F1 Vijesti

📰 Trenutno aktualne vijesti u svijetu Formule 1.

Mr.Spaceguy Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 2 mj
Navija za: Fernando Alonso
Super vijest. Kao što sam rekao tek 2017 se drugi mogu nadati da će osvojiti titulu. Tad će se pokazati tko ima najsposobniju ekipu na gridu. Očekujem da će tamo 2018 praktički svi biti podjednaki po snazi motora pa će aerodinamika odlučivati. A 2020 opet rulet.

zekohonda Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 4 mj
Navija za: sve powered by honda
samo kad bi baren neko (ili više njih) bio kažnjen zbog tokena, pravda bi bila zadovoljena.
The FIA will take all necessary action to protect the sport and its role and reputation as regulator of the FIA Formula One World Championship.

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Navija za: Ferrari
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

Mr.Spaceguy Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 2 mj
Navija za: Fernando Alonso
RBR je odbio ferrarijev motor za 2016.
http://www.gptoday.com/full_story/view/ ... ine_offer/

Frantic
Formula 1
Formula 1
Yeah, it's on purpose!

► Prikaži “Spoiler”

Frantic
Formula 1
Formula 1
Yeah, it's on purpose!

► Prikaži “Spoiler”

Frantic
Formula 1
Formula 1
Yeah, it's on purpose!

► Prikaži “Spoiler”

Kush
GP3
GP3
S nama već: 10 god 1 mj
Navija za: Ferrari, TR Seb, Lotterer
potpuno, htjedoh i to spomenut u slobodnom promišljanju u temi pastorovoj i vezi plačenih i timskih vozača, ali ne htjedoh ureći!
ali ajmo malo unatrag, što da renault nije tako podbacio i da se nije desila cijela rošada sa timovima i dobavljačima motora, kojoj je povod a i glavni uzrok bilo osiguranje mercedesa i u tehničkom ili teoretskom slučaju da se ograde od mogučnosti da opskrbljuju RB svojim pogonom, u slučaju da ih FIA i FOM stjeraju u kut, i da je ostao manor na ferrariu, a lotus na mercu?

kako bi to izveli, znalo se da ga jako žele na gridu i prije nego je postao prvak u DTM-u, ali manor bi ostao na ferrariu, lotus - sad je lako pametovati, pošto je grozni otišao u haas, a pastor ća, ali palmer je bio u igri za zamjenu groznog kroz cijelu sezonu, očito su bili svjesni da ga više ne mogu plačati, i vjerojatno su u palmeru našli njbolji miks sponzora i talenta (iako se meni ne čini baš neki pretjeran talent - vidjet će se), no to je mjesto (ajmo reć) zakapario palmer, no drugo sjedalo - magnusovo, nekad pastorovo bi vjerujem i ostalo pastorovo, bio je potpisan i unatoč zatvaranju špine, imao bi još određen sponzorski kapital, s kojim se europljani generalno ne mogu nositi, a u tom slučaju bi lotusu bio potreban svaki cent da opstane, i teško bi tko zamjenio pastora.

ako bi lotus otpao, bankrotirao, pogotovo nebi bilo mjesta za mladog nijemca - što bi po vašem mišljenju ili osjećaju merc napravio (uvjet je da im je pascal u f1 primarni cilj):
- platio mu mjesto u nekom timu koji pogoni konkurencija?
- platio više nego pastorovi sponzori sa manjim čekom, ali ipak vrlo bitnim?
- ili naplatio svoja i tuđa potraživanja preuzimanjem lotusa za svoj punopravni B-tim po uzoru na RB? (i što tad, dali bi zadržali patora i pascala) ili pokrili sav prihod od sad bivšeg vozača i uparili nijemca s dancem ili nekim drugim (hulk, bottas) uhodanim ili još jednim rookiem kao što je TR lani napravio i pogodio?
(ja bih to obožavao, taj zadnji scenarij, dva mlada vozača u mercovom B timu protiv dva mlada vozača u RB-ovom B timu, mislim da bi bilo ludilo, merc sa jačim malo pogonom, ali slabijom šasijom na lotusu, protiv malo slabijeg ferrarijevog pogona ali zato boljom šasijom u TR-u, četiri mlada vozača koja se bore do jaja i imaju s čim, solidni auti, dosta podjednaki sa podjednako nabrijanim mladićima u b močadima (nije presing bodova ili titule, već čisto dokazivanje umijeća) :jupije: samo zamišljam takav otvoreni fajt dok se probijaju oko Mclarena i RB-a ( ili bilo kog od gornjih i srednjih tko nije na nivou svog amblema), bez milosti i poštovanja, nedostaju mi te extra vožnje tipa šumija u bennetonu još sa fordom, ili seba u TR-u, i (RB-u 2009). kad već praktički vidiš budučnost - očekujem nešto tako bar od mladića iz TR-a ove godine, još ako haas bude donekle, Mcl se popravi - bit će strahovito napeto u sredini ove sezone, taman gore merc krstario, bit će dobre trke za gledati!

da ne sanjarim više - ako netko ima neki scenario koji misli da bi se ostvario u vezi gornjeg pitanja, neka kaže, nemora biti ništa od ovoga što sam ja rekao da bi bilo moguće, volim raspravljati o formuli nanačin kakva bi bila dobra, tj što bih promjenio kod aktualnih stvari a nije u domeni realnog, no da jest bilo bi bolje od trenutne realnosti..
eh!! :trep:

Frantic
Formula 1
Formula 1
Hehe, zanimljiv ti je ovaj "scenario" sa 4 mlada lava u sredini poretka u "B" ekipama. :thumbs:
Usput, Pascal ima i mauricijusko državljanstvo (po materi).
Yeah, it's on purpose!

