni su im očito kazali da se mogu utrkivati umjesto da smo napravili zamjenu ili da je bio pravi dogovor za prvih nekoliko zavoja...
Kimi u prvom zavoju koči ko lud, blokira gumu da bi se obranio od...svojeg kolege(?!)...
Očito da nikakvog dogovora nije bilo...u potpunosti nerazumno od ekipe i za ovo danas krivim najviše ekipu.

Znači obojica su dobro startali, imali su 1-2 i da nije mogao biti dogovor da u tom slučaju Kimi ide s vanjske, a Vettel s unutranje strane? Hamilton je bio nešto dalje (iako je kasno kočio i napravio kontakt sa Vettelom u prvom zavoju)

Meni u potpunosti nerazumno...Mercedes igra 1-2 ulogu perfektno...
Isto tako u Njemačkoj..."ej Kimi...ovaj bili bi mogao...uhm...Vettel je iza tebe pa...uuhm..." koji kurac? Makneš ga i utrka ide dalje.
Nerazumno. Sorry, ali je. Primjer Njemačke je kada je Vettel izgubio sigurno 3-4-5 sec vremena koji su mogli biti ključni na kraju...
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari
slika slika

Matek14
GP3
GP3
S nama već: 10 god 4 mj
Navija za: Fernando Alonso, McLaren
Kontakt:
kao što rekoh, kimi za vozački slabijeg vozača u momčadi odrađuje bodovno posao na max razini..
kao što rekoh, miješati gornji i donji dom je besmisleno.. bottas i kimi jednostavno na stazi ne mogu dobiti vettela i hamiltona.. kimi ne može pobjedit jer ne može, vozački.. bottas ne može pobjediti jer ne može, vozački.. ako ham i vet odvezu svoju utrku normalno, ovaj dvojac će izgubit jer nemaju taj tempo.. čovjek ima 39 godina i nije u tom naponu snage kao oni, a opet za svoje godine i svoje mogućnosti radi sve što može..
i da za konstruktorsku tablicu kriv je vettel.. -30, +5.. matematika je jednostavna..
i nigdje nisam napisao da je vettel loš vozač.. vettel je vrhgunski vozač, ali nedovoljno dobar ako ima pored sebe još jednog vrhunskog vozača.. i to se vidi ove godine u tim međumomčadskim dvobojima.. vettelova zadaća je pobjediti hamiltona, a kimijeva bottasa.. jedan to ne radi, drugi to radi.. jedan radi amaterske greške, drugi s 39 godina niže postolje za postoljem..
Zadnja izmjena: Matek14, dana/u 02.09.2018., 20:25, ukupno mijenjano 1 put.
Fernando is faster than all of you :jupije:

zelot
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 8 mj
Puno se prica ds je ferr prevelik zalogaj za mlade i neiskusne ali zapravo mi jos nismo imali mladog i neiskusnog vozaca u ferr pa da znamo sta se dogadja.

Mislim da za leclerca, maxa ili hamiltona 2007 ili alonsa 2005 ferr nikako ne bi bio masina koja ce ih unistiti jer za ferr treba ovo treba ono.

Pustite se toga ljudi. To nije dokazano i nemamo niti jedsn a kamoli nekoliko primjera koji to potvrdjuju. Ferr samo treba brz vozac. Nije f1 ono sto je bila prije 30 godina. Sport se mijenja kao i svaki drugi i stalno svjedocimo da najbolji sportasi su sve mladji i mladji... Danas"djeca" rade cuda..max, ocon, gasley, leclerc, a i prije su, ham i alonso i seb svi redom bili najmladji pobjedici u povjesti itd...

A nije ni taj ferr konjina neotesana da ne uzme u obzir da imaju mladog vozaca i da se tome ne prilagode. Poanta je, ako dovedes leclerca, ucini sve da mu bude ugodno i toplo kako bi mogao isporuciti sve sto zna! Uostalom, ako se pokaze katastrofalan zamjeni ga sa ricciem ili kime god nakon jedne godine i to je to. Dok je seb tamo manje je bitno jel vozi kimi ili leclerc jer niti jedan nece uzeti naslov prije seba. Mozda leclerc ali tek nakon bar jedne sezone i ako je stvarno toliko dobar da skine starosjedioca 4x wdc u ferr.. Tesko...

