Šah
Košarka, zimski sportovi, borilački sportovi, tenis, šah, američki sportovi...
- Felipe
- F1puls suradnik
- S nama već: 10 god 4 mj
- Navija za: Massa, Bastianini
- Kontakt:
Nećete mi valjda reći da niko ne prati candidates? Nemo danas skroz suptilno i skroz sumnjivo razbio Aleksenka i ima cijeli bod prednosti. Šta mislite, može li ga neko od ove trojice stići kroz preostale 4 runde? Realno sva četvorica igraju jako dobar šah ali navijam upravo za njega da ode i otrese Magnusa kao ranije ove godine u polufinalu Magnusovog turnira. 

Obrigado Felipe
- MrDoomroom
- Formula 1
- S nama već: 9 god 11 mj
Ja sam za Nepoa ima najbolju fotelju na turniru 
Sent from my GM1913 using Tapatalk

-
zelot
- Formula 1
- S nama već: 9 god 8 mj
https://lichess.org/97tFgtCI
Evo danas usao u 1600+ u 5+3 formatu, prvi put u zivotu
U jutro odigrao partiju i u otvorenoj zavrsnici sam pobjedio sa lovackim parom vs top i skakac. Protivnik predao jer je previdio tooa postavivsi ga na tuceno polje. Ali i nije imao bas neke sanse jer je bio slab sa vremenom i kralj mu bio na sredini ploce sto je za dva lovca najbolja moguca opcija. Znao sam da ce kad tad staviti foguru na kraljevu dijagonalu i dva lovca to kaznjavaju. Sa tom pobjedom sam uhvatio ravno 1600elo...
Sad odigrao ovaj otpad od partije ali mi je draga jer sam ostao u 1600 i to na kakav nacin. Prvi sahovski mlin u zivotu
Samo potvrda koliko je bitno poznavati teoriju saha i terminilogiju. Mislio sam predati al reko ajde imam fully operational bishop pair pa kao mozda nesto. I eto, cim je maknuo lovca svog i dopustio sah topom, znao sam da je to mlin i da cu ga obrstiti ko dijete susjedove jagode
Cak mislim i da je mat bio opcija nakon sto bih mu pojeo h toap, pa kad on pojede mog. Crni lovac jede njegovog i mislim da je mat al moram provjeriti.
Ugl, uzasno sam usao al eto, spretno iskoristio njegov jedan naoko obicni previd i zagazio u 1600
Na 10 minuta i 10+5 sam u mislim 1750+ al ti ne igram toliko cesto.. ove duze ne igram nikada, prenestrpljiv sam za njih
Edit: bilo je tu matova milion ali ja sma htio uzivati u meljenju mlinom haha
Evo danas usao u 1600+ u 5+3 formatu, prvi put u zivotu

U jutro odigrao partiju i u otvorenoj zavrsnici sam pobjedio sa lovackim parom vs top i skakac. Protivnik predao jer je previdio tooa postavivsi ga na tuceno polje. Ali i nije imao bas neke sanse jer je bio slab sa vremenom i kralj mu bio na sredini ploce sto je za dva lovca najbolja moguca opcija. Znao sam da ce kad tad staviti foguru na kraljevu dijagonalu i dva lovca to kaznjavaju. Sa tom pobjedom sam uhvatio ravno 1600elo...
Sad odigrao ovaj otpad od partije ali mi je draga jer sam ostao u 1600 i to na kakav nacin. Prvi sahovski mlin u zivotu

Samo potvrda koliko je bitno poznavati teoriju saha i terminilogiju. Mislio sam predati al reko ajde imam fully operational bishop pair pa kao mozda nesto. I eto, cim je maknuo lovca svog i dopustio sah topom, znao sam da je to mlin i da cu ga obrstiti ko dijete susjedove jagode

Cak mislim i da je mat bio opcija nakon sto bih mu pojeo h toap, pa kad on pojede mog. Crni lovac jede njegovog i mislim da je mat al moram provjeriti.
Ugl, uzasno sam usao al eto, spretno iskoristio njegov jedan naoko obicni previd i zagazio u 1600

Na 10 minuta i 10+5 sam u mislim 1750+ al ti ne igram toliko cesto.. ove duze ne igram nikada, prenestrpljiv sam za njih

Edit: bilo je tu matova milion ali ja sma htio uzivati u meljenju mlinom haha

- Felipe
- F1puls suradnik
- Navija za: Massa, Bastianini
- Kontakt:
Zagrebčani imate pravi mali vašar največih šahovskih umova našeg vremena pred nosom, trenutno je u Zagrebu 10ak najbolji šahista na svijetu (bez nekoliko očitih imena...) na grand chess tour turniru. Ne znam kako organizacija teče i da li postoje fan zone ali ukoliko imate bilo kakvu šansu, nemojte da vam prilika propadne i da ne upoznate ove ljude. Na sva ta imena tu su Vishi i Gasparov, njih valjda ne moramo ni predstavljati laicima, bivši svjetski prvaci.
I kao super veliki bonus Šarić igra na nivou svih njih izgleda bez uložene energije.
Jučer je pobijedio Girija, čovjeka koji je u prvom dijelu 2021. bio možda i najjači igrač po turnirima, a danas sa crnim figurama Nepoa, GM-a koji će u 11. mjesecu da igra za titulu svjetskog prvaka protiv Magnusa.
I kao super veliki bonus Šarić igra na nivou svih njih izgleda bez uložene energije.

Obrigado Felipe
-
luke flywalker Verified
- GP3
- S nama već: 8 god 6 mj
- Navija za: Mika Hakkinen
Ako ko ode do toura pls koju slikicu nek nam podjeli 
Što se turnira tiče, svaka čast, rijetko koji se može pohvaliti ovim rejtingom.
Navijamo za Šarića, šteta što je wild card i igraće samo rapid dio.