► Prikaži “Spoiler”

Kush
GP3
GP3
Znao sam da ima neko, ali sam zaboravio koje..
ima i francusko ime, ali će vozit pod njemačkim flagom, kao i nico - veće je tržište za njegove sponzore, jednostavno ;)

Frantic
Formula 1
Formula 1
Yeah, it's on purpose!

► Prikaži “Spoiler”

senja
Baniran
Baniran
S nama već: 9 god 9 mj
Navija za: Vettel
Kush je napisao/la:Znao sam da ima neko, ali sam zaboravio koje..
ima i francusko ime, ali će vozit pod njemačkim flagom, kao i nico - veće je tržište za njegove sponzore, jednostavno ;)
Vidio sam do sada više nijemaca koji se zovu Pascal. Evo od sportista bio je Pascal Hens (ili kako se već piše), rukometaš. Imali su i košarkaša Pascal Roler (valjda sam i njemu potrefio prezime).

Kush
GP3
GP3
Senja - odgovor u generalnoj temi.

Frantic
Formula 1
Formula 1
Yeah, it's on purpose!

► Prikaži “Spoiler”

Kush
GP3
GP3
vidjeh taj članak, i to je u domeni mašte i lijepih želja, čak i od njega takva vijest ne prelazi tu razinu - alfa kao samostalna ekipa u F1, nema teorije u nekom relevantnom vremenu, a što će biti za 10 god. i hoće li F1 tada još uvijek biti aktualna uopće, tko zna?
(biti će bizu 10 milijardi ljudi na zemlji i većina nesvrsishodnog luksuza će biti neodrživa, pretpostavljam da će biti ili fuzija sa Fe, ili turbinski motori, eventualno wankeli, morati će biti nešto ekonomičnije od klasičnih klipnih motora)

Kad smo kod toga, neznam jeli tko ovo postao na ferrari temi, ima već neko vrijeme kako sam i ja na to nabasao, a neznam koliko je star zapravo taj projekt, ali ferrari je njime pokazao da zna napraviti dovoljno mali turbinski motor za staviti u auto, pitanje praktičnosti je drugi par opanaka:

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=aD82h6ca_uw[/youtube]

našao sam iz prve pretrage tri videa i svi su stari 8 mjeseci, pa eto neki okvir, relativno novo u tehnološkom smislu..

zekohonda Verified
Formula 1
Formula 1
Navija za: sve powered by honda
radije bi da se alfa vrati u neku touring car seriju. dtm, npr.
zanimljiv clip o turbini. :thumbs:
The FIA will take all necessary action to protect the sport and its role and reputation as regulator of the FIA Formula One World Championship.

Kush
GP3
GP3
slažem se apsolutno, čak i DTM ili WEC traže jako puno ulaganja, za neki ozbiljniji, konkurentniji nivo..

prava niša bi bila kategoriju niže (po ulaganjima, po zanimljivosti, možda i najbolju) gdje se natječe jako puno proizvođača, i to ne sa nekim "hatchbackovima" već izvorno sportski auti ili sportski modeli najvećih proizvođača, gdje se isti auti, sa eventualnim promjenama sponzorskih boja, ili čak i timova, natječu u blancpain seriji, FIA GT3 prvenstvu, GT masters seriji, veći prozivođači (tipa ferrari, porsche i sl.) i vlastitim kupovima, te nacionalnim turing serijama i kupovima,
pa praktički svaki vikend negdje voze, predivni auti na legendarnim europskim stazama, gdje ovisno o stazi i vozaču(ima) doslovno svaki, a najmanje pola grida, ima šanse za uzet pobjedu, nisam vidio lošu trku u tim serijama, a mogučnost nastupanja u toliko raznih natjecanja dodatno snižava i opravdava troškove proizvođača, ili vlasnika timova, jer je bazična logistika ista, a konkurencija i više nego izvrsna!

tako da - to bi bila po meni neka idealna niša za povratak u autosport - po svemu..

Frantic
Formula 1
Formula 1
Yeah, it's on purpose!

► Prikaži “Spoiler”

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Navija za: najstarijeg i najmlađeg
Grid za 2016. je popunjen: Haryanto će voziti za Manor
http://www.motorsport.com/f1/news/harya ... /?tp=2&s=1

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Navija za: najstarijeg i najmlađeg
Nakon McLarena u 11 sati, sutra nam slijedi još jedno predstavljanje bolida: Haas će predstaviti bolid u 15 sati

slika

Esteban Gutierrez spojlao nam je izgled kombinezona :)

[ link do slike ]
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