IT svijet, vijesti, pitanja itd.
- Explorer
- F1puls suradnik
- S nama već: 10 god 4 mj
- Navija za: Vettel
- Kontakt:
Kao što rekoh, nije katastrofa ali nije ni sjajno. Svjetlinu ne možeš sada realno ocjeniti, tek kad ti sunce udari u ekran, ili kad bude oblačno pa imaš veliki odsjaj. Bilo kako bilo, uzet ćeš dobru pilu i to je to. Koliko ono košta kod nas?
U razumnu srcu mudrost počiva, a što je u bezumnom, to se i pokaže.
- avetma
- Administrator
- S nama već: 10 god 5 mj
- Kontakt:
Nema ga kod nas, iz Italije ga naručujem, 500 eura.
- vlado Verified
- Formula 1
Hat, jel ti stigao mob? Bas me zanimaju dojmovi. Vidim ima ih i kod nas uzeti za malo jace od 150 evra. Neki modeli UMI idu i do 250e.
A i dalje smatram kada je rijec o high end uredjajima LG G3 i G4 su najbolji izbor. Za nekih 400e se moze naci nov G4, dual sim npr. E u tom slucaju pocinje problem zasto iPhone 6s plus kosta duplo vise. Tj. kako opravdati tu kupovinu, bez da je argument "volim iPhone".
A i dalje smatram kada je rijec o high end uredjajima LG G3 i G4 su najbolji izbor. Za nekih 400e se moze naci nov G4, dual sim npr. E u tom slucaju pocinje problem zasto iPhone 6s plus kosta duplo vise. Tj. kako opravdati tu kupovinu, bez da je argument "volim iPhone".
No!
- alonso5
- Formula 1
- S nama već: 9 god 9 mj
- Navija za: Alonso & Lorenzo
@vlado a nije to bas argument volim Iphone.
Slazem se s tobom u vezi G3 i G4 da su to izvanredni uredjaji.
Ali po meni najbitnija stvar je novac.Koliko para toliko muzike pa ko moze nek izvoli.
Npr.kad bi mi novac to dozvoljavao uvijek bi uzeo IOS ispred Androida jer @Explorer je to fino objasnio razliku izmedju IOS-a i Androida.Sad druga je stvar ako si u krizi s parama pa ides na jeftiniju soluciju odnosno u ovom primjeru na G3 i G4 koji su duplo jeftiniji od 6s a pritom su opet ponavljam jako dobri uredjaji.
Evo i kad gledas vecina poznatih ljudi nebitno jesu li sportasi glumci ili nesto trece vecina ih koristi Iphone jer je to ipak najaci brend sto se tice Smartphonea.
Slazem se s tobom u vezi G3 i G4 da su to izvanredni uredjaji.
Ali po meni najbitnija stvar je novac.Koliko para toliko muzike pa ko moze nek izvoli.
Npr.kad bi mi novac to dozvoljavao uvijek bi uzeo IOS ispred Androida jer @Explorer je to fino objasnio razliku izmedju IOS-a i Androida.Sad druga je stvar ako si u krizi s parama pa ides na jeftiniju soluciju odnosno u ovom primjeru na G3 i G4 koji su duplo jeftiniji od 6s a pritom su opet ponavljam jako dobri uredjaji.
Evo i kad gledas vecina poznatih ljudi nebitno jesu li sportasi glumci ili nesto trece vecina ih koristi Iphone jer je to ipak najaci brend sto se tice Smartphonea.
"postoje 22 pilota,šest od njih su dobri,tri su izuzetna,ali postoji samo genije,to je Alonso" #JackieStewart
- vlado Verified
- Formula 1
Jako mi je dobro poznato iskustvo ios-a uz hardver pa do store-a, servisa, podrske sto se tice novih verzija os-a. Ali od kako sam definitivno presao na android ja nesto ne primjecujem da mi fali nesto. Mozda je ranije ta razlika bila drasticnija.
Naravno, razumijem da neko zeli bas taj mob i nemam ja nista protiv, jer shvatam to iskustvo. Ali opet, duplo vise kesa za iphone 6s plus u odnosu za npr. LG G4 je meni tesko probavljivo. Posebno kada znamo kako je G4 dobar mob. Takodje, postujem taj osjecaj kada posjedujes nesto, emotivno se vezes bas za to. To i je bila Jobsova filozofija.
Jeste, iPhone je na svjetskoj sceni non-stop. Filmovim, serijama, spotovima. Ne znam kako se zove reklamiranje u takvim prilikama. Primjer: kada piju coca colu i slicno... Edit sam uradio. Rijec je o product placement-u.
Naravno, razumijem da neko zeli bas taj mob i nemam ja nista protiv, jer shvatam to iskustvo. Ali opet, duplo vise kesa za iphone 6s plus u odnosu za npr. LG G4 je meni tesko probavljivo. Posebno kada znamo kako je G4 dobar mob. Takodje, postujem taj osjecaj kada posjedujes nesto, emotivno se vezes bas za to. To i je bila Jobsova filozofija.
Jeste, iPhone je na svjetskoj sceni non-stop. Filmovim, serijama, spotovima. Ne znam kako se zove reklamiranje u takvim prilikama. Primjer: kada piju coca colu i slicno... Edit sam uradio. Rijec je o product placement-u.
No!
- Ferrari1345
- Formula 1
- S nama već: 10 god 3 mj
- Navija za: Glasniju F1
Ne bi ja baš rekao da ljudi kupuje iPhone samo zbog "jabuke". Ipak ima ljudi koji preferiraju njihove "karakteristike"
Cijena je napuhana naravno, ali ne treba odmah kupit mobitel. Može se fino sačekat pola godine ili godina i evo ti mobitel za 1k jeftinije. Tako sam ja napravio. Ja bi rade usporedio visoku cijenu Samsungovih mobitela koji su svake godine sve skuplji i sve više dostižu cijenu iPhone-a. A jel cijena onda opravdava cijenu iPhone-a. Ti barem onda kod apple placaš ekskluzivu što se tiče trgovine i iTunesa i samog software, dok kod Samsunga ne...
LG je odličan omjer uloženog i dobivenog ali nikad hvale po pitanju pouzdanosti nisam čuo...
Evo kojih pola godine sa Iphone-om 6 i zadovoljan ko Mercedes (ili Ferrari bolje rečeno
) Nikakvih štucanja, brz i k tome baterija mi u prosjeku traje 3 dana. Za sad neman nikakvih namjera preć na Android u bližoj budućnosti
Cijena je napuhana naravno, ali ne treba odmah kupit mobitel. Može se fino sačekat pola godine ili godina i evo ti mobitel za 1k jeftinije. Tako sam ja napravio. Ja bi rade usporedio visoku cijenu Samsungovih mobitela koji su svake godine sve skuplji i sve više dostižu cijenu iPhone-a. A jel cijena onda opravdava cijenu iPhone-a. Ti barem onda kod apple placaš ekskluzivu što se tiče trgovine i iTunesa i samog software, dok kod Samsunga ne...
LG je odličan omjer uloženog i dobivenog ali nikad hvale po pitanju pouzdanosti nisam čuo...
Evo kojih pola godine sa Iphone-om 6 i zadovoljan ko Mercedes (ili Ferrari bolje rečeno

