VN Bahreina (Bahrain International Circuit ), 29.-31. ožujka 2019.

📰 Trenutno aktualne vijesti u svijetu Formule 1.

Iceman
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: Ferrari, KR7
@Ferrari teorije ste sipali po forumu, pokopali ste ih više manje kako tko. Možda sutra i neće pobijediti, nije bitno, ali Ferrari je tu.

F12000
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 1 mj
Navija za: Ferrari, Leclerc
Ja se već psihički spremam za duplo odustajanje :chill: bez zezancije
slika

Ferrari
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 1 mj
Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
Iceman je napisao/la: 30.03.2019., 17:46 @Ferrari teorije ste sipali po forumu, pokopali ste ih više manje kako tko. Možda sutra i neće pobijediti, nije bitno, ali Ferrari je tu.
Nije to bila nikakva teorija ni kopanje (ne od mene)....imali smo problem sa PU i to je navodno ok sada.
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari
slika slika

DaveGilmour
Formula 2
Formula 2
S nama već: 9 god 3 mj
Navija za: Sve driven by Verstappen
Albon opet pokazao da nije Kvyat taj koji bi trebao zamijeniti Gaslya :chill:

senna66 Verified
Formula 1
Formula 1
Navija za: Ferrari
F12000 je napisao/la:Ja se već psihički spremam za duplo odustajanje :chill: bez zezancije
Ne copraj.

ali dobro....iskreno i ja haha. Ništa me više ne može iznenaditi od strane Ferrarija i njihovog umijeća ujebavanja.
slika

LH44
Formula 1
Formula 1
S nama već: 6 god 7 mj
Navija za: McLaren, HAM, RIC, NOR
DaveGilmour je napisao/la: 30.03.2019., 17:55 Albon opet pokazao da nije Kvyat taj koji bi trebao zamijeniti Gaslya :chill:
Kvyat nije izlazio na stazu u Q2 zbog problema sa bolidom, poslije prvog kruga, Kvyat je bio brži, staza je se ubrzavala i vjerujem da bi Kvyat da je mogao izaći na stazu, bio brži od Albona :chill:
slikaslika

klikerbgd
Karting
Karting
S nama već: 8 god 1 mj
Navija za: Sebastian
Bravo Charles,Bravo Seb. Sutra se osvajaju bodovi,mirno i pametno samo sutra....

gidra
Formula 4
Formula 4
Navija za: SF
Čestitke Leclerci i Ferrariju, moram priznati da se nisam nadao ovome .

Ferrari je od relativno mirnog vikenda gdje su dominirali u svakoj sesiji napravili opet jedan gaf gdej su malo uzbrkali nervozu gdje je žrtva ovoga put bio Sebastian. Naime, u Q2 su malo pričekali sa izlaskom na stazu gdje je došlo do toga da je Seb u svoj brzi krug ulazio taman kad su večina vozača imali cool down krugi još uz to ispred njega se stvorio jedan od Haasa. Nakon toga nije preostalo ništa drugo nego potrošiti još jedan set novih mekših guma te su ostali na samo jednom u Q3.

Zanimljivo je da je Leclercov Q2 bio dovoljan sa Pole, dok je Lewis pronašao čak sekundu u odnosu na Q1.

Ništa još nije gotovo Max je imao odličan tempo u FP2 bit će pretnja za postolje dok Ferrari će sigurno imati upitnik nad glavom što se tiče perfomansi i pouzdanosti.
No gidra, no party.

zjurina
Formula 1
Formula 1
Navija za: Leclerc, Ferrari.Honda
Mr.Spaceguy je napisao/la: 30.03.2019., 17:45 Team 2018 2019 Qualifying improvements

