Ja sam uspio izbjeći saznanje rezultata muškog spusta i superGa, te ženskog veleslaloma.
Onda je @SebastianFerrari usro motku
Ali ne toliko, zato što sam očekivao da Vlhova to uzme.
A i ja sam kriv, pošto sam načeo temu skijanja na Olimpijadi.
Yeah, it's on purpose!
Jedan je Leclerc!!
► Prikaži “Spoiler”
Odgovor na pitanje @dmj-a, koji je jedan od dvojice vozača sa preko 100 nastupa, za čije pisanje prezimena ne trebamo koristiti nijedno slovo koje mu se već ne nalazi i u imenu.
Inače, drago mi je za Vlhovu, odlična je u slalomu već duže vrijeme. A što se muških tiče, čini mi se je bio prevelik pritisak na Odermattu. Ne bih se čudio da ostane bez medalje i u veleslalomu, koliko god je dominantan ove godine.
Odgovor na pitanje @dmj-a, koji je jedan od dvojice vozača sa preko 100 nastupa, za čije pisanje prezimena ne trebamo koristiti nijedno slovo koje mu se već ne nalazi i u imenu.
Jbte, debakl Shiffrinove u tehničkim disciplinama.
I generalno na olimpijadi.
Slalom i veleslalom, oba puta odustala, mislim nakon 5-6 kapija, i to u prvoj vožnji.
Danas u kombinaciji, opet pala u slalomu, doduše, izdražala je nekih 15-ak kapija.
U svim brzim disciplinama je došla do cilja (superG 9., supst 18., kombinacijski spust 5. - bila je prvi favorit pred slalom).
Yeah, it's on purpose!
Jedan je Leclerc!!
► Prikaži “Spoiler”
Nikako ja da "uhvatim" jebeni Soelden
I tako već par godina unazad.
Značajan doprinos tome daju i temperature od cca. 25 stepeni i kratke majice koje se mogu nositi, barem u toku dana.
Yeah, it's on purpose!
Jedan je Leclerc!!
► Prikaži “Spoiler”
Mild lijepo uzeo 200 bodova u dvije utrke, ali Odermatt 160. Već su se odvojili na početku sezone. Na kraju će opet uzeti Odermatt zbog veleslaloma ako ga ozljede ne zahvate.
Drag mi je Klide, navijam za njega ali jebiga, baš mi je što je opet Clarey drugi.
Šteta.
Još je Clarey više od pola staze imao bolje vrijeme od Kildea.
Yeah, it's on purpose!
Jedan je Leclerc!!
► Prikaži “Spoiler”
Još 9 pa će pasti i Ingemarov rekord.
Meni će uvijek biti žao što moja ljubimica (Lindsey) nije potukla taj rekord (pa makar je Mikaela i skinula poslije), ponajviše zbog "pogrešnog" odabira disciplina (uvijek za 2-3-4 manji broj trka u brzim disciplinama u sezoni, spram tehničkih; veći broj otkazivanja brzih disciplina zbog dužine staze; nemogućnost "popravnog" jer nema druge vožnje i puno teže povrede u brzim disciplinama koje su za posljedicu imale i duža odsustva).
A falilo joj je samo 5 pobjeda.
Ali da se razumijemo Shiffrinova je sjajna skijašica i sama Lindsey ju je "proglasila" najboljom ikad.
Uostalom, nedavno je uzela i (još jedan) Super-G.
Mislim da je i Marcelinho mogao bez problema skinuti Stenmarka da se nije naglo povukao. Imao je ispred sebe još 3-4-5 godina kvalitetnog skijanja.
Za Odermatta ćemo vidjeti. Trenutno izgleda nepobjedivo, pretplatio se na pobjede u veleslalomu, a zna otkunuti i koju pobjedu u brzim disciplinama.
Ako bi zadržao formu i izbjegao velike povrede, nabraće i on pobjeda, trenutno je na 15.
Yeah, it's on purpose!
Jedan je Leclerc!!
► Prikaži “Spoiler”
Ubi Miki
Još malo pa će past i Lindseyina cifra, a do kraja sezone i Ingemarova.
Otiće ona na preko 100 pobjeda, hladno, možda ubije i 120.....
Odermatt u Super-Gu napravio nevrijeme, Kilde se izgriješio, propisno, 3 velike greške (2 vezane, pa poslije još 1) jedva je ostao na skijama i hvatao 2 kapije.
I opet sa +2,15 zaostatka završio 8.
Mathias Mayer se povukao.
Yeah, it's on purpose!
Jedan je Leclerc!!
► Prikaži “Spoiler”