ShangaiDevil
Baniran
Baniran
Matek14 je napisao/la: 02.09.2018., 20:22 kao što rekoh, kimi za vozački slabijeg vozača u momčadi odrađuje bodovno posao na max razini..
kao što rekoh, miješati gornji i donji dom je besmisleno.. bottas i kimi jednostavno na stazi ne mogu dobiti vettela i hamiltona.. kimi ne može pobjedit jer ne može, vozački.. bottas ne može pobjediti jer ne može, vozački.. ako ham i vet odvezu svoju utrku normalno, ovaj dvojac će izgubit jer nemaju taj tempo.. čovjek ima 39 godina i nije u tom naponu snage kao oni, a opet za svoje godine i svoje mogućnosti radi sve što može..
i da za konstruktorsku tablicu kriv je vettel.. -30, +5.. matematika je jednostavna..
slika

Slavenowsky
Formula 1
Formula 1
Navija za: Ferrari
Pastor je napisao/la: 02.09.2018., 20:08 :rofl: Hej, Vettel je kriv što Kimi ne može pobijediti sa prvog mjesta? Lik ne može nabiti 2 sekunde prednosti Hamiltonu, a nikoga ispred njega nema... Nije ni Vettel prošlu utrku imao Kimija iza sebe (ostavio ga na cjedilu) Pa je riješio pobjedu bez ikakve muke. Ako je Vettel loš vozač, i može pobijediti samo sa prvog mjesta. Kimi ne može ni to...
Taj lik je u dvije zadnje utrke bio zrtva boxa! U Blegiji je bio brz za pole, pa ga je box zeznuo, te na kraju morao odustati od sudara (najmanje njegova krivica), te danas usao ranije u box, gdje je tim popusio fintu od Mercedesa. Kako god okrenes Kimi bude kolateralna steta. Danas na utrci Kimi nije napravio nikakvu gresku, dok Vettel jeste.

Druga je stvar, sto Kimi nije vise potencijal za pobjede, a kamo li za titulu, sad je sve dokazano, jer ovo je bila jedinstvena prilika da se u to uvjerimo.

Vettel je svakako bolji vozac, prije svega zbog svoje mladosti, kao i svoj agresivnog pristupa. Danas je isti dosao do izrazaja, ali totalno nepromisljen. Rijetko ko od vozaca se sklanja, svi idu na noz, Vettel je izgubio poziciju, pa je htio vratiti na silu. Ne ide to tako bajo moj, zbog toga je se i izvrtio.

Prije utrke sam napisao, ako Vettel ne moze sustici Kimija, onda neka radi u korist njega, no ako Kimi bude pasivan u utrci, onda neka ga Vettel predje i kraj price. Ali eto je Vettel htio sve da rijesi u par zavoja, a ne u par krugova! Sve ove greske koje je pravio, apsolutno nema veze sa Kimijem.

I jos da dodam, Vettel je najvise kriv za ovo, jer je sam htio da on i Kimi imaju isti status u timu. Dakle, to sto Kimi nije sposoban da pobjedi nema veze sa cinjenicom sto Vettel nije sposoban da bude mirne glave i da takticki odveze utrku, kao i da pobjedi. Utrka ne traje 3 zavoja, vec 53 kruga.
👤 1952, 1953, 1956, 1958, 1961, 1964, 1975, 1977, 1979, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2007...
🏎 1961, 1964, 1975, 1976, 1977, 1979, 1982, 1983, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2007, 2008...

ShangaiDevil
Baniran
Baniran
Zato je onda najbolje lijepo zaspat u bolidu pa ce ti onda svi reci kako si hladne glave jeli tako?

Slavenowsky
Formula 1
Formula 1
Ferrari je napisao/la: 02.09.2018., 20:21
Generalno, moje subjektivno misljenje je da Kimi i Vettel nisu dobar timski par, barem ne dobar za Ferrari. Sada kritikujem oba vozaca, jer niko od njih dvojice ne radi u korist jedan drugoga, te samim time, ne rade i u korist tima. Vettel je danas mogao pomoci Kimi-ju da pobjedi, ali eto gledao je svoj interes, sto je i logicno, no kada su u pitanju fer i korektni odnosi dvaju vozaca, onda Vettel u ostalih 7 bi trebao imati Kimija kao podrsku.
Čiji je ovo posao? Menadžmenta...jučer su trebali koristiti zavjetrinu obrnuto, a danas su trebali kazati vozačima da se ne utrkuju...oni su im očito kazali da se mogu utrkivati umjesto da smo napravili zamjenu ili da je bio pravi dogovor za prvih nekoliko zavoja...
Kimi u prvom zavoju koči ko lud, blokira gumu da bi se obranio od...svojeg kolege(?!)...
Očito da nikakvog dogovora nije bilo...u potpunosti nerazumno od ekipe i za ovo danas krivim najviše ekipu.