Ferrari 1:27.958 1.27.866 -0.092s
Mercedes 1.28.124 1.28.190 +0.066s
Red Bull 1.28.398 1.28.752 +0.354s
Haas 1.29.358 1.28.757 -0.601s
McLaren 1.30.212 1.28.813 -1.399s
Alfa Romeo 1.31.063 1.29.015 -2.048s
Racing Point 1.29.874 1.29.756 -0.118s
Toro Rosso 1.29.323 1.29.513 +0.190s
Williams 1.31.414 1.31.759 +0.345s
Renault 1.29.187 1.29.488 +0.301s
Uuuuu...McLaren i Alfa Romeo... jeb**no :thumbs: :cheer:
slika

DaveGilmour
Formula 2
Formula 2
S nama već: 9 god 3 mj
Navija za: Sve driven by Verstappen
LH44 je napisao/la: 30.03.2019., 17:58 Kvyat nije izlazio na stazu u Q2 zbog problema sa bolidom, poslije prvog kruga, Kvyat je bio brži, staza je se ubrzavala i vjerujem da bi Kvyat da je mogao izaći na stazu, bio brži od Albona :chill:
Fair enough.
No imao je i Albon grešku u prvom brzom krugu u Q2 pa niti ta usporedba nije najbolja (makar nemam pojma kakav mu je bio krug do te greške).

Vettel-Ferrari
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Navija za: Vettel, Sainz, Ferrari
Kao i prošle godine godine bio sam skeptičan između prva dva vikenda zbog izdanja Ferrarija u Ausrtraliji, pa su me tad, a i ove godine uvjerili da su u igri i hvala Ferrariju na tom, a mislim da svakom ljubitelju Formule 1 to prija, osim Mercedesovim navijačima (razumljivo) jer bi u protivnom gledali sezone identične onim s početka hibridne ere.
No duga je sezona, a izdanje iz Australije se ne može izbrisat, a ostavilo je posljedice što se vidi najbolje u poretku vozača i momčadi, eventualno nadokadniti izgubljeno u par idućih utrka, u jednoj teško da će sve sutrašnja utrka za Ferrari najbolje moguće prođe (nadam se i da hoće), jer je Mercedes itekako jak tu, za drugi red u najgorem slučaju za njih.

Što se tiče kvalifikacija i dosadašnjeg vikenda, mislim da iza dobrog dijela uspjeha leži sam Leclerc i odlična forma na stazi u Bahrainu zasad, na kojoj u mlađim kategorijama nije slučajno briljirao. Vettel ga i bez problema u Q2 teško da bi dobio, što pokazuje da već sad mora svim snagama zapet da bih se izborio s momčadskim kolegom, što mi je drago sve dok ne naprave neko s*anje što bi koštalo ekipu, a nadam se da ni neće.
Leclerc također zaslužuje tko zna po koji put pohvalu za poniznost i smirenost nakon nevjerojatnog uspjeha, kao i za njegov odmjereni odgovori na Di Restino provokativno pitanje kako se osjeća biti brži od Vettela. To su stvari koje u određenim trenutcima mogu pomoći ekipi više već sama brzina i vještina, koju zasigurno posjeduje. Zbog čega mi je izrazito drago da je baš on takav kakav jest zamjenio Kimija, njegova zamjena se mogla desiti i prije, ali se pokazuje da je ekipa izabrala najbolje moguće vrijeme, odnosno da je čekala dok se neko mlad, a izrazito brz i inteligentan nije pojavio.

Ali sutra se bodovi broje i ne sumnjam da će utrka biti uzbudljiva, a Ferrariju itekako zahtjevan posao da sačuva danas postignuto. Prvi i možda najteži zadatak sutra će biti očuvati prve dvije pozicije od Mercedesa na startu utrke, bez nadmetanja njihovih vozača, što će s ovakvim uspjehom od danas i teretom koji nosi sa sobom, naročito njima, biti itekako zahtjevno za izvesti, ali treba vjerovat da hoće :D
Zadnja izmjena: Vettel-Ferrari, dana/u 30.03.2019., 18:25, ukupno mijenjano 1 put.

