Norrisov plasman na 8. mjesto u Q3 je dobio nedovoljnu pažnju zbog ove dominacije Mercedesa nad konkurencijom. Svaka čast mu, odličan prvi nastup u kvalifikacijama Nadam se da će sutra moći i završiti utrku u top 10
Ja baš McLaren zamjeni jučer Toro Rossom, na kraju mi Toro Rosso vjv neće donijeti ni jedan bod
@Vettel-Ferrari
Slazem se za Norrisa.. Ispod radara ce proc dok se ne ispisu svi o Mercedesu, Ferrariju i RBu.. Odlican nastup.. Haas ce valjda ove godine gume zamjenit kako treba
Bas mi je zao zbog Sainza jer ocito je imao bolid koji moze u Q3. Ali sta ces , valjda ce bit bolje sutra.
A Landa nemogu nahvalit koliko bi htio, svaka mu cast.
P.S. Opet ja na manageru mjenjao vrijeme PP , lijepo sam imao 1:20:545 sta je jako blizu ali naravno budala mjenja
senna66 je napisao/la: 16.03.2019., 08:15
Ja i dalje mislim da stvarni zaostatak nije toliko velik. Prosle godine je gotovo ista stvar bila...
Pričekat ću jos barem do kvala u Bahreinu prije nego ih otpišem.
ak ne jbg gasi sezonu.....
Naravno da nije 0,7 sec.
Ipak ova staza više odgovara Benzu.
Ali je sigurno 0,3 sec.
Pričekaću ja i malo duže od Bahreina.
Vidjećemo.....
Yeah, it's on purpose!
Jedan je Leclerc!!
► Prikaži “Spoiler”
Odgovor na pitanje @dmj-a, koji je jedan od dvojice vozača sa preko 100 nastupa, za čije pisanje prezimena ne trebamo koristiti nijedno slovo koje mu se već ne nalazi i u imenu.
Ne mogu biti ne razočaran ovolikom razlikom, pola sekunde prednosti bi se moglo nekako probaviti, vjerojatno i to gledajuće iz ove perspektive samo izgleda prihvatljivo, ali isti zaostatak kao i prošle sezone, ne. Ne vidim način kako da mi zaostatak od 7 desetinki preokrenemo u bilo kakvu prednost opet u idućim utrkama, prošle sezone su gume davale najveću prednost Ferrariju do Španjolske, Mercedes i Hamilton su se tražili, dok ove sezone ne vidim da ima nekih ogromni rupa tu.
Zaostatcima od 2-3 desetinke u kvalifikacijama desetinke smo se zadovoljavali 2017., 2019. to ne bi trebalo biti zadovoljavajuće, ako se planira osvajati naslovi, jer je 2018. bila puno bolja po tom pitanju, pa je bilo jako teško i dok nisu sve stvari krenule nizbrdo.
Mislim da Ferrari mogu spasiti jedino neke prave nadogradnje u idućih par utrka, koje nisu stigle doći na prvu utrku, ali sam skeptičan po tom pitanju, jer je poznato da Mercedes i Red Bull obavlja puno bolje taj dio posla.
Zadnja izmjena: Vettel-Ferrari, dana/u 16.03.2019., 08:37, ukupno mijenjano 1 put.
Frantic je napisao/la: 16.03.2019., 07:57
'Ta reče Hamilton, pola sekunde?
'Ta reče Hamilton "this incredible crowd"?
Vjerovatno "šokiran" Benzovom brzinom, što reče @pero
Yeah, it's on purpose!
Jedan je Leclerc!!
► Prikaži “Spoiler”
Odgovor na pitanje @dmj-a, koji je jedan od dvojice vozača sa preko 100 nastupa, za čije pisanje prezimena ne trebamo koristiti nijedno slovo koje mu se već ne nalazi i u imenu.