"Formula 1 je jedini sport čiji problem rješavaju tako što naprave još jedan problem"
- alonso5
- Formula 1
@ferrari1345 i u mene je Iphone samo 5 ali ide kao metak i zadovoljan sam cim budem s parama bolji uzimam noviju Jabuku.
To sto se tice baterije je fascinantno da je koristis 3 dana ali vjerovatno ne pod punim gasom jer bi onda krace trajala ali svakim novim azuriranjem softvera uklanjaju neke greske ako ih ima pa cak i mogu produljiti trajanje baterije.
Koja ti je trenutna verzija softwara? U mene je 9.2 ali u tebe vjerujem nesto vise zbog drugacijeg telefona.
To sto se tice baterije je fascinantno da je koristis 3 dana ali vjerovatno ne pod punim gasom jer bi onda krace trajala ali svakim novim azuriranjem softvera uklanjaju neke greske ako ih ima pa cak i mogu produljiti trajanje baterije.
Koja ti je trenutna verzija softwara? U mene je 9.2 ali u tebe vjerujem nesto vise zbog drugacijeg telefona.
"postoje 22 pilota,šest od njih su dobri,tri su izuzetna,ali postoji samo genije,to je Alonso" #JackieStewart
- Ferrari1345
- Formula 1
- Navija za: Glasniju F1
Naravno "up to date" najnovnija...
Istina da nije pod punim gasom. Manje vise je to surfanje, facebook (na browseru jer aplikacija ždere bateriju), viber i ostale osnovne funkcije...
Dnevno tako ispadne da koristim mobitel 3ipol sata. Baterija traje cca 10sati sto ispadne 3 dana...
Isto tako koristim plus verziju koja ima veću bateriju u odnosu na "običnu" šesticu
Još da napomenem da je 9.0 verzija unijela mod slabog napajanja koja još vise štedi bateriju i koju koristim kad mi je mob na kojih 10%
Trenutno, pošto pišem sa mobitela
[ link do slike ]
Istina da nije pod punim gasom. Manje vise je to surfanje, facebook (na browseru jer aplikacija ždere bateriju), viber i ostale osnovne funkcije...
Dnevno tako ispadne da koristim mobitel 3ipol sata. Baterija traje cca 10sati sto ispadne 3 dana...
Isto tako koristim plus verziju koja ima veću bateriju u odnosu na "običnu" šesticu
Još da napomenem da je 9.0 verzija unijela mod slabog napajanja koja još vise štedi bateriju i koju koristim kad mi je mob na kojih 10%
[ link do slike ]

