Scuderia Ferrari

🏎️ Svaki aktualni F1 vozač i momčad zaslužuju ovdje svoju temu.

stefan BELLOF
Karting
Karting
S nama već: 9 god 8 mj
Navija za: Ferrari
Meni se cini da je ovaj bolid puno bolje sija Raikkonenu. Dobar kroz cili vikend za razliku od Seba. Zaostatak za Mercedesom postoji iako mi se ne cini toliko dramaticnim. Treba pricekat utrku dvi pa ce bit sve jasnije. Prosle sezone je nedostajao Kimijev ucinak,plus sta su sami sebi pucali u noge pred kraj sezone. Jedva cekam iducu utrku pa da vidimo stanje

Ferrari
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 1 mj
Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
stefan BELLOF je napisao/la: 27.03.2018., 16:41 Meni se cini da je ovaj bolid puno bolje sija Raikkonenu. Dobar kroz cili vikend za razliku od Seba. Zaostatak za Mercedesom postoji iako mi se ne cini toliko dramaticnim. Treba pricekat utrku dvi pa ce bit sve jasnije. Prosle sezone je nedostajao Kimijev ucinak,plus sta su sami sebi pucali u noge pred kraj sezone. Jedva cekam iducu utrku pa da vidimo stanje
Ono što je dobro je da imamo prvih 5 utrka koje su na potpuno različitim stazama pa ćemo vidjeti kako tko stoji.
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari
slika slika

Explorer
F1puls suradnik
F1puls suradnik
S nama već: 10 god 4 mj
Navija za: Vettel
Kontakt:
Ali i odlična prilika da se bolid razvije u pravom smjerom. Ovo me podsjeća pomalo na F2012 koji je imao odličan potencijal, no SF-71H je ipak na višoj razini i može postati najbolji na gridu.
U razumnu srcu mudrost počiva, a što je u bezumnom, to se i pokaže.

stefan BELLOF
Karting
Karting
S nama već: 9 god 8 mj
Explorer je napisao/la: 27.03.2018., 19:44 Ali i odlična prilika da se bolid razvije u pravom smjerom. Ovo me podsjeća pomalo na F2012 koji je imao odličan potencijal, no SF-71H je ipak na višoj razini i može postati najbolji na gridu.
Znas kako se prije govorilo,ono sto ne izgleda brzo ni ne ide brzo. Ovaj Ferrari izgleda jako opako i jako brzo. Sada,koliko ce trebat vremena da oni sve to posloze vidit cemo. Osobno smatram da ce vec na iducoj utrci razlika bit minimalna. Glupo ce zvucat,ali ovaj Mercedea u usporedbi sa Ferrariem izgleda sasvim "obicno". Sada druga stvar je sta su ponekad ona obicna i najjednostavnija rjesenja najbolja i najefikasnija. Ukratko,mislim da je Ferrari dovoljno brz i uz Kimievu pomoc ove godine konstruktorski bi trebao biti osvojen,a za vozacki ce bit borba a osvojit ce onaj koji manje puta pogrijesi.

Inace uopce nisam Kimiev obozavatelj,dapace,smatram da je to uludo potrosen talent iskljucivo zbog "boli me k...." pristupa kroz cilu karijeru,a opet drzim da bi ove godine mogao cak i iznenadit Vettela. Unatoc godinama,velikani uvik odlaze sa stilom i bez obzira na sve,Kimi je velikan ovog sporta i bilo bi lipo da ode onako kako i prilici jednom takvom liku.

Bit ce ovo j....a sezona u svakom slucaju.

senna66 Verified
Formula 1
Formula 1
mislim da bu neko opet vozio Ferrarija :D
slika
slika

Ferrari Maniac
Formula 1
Formula 1
Navija za: Scuderia Ferrari
:shock: :O :cheer: :klopa: :klanjam: :aww: :jupije: :cice: https://twitter.com/ScuderiaFerrari/status/979018625783910401
Sisu (fin.)

