Flavio dolijeva ulje na vatru

Neka se drži on donošenja lažnih ponuda i ugovora Alonsu, to mu dobro ide.
Vjerojatno su se ufurali da su ove sezone daleko najbolji i najbrži i da im ta "sramota" za naslove ne treba.Ferrari je napisao/la: 02.09.2018., 17:36 Mercedes nema NIKAKAV PROBLEM koristiti Bottasa u svoju korist tj. u Hamiltonovu...a Ferrari koji je kao bio poznat po tome danas apsolutno ništa ne radi po tom pitanju. Zašto?!
poprilično sam siguran da Ferrari iz ovoga danas neće naučiti ništa.Mr.Spaceguy je napisao/la: 02.09.2018., 19:04 Arrivabene: "We hire drivers, not butlers"
Ne biti salty Maurizio.![]()
potpisPastor je napisao/la: 02.09.2018., 17:44 Šta da se Vettel zapita. Umjesto da se već zna šta ko treba raditi, Kimi ne da mu pomaže nego mu maksimalno odmaže. Usporio ga u prvoj krivini, još rizikujući oštećenje guma. Onda ga još fino uspori i onda kada mu se Hamilton ugura. Vettel je ondje samo mogao u Kimija ili van staze...
Ferarri je amaterska ekipa. Oni gledaju da se dodvore navijačima, a Mercedes koristi Bottasa do maksimuma. Odmah sam znao da su zbog onoga izgubili, ne samo 1-2, nego i pobjedu. Bilo je samo pitanje vremena kada i kako će ih Mercedes zajebat. Na kraju, Vettel sa oštećenim bolidom, jednim zaustavljanjem više, i padom na kraj poretka, završi samo 7 i nešto sekundi iza Kimija. I to i on je bio odustao sa pritiskanjem u jednom trenutku. Tek kad je Verstappen dobio kaznu, ponovo je dao gas. Pa eto nek se njima Kimi bori za pobjedu...
Generaliziras, vettel je jedan od najzasluznijih ljudi sto je ferari ovdje gdje je. Ostavio kimija u raljama mercedesa? Koliko je puta vettel bio taj koji sam mora voditi bitku sa mercedesom dok ovaj jedva da prati redbull? Previse se olako pamte greske a ne dobre predstave. Npr kanada 2016 kada je vettel uzeo p2 i cak presao lewisa za vodstvo u ferariju koji je bio na razini danasnjeg redbulla usporedno sa mercom i ferarijem. Hamilton ne radi greske? Jesi ti gledao azerbajdzan ove godine koliko je gresaka radio i letio van staze za vrijeme utrke dok se vozio na 4 mjestu? I na kraju uzme tu pobjedu uz pomoc sudaca i srece pa cemo rec da gura bolid van granica.Iceman je napisao/la: 02.09.2018., 19:32 Gledam F1 od 98, ali još nisam vidio vozača, višestrukog prvaka koji je u borbi za naslov, a hebeno sklon greškama koje će ga kako je krenulo stajati naslova. Serije sranja koje Vettel može napraviti su prosto nevjerojatna. Što je najbolje sve je krenulo 2016, ali j*beno se nastavilo i 2017 i pogotovo 2018.
Također naprosto nevjerojatni su navijači Vettela i Ferrarija koji u većini slučajeva okrivljuju Kimija. Kimi je danas imao utrku za 4.5/5. Za čovjeka u
39-toj koji nema onaj zenit brzine kakvu je imao prije cca 10 godina, ali u ovih par utrka približio se tome. Čovjek je danas odvozio jednu lijepu utrku i mogu slobodno reći da je Vettel taj krivac zbog kojeg je Kimi (a lako moguće i on sam) ostao bez pobjede. Ostavio je Kimija u raljama Mercedesa i rezultat je bio očigledan. Vrlo je logično kakav će rezultat biti kada idu 2 vs 1.
Čitam tu izjavu Vettela na portalu i točno se vidi iz izjave vidi da su svi krivi samo ne on.
Vettel apsolutno nema glavu ,mirnoću , smirenost, staloženost, samokritičnost. Odličan je vozač kad starta s P1 i isto zadrži u prvom krugu, kada je sve idealno i krasno, ali inače je goli k.
Sve sam uvjereniji da bi i ovaj sporiji Kimi prije osvojio naslov sa Ferrarijem samo da ga isti smatraju Ronaldom i podrede se njemu.
Zaziva se Leclerca da dođe u F1 jer ovaj Kimi je za penziju. Ma ljudi dragi pa Ferrari je teret. Što vi mislite da će taj 20- godišnjak žariti i paliti sljedeće sezone? Pa treba provesti par sezona u drugim ekipama prije nego se dođe u Maranello. Treba skupiti iskustvo, treba proći loše situacije kao i one dobre prije nego što pokuca na vrata Maranella. Maranello će ga pojesti, ugušit će se u cijeloj toj korporaciji, prezelen je to dečko. Momak jedva da ima 10 F1 utrka iza sebe i vi govorite dovedite nam Leclerca.
