VN Meksika (Autódromo Hermanos Rodríguez) 25. -27. listopada 2019.

📰 Trenutno aktualne vijesti u svijetu Formule 1.

Ferrari
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 1 mj
Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
Lako je biti general poslije bitke.

Po meni kritizirati Ferrarijev pit wall za ono jučer nije baš ispravno. Lakše je uzimati rizike kada si bolid iza i to bi svi trebali znati.
Mercedes je očito pomno pratio Ricciarda i Maxa koji su od početka bili na Hard gumi i odlučili su baciti kocku. I mi smo ih sigurno pratili i zato smo odlučili sa Sebom ići na Plan C tj. na jedno zaustavljanje usred utrke.

Merc se zaustavio u 25. krugu i ja (s obzirom na one treninge i kako su gume trajale) nisam očekivao da će Hard gume toliko trajati svima...jebiga trajale su i Max je odradio 66 krugova, Hulk 53, Perez 51 i Ricci 50 krugova itd...Mercedes je bacio kocku i isplatilo se.

Da smo mi išli ranije u boks i da nije upalilo tj. da smo slučajno ostali bez guma OPET bi bilo drvlje i kamenje po ovome ili onome...svi bi govorili "a budale imale P1 i oni odu u boks, a imaju čisti zrak" itd.

Mogli smo odmah sljedeći krug u boks nakon Hamiltona, ali to ne garantira povratak ispred njega...nije više bilo margine pa smo se pokušali kockati da će njemu gume otkazati zadnjih 10-ak krugova, ali nisu. Kao što se i Mercedes kockao na to da mogu odraditi 47 krugova na Hardu, a i bilo im je lakše jer nisu imali što za izgubiti...sam dokaz njihove kocke je Bottas kojeg su ostavili kao "osiguranje" vani, ako Hamiltonu otkažu gume kao što smo i mi s Leclercom imali određeno osiguranje, ako degradacija vozača ispred bude kao što je predviđeno.

Što se tiče Leclerca on se očito mučio s gumama, pogotovo u onom drugom stintu, a čak i u onom zadnjem na Hard gumi je dobro počeo pa onda nakon onih par lock-upova izgubio ritam. Seb je dobro rastegao one Medium gume na početku i općenito je bio jako dobar...bio je brži od Leclerca i bolji na gumama.

Uglavnom jbg. Mercedes je pogodio, imali su po meni brži bolid (ponajviše u onom drugom sektoru su nas ubijali) dok smo u prvom sektoru radili više-manje ista vremena kao i Mercedes (a to bi trebao biti naš dobar sektor...yea right). Zaslužena pobjeda Mercedesa i tjt.
Bottas je također dokaz da su imali odličnu brzinu.

Nisam sada nešto super nezadovoljan jer mislim da smo pokušali napraviti sve, ali nije išlo. Malo gume, malo općenita brzina, nesretan promet u srediti utrke i ode. Vozači su odradili perfektan start u stilu Mercedesa Soči 2018 :cool: savršena koreografija.
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari
slika slika

MSC
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 8 mj
Navija za: Ferrari
Kontakt:
Da se nadovežem, u zadnjih nekoliko utrka, Charles ne izgleda brzi od Seba u utrci. Seb je malo naisao s bolidom ili sam u svojoj glavi i po meni je trenutno, posebno sto se utrke tice, primjetno brzi i kompletniji vozac.

Sent from my SM-A750FN using Tapatalk

"What a little star." May 26, 2012.

f1_zg
Formula 4
Formula 4
S nama već: 7 god 9 mj
Navija za: Charles Leclerc
MSC je napisao/la:Da se nadovežem, u zadnjih nekoliko utrka, Charles ne izgleda brzi od Seba u utrci. Seb je malo naisao s bolidom ili sam u svojoj glavi i po meni je trenutno, posebno sto se utrke tice, primjetno brzi i kompletniji vozac.

Ne bi se u potpunosti slozio. Start mu je jucer mogao dva puta zavrsiti tragicno, prvo s Hamiltonom (da ovaj nije pustio gas) i onda s Leclercom (ok to je bilo par zavoja nakon starta) gdje je mogao ostati bez krila a Leclerc bez zadnje gume.