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Navija za: najstarijeg i najmlađeg
Doktor je u Fioranu testirao Ferrari 488 Pistu:
https://www.motorsport.com/automotive/n ... a-1019973/

slika

Ferrari
Formula 1
Formula 1
Ferrari sa novom podnicom u Kini koja bi trebala popraviti manjak downforcea.
https://it.motorsport.com/f1/news/ferra ... a-1020402/
slika slika

Schumi
Baniran
Baniran
S nama već: 7 god 9 mj
Navija za: Schumi, Seb
Dobro je to. Bahrein bi im mogao ležati trenutnom bolidu, s obzirom da su u Australiji bili brži na pravcu. A Bahrein ima puno više pravaca, i dužih.

reso20
GP3
GP3
The Finn enjoyed a strong start to the season in Australia, qualifying on the front row and being Lewis Hamilton's main challenger for much of the race before Sebastian Vettel's staggered pitstop strategy helped leapfrog him from third to first.

After Raikkonen struggled at times throughout last season, Scarborough believes that Ferrari's layout at the front of its car explains why the campaign got off to such a strong start in Australia.

"Ferrari, compared to any other front team, have the most conservative front suspension," said Scarborough in the latest episode of the Motorsport Show.

"Other people are playing around with the angles of the suspension with these upper arms, lifting them up for aero reasons, and for geometry reasons.

"Ferrari keep that and that gives them quite a good front end. And for somewhere like Melbourne that was really helping, and for a driver like Kimi Raikkonen that is really important as well, that they have that confidence in the front end.

"There are lots of factors when you make these decisions and certainly it seems to work for Ferrari."

Scarborough goes as far as suggesting that the suspension layout could actually help the team to an advantage over rivals who have gone for more complicated designs.

"It is one of the trump cards for Ferrari and you wonder how that will start to play out with tyres as we go to different sorts of tracks, different temperatures and different compounds," he added.

In the same analysis, Anthony Rowlinson, Editor-in-Chief of F1 Racing, also talks about the back end of the car.

"It's interesting, I think, in the context of what Ferrari haven't done at the front, that Sebastian Vettel to date has not found the grip he wants for the rear," says Rowlinson

Sarma Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 2 mj
slika

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Fatamorgana brateeeeee :klanjam:
:thumbs: :pivo:
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

reso20
GP3
GP3
slika

Ferrari
Formula 1
Formula 1
https://www.f1today.net/en/news/f1/2375 ... ri-in-2019

Navodno neki izvori kažu da je Ricci praktički Ferrarijev vozač za 2019...
Mišljenja sam da je prerano za ovakve glasine...ali eto da stavimo i to.

Naravno to bi bila odlična vijest!
slika slika

Iceman
Formula 1
Formula 1
Navija za: Ferrari, KR7
I ja bih isto bio zadovoljan. Vjerojatno kako god sezona završila za Kimija da je to to. Jbg 38 je na leđima. Volio bih da ostane na neki način član Ferrarijeve obitelji, ali iskreno sumnjam u to, vjerojatno ga to ne zanima.
Ricci je pravi deal za Ferrari. Samo se nadam da će apsolutno odbiti bilo kakav podređeni položaj u Ferrariju. Smatram da to mora postati prošlo svršeno vrijeme u Ferrariju jer sramotno je gledati neke očigledne situacije (naravno pričam i za vrijeme Schumija, Alonsa, pa i nešto malo od 2015).

Ferrari Maniac
Formula 1
Formula 1
Navija za: Scuderia Ferrari
Ako Ricci stvarno potpiše za Ferrari nadam se da njegovi navijači i on sam neće biti pretjerano začuđeni kad će igrati 2. violinu Sebu s obzirom na Ferrarijevu povijest s postavama i da je cijeli tim građen oko Seba i da je on bio jedan od glavnih razloga Ferrarijevog preporoda. Nadam se da su one Riccijeve priče o borbi za naslov bile samo floskule i da je išao za novcem jer ako dođe u Ferrari ciljajući naslov, barem dok je Seb još tu, ne znam što je mislio.
Ali naravno da bih ga volio vidjeti u crvenom, to sam još odavno napisao....
Sisu (fin.)