The Simpsons
Karting
Karting
S nama već: 9 god 7 mj
Ja samo čekam Marka sa izjavama.
Kad bih mogao rado bih mu jednu laganu iza ušiju :budalo:
Šta će sad, koga sad optužit?
Marko bi mogao nestati iz RB ako Honda ne bude na razini očekivanog.

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Navija za: najstarijeg i najmlađeg
Motaj kablove, gotova sezona, Ferrari ovo uzima s pola gasa... :prcnjau:

Bravo za Charlesa, očito nije ljubitelj Australije ili mu treba bar jedna utrka da se zagrije za sezonu :) Odličan je bio cijelog vikenda, većinom brži od Vettela, zaslužen prvi pole position za 99. polesittera u povijesti F1 u 999. utrci.

Vettelu sigurno nije pomogla činjenica da je imao samo jedan pokušaj, ali sam si je kriv zbog onih blokiranja kotača (ne znam jesu li oba u Q2 ili u svakoj rundi po jedno). Uglavnom, pitanje je bi li i s krugom više mogao nadmašiti Leclerca. Baš me zanima hoće li i njemu reći da zadrži poziciju ako bude brži od Leclerca :kokice:

Bottasa i njegovu tzv. 2.0 verziju nabijem na onu stvar zbog rušenja tiketa, izgleda smo mu previše vjerovali nakon Australije :zubo: Vidjet ćemo kako će proći start i mogu li Mercedesi ipak zaprijetiti Ferrarijima. Red Bull je zasad iznenađujuće loš, Verstappen na kraju jedva ispred Magnussena - Haas i McLaren ovdje definitivno lete.

Kao najveća razočaranja izdvajam Gaslyja i Renault. Iako je riječ o mikro zaostatku za 10. mjestom u Q2, nedopustivo je da s Red Bullom ispadneš u Q2. Istina je da im forma ovdje nije bajna, ali Max je komotno prošao u Q3. Ispadanje u Q1 u Australiji nije njegova krivica, ali nemogućnost prolaska Kvjata i ovo ispadanje svakako jesu. Ne želim pretjerivati, ali nastavi li s takvim nastupom, sumnjam da će gazde imati milosti. Kvjat i Albon sigurno uživaju u ovakvom početku sezone za Gaslyja.

Renault također ima katastrofalan start, opet ih nema u Q3, ovaj put Hulk ispao čak u Q1. Puno više se od njih očekivalo, a oni opet iza svog kupca.

Nadam se boljoj utrci od one u Australiji, iako mi se Ferrari i Mercedes sad čine u obrnutim ulogama, svatko u svojoj ligi. U sredini doduše očekujem klanje.

LH44
Formula 1
Formula 1
S nama već: 6 god 7 mj
Navija za: McLaren, HAM, RIC, NOR
Ohrabrujuće je vidjeti Roberta u 0.040s sa Russelom nakon debakla u Australiji :thumbs:
slikaslika

Mr.Spaceguy Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 2 mj
Navija za: Fernando Alonso
https://twitter.com/andrewbensonf1/status/1112049742039736320

gidra
Formula 4
Formula 4
Navija za: SF
Vettel pod istragom radi toga jer je navodno presporo vozio cool lap u Q1.
No gidra, no party.

F12000
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 1 mj
Navija za: Ferrari, Leclerc
slika
slika

senna66 Verified
Formula 1
Formula 1
Mora da su iz očaja gledali snimke ne bi li našli nešto za što ga se može kazniti. :facepalm:
slika

Anonimus4138
GP3
GP3
S nama već: 7 god 5 mj
Navija za: VTEC kick in yo!!! :P
Jadno,politika!!! Onda prestanes pratit sve!!!

Poslano sa mog SM-G928F koristeći Tapatalk

“If Honda does not race, there is no Honda.” – Soichiro Honda

Sarma Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 2 mj
No further action against Vettel for driving unnecessary slowly during Q1. Right decision.
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