Daniel Ricciardo

🏎️ Svaki aktualni F1 vozač i momčad zaslužuju ovdje svoju temu.

Vettel-Ferrari
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Navija za: Vettel, Sainz, Ferrari
Mislim da je Ricciardo propali slučaj u Formuli 1 i da je neminovnost da bude zamijenjen u tijeku sezone. Jebiga, kad ne ide ne ide i mislim da su ova tri GP vikenda to upravo pokazala. Zbog prošlosti i uspjeha na vrhuncu forme i slave ima još nekoliko utrka šanse da se povrati, ali u trenutnim okolnostima to mu samo teret pravi i vjerojatno samo agoniju produžava.
Put kojim se vratio u Formulu 1 se pokazao vjerojatno kao najmanje pogodan za njega i nekako je od samog početka izgledalo da bi mogao biti velik promašaj. Možda je trebao tražiti svoju priliku u Audiju i graditi povratak i renome svojih kvaliteta kroz tu priču, ali čini mi se da nakon ove nove epizode u TR, teško da itko više mu dadne povjerenje. Šteta, ali to je stvarno stanje stvari.

LH44
Formula 1
Formula 1
S nama već: 6 god 7 mj
Navija za: McLaren, HAM, RIC, NOR
Ma ne paše mu kad je bolid trom jer ima smooth vozacki stil za bolide poput Red Bulla koji su osjetljivi dok Yukiju baš paše ovaj bolid jer ima agresivniji stil vožnje pa dosta lakše rotira visa cash bolid koji je pun understeera i tu pravi razliku, aaa jebeno je sad naglo mijenjat postavke i stil vožnje, aa to je nešto što Ricciardo radi otkako je otišo iz Renaulta.

Odlaskom iz Red Bulla ne samo da je sjebo karijeru nego je i forsirao neke stvari na koje nije navikao, ali jbga njegov problem što nije prilagodljiv i što forsira svoj stil i postavke i kad vidi da je to kriv smjer. Šteta jer je fakat jedan od najboljih vozača zadnjih 10 godina, ali džaba kad je otišao s konja na magarca, jbga sam upo sam se udario.

Sent from my Redmi Note 11 Pro using Tapatalk

slikaslika

Gilles
GP3
GP3
S nama već: 9 god 7 mj
Navija za: Ferrari
LH44 je napisao/la:Ma ne paše mu kad je bolid trom jer ima smooth vozacki stil za bolide poput Red Bulla koji su osjetljivi dok Yukiju baš paše ovaj bolid jer ima agresivniji stil vožnje pa dosta lakše rotira visa cash bolid koji je pun understeera i tu pravi razliku, aaa jebeno je sad naglo mijenjat postavke i stil vožnje, aa to je nešto što Ricciardo radi otkako je otišo iz Renaulta.

Odlaskom iz Red Bulla ne samo da je sjebo karijeru nego je i forsirao neke stvari na koje nije navikao, ali jbga njegov problem što nije prilagodljiv i što forsira svoj stil i postavke i kad vidi da je to kriv smjer. Šteta jer je fakat jedan od najboljih vozača zadnjih 10 godina, ali džaba kad je otišao s konja na magarca, jbga sam upo sam se udario.

Ne prilagođava se bolid vozaču, nego vozač bolidu...staro pravilo. Naravno ekipa treba da približi karakteristike vozačevoj preferenci. Nažalost njemu se nešto desilo što je uticalo na njegovu vožnju iako je pobedio u Monzi vozeći papaja McLaren. Mislio sam da je posle te pobede vreme da se stvari vrate na mesto. Iako mi je drag, nema ovde mnogo mesta za emocije. Senna je napustio McLaren jer je Williams 93 bio superiorna mašina a on je bio gladan pobeda i titula iako je bio više nego voljen u ekipi i od strane Ron Denisa inače operisanog od emocija.

