Šah
Košarka, zimski sportovi, borilački sportovi, tenis, šah, američki sportovi...
- jenson
- Formula 4
- S nama već: 8 god 9 mj
- Navija za: Alpine, Gasly
Ne znam, jako sumnjiva situacija
. Magnus nije ništa direktno izjavio, ali jasno je na što implicira. Možda bi bilo pametnije da je samo upozorio sudce, tako da probaju Niemanna uhvatiti u varanju u sljedećim mečevima.
Evo sažetka dosadašnjih događaja na jednom mjestu:

Evo sažetka dosadašnjih događaja na jednom mjestu:
-
luke flywalker Verified
- GP3
- S nama već: 8 god 6 mj
- Navija za: Mika Hakkinen
Ako mogu uraditi istragu i dokazati da je Nijemac varao onda zna se šta ide.. ban godinu, dvije, oet. Ako je nevin/ ne mize se dokazat - izvinuti se čovjeky. Do tad začepit usta i poraditi na anticheat uredbama. Hikaru zna bit drag (kao igrač) ali laje često bez dokaza.
-
SebastianFerrari
- Formula 4
- S nama već: 7 god 3 mj
- Navija za: Sebastian Vettel
Ne znam što bih rekao. Niemann je sumnjiv, ali mislim da Carlsen ne može prihvatiti da ga je netko pobijedio i to još s crnima.
Hikaru se sada nešto javlja oko varanja i pregledavanja igrača, a kad su njega pregledavali na kandidatima govorio je da su to gluposti.
Hikaru se sada nešto javlja oko varanja i pregledavanja igrača, a kad su njega pregledavali na kandidatima govorio je da su to gluposti.
- jenson
- Formula 4
Slažem se. Ishitrene optužbe bez ikakvih dokaza. Istina, teško je to dokazati, ali još je teže dokazati da je bio nevin ako stvarno jest. S obzirom na Magnusov status, mogao bi biti težak udarac za Niemannovu karijeru čak i ako se ne dokaže da je varao
- avetma
- Administrator
- S nama već: 10 god 4 mj
- Kontakt:
Priča se nastavlja, ovo je još jača poruka nego onaj tvit... Magnus i Niemann su se našli u 6. kolu Generation Cupa danas i Magnus je odigrao jedan potez i predao partiju.
Ne želi igrati protiv Niemanna očito...

Ne želi igrati protiv Niemanna očito...
- avetma
- Administrator
- Kontakt:
Da, imam dojam da su slična razina prevaranata. 

-
zelot
- Formula 1
- S nama već: 9 god 8 mj
koji kaos. sah pa toliko kontroverzi 
nesto se opako carlsen naljutio.
nece igrati za svjetskog prvaka protiv nepa, sad sa ovim hansom drame...
da nije puko covjek?
tko zna o cemi je rijec... vjerojatno ce se saznat s vremenom... barem se nadam..
ovo sa varanjem mi smrdi nekako.
ako je netko iz carlsenovof tima propjevao to nije po meni varanje. ne bi bilo prvi put da netko sazna sto je peotivnik pripremio za mec, koje otvaranje i koje varijante.

nesto se opako carlsen naljutio.
nece igrati za svjetskog prvaka protiv nepa, sad sa ovim hansom drame...
da nije puko covjek?
tko zna o cemi je rijec... vjerojatno ce se saznat s vremenom... barem se nadam..
ovo sa varanjem mi smrdi nekako.
ako je netko iz carlsenovof tima propjevao to nije po meni varanje. ne bi bilo prvi put da netko sazna sto je peotivnik pripremio za mec, koje otvaranje i koje varijante.
-
zelot
- Formula 1
moram dodati 
index (i strucni njihov novinar) prenio vijest da je hans varao jer je imao neke stimulirajuce kuglice u dupetu i tako dobivao podrazaje

vijest je izgleda kao cista zajebancija osvanula na nekom stranom portalu tipa news bar al ovaj novinar valjda popusio foru i prenio vijest kao da 100% istina
mislim kaj fakat, vibro kuglice u dupetu sahista?? ne zna se sta je gore, to da je istina il to sto je novinar kak ti, to fakat prenio i index objavio

index (i strucni njihov novinar) prenio vijest da je hans varao jer je imao neke stimulirajuce kuglice u dupetu i tako dobivao podrazaje

vijest je izgleda kao cista zajebancija osvanula na nekom stranom portalu tipa news bar al ovaj novinar valjda popusio foru i prenio vijest kao da 100% istina

mislim kaj fakat, vibro kuglice u dupetu sahista?? ne zna se sta je gore, to da je istina il to sto je novinar kak ti, to fakat prenio i index objavio