"Formula 1 je jedini sport čiji problem rješavaju tako što naprave još jedan problem"
- vlado Verified
- Formula 1
Jeste, najbolje je sacekati 2-3 mjeseca kada se prasina slegne i od preprodavca kupiti uredjaj za 20-30 % povoljnije.
Npr. Note 5 je kod nas kada je izasao kostao oko 600e, opet manje nego iPhone 6s plus u trenutku izlaska na trziste. I jos zavisi koja GB verzija jabuke je upitanju.
Samo ne znam da li ta eskluziva na os vrijedi tu razliku. Ovo i dalje vazi sa LG G seriju. Mislim na kraju dana sve je to ok. Nema gubitnika. Svako kupuje u svojim mogucnostima.
Moje iskustvo sa LG G3 je bez trunke problema. Nakon nekih 10 mjeseci...
A sto se tice "stucanja" cudno je da se taj mit i dalje drzi (u onim zastrasujucim pricama kako moras vaditi bateriju itd.) barem sto se moga iskustva tice. Npr, znalo mi se desiti sa iPad air 1g, home dugme ne poslusa na prvu i slicno...ili nakon zatvaranja neke igrice. Znaci rijec je o nekim mizernim bugovima, nista posebno. Ta prica vise ne drzi vodu u high end svijetu.
Npr. Note 5 je kod nas kada je izasao kostao oko 600e, opet manje nego iPhone 6s plus u trenutku izlaska na trziste. I jos zavisi koja GB verzija jabuke je upitanju.
Samo ne znam da li ta eskluziva na os vrijedi tu razliku. Ovo i dalje vazi sa LG G seriju. Mislim na kraju dana sve je to ok. Nema gubitnika. Svako kupuje u svojim mogucnostima.
Moje iskustvo sa LG G3 je bez trunke problema. Nakon nekih 10 mjeseci...
A sto se tice "stucanja" cudno je da se taj mit i dalje drzi (u onim zastrasujucim pricama kako moras vaditi bateriju itd.) barem sto se moga iskustva tice. Npr, znalo mi se desiti sa iPad air 1g, home dugme ne poslusa na prvu i slicno...ili nakon zatvaranja neke igrice. Znaci rijec je o nekim mizernim bugovima, nista posebno. Ta prica vise ne drzi vodu u high end svijetu.
No!
- alonso5
- Formula 1
Kod mene se mod slabog napajanja pali kada baterija dodje do 20% odnosno pita me zelim li koristit tu opciju.Ferrari1345 je napisao/la:Naravno "up to date" najnovnija...
[ link do slike ]
Ja facebook koristim preko aplikacije sto je jos jedan razlog za trosenje baterije a safari (browser) nikako nekoristim dok vidim kod tebe je sve na safariu.I Instagram jako puno koristim ali ne trosi on to puno najbitnije je da nema igrica jer one izvukose sve iz baterije.U biti i google koristim preko aplikacije ali neznam nekako naviko sam na to i naviko sam da svaki dan punim bateriju.
- MrDoomroom
- Formula 1
- S nama već: 9 god 11 mj
Za odabri androida moja jedina opcija je Kinez, jer tamo se dobije upravo ono sto je u telefonu a jako mali dio odlazi na brand proizvoda. Primjer Samsunga koji je jos uvjek plastican i nakon godinu dana suport vise nema, a da ne pricam kad se uzima kod nas s kakvim ga sve sranjima napuni. Neke male tzv. mane tko to vidi... Iako ima i androida koji su ajme skupi kao oppo find 7, nubia z9,... i kako odabrati Samsung naspram ova recimo dva modela? Stoga bez straha preporucujem njih jer se dobije najrealnije ulozenog/dobijeno.
Zasto svi imaju iphone vani jedbostavno imaju vece trziste i povoljnije je za korisnika na pretplati nista cudno.
Zasto svi imaju iphone vani jedbostavno imaju vece trziste i povoljnije je za korisnika na pretplati nista cudno.
- avetma
- Administrator
- S nama već: 10 god 5 mj
- Kontakt:
Stigao Meizu, naručio u subotu i stiže sad
Uređaj izgleda vrhunski, sve oko njega je premium. Toliko mogu na prvi pogled, a za kvalitetu i mogućnosti ćemo uskoro saznat. 