Sent from my Redmi Note 9 Pro using Tapatalk

slika

pigmalion
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 3 mj
Navija za: Fernanda, Ocon (Qatar23 )
@Gilles

Ma ta pobjeda na Monzi mu se posrećila. Dobro rečeno, u Renault-u je već bio gotov.

https://racingnews365.com/ricciardo-to- ... apanese-gp

Helmut Marko has confirmed.

Nešto mu se dogodilo, de ga ti znaj? Hoće to tako; i oni su obični smrtnici. Dobro je ub'o, što je ub'o - u F1.
......ne mogu, ali hoću...... :mrgreen: .....biti po svome,.....

Takes more than combat gear to make a man.
Takes more than a license for a gun.
Confront your enemies, avoid them when you can.
A gentleman will walk, but never run

F12000
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 1 mj
Navija za: Ferrari, Leclerc
Priča Daniela Ricciarda mora biti jedan od najvećih vozačkih "fall from grace" ikad u Formuli 1. Stvarno mi je enigma što se dogodilo s ovim vozačem nakon odlaska iz Red Bulla. Već tamo u zadnjoj sezoni kad je najavio svoj odlazak nezadovoljan statusom u odnosu na Maxa, prije svega imao je neviđen niz loše sreće, a onda je i njegovo vozačko umijeće slabilo iz sezone u sezonu dok nije došlo do neprepoznatljivosti.
slika

zelot
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 8 mj
mozda ga je lova uzela. ako se dobro sjecam, nakon red bulla je imao dva vrhunska ugovora u kratkom roku, u rangu prvaka.

kad je otisao u renault, pa iz renautla, vec mi se tad cinilo da vise gleda na lovu nego na bolid.

Poslano sa mog motorola edge 30 koristeći Tapatalk

pigmalion
Formula 1
Formula 1
I meni se čini da mu je lova udarila u glavu.
On je "pobijedio" 2014. Vettela u Red Bullu........ ali nije me se dojmio.

Ono, shoei....... što je pio iz patike poslije utrke, i tjerao druge da piju....... :facepalm: :facepalm:
Low, very low.

pigmalion
Formula 1
Formula 1
Nisam uspio editirati post........ "uletio mi jaran"........
Daniel mi je jedino ostavio dojam dok je vozio za HRT........ dobro, malo sam pretjerao. Al' OK. Stvar je, da mi nije neki...... driver.

F12000
Formula 1
Formula 1
Brate u svom primeu je bio brutalan overtaker. Baš ono precizan i oštar kao katana. Užitak za gledati.
slika

Grah0 Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 9 mj
Navija za: KMag, Seb
F12000 je napisao/la:Brate u svom primeu je bio brutalan overtaker. Baš ono precizan i oštar kao katana. Užitak za gledati.
Bio je oštar dok ostali nisu pružali otpor. I onda dođe Baku '18 i vidiš šta se desi kad mu neko zatvori vrata.

F12000
Formula 1
Formula 1
Što misliš da stvarno ima vozača koji svojevoljno prepuštaju pozicije šakom i kapom? U Bakuu 2018. nismo imali za vidjeti ništa specijalno osim Maxonjinog lelujanja par puta i to u zoni kočenja.
slika

FernandoMclaren
Karting
Karting
S nama već: 8 god 8 mj
Navija za: Alonso, Leclerc, Ferrari
Grah0 je napisao/la: 29.03.2024., 12:06 Bio je oštar dok ostali nisu pružali otpor. I onda dođe Baku '18 i vidiš šta se desi kad mu neko zatvori vrata.
Mislim da upravo suprotno, tih godina se vidjelo kako Ricciardo zna procijeniti kad se treba baciti na glavu i proći nekog kako spada vs. Max koji se uvijek bacao na glavu pa kako prođe (incidenti s Ferrarijima i ostalima, polomljena krila, prosuta pobjeda u Kini 2018 di je bio ispred Riccia kad su izašli iz boksa...)

https://www.youtube.com/watch?v=36YFQTFzZwU

Max bira stranu, Ricci se prebacuje na unutarnju, Max se vraća direkt ispred njega i sudar. Po meni Max kriv, ali RB to nikad nije priznao, a Ricci shvatio iza koga ekipa stoji i odlučio ići dalje. Za RB ispalo odlično, a za Ricciarda baš i ne, ali to su rizici koje je preuzeo.
U McLarenu se očito nešto promijenilo i više nije to to. Šteta jer bilo je potencijala za puno bolju karijeru.