Multi 21
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 11 mj
Navija za: Ferrari, Vet, Max
Ferrari Maniac je napisao/la: 06.04.2018., 12:36 Ako Ricci stvarno potpiše za Ferrari nadam se da njegovi navijači i on sam neće biti pretjerano začuđeni kad će igrati 2. violinu Sebu s obzirom na Ferrarijevu povijest s postavama i da je cijeli tim građen oko Seba i da je on bio jedan od glavnih razloga Ferrarijevog preporoda. Nadam se da su one Riccijeve priče o borbi za naslov bile samo floskule i da je išao za novcem jer ako dođe u Ferrari ciljajući naslov, barem dok je Seb još tu, ne znam što je mislio.
Ali naravno da bih ga volio vidjeti u crvenom, to sam još odavno napisao....
Ricci nikad neće prihvatit ulogu drugog vozaca
"If everything seems under control, you're not going fast enough." Mario Andretti

Iceman
Formula 1
Formula 1
Navija za: Ferrari, KR7
Ja čak smatram da Kimi definitivno nije u potpunosti u podređenijem položaju nego što je to bio Barrichello ili Massa. Svi znamo kakav je Kimi, a jučer je bila još jedna pressica gdje je po stoti put to pokazao, ali dovedi Vettelu Alonsa, Maxa, Pereza, Hamiltona i ta momčad si je automatski zabila čavao u lijes. Vettel je cijelo vrijeme išao time da mu treba susjed koji nije hebeni egomanijak i sebičnjak što on i Hamilton i Alonsa i Max jesu. Bottas, Ricciardo i Kimi nisu i to je vidljivo kroz sve ove sezone.
Ono što sam isto kroz par ovih sezona uspio uhvatiti je da Vettel želi fer i korektan odnos sa Kimijem i ne želi da se stekne dojam da je Kimi njegov vodonoša. No Kimi je u par situacija to i bio i to iz jednostavnog razloga što je startu sezone odmah podbacio (ili se dogodio kvar) i sam sebe je eliminirao iz bilo kakve borbe za naslov. I naravno da je Vettel onda imao bolje strategije i pravo prednosti.

Negdje sam pročitao prije da je Kimi izjavio da mu je ovo zadnja sezona u F1, a Vettel je nedavno rekao da nema ništa protiv da Ricci dođe, što mi je znakovito.

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Dobro, Kimi 17.10. ulazi u 40. godinu života. Dvoje djece je tu, a vidjećemo kako će se i sezona odvijati.....
Naravno, volio bi da bude što bolji, a vidimo da je solidno krenuo.
E sad, Ricci ne bi bio loš za Ferrari. Možda i najbolje raspoloživo rješenje.
A mislim da ne ni bilo potrebe za podređivanjem uloga, jer ono što je "uradio" Sebu 2014., je bio splet okolnosti - dominacija Benza, Seb izgubio volju i elan (osvojio 4 titule, pa vidio da nema ništa od 5.), znao je da će u Ferrari naredne godine, Ricci tek sjeo u dobar bolid, pa se okuražio, više kvarova i problema za Seba, više sreće za Riccija,...... - tako da čisto sumnjam da bi to Rici uspio ponoviti. Naravno, pod uslovom da Ferrari isporuči mašinu kako treba. Mislim da bi se u tom slučaju proveo malčice bolje od Webbera. S druge strane, ukoliko bi bolid Ferrarija bio loš, tada bi bilo moguće svašta očekivati, ali u tom slučaju to ne bi bilo ni bitno (barem meni)...... :chill:
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

Ferrari
Formula 1
Formula 1
Došla nova podnica za vrijeme FP1: https://twitter.com/BerrageizF1/status/982232254393888771
slika slika
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