Da sam na mjestu Binotta, odlučio bih da se Australija, ili bar kvalifikacije, voze sa 70-80% snage motora, da se prednost mercedesa prikaže većom nego što je. A onda na sljedećim trkama polako otkrivati karte, pojačavati motor, i zbunjivati konkurenciju.
Zašto?
Mercedes to radi od 2014.
Stalno seru kako su zabrinuti.
Toliko sranja i laži izjavljuju u medije.
S takvima se mora igrati njihovim oružjem, pokvareno, ali sve u rukavicama.
Ali, shvaćam i to da se ne može baš tako igrati s rezultatima, nije jednostavno donijeti takvu odluku.
Ono što ne znamo je koliko su mercedes i ferrari odvrtili motor, moguće da kod nekog motor ne radi punom snagom, nadam se kod crvenih.
Evo presjek zaostaka Ferrarija u odnosu na Mercedes u Australiji i Bahrainu od 2016. godine:
2016.: AUS: +0.838s, BAH: +0.519s;
2017.: AUS: +0.268s, BAH: +0.478s;
2018.: AUS: +0.664s, BAH: -0.166s;
2019.: AUS: +0.704s, BAH: ???
Prije dvije sezone smo na prvoj utrci imali "samo" 2.5 desetinke zaostatka, da bi na drugoj utrci zaostatak se uduplao skoro. Svi se mi nadamo nekako ponavljanju onog od prošle godine, ali čime je garantirano to i šta ako tedencija bude kao 2017., a ne 2018.? Ne vidim zašto bi se Australija uzimala "zdravo za gotovo" kao Mercedesova staza, gdje se na njoj nema nikakvih šansi protiv njih, a na drugim bi trebalo sve vratiti u normalu i biti u desetinku dvi s njima, gore dole.
Volio bih da sam u krivu, ali se bojim da bi Ferrariju mogla vrlo brzo postati veća briga kako biti brži od Red Bulla na Hondi, a ne borba za pobjede iz utrke u utrku kao dobar dio prošle sezone...
Unatoč dominantnoj predstavi Mercedesa, ne slažem se s onima koji već sad otpisuju sezonu i daju naslove Mercedesu. Polako, i prošle je godine u Australiji Hamilton pomeo konkurenciju u kvalifikacijama pa je Ferrari pobijedio i kasnije se ravnopravno borio s Mercedesom tijekom sezone. Osim toga, od zadnjih 5 PP-a ovdje Hamilton je samo jedan pretvorio u pobjedu.
Verstappen je odradio sjajan posao uguravši se između dva Ferrarija od kojih je Leclerc mrvicu podbacio u Q3, iako zaostatak za Vettelom nije prevelik. Gasly je jednostavno bio žrtva Red Bullove loše taktike, čak je i Marko izjavio da mu duguju ispriku zbog glupe greške.
Haas je ponovo odličan u Australiji, nismo ih baš očekivali kao best of the rest nakon testiranja. Midfield je međutim ponovo vrlo gust, često će se tu mijenjati poredak, čemu svjedoče i izmiješani vozači po momčadima. Lando Norris je svakako najugodnije iznenađenje kvalifikacija, treninzi nisu dali naslutiti McLarenov plasman u Q3, ali očito tu ima brzine, svaka čast Landu. Kao pozitivno iznenađenje dodao bih i Sergija Pereza, nisam očekivao RP u Q3, i to ispred oba Renaulta.
Renault je definitivno razočarao u današnjim kvalifikacijama, od njih se očekivao barem jedan bolid u Q3. Williams je nažalost potvrdio očekivano mjesto čvrstog backmarkera te također potvrdio da im je potreban totalni remont.
Vettel-Ferrari je napisao/la: 16.03.2019., 09:43
Evo presjek zaostaka Ferrarija u odnosu na Mercedes u Australiji i Bahrainu od 2016. godine:
2016.: AUS: +0.838s, BAH: +0.519s;
2017.: AUS: +0.268s, BAH: +0.478s;
2018.: AUS: +0.664s, BAH: -0.166s;
2019.: AUS: +0.704s, BAH: ???