Vettel ima iskustva i to iskustvo ga izvlaci u zadnjih par utrka. Zna s gumama, zna pitwallu reci sto hoce, sto nece, ima dovoljno samopuzdanja za to. Nadalje, Vettel je najbolji kad se strateski vozi, kad je wheel to wheel, kada ganja ili kad ga ganjaju onda kiksa, a jucer je bilo all about strategy.
"There are two things no man will admit he cannot do well: drive and make love."

F12000
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 1 mj
Navija za: Ferrari, Leclerc
Gledao sam utrku preko oka, jer mi je motivacija na minimumu kad znam da je 1-2 znanstvena fantastika za zadržati, a imao sam baš neki osjećaj da će Leclercu, briljantne Ferrarijeve taktike uništiti svaku šansu za pobjedom.

Whatever, čestitke Hamiltonu. Čeka se iduća sezona.
slika

Ferrari
Formula 1
Formula 1
Autosport dao 9 (!!!) Verstappenu!! Kako?!
slika slika

Har Kl
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 11 mj
Navija za: Mercedes
Koliko je dao Vettelu? :zubo:

gjoko-mkd
Formula 2
Formula 2
S nama već: 9 god 3 mj
Lecler ide u kvalifikacije sa više Df-a....i time ostvaruje bolja vremena u kvalama.

No.tada je problem trka....jer tako setiran bolid jede gume i ima manji top speed

f1_zg
Formula 4
Formula 4
gjoko-mkd je napisao/la:Lecler ide u kvalifikacije sa više Df-a....i time ostvaruje bolja vremena u kvalama.

No.tada je problem trka....jer tako setiran bolid jede gume i ima manji top speed
Upravo tako. A sad zašto to radi, to je tek polemika i po. Možda misli da je ipak bolje imati mjesto ispred Vettela na startu jer je donedavno bio vozač broj 2, a sada je u najbolju ruku u istom statusu. A možda je i stvar marketinga, pa mu je lakše kukat da dobiva lošije strategije, a brži je na kvalama. Ako je tako odradio je super posao i ušao u glavu Vettelu.

Iskreno mislim da je spoj jednog i drugog, te da se dečko još traži, vidjet ćemo dogodine, od starta sezone.
"There are two things no man will admit he cannot do well: drive and make love."

MSC
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 8 mj
Kontakt:
Ja mislim da Sebu nije u glavu usao nikako. Cini se bas cvrst po tom pitanju.

Mislim da je Seb u glavi jedino sam sebi nekad problem, a ne drugi vozaci.

"What a little star." May 26, 2012.

Sarma Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 2 mj
Ferrari je napisao/la: 28.10.2019., 13:55 Autosport dao 9 (!!!) Verstappenu!! Kako?!
Zato mu je AMuS dao 3 :rofl:
Har Kl je napisao/la: 28.10.2019., 14:01 Koliko je dao Vettelu? :zubo:
9, i AMuS 9 :)

Ferrari
Formula 1
Formula 1
f1_zg je napisao/la: 28.10.2019., 13:10
MSC je napisao/la:Da se nadovežem, u zadnjih nekoliko utrka, Charles ne izgleda brzi od Seba u utrci. Seb je malo naisao s bolidom ili sam u svojoj glavi i po meni je trenutno, posebno sto se utrke tice, primjetno brzi i kompletniji vozac.

Ne bi se u potpunosti slozio. Start mu je jucer mogao dva puta zavrsiti tragicno, prvo s Hamiltonom (da ovaj nije pustio gas) i onda s Leclercom (ok to je bilo par zavoja nakon starta) gdje je mogao ostati bez krila a Leclerc bez zadnje gume.

