Renault F1 Team
- zekohonda Verified
- Formula 1
- S nama već: 10 god 4 mj
- Navija za: sve powered by honda
evo i tvorničkog renaulta sa novom specifikacijom pu.
https://www.motorsport.com/f1/news/rena ... Q-E&nrt=54
osim što su tu negdje sa hondom što se tiče snage, slična je situacija i sa pouzdanošću...
prije mjesec-dva se spominjalo da će nova reanult specifikacija (valjda je to ta) biti prva koja je testirana na novom dynou.
https://www.motorsport.com/f1/news/rena ... Q-E&nrt=54
osim što su tu negdje sa hondom što se tiče snage, slična je situacija i sa pouzdanošću...
prije mjesec-dva se spominjalo da će nova reanult specifikacija (valjda je to ta) biti prva koja je testirana na novom dynou.
The FIA will take all necessary action to protect the sport and its role and reputation as regulator of the FIA Formula One World Championship.
- AlkY
- Formula 1
- S nama već: 8 god 2 mj
- Navija za: McLaren
A sta kazu da ce kasnije donijeti odluku dali ce tu specifikaciju imati McLaren. Neznam dali je to dobro ili lose. Dobro je ako Renault to prvi testira pa ako nevalja da se McLaren postedi muke. A lose je ako stvarno valja a McLaren "izvisi" 

- zekohonda Verified
- Formula 1
zanimljivo štivo o razvoju renaultovog tcr automobila. spominje se renault sport i f1 projekt, pa ga zato ovdje stavljam.
http://www.serbiaring.com/vesti/milenko ... Tahd1AsKmE
http://www.serbiaring.com/vesti/milenko ... Tahd1AsKmE
The FIA will take all necessary action to protect the sport and its role and reputation as regulator of the FIA Formula One World Championship.
- zekohonda Verified
- Formula 1
retro đir, ne bode oči, 8/10.
stavio sam riccija u manageru, valjda me neće iznevjeriti.
stavio sam riccija u manageru, valjda me neće iznevjeriti.
- Mr.Spaceguy Verified
- Formula 1
- S nama već: 10 god 2 mj
- Navija za: Fernando Alonso
Ovaj je dobar. Mogao bi pasti neki dobar rezultat. 

- MrDoomroom
- Formula 1
- S nama već: 10 god
@Ferrari ova lijevo verzija je puno ugodnija oku budi retro stil... Ono od Renaulta samo dvije boje loše -----> ka gorem 
Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
- Vettel-Ferrari
- Formula 1
- S nama već: 10 god 1 mj
- Navija za: Vettel, Sainz, Ferrari
Ovaj im je dobar, a ne vidim šta su ukrali od Ferrarija tu. Javorov list je simbol Kanade, tako da to nema veze s krađom, eventualno su s ovim putem vukli možda neku inspiraciju od Ferrarija, ali je primjenjen u skroz drugu svrhu.
Ali dobro, počeli su konačno povezivati postere s državom i okolinom gdje se utrke održavaju, pa s tog gledišta izgleda ko da su Ferrari počeli kopirati... Ne možemo im zamjeriti pokoju inspiraciju, jer su Ferrarijevi posteri stvarno vrhunski. Ali stilom su tatalno drugačiji koncepti i nek ostane tako
Ali dobro, počeli su konačno povezivati postere s državom i okolinom gdje se utrke održavaju, pa s tog gledišta izgleda ko da su Ferrari počeli kopirati... Ne možemo im zamjeriti pokoju inspiraciju, jer su Ferrarijevi posteri stvarno vrhunski. Ali stilom su tatalno drugačiji koncepti i nek ostane tako

- Frantic
- Formula 1
- S nama već: 10 god
- Navija za: Ferrari
Pa malo ih je inspirisao ovaj "nagib" na ovom Ferrarijevom posteru iz 2018., samo što je kod Renaulta frontalno, a kod Ferrarija iskosa. Takođe, javorove listove na oba Ferrarijeva postera iz 2017. raznosi vjetar/bolid, a čini mi se da se isto dešava na Renaultovom posteru. Plus imamo jedan veliki centralni javorov list.Vettel-Ferrari je napisao/la: 03.06.2019., 15:53 Ovaj im je dobar, a ne vidim šta su ukrali od Ferrarija tu. Javorov list je simbol Kanade, tako da to nema veze s krađom, eventualno su s ovim putem vukli možda neku inspiraciju od Ferrarija, ali je primjenjen u skroz drugu svrhu.
Ali dobro, počeli su konačno povezivati postere s državom i okolinom gdje se utrke održavaju, pa s tog gledišta izgleda ko da su Ferrari počeli kopirati... Ne možemo im zamjeriti pokoju inspiraciju, jer su Ferrarijevi posteri stvarno vrhunski. Ali stilom su tatalno drugačiji koncepti i nek ostane tako![]()
Kako ne vidiš sličnosti?

Ali, kako su se počeli služiti raznim marifetlucima, posteri su im, kao što rekoh, vidno bolji.
Yeah, it's on purpose!
Jedan je Leclerc!!
Jedan je Leclerc!!

► Prikaži “Spoiler”
- Vettel-Ferrari
- Formula 1
- S nama već: 10 god 1 mj
- Navija za: Vettel, Sainz, Ferrari
Frantic je napisao/la: 03.06.2019., 17:09 Pa malo ih je inspirisao ovaj "nagib" na ovom Ferrarijevom posteru iz 2018., samo što je kod Renaulta frontalno, a kod Ferrarija iskosa. Takođe, javorove listove na oba Ferrarijeva postera iz 2017. raznosi vjetar/bolid, a čini mi se da se isto dešava na Renaultovom posteru. Plus imamo jedan veliki centralni javorov list.
Kako ne vidiš sličnosti?![]()
Ali, kako su se počeli služiti raznim marifetlucima, posteri su im, kao što rekoh, vidno bolji.
Tek sam sad vidio prošle postove i da im je onaj iz Monaka bio doslovno plagiran, tako da mi i sad na ovaj baca drugačiju sliku.
Centralni javorov list mi nije toliko problematičan, jer je takav i na zastavi, a kako mogu primjetiti doslovno su taj uzeli i razvukli mu peteljku, ali lepršanje na vjetru je ipak previše slično Ferrarijevim posterima, što sigurno nije slučajnost.
No, sviđa mi se smjer u kojem su krenuli, tj. povezivanje postera s utrkom, ali ako nastave sa kopiranjem tuđih ideja postat će bezobrazno, u najmanju ruku. Sad je pitanje mogu li oni sami smisliti nešto smislenije, a da je orginalno