Znači obojica su dobro startali, imali su 1-2 i da nije mogao biti dogovor da u tom slučaju Kimi ide s vanjske, a Vettel s unutranje strane? Hamilton je bio nešto dalje (iako je kasno kočio i napravio kontakt sa Vettelom u prvom zavoju)

Isto tako u Njemačkoj..."ej Kimi...ovaj bili bi mogao...uhm...Vettel je iza tebe pa...uuhm..." koji kurac? Makneš ga i utrka ide dalje.
Nerazumno. Sorry, ali je. Primjer Njemačke je kada je Vettel izgubio sigurno 3-4-5 sec vremena koji su mogli biti ključni na kraju...
Vec sam napisao, da je za sve najvise kriv Vettel. On je taj koji moze reci, decki, meni je potreban neko ko ce mi cuvati ledja, a ne da se borim sa njim. Da li je u pitanju ponos ili sta vec, pa Vettel hoce da se utrkuje sa Kimijem, onda nemamo vise sta reci. Nemam nista protiv da se uvedu timske odredbe, jer sit sam Singapura. Kimi nije potencijal za titulu, jer njegova koncentracija tokom utkre je kao pjescani sat. Nismo do sada nikada imali priliku da vidimo kako se Kimi nosi kada je na P1, pa evo, danas je izgubio poziciju, mozemo reci pa "skoro" greskom boxa, ali i da nije bila greska boxa, opet bi ga Hamilton presao, jednostavno je to visilo u zraku.

Ali eto, kada se vec obojica kurce, onda barem Vettel bi trebao biti malo vise svijestan situacija u kojoj se nalazi. Danas je napravio gresku, koja ga je kostala sigurno pobjede, jer je imao dobar tempo sa ostecenim bolidom, sta da je bio citav i prosao prvi krug? Imao bi sigurno velikih sansi za vrati Hamiltonu, pa cak i da predje Kimija.

I jos, mislis li da Hamilton nema svoje umocene prste, vezano za slucaj "wingman"!?

Fkt zalosno je reci, ali Hamilton ispada najinteligentniji lik u F1!
👤 1952, 1953, 1956, 1958, 1961, 1964, 1975, 1977, 1979, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2007...
🏎 1961, 1964, 1975, 1976, 1977, 1979, 1982, 1983, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2007, 2008...

Pastor
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 2 mj
Navija za: Seb
Matek14 je napisao/la: 02.09.2018., 20:22 kao što rekoh, kimi za vozački slabijeg vozača u momčadi odrađuje bodovno posao na max razini..
i nigdje nisam napisao da je vettel loš vozač.. vettel je vrhgunski vozač, ali nedovoljno dobar ako ima pored sebe još jednog vrhunskog vozača.. i to se vidi ove godine u tim međumomčadskim dvobojima.. vettelova zadaća je pobjediti hamiltona, a kimijeva bottasa.. jedan to ne radi, drugi to radi.. jedan radi amaterske greške, drugi s 39 godina niže postolje za postoljem..
Pa problem je u tome što se on ne bori protiv Bottasa. Ili u današnjem slučaju protiv Hamiltona. On se bori protiv Vettela. A to je problem ekipe, a ne Kimijev.
Slavenowsky je napisao/la: 02.09.2018., 20:41
Taj lik je u dvije zadnje utrke bio zrtva boxa! U Blegiji je bio brz za pole, pa ga je box zeznuo, te na kraju morao odustati od sudara (najmanje njegova krivica), te danas usao ranije u box, gdje je tim popusio fintu od Mercedesa. Kako god okrenes Kimi bude kolateralna steta. Danas na utrci Kimi nije napravio nikakvu gresku, dok Vettel jeste.

Druga je stvar, sto Kimi nije vise potencijal za pobjede, a kamo li za titulu, sad je sve dokazano, jer ovo je bila jedinstvena prilika da se u to uvjerimo.