- alonso5
- Formula 1
Bas sam jucer na internetu gledao brzinu mobitela na prvom mjestu je ubjedljivo Iphone 6s na drugom mjestu je Huawei P8 a na trecem mjestu je ta Meiza Pro 5 tako da vjerujem da nisi pogrijesio s izborom uredjaja mada nisam znao da postoji da Meiza do neki dan.avetma je napisao/la:Stigao Meizu, naručio u subotu i stiže sadUređaj izgleda vrhunski, sve oko njega je premium. Toliko mogu na prvi pogled, a za kvalitetu i mogućnosti ćemo uskoro saznat.
- Explorer
- F1puls suradnik
- Navija za: Vettel
- Kontakt:
Proizvođač se zove Meizu, a ne Meiza.
Što se tiče tog testa, to je antutu benchmark koji mjeri snagu uređaja po nekim parametrima. Tu je iPhone po pitanju grafike ubio konkurenciju.
Što se tiče tog testa, to je antutu benchmark koji mjeri snagu uređaja po nekim parametrima. Tu je iPhone po pitanju grafike ubio konkurenciju.
U razumnu srcu mudrost počiva, a što je u bezumnom, to se i pokaže.
- Frantic
- Formula 1
- S nama već: 10 god
- Navija za: Ferrari
hattrick je napisao/la:.. i to bi bilo najbolje tehničke gedžeterije jer se na to svi ljepimo kao muhe na g.. .
I treće najbitnije.. svaka čast ekipi F1Pulsa na novom dizajnu i ažurnosti dostavljanja vijesti, pogotovo na angažmanu u ova "sušna" vremena. Samo tako nastavite.![]()

Za ovo drugo (tj. treće

Šta si na kraju uzeo?HeatBlast44 je napisao/la: Evo kako sam mobitel kupio Moram pohvaliti i stranicu na mobitelu koja radi ko sat![]()
Yeah, it's on purpose!
Jedan je Leclerc!!
Jedan je Leclerc!!

► Prikaži “Spoiler”
- HeatBlast44
- Baniran
- Navija za: Mc'Laren, Lewis, Wehrlein
Huawei Y6, super je telefon, jest skup, ali sta cu, nisam imao izbora, no za te pare je extraFrantic je napisao/la:Šta si na kraju uzeo?

5 inch ekran, Quad core proc 1.3ghz ja msm, 2gb ram, nema problema sa multi-task, memorija je slaba, 3.5gb, no sd kartica to pokriva, 8MP kamera, prezadovoljan sam.
[ link do slike ]

- Frantic
- Formula 1
- S nama već: 10 god
- Navija za: Ferrari
Yeah, it's on purpose!
Jedan je Leclerc!!
Jedan je Leclerc!!

► Prikaži “Spoiler”
- alonso5
- Formula 1
@heat 1.1Quad core ti je kod njega i mislim da ima 8 GB memorije slobodne a ne 3.5 kao sto si ti naveo.Sto se tice rama pise 2GB tako da nije los.Jel ti 5.1 verzija Androida?
- HeatBlast44
- Baniran
- Navija za: Mc'Laren, Lewis, Wehrlein
za procesor ste upravu
jest da je memorija 8GB ali je odmah zauzeto 3.7GB pa ostane oko 4GB, a android je 5.1.1
[ link do slike ]

jest da je memorija 8GB ali je odmah zauzeto 3.7GB pa ostane oko 4GB, a android je 5.1.1

[ link do slike ]