Prije dvije sezone smo na prvoj utrci imali "samo" 2.5 desetinke zaostatka, da bi na drugoj utrci zaostatak se uduplao skoro. Svi se mi nadamo nekako ponavljanju onog od prošle godine, ali čime je garantirano to i šta ako tedencija bude kao 2017., a ne 2018.? Ne vidim zašto bi se Australija uzimala "zdravo za gotovo" kao Mercedesova staza, gdje se na njoj nema nikakvih šansi protiv njih, a na drugim bi trebalo sve vratiti u normalu i biti u desetinku dvi s njima, gore dole.
Volio bih da sam u krivu, ali se bojim da bi Ferrariju mogla vrlo brzo postati veća briga kako biti brži od Red Bulla na Hondi, a ne borba za pobjede iz utrke u utrku kao dobar dio prošle sezone...
Zaista mislim da nema mjesta paničarenju i otpisivanju sezone.Način na koji je Ferrari prokockao prošlu sezonu je nešto što me brine više od ovih 0,7 sekundi, jer znam da će priča u Bahreinu biti drugačija. Ovo danas smo vidjeli prošle godine, identično, svi su otpisivali Ferrari i najavljivali dominaciju Mercedesa...i naravno na kraju nije bilo baš tako.
Australija je jedna od onih staza koja daje neke čudne rezultate za neke momčadi, neki ostvare dobar rezultat pa ih nema nigdje cijelu sezonu i suprotno. Ta staza mi nije nikakvo mjerilo gdje tko stoji.
Ne znam, nadam se da će se ponoviti vrlo konkurentni Ferrari kao nakon Australije prošle godine. Nema razloga za paniku, ali bome ni za veselje dok god ne vidim kvale u Bahreinu koje bi trebale dati bolju, stvarnu sliku.
croatic f1 je napisao/la: 16.03.2019., 10:06
Unatoč dominantnoj predstavi Mercedesa, ne slažem se s onima koji već sad otpisuju sezonu i daju naslove Mercedesu. Polako, i prošle je godine u Australiji Hamilton pomeo konkurenciju u kvalifikacijama pa je Ferrari pobijedio i kasnije se ravnopravno borio s Mercedesom tijekom sezone. Osim toga, od zadnjih 5 PP-a ovdje Hamilton je samo jedan pretvorio u pobjedu.
Verstappen je odradio sjajan posao uguravši se između dva Ferrarija od kojih je Leclerc mrvicu podbacio u Q3, iako zaostatak za Vettelom nije prevelik. Gasly je jednostavno bio žrtva Red Bullove loše taktike, čak je i Marko izjavio da mu duguju ispriku zbog glupe greške.
Haas je ponovo odličan u Australiji, nismo ih baš očekivali kao best of the rest nakon testiranja. Midfield je međutim ponovo vrlo gust, često će se tu mijenjati poredak, čemu svjedoče i izmiješani vozači po momčadima. Lando Norris je svakako najugodnije iznenađenje kvalifikacija, treninzi nisu dali naslutiti McLarenov plasman u Q3, ali očito tu ima brzine, svaka čast Landu. Kao pozitivno iznenađenje dodao bih i Sergija Pereza, nisam očekivao RP u Q3, i to ispred oba Renaulta.
Renault je definitivno razočarao u današnjim kvalifikacijama, od njih se očekivao barem jedan bolid u Q3. Williams je nažalost potvrdio očekivano mjesto čvrstog backmarkera te također potvrdio da im je potreban totalni remont.
Definitivno prevelika razlika u korist Mercedesa, po prilično razočaranje ali što je tu je pričekajmo sutra. Norrisu možemo poželjeti ovakav nastavak sezone a Gaslyju i Sainzu više sreće sutra. Za sad jedna loša vijest je globa za incident na FP 3. Težak dan za Renault bit će teško sutra s obzirom na specifičnu stazu, trebat će biti strpljivi.