Vettel je svakako bolji vozac, prije svega zbog svoje mladosti, kao i svoj agresivnog pristupa. Danas je isti dosao do izrazaja, ali totalno nepromisljen. Rijetko ko od vozaca se sklanja, svi idu na noz, Vettel je izgubio poziciju, pa je htio vratiti na silu. Ne ide to tako bajo moj, zbog toga je se i izvrtio.

Prije utrke sam napisao, ako Vettel ne moze sustici Kimija, onda neka radi u korist njega, no ako Kimi bude pasivan u utrci, onda neka ga Vettel predje i kraj price. Ali eto je Vettel htio sve da rijesi u par zavoja, a ne u par krugova! Sve ove greske koje je pravio, apsolutno nema veze sa Kimijem.

I jos da dodam, Vettel je najvise kriv za ovo, jer je sam htio da on i Kimi imaju isti status u timu. Dakle, to sto Kimi nije sposoban da pobjedi nema veze sa cinjenicom sto Vettel nije sposoban da bude mirne glave i da takticki odveze utrku, kao i da pobjedi. Utrka ne traje 3 zavoja, vec 53 kruga.
Nije ni Vettel napravio grešku. I nije izgubio poziciju od Hamiltona. On je imao mjesta u toj krivini pored Hamiltona, ali nije ispred sebe. Kimi ga je dobro uštopao. Pa jbt, Hamilton je skoro dotakao Kimijev zadnji kraj bolida, koliko je ovaj usporio. Ne samo da se našao pored Vettela, nego je mogao i Kimija zakačit. Da se Kimi nije tako grčevito borio protiv Vettela, i da je tu malo odmakao, Vettel bi bez problema prošao tu krivinu ispred Hamiltona. Pa upravo im je izlaz iz te krivine bio najveća prednost cijeli vikend. Zašto je Kimi tu tako prikočio? Vettel nije imao kuda. A ne možeš reći da je trebao popustiti, kada je imao mjesta pored Hamiltona. Ali ispred njega je bio problem...

Multi 21
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 11 mj
Navija za: Ferrari, Vet, Max
ShangaiDevil je napisao/la: 02.09.2018., 20:19
Da, Vettel je kriv što je Kimi ostao sam protiv dva Mercedesa. Nemoš u toj situaciji nikako pobijediti ako nemaš iznimno bolji bolid.
Kad je to Vettel bio u izravnom duelu sa dvojcem Lewis-Bottas i izišao iz njega kao pobjednik? Španjolska prošle godine? Rijetke su takve situacije jer Bottas uvijek kaska za vodećima pa bude samo Lewis-Vettel.
"If everything seems under control, you're not going fast enough." Mario Andretti

Ferrari
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 1 mj
Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
Slavenowsky je napisao/la: 02.09.2018., 20:58

Vec sam napisao, da je za sve najvise kriv Vettel. On je taj koji moze reci, decki, meni je potreban neko ko ce mi cuvati ledja, a ne da se borim sa njim. Da li je u pitanju ponos ili sta vec, pa Vettel hoce da se utrkuje sa Kimijem, onda nemamo vise sta reci. Nemam nista protiv da se uvedu timske odredbe, jer sit sam Singapura. Kimi nije potencijal za titulu, jer njegova koncentracija tokom utkre je kao pjescani sat. Nismo do sada nikada imali priliku da vidimo kako se Kimi nosi kada je na P1, pa evo, danas je izgubio poziciju, mozemo reci pa "skoro" greskom boxa, ali i da nije bila greska boxa, opet bi ga Hamilton presao, jednostavno je to visilo u zraku.

Ali eto, kada se vec obojica kurce, onda barem Vettel bi trebao biti malo vise svijestan situacija u kojoj se nalazi. Danas je napravio gresku, koja ga je kostala sigurno pobjede, jer je imao dobar tempo sa ostecenim bolidom, sta da je bio citav i prosao prvi krug? Imao bi sigurno velikih sansi za vrati Hamiltonu, pa cak i da predje Kimija.

I jos, mislis li da Hamilton nema svoje umocene prste, vezano za slucaj "wingman"!?