Ne bih ništa rekao da je Ferrari posegnuo npr. za Riccijem, ali neka mi netko kaže što se želi postići dovođenjem Leclerca?
Danas se po forumu provukla priča rekao sam vam ja da je Mercedes brži bolid . E k..... moj. Prodavanje jeftine magle. Zapamtite da su Ferrari i Mercedes dva apsolutno izjednačena bolida nadjeljom dok subotom Ferrari po novome nosi blagu prednost.
Upravo je Hamilton ta prevaga koja tjera taj bolid do krajnjih granica i koji gotovo da ne radi greške (upravo ono što je Wolff početkom godine rekao naslov će odnijeti ona ekipa koja će raditi najmanje greški i koja će biti najpouzdanija). Za Hamiltona možemo svašta reći, ali performanse su mu zavidne.
Danas je Ferrari trebao uzeti u najmanju ruku dva postolja sa P1. Na kraju je uzeo P2 - 4 jer Ronaldo je Ronaldo. Ostavio je timskog kolegu na cjedilu, prosuo je pregršt bodova ove sezone i ugrozio je WDC/WCC. S takvim vozačem nećemo ništa osvojiti.
[ link do slike ]Matek14 je napisao/la: 02.09.2018., 20:08 @Iceman Potpis i pečat na ovo![]()
![]()
Po meni Ferrari jako griješi s Leclercom.. Ricciardo je točno ono što je Ferrariju trebalo, tj treba.. mlad, a već iskusan i brz.. trebali su uzeti njega u kombi s Vettelom do 2021. i onda zamijeniti Vettela s Leclercom.. imali bi idealnu situaciju u momčadi tada.. Ricci koji bi potpuno stasao, Leclerc koji bi do tada skupio iskustvo i Vettel koji bi do tada odradio svoje..
S obzirom na trenutnu situaciju sklon sam tome da Kimi ostane još jednu-dvije sezone..
Kimi radi ove sezone fantastičan posao.. po meni mu je ovo najbolja sezona od kada se vratio u Ferrari.. ovo je njegova razina trenutno i to je to, al to je max koji on trenutno može i uspjeva ostvariti.. niže postolje za postoljem i za razliku od vettela skuplja maksimum bodova koje on može skupiti (dakle to je 3. pozicija ako Ham i Vet završe 1. i 2. ili 2., pozicija ako jedan od njih otpadne).. ja gledam na dvoboj mercedesa i ferrarija kao dvoboj Ham-Vet i Kimi-Bottas.. i to su dvije klase vozača.. prva skupina je bolja, druga je nešto slabija al su međusobno al pari.. a za naslov trebaš pobjedit u obje skupine..
bodovi kažu sljedeće.. Vettel -30, Kimi +5.. i u kome je onda problem? u Vettelu koji puca pod pritiskom kada god bude panika (a to je radio i u prošlosti) ili u Kimiju koji (kao što Ice kaže) u 39. godini života ostvaruje 9. postolje u 14 utrka (6. u posljednjih 7 utrka)..
i što Ferrari dobiva dovođenjem Leclerca? isto ovo što trenutno imaju, a to je da se neće odmah ubaciti u borbu gornjeg doma, a biti će na jednakoj razini na kojoj je Kimi sada.. s tim da riskiraju da će ga cijela ta situacija pojesti zbog pritiska Ferrarijevog imena i momčadskog kolege kao što je Vettel.. Da su doveli Riccija riskirali bi možda nemir u kući između 2 vozača, ali bi jednako tako imali 2 vozača sposobna odvoziti utrke za 1. mjesto.. momčadski naslov bio bi im puno bliže nego što je ove godine (vettelovom krivicom), a vozački ako bi se dogodio bi se dogodio..
Da, Vettel je kriv što je Kimi ostao sam protiv dva Mercedesa. Nemoš u toj situaciji nikako pobijediti ako nemaš iznimno bolji bolid.Pastor je napisao/la: 02.09.2018., 20:08Hej, Vettel je kriv što Kimi ne može pobijediti sa prvog mjesta? Lik ne može nabiti 2 sekunde prednosti Hamiltonu, a nikoga ispred njega nema... Nije ni Vettel prošlu utrku imao Kimija iza sebe (ostavio ga na cjedilu) Pa je riješio pobjedu bez ikakve muke. Ako je Vettel loš vozač, i može pobijediti samo sa prvog mjesta. Kimi ne može ni to...