Što se turnira tiče, svaka čast, rijetko koji se može pohvaliti ovim rejtingom.
Navijamo za Šarića, šteta što je wild card i igraće samo rapid dio.
- jenson
- Formula 4
- S nama već: 8 god 9 mj
- Navija za: Alpine, Gasly
Sutra počinje meč za titulu svjetskog prvaka. Carlsen brani titulu od Nepa, prva partija počinje sutra u 13:30 po našem vremenu, Nepo igra kao bijeli. Magnus je poprilični favorit, ali nadam se i vjerujem da Nepo može iznenaditi.
-
zelot
- Formula 1
Hvala na podsjetniku. Bavit cu oko na to svakako, ispratiti cu svaki mec, malo live na poslu, a i oreko yt-era ala lojzek i agadmator...
Mislim da nepo nema bas neke sanse. Mozda se varam ali ne bih mu dao vise od 25% sansi da uzme naslov.
Prednost mu je sto ima neki cudnjikav stil i samo ako navede magnusa u svoje vode moze dobit ali i to je upitno..
Bit ce svakako zanimljivo
Mislim da nepo nema bas neke sanse. Mozda se varam ali ne bih mu dao vise od 25% sansi da uzme naslov.
Prednost mu je sto ima neki cudnjikav stil i samo ako navede magnusa u svoje vode moze dobit ali i to je upitno..
Bit ce svakako zanimljivo

-
SebastianFerrari
- Formula 4
- S nama već: 7 god 3 mj
- Navija za: Sebastian Vettel
Prati li neko kandidate? Zasad Caruana
i Nepo pokazuju najbolju formu.
i Nepo pokazuju najbolju formu.
-
luke flywalker Verified
- GP3
Rano je još za išta prognozirat. I prošle godine se Nepo odvojio na pičetku pa opet MVL preuzeo vodstvo nakon polovice turnira, da bi kikso protiv Fabia.. slbija konkurencija neg lani cini mi se, možda ovaj put neko i odmakne u poenima
-
SebastianFerrari
- Formula 4
Slažem se sa svime. Konkurencija mi se bas cini dosta slabijom. Nakamura i Ding dugo nisu igrali klasični, Alireza je dosta neiskusan, a Radjabov i Rapport mi se cine slabiji od ostalih.
- jenson
- Formula 4
- S nama već: 8 god 9 mj
- Navija za: Alpine, Gasly
Radjabov ne bi ni trebao igrati. Igra samo zbog onog cirkusa od prije dvije godine. Prošli put stvarno nije bilo slabog igrača, doduše bio je Aleksenko. Mislim, opet su to jedni od najboljih, ali rijetko tko je u formi. Ja mislim da bi mogao to Fabi uzeti, ako ne on onda se nadam Ding
-
Scuderia
- Karting
- S nama već: 5 god 10 mj
- Navija za: Ferrari
Kako Ding dugo nije igrao klasični, pa zar nije on ove godine odigrao veliki broj partija da bi osigurao mjesto na turniru kandidata?SebastianFerrari je napisao/la: 20.06.2022., 20:41 Slažem se sa svime. Konkurencija mi se bas cini dosta slabijom. Nakamura i Ding dugo nisu igrali klasični, Alireza je dosta neiskusan, a Radjabov i Rapport mi se cine slabiji od ostalih.
-
SebastianFerrari
- Formula 4
Jest, ali sa dosta slabijim igračima
-
Scuderia
- Karting
- S nama već: 5 god 10 mj
- Navija za: Ferrari
Istina, ali neznam zašto podcjenjujete Rapporta. Svakako nije prvi favorit, ali mogao bi iznenaditi.
-
zelot
- Formula 1
Mislim da ili caruana ili nepo budu pobjedili. Vise bih volio caruanu jer je njegov mec orotiv magnusa bio bolji nego nepov. Neponje pao bez ispaljenog metka.
Ima i alireza sanse neke. Ostali mislim da nemaju. Navijam za nakamuru ali on ima jako male, skoro nikakve sanse.
Ionako ce magnus obraniti naslov koga god mu dovedu. Jednostavno ih lik slomi u nekom trenutku.
Ima i alireza sanse neke. Ostali mislim da nemaju. Navijam za nakamuru ali on ima jako male, skoro nikakve sanse.
Ionako ce magnus obraniti naslov koga god mu dovedu. Jednostavno ih lik slomi u nekom trenutku.
-
SebastianFerrari
- Formula 4
Danas impresivna pobjeda Nepa protiv Alireze, zrtvovo pjesaka za inicijativu.
Ostali sve remiji.
Ostali sve remiji.
-
luke flywalker Verified
- GP3
Ne spoilaj, ima nas nismo gledali recap.SebastianFerrari je napisao/la: 21.06.2022., 22:56 Danas impresivna pobjeda Nepa protiv Alireze, zrtvovo pjesaka za inicijativu.
Ostali sve remiji.
- MrDoomroom
- Formula 1
- S nama već: 9 god 11 mj
Alireza nije dorastao izazovu koji je ispred njega. Za mene Ding najveće razočarenje turnira 3x bijeli 1 bod. Trenutno Nepo sve šamara no ima još dosta za igrati. U svakom slučaju ima zanimljivih mečeva.
- avetma
- Administrator
- Kontakt:
Pratite li dramu s Magnusom i Niemanom? Super spicy, a iako mi se na prvu činilo da je Magnus pretjerano reagirao, sad kad sam vidio Niemanovu "analizu" bez računalne evaluacije - zaista smrdi da lik nekako vara...