Prvo...ne slažem se baš da je Kimija strategija danas upropastila. Ono je bilo jedino što smo mogli napraviti IMO.
Kimi nije mogao pobjeći na npr. 3 sec od Hamiltona i cijeli prvi stint su bili UNUTAR 1 sec...Ferrariju je prijetio undercut u tom trenutku i bili su prisiljeni reagirati da uđu prvi u boks...Mercedes je tada imao tri opcije...uvesti Hamiltona prije Kimija pa napraviti poprilično mogući undercut, ostaviti ga krug-dva na stazi u čistom zraku da otvori razmak ili koristiti Bottasa da zaustavi Kimija...s tim da ta zadnja opcija je bila njihova daleko najbolja šansa za dobiti utrku danas jer je Hamilton imao na kraju 8 krugova svježije gume...
Uglavnom u Ferrariju nisu mogli toliko napraviti danas po tom pitanju...eventualno staviti Medium gume, ali vjerojatno bi bile prespore...i opet bi otvorilo mogućnosti Hamiltonovog overcuta.
Vec sam napisao, da je za sve najvise kriv Vettel. On je taj koji moze reci, decki, meni je potreban neko ko ce mi cuvati ledja, a ne da se borim sa njim.
Opet...
Ovo. Bi. Trebala. Ekipa. Odlučiti.
Kimi je prije Monze bio 85 bodova iza Hamiltona...nema jebene šanse da osvoji WDC.
Koliko je teško menadžementu da kaže Kimiju "hej trebao bi do kraja igrati ulogu drugog vozača"?! 85 bodova?!

Mislim...pa što dalje treba kazati? Danas opet kažem...bila je šansa u prvom zavoju jer su obojica imala odličan start...Kimi ide na vanjsku stranu, Vettel unutarnja i zamjene pozicije (ako već jučer nisu koristili zavjetrinu kako treba)...ili u drugoj šikani...bilo je prostora i vremena.
Kimi koči ranije na vanjskoj strani, Seb ulazi na unutarnju i promjena pozicije. Hamilton ne bi mogao ništa jer je Kimi već bio na vanjskoj strani, a Vettel bi bio na unutarnjoj.

Mislim...ovo je poprilično logično i jednostavno.
Mislim da određeni vozač ima to u ugovoru ;)
Mercedes igra ulogu od početka sezone...oni već u 3-4 utrci, ako treba rade zamjenu. Sjeti se Ferrarija i Kine 2017...da je to bio Mercedes do toga ne bi došlo.

Vettel je danas sa ekstra zaustavljanjem i poprilično oštećenim bolidom završio 8 sekundi iza Kimija...
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari
slika slika

ShangaiDevil
Baniran
Baniran
Slavenowsky je napisao/la: 02.09.2018., 20:58

Bio bi i ja najpametniji da mi se gleda kroz prste d9k se konkurente podjebava

ShangaiDevil
Baniran
Baniran
Multi 21 je napisao/la: 02.09.2018., 21:12

Kad je to Vettel bio u izravnom duelu sa dvojcem Lewis-Bottas i izišao iz njega kao pobjednik? Španjolska prošle godine? Rijetke su takve situacije jer Bottas uvijek kaska za vodećima pa bude samo Lewis-Vettel.
Znaci da je u spa botas bio iza lewisa vetel nebi imao sanse, daj molim te. Da je vettel danas bio vodeci mogla su bit tri mercedesa iza njega on bi opet uzeo prvo misto. Kimi nije mogao recimo nabiti prednost pred hamiltonom od par sekundi kao sto je vetel napravio u spa? I jos dodaj tome da kimi itekako ima krivoce u tome sto je onako oderao gume, tocno se vidilo koliko je isao van staze po pijesku
Zadnja izmjena: ShangaiDevil, dana/u 02.09.2018., 21:30, ukupno mijenjano 1 put.

Multi 21
Formula 1
Formula 1
Ferrari je napisao/la: 02.09.2018., 21:12
Vettel je danas sa ekstra zaustavljanjem i poprilično oštećenim bolidom završio 8 sekundi iza Kimija...
Safety Car je bio dok je mijenjao krilo.
"If everything seems under control, you're not going fast enough." Mario Andretti

Sarma Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 2 mj
Multi 21 je napisao/la: 02.09.2018., 21:29
Ferrari je napisao/la: 02.09.2018., 21:12
Safety Car je bio dok je mijenjao krilo.
Ma i Kimi popustio skroz kad ga je Hamilton prošao..