Grah0 Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 9 mj
Navija za: KMag, Seb
FernandoMclaren je napisao/la:
Grah0 je napisao/la: 29.03.2024., 12:06 Bio je oštar dok ostali nisu pružali otpor. I onda dođe Baku '18 i vidiš šta se desi kad mu neko zatvori vrata.
Mislim da upravo suprotno, tih godina se vidjelo kako Ricciardo zna procijeniti kad se treba baciti na glavu i proći nekog kako spada vs. Max koji se uvijek bacao na glavu pa kako prođe (incidenti s Ferrarijima i ostalima, polomljena krila, prosuta pobjeda u Kini 2018 di je bio ispred Riccia kad su izašli iz boksa...)

https://www.youtube.com/watch?v=36YFQTFzZwU

Max bira stranu, Ricci se prebacuje na unutarnju, Max se vraća direkt ispred njega i sudar. Po meni Max kriv, ali RB to nikad nije priznao, a Ricci shvatio iza koga ekipa stoji i odlučio ići dalje. Za RB ispalo odlično, a za Ricciarda baš i ne, ali to su rizici koje je preuzeo.
U McLarenu se očito nešto promijenilo i više nije to to. Šteta jer bilo je potencijala za puno bolju karijeru.
A ne može tu samo jedan junac tj bik biti kriv. Ovaj je probao na "mišiće" to mu Max nije dozvolio i voila. Ti manevri su bili uspješni samo kada je i vozač ispred sarađivao. Pogledaj i Mexico '16 i duel njega i Vettela i šta se dešava kada vozač naprijed ne sarađuje.

LH44
Formula 1
Formula 1
Max je popušio dummy i onda je očajno mijenjao smjer na kočenju i zatvarao unutrašnju stranu znajući da Ricciardo kasno koči na unutrašnju stranu. To je bila 100% Maxova krivica, ali zato što su obojica odustala nije bilo ni istrage niti se puno diskutovalo od strane gledatelja nego je ispalo da su oba kriva jer su prosuli bodove ekipi i to je ispao trkaći incident, kada je ustvari krivac Verstappen.

Aaa i Red Bull je samo naredio vozačima da izjave da su obojica kriva iako je cijelu trku Max pretjerivao u borbi protiv Ricciarda i branio preagresivno iako je bio vidno sporiji. Tu je Ricciardo shvatio koliko je sati i otišao.

slikaslika

Alen13ASC
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: Fernando Alonso
Kontakt:
Nisam dosta pisao, DR3 rastanak sa F1 me je opet potakao, ispričavam se na hijatusu. DR3 mi je jako drag iz jednog posebnog razloga vezan uz "onaj" portal jer je VN Kanade 2014, pre 10 godina jbt, moja prva objavljena Galerija Fotografija kao članak na tad najvećem portalu F1 u hrvatskoj. Čuš ja sklepao članak na takvom jakom mestu, uz pomoć Vetme ako me pamćenje služi. Razum mi bio na drugom nebu...

DR3 u AlphaTauri/VCARB jednostavno nije bio ni sjena onog što je bio, a to je gladni honeybadger, McLaren je pokazao slabosti a cela spika sa sestrinskom RBR momčadi dotukla i ono malo žestine u njemu. Sećam se baš one 2014 kako sam izneverovao celu sezonu, Seb se muči totalno neočekivano, tamo neki Daniel se smeši od uha do uha, bori sa bolidom i hebeno 3x pobjeđuje i to protiv onog Mercedesa.