-
luke flywalker Verified
- GP3
- S nama već: 8 god 6 mj
- Navija za: Mika Hakkinen
Malo tu i Magnus kaki.. il se izjasni il igraj, koji k drami? Obzirom na njegov kredibilitet i fanbase vrlo lako može jebat nekome karijeru, ili bar psihički da utuče mladjeg i stoga ima neku vrstu odgovornosti.
S druge strane, Magnus je imao momenata kad izgubi ali uvijek prema sebi, veoma je samokritiČan i ne znam da je ikad ikoga optužio, nikad nije naoustio turnir, predao nakon jednog poteza.. a Hans (mije mišljenje) izgleda mutan pravo, ali kako god nije pošteno da ga je jebe ovako.
Što se tice varanja, ako ga je bilo prije bih rekao da je neki leak u pripremi od strane nekog iz Magnusove ekipe prije nego li neki emp signali, vibrirajuće kuglice u guzici itd itd.
S druge strane, Magnus je imao momenata kad izgubi ali uvijek prema sebi, veoma je samokritiČan i ne znam da je ikad ikoga optužio, nikad nije naoustio turnir, predao nakon jednog poteza.. a Hans (mije mišljenje) izgleda mutan pravo, ali kako god nije pošteno da ga je jebe ovako.
Što se tice varanja, ako ga je bilo prije bih rekao da je neki leak u pripremi od strane nekog iz Magnusove ekipe prije nego li neki emp signali, vibrirajuće kuglice u guzici itd itd.
- avetma
- Administrator
- Kontakt:
Magnus je predao jednu partiju namjerno da pokloni bod (mislim) Praggnanandhi jer je ovaj u prošlom meču ostao bez interneta pa je zbog toga izgubio bod. To je solidan fair-play. Kad god bi izgubio bio je ekstremno kritičan prema sebi, kao što kažeš, dosta realan lik. I sad bezuvjetno šikanira Niemanna. Moje ofrlje mišljenje je da Niemann vara. Mislim, ako imaš povijest varanja u profesionalnim turnirima i sad odjednom imaš nevjerojatno brz rast u rejtingu, a pritom ne znaš proanalizirati vlastite poteze netom nakon što si ih odigrao - pitanje nije je li varaš nego kako varaš...
Šah je zeznuta igra u tom pogledu i danas nije nikakav problem varati. Vrlo jednostavno se mogu zaobići sigurnosne mjere u turnirima uživo, a da ne spominjem online igru. Sutra može biti još 10 igrača koji varaju na sličan način, bez problema. Zato mi se i sviđa "all-out" pristup Carlsena. Za varalice nema mjesta u ozbiljnom sportu.
Šah je zeznuta igra u tom pogledu i danas nije nikakav problem varati. Vrlo jednostavno se mogu zaobići sigurnosne mjere u turnirima uživo, a da ne spominjem online igru. Sutra može biti još 10 igrača koji varaju na sličan način, bez problema. Zato mi se i sviđa "all-out" pristup Carlsena. Za varalice nema mjesta u ozbiljnom sportu.
-
Scuderia
- Karting
- S nama već: 5 god 10 mj
- Navija za: Ferrari
Carlsen je po mom mišljenju mogao inteligentnije, a da ne spominjem dostojanstvenije postupiti. Ja bih npr. na njegovom mjestu porazgovarao privatno sa organizatorima, rekao bih da iz tog i tog razloga vjerujem da niemann vara i zamolio bi ih da posebno pripaze na njega, ali tako da ne posumnja. Čak ne bih tražio niti postrožavanje sigurnosnih mjera (15 min delay, pojačano skeniranje detektorom), upravo zato da se opusti i nastavi sa eventualnim varanjem. Mislim da im je najbolja šansa bila ta da niemann misli da je sve u redu i da nitko ne sumnja u njega. Sada će biti 100 puta teže uhvatiti ga, jer će biti puno oprezniji. Naravno, pod uvjetom da uopće vara. Carlsen je trebao biti strpljiviji i možda bi se pojavili opipljiviji dokazi o varanju, jer ovako ispada da ga je ishitreno optužio bez dokaza.avetma je napisao/la: 20.09.2022., 08:42 Magnus je predao jednu partiju namjerno da pokloni bod (mislim) Praggnanandhi jer je ovaj u prošlom meču ostao bez interneta pa je zbog toga izgubio bod. To je solidan fair-play. Kad god bi izgubio bio je ekstremno kritičan prema sebi, kao što kažeš, dosta realan lik. I sad bezuvjetno šikanira Niemanna. Moje ofrlje mišljenje je da Niemann vara. Mislim, ako imaš povijest varanja u profesionalnim turnirima i sad odjednom imaš nevjerojatno brz rast u rejtingu, a pritom ne znaš proanalizirati vlastite poteze netom nakon što si ih odigrao - pitanje nije je li varaš nego kako varaš...
-
SebastianFerrari
- Formula 4
- S nama već: 7 god 3 mj
- Navija za: Sebastian Vettel
Po meni, a nadam se da sam u krivu, Carlsen ide Fisherovim stopama i ne može prihvatiti poraz.
- jenson
- Formula 4
Prava drama
Koliko sam ja vidio, Niemannove partije same po sebi uopće nisu sumnjive, pogotovo ne ona protiv Carlsena koju je Magnus odigrao za svoju razinu slabašno, što je i Kasparov prokomentirao.
Ali ti intervjui i samoanalize definitivno navlače sumnju, kad usporediš s analizama ostalih igrača to izgleda kao analiza nekog poluamatera.
E sad, možda se "zbunio" ili što već, jer ipak su ovo teške optužbe od strane Magnusa (još uvijek indirektne).
@Frantic dosta žutila prenijelo te tračeve pa se sad već izbacuje i Niemannova faca kad guglaš te "proizvode"