Multi 21
Formula 1
Formula 1
ShangaiDevil je napisao/la: 02.09.2018., 21:29
Multi 21 je napisao/la: 02.09.2018., 21:12
Znaci da je u spa botas bio iza lewisa vetel nebi imao sanse, daj molim te. Da je vettel danas bio vodeci mogla su bit tri mercedesa iza njega on bi opet uzeo prvo misto. Kimi nije mogao recimo nabiti prednost pred hamiltonom od par sekundi kao sto je vetel napravio u spa? I jos dodaj tome da kimi itekako ima krivoce u tome sto je onako oderao gume, tocno se vidilo koliko je isao van staze po pijesku
Ferrari je tamo bio brzi bolid. Bilo bi teže definitivno da je Bottas bio treći.

Slavenowsky
Formula 1
Formula 1
@Ferrari

Prvi stint, Hamilton nije nikako mogao doci na pola sekunde i kada bi se priblizio, opet ne bi imao velike sanse za napad, ostalo je da se uradi undercut, koji su u Ferrari-ju ispusili momacki. Kimijeve gume su mogle jos da izdrze, trebali su cekati sta ce uraditi Hamilton, tj pustiti ih da odrade undercut, pa onda ici za njima. To mi je nekako izgledalo vise logicki, jer ako idu prvi, onda ce ih bottas preci, a isti je prije dva dana deklarisani drugi vozac i uciniti ce sve da pomogne Hamiltonu i to se je desilo.

Jedini problem Kimija, je sto nema tu agresivnost u dvobojima, dosta se je mucio sa Bottasom, izgubio je 4-5 sekundi s njim, a plus gume su se vise trosile, nego Hamiltonu koji je imao 8 krugova svijezije gume, dakle idealna situacija za napad. Opet, ta situacija u boksu mi daje neku malu nadu, da je Kimi mogao cak i da pobjedi, ali da sam bio mali skeptik, to definitivno da.

Opet vise sam ubjedjen u to da je Vettel taj koji je odobrio ovakvu situaciju. Jer ovo sto si naveo, nema mi nikakve logike, da neko ko kaska skoro 100 bodova za Hamiltonom da ima isti status, kao Vettel! Ocigledno je da oni svi imaju sastanke prije utrke i da vozacima daju zadnju rijec.

Jedino, ako Ferrari vuce prave konce, tj da su oni ipak ti koji daju zadnju rijec, onda su teski idioti. A Vettel opet i zbog takvih situacija, ne bi smio sebi da dozvoli onakve voznje, jer ishod je mogao da bude jos gori.

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Kimi je danas imao 2:1 protiv sebe i brži Mercedes nego što je bio u Belgiji.
Ne opravdavam ga, ali su to činjenice.
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

Slavenowsky
Formula 1
Formula 1
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=9d1ppvK9npY[/youtube]

Evo gledam start nekoliko puta i vidim da je Vettel dva puta napravio istu gresku. Prva je bila na startu, napad na Kimija sa vanjske strane pred ulazak u krivinu, a druga isti slucaj, opet pokusaj fintiranja s vanjske strane ka drugoj krivini, gdje je pred ulazak u istu, bio usporen, a Hamiltonu je dalo puno prostora za napad s unutrasnje strane i prolaz.

Vec na prvi prolaz kroz Rettifilio Vettel je imao mali kontakt sa Hamiltonom, a onda isto na drugom.

Dakle, ako izuzmemo, to blesavo nadmetanje u ekipi, gdje Ferrari zeli ravnopravnost, onda ne mogu da shvatim ovako losu taktiku Vettela. Izabrao je dvije najteze moguce putanje za napad, a onda isofrsiran pokusaj cuvanja pozicije.

Dakle, danas nista nije islo kako treba

1. da je ekipa pogrijesila sto je dozvolila utrkivanje - jeste
2. da je Vettel napravio nekoliko gresaka - jeste
3. da je box bio izigran - jeste

Da li smo zasluzili pobjedu nismo, a dali smo bili favoriti itekako. Mercedes ovdje nije bio brzi, Mercedes je ovdje bio mudriji. Ekipe su bile izjednacene, sanse za pobjedu su imali svi (Vettel, Kimi i Hamilton), no na kraju Hamilton je pobjedio.

Sada mozemo pjevati borbene, od gotovog imamo veresiju. Treba biti fer i priznati greske, danas niko nije bio idealan sem Hamiltona. A Ferrari do kraja sezone ako i dalje bude furao ovakvu politiku, onda lijepo neka dizajniraju bolid za 2019, kao inace sto rade, jer ovo je smijesno.

ShangaiDevil
Baniran
Baniran
Pa kuda je trebao ici vettel, mozda drito u kimija a ne sa vanjske strane

A jesi nadrobio gluposti
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