Max ga je zapravo uništio, u vozačkom smislu. RBR je pecno rep sa relativno mlakom platom, sumljivi problemi sa bolidom 2018 so na ranu. Elem, želim samo reći da će mi faliti Daniel, a da stvar bude tužnija meni već godinama fali stari Daniel. Onaj koji je bio kralj Divebombanja, onaj koji je Maxu pokazao da branjenje pozicije pomeranjem usred kočenja može dovesti do DNF, onaj koji je triumfe slavio ispijanjem šampanjca ne iz trofeja nego iz patike...

"Volim ih ranjive", stari Daniel je govorio, novi Daniel je postao onaj "ranjivi".

F1 nije jedina disciplina, dapače, jedva čekam da vidim kakva nova podglavlja će pisati vozeći neke druge serije.

CIao Daniel, no vidimo se opet u nekom drugom strimu :cheer:
slika

zekohonda Verified
Formula 1
Formula 1
Navija za: sve powered by honda
pa jesi živ alene, vrati se!
The FIA will take all necessary action to protect the sport and its role and reputation as regulator of the FIA Formula One World Championship.

OffLiberyMedia
Karting
Karting
S nama već: 5 god 11 mj
Navija za: Da Massi dobije otkaz
Nema se tu šta raspravljati, jednostavno čovjek dig'o ruke od F1, počeo se baviti nekim drugim stvarima.

Od trenutka kada je shvatio da Renault neće biti šampionski bolid, glava mu je svugdje samo ne na stazi. Opet kad je osjetio krv odvezao je MCL do pobjede u Monzi, pa opet kad je osjetio krv odvezao je RB u Silverstoneu perfektno. Ova Visa mu se očigledno nije vozila, najvjernovatnije ne odgovara ni njegovom stilu vožnje, bio je tu iz svojih nekih razloga dal' su to druženja, putovanja, zajebancija.. U ostalom čovjek voli da vozi, radio je što voli i to je to. Mišljenja sam da je Riči ostao u RBR, Max ne bi bio šampion sve dok je on tu.

Rijetki su vozači koji su pokazali da mogu voziti sve i svašta, po mom mišljenju na gridu nema takvog...

I da se nadovežem, Baku 2018. 100% Maxova greška. Samo jedan u nizu idiotizama koje je izvodio do 2020.
Nikome ne želim da dobije otkaz osim Michael Masiju.

pigmalion
Formula 1
Formula 1
@OffLiberyMedia

Realno napisano. To je - to. Motaj kablove. Hvala. :thumbs:

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Navija za: najstarijeg i najmlađeg
Živio Alene :pivo:
Alen13ASC je napisao/la: 26.09.2024., 22:18 Elem, želim samo reći da će mi faliti Daniel, a da stvar bude tužnija meni već godinama fali stari Daniel. Onaj koji je bio kralj Divebombanja, onaj koji je Maxu pokazao da branjenje pozicije pomeranjem usred kočenja može dovesti do DNF, onaj koji je triumfe slavio ispijanjem šampanjca ne iz trofeja nego iz patike...
Potpis na ovo. Ricci koji je zadnjih par godina na gridu nije onaj kojeg želimo gledati. Imao je priliku za iskupljenje, ali opet nije išlo. Jasno je da je vrijeme za nekog drugog, ovo nije bilo samo tužno za gledati, nego i potpuno besmisleno s obzirom na Lawsona i cjelokupnu vozačku situaciju u Red Bullu s nikakvim Perezom. Korektna odluka Red Bulla, ali debilno iskomunicirana.

LH44
Formula 1
Formula 1
Meni je najviše krivo što taj čovjek nije dobio pobjednički bolid barem jednu sezonu da vidimo od čega je, jer Daniel u bolidu koji mu paše mi je djelovao kao hladni ubica i mišljenja sam da je mogao osvojiti titulu da se našao u poziciji u kojoj je sada Lando npr.

Nažalost Ricci će ostati jedan od najvećih what if u F1, nešto kao Derrick Rose u NBA.
slikaslika
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