Koliko sam ja vidio, Niemannove partije same po sebi uopće nisu sumnjive, pogotovo ne ona protiv Carlsena koju je Magnus odigrao za svoju razinu slabašno, što je i Kasparov prokomentirao.
Ali ti intervjui i samoanalize definitivno navlače sumnju, kad usporediš s analizama ostalih igrača to izgleda kao analiza nekog poluamatera.
E sad, možda se "zbunio" ili što već, jer ipak su ovo teške optužbe od strane Magnusa (još uvijek indirektne).
@Frantic dosta žutila prenijelo te tračeve pa se sad već izbacuje i Niemannova faca kad guglaš te "proizvode"

- Frantic
- Formula 1
- S nama već: 9 god 11 mj
- Navija za: Ferrari
Hahahajenson je napisao/la: 20.09.2022., 12:38 Prava drama![]()
@Frantic dosta žutila prenijelo te tračeve pa se sad već izbacuje i Niemannova faca kad guglaš te "proizvode"![]()

Niemannove kuglice

Yeah, it's on purpose!
Jedan je Leclerc!!
Jedan je Leclerc!!

► Prikaži “Spoiler”
- avetma
- Administrator
- Kontakt:
Niemann malo i vrijeđa s tim glupavim izlikama. Kad se zapetlja u analizu onda krene sa svojim mantrama "this speaks for itself". Isto kao što je izbjegavao intervju prije par tjedana na onom pretprošlom turniru, "chess speaks for itself". A onda kad je zaista stao pred ploču da analizira - voditelj je isključio engine da se na ekranu ne vidi evaluacija, pa je ovaj -3 za protivnika protumačio kao dobitnu poziciju za sebe, uz izjave "ne vidim u kojem svemiru ovo nije dobitno".jenson je napisao/la: 20.09.2022., 12:38 Prava drama![]()
@Frantic dosta žutila prenijelo te tračeve pa se sad već izbacuje i Niemannova faca kad guglaš te "proizvode"![]()

Kad na analizu dođu Firouzja ili Aronian ili bilo tko treći - iz rukava sipaju alternativne linije i tok razmišljanja kroz igru. To je bio klasični turnir i naravno da su uz dovoljno vremena sve morali proći. Niemann ko fol igra "po osjećaju" i pobjeđuje tako. Uz povijest varanja u "većem razmjeru nego što je priznao", kako su napisali sa chess.com... Moš mislit

-
zoka
- Karting
- S nama već: 8 god 2 mj
- Navija za: Kimi Raikkonen
Ja tek sad vidim ovaj odeljak na forumu, pa ne bi Carlsen bez razloga rusio sebi rejting poene jer zelinda nagura na 2900 (niko nikad nije to uspio) a ima dobru priliku o sad predaje Hansu na drugom potezu.
A mozda je Hans samo bio inspirisan kao kad je Kasparov dao topa protiv Topalova za napad pa za 27 poteza uzeo njegovog na kraju table
Danas da tako neko odogra uhapsili bi ga (Topalov je bio prvak svjeta ne bilo ko)
A mozda je Hans samo bio inspirisan kao kad je Kasparov dao topa protiv Topalova za napad pa za 27 poteza uzeo njegovog na kraju table
Danas da tako neko odogra uhapsili bi ga (Topalov je bio prvak svjeta ne bilo ko)
-
zelot
- Formula 1
ta pasrija kasparova i topalova je nesto najbolje sto sam vidio u sahu. nevjerojatno je kako je kasparov to sve vidio toliko unaprijed.
cak ne bih rekao da je vidio nego sto je jos ludje, osjetio je da bi taj kralj mogao/trebao zavrsiti tamo negdje gdje ce mu zafaliti mjesta na tabli. nevjerojatna lucidnost. podjeca me na onaj famozni sennin krug u monacu. bas je bio u zoni tada tokom partije. i sam je rekao da mu nije bilo potpuno jasno sve to ali da je imao neku sliku u glavi i osjecaj da mora tako igrati. nevjerojatno... mozda i najveca partija u povjesti saha. ako ne, sigurno u top 3 ikada!!
cak ne bih rekao da je vidio nego sto je jos ludje, osjetio je da bi taj kralj mogao/trebao zavrsiti tamo negdje gdje ce mu zafaliti mjesta na tabli. nevjerojatna lucidnost. podjeca me na onaj famozni sennin krug u monacu. bas je bio u zoni tada tokom partije. i sam je rekao da mu nije bilo potpuno jasno sve to ali da je imao neku sliku u glavi i osjecaj da mora tako igrati. nevjerojatno... mozda i najveca partija u povjesti saha. ako ne, sigurno u top 3 ikada!!