Vettel ima iskustva i to iskustvo ga izvlaci u zadnjih par utrka. Zna s gumama, zna pitwallu reci sto hoce, sto nece, ima dovoljno samopuzdanja za to. Nadalje, Vettel je najbolji kad se strateski vozi, kad je wheel to wheel, kada ganja ili kad ga ganjaju onda kiksa, a jucer je bilo all about strategy.
Mogao je i Hamiltonu odmah u drugom zavoju kada je proklizao i umalo skupio Maxa i Vettela ispred (i još je oštetio podnicu)...to je bio puno veći moment od agresivnog branjenja pozicije Vettela na startu.

Ono sa Leclercom i malim poljupcem? Leclerc se prekočio u zavoju broj 4 i otišao je široko pa je na izlazu iz zavoja bio jako spor i to je iznenadilo Vettela. Srećom nije bilo ništa loše, ali ne mogu kazati da je to bilo nešto toliko grozno.
slika slika

Iceman
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: Ferrari, KR7
gjoko-mkd je napisao/la: 28.10.2019., 14:29 Lecler ide u kvalifikacije sa više Df-a....i time ostvaruje bolja vremena u kvalama.

Kako više df jede gume? Sto nije vise df manje proklizavanja, manje trošenja guma?

Ferrari
Formula 1
Formula 1
Obojica su vozila sa istim postavkama downforcea...speed trap u kvalama je bio identičan. 357 km/h.

Uostalom u Meksiku ni ne možeš voziti sa manje downforcea. Tu ide max šta imaš i stavljaš na bolid. Eventualno vozač štela prednje krilo ovisno o njegovim preferencama, klik gore ili dolje.
slika slika

Pastor
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 2 mj
Navija za: Seb
Kako je Kubica otresao Russela. :mrgreen: :thumbs:
A ovaj kasnije izjavi da je bio zaglavljen iza Kubice. Williams mu omogući da ga prođe kroz boksove, i onda ga Kubica otrese na stazi. Ako je ovaj bio brži prvi stint, što ga onda nije prestigao na stazi, kao Kubica njega... I koliko ovaj Williams ide u krajnost da im njihov wonder kid završi ispred govori i Kubicin drugi odlazak u boks deset krugova prije kraja. A imao je solidnu prednost nad Russelom...
Znam da Kubica nije izgledao dobro ove sezone, ali sam siguran da tu ima i Williamsovih igrica u korist domaćeg. Kao i činjenica da je Kubica proveo toliko godina van F1, i sa velikom ozljedom. Treba vremena da se vrati osjećaj. Ali sada mislim da njegov povratak nije totalni promašaj. Mislim da se dosta popravio u odnosu na početak sezone, i da bi mogao biti konkurentan današnjim vozačima. Samo da mu Williams daje najbolji paket koji imaju...

Ricciardu ne ide dive bez automatskih kočnica. :mrgreen:

Ne mogu da vjerujem da bi neko kaznio Vettela za ono na startu. :facepalm: Hamilton mu je tek bio sa krilom došao do zadnje gume. To je nedovoljno da mu se mora ostaviti mjesta. Logično je onda povlačenje iz duela. Ako je izašao van staze sam je kriv što se nije ranije povukao, jer kao što rekoh ne mora mu ostaviti mjesta samo zato što je imao prednje krilo pored njega.
gjoko-mkd je napisao/la: 28.10.2019., 14:29 Lecler ide u kvalifikacije sa više Df-a....i time ostvaruje bolja vremena u kvalama.

Prestani ponavljati te gluposti. Ne znam gdje si to pokupio, ali nema veze s mozgom. Više downforcea pomaže boljem čuvanju guma, pogotovo ovogodišnjih. Zato je Mercedes toliko dobar u čuvanju guma. To kažu svi koji nešto znače u F1.

gjoko-mkd
Formula 2
Formula 2
Ok..nemogu se dokazivati na ovaj način...

f1_zg
Formula 4
Formula 4
Ferrari je napisao/la:
f1_zg je napisao/la: 28.10.2019., 13:10

Mogao je i Hamiltonu odmah u drugom zavoju kada je proklizao i umalo skupio Maxa i Vettela ispred (i još je oštetio podnicu)...to je bio puno veći moment od agresivnog branjenja pozicije Vettela na startu.

Ono sa Leclercom i malim poljupcem? Leclerc se prekočio u zavoju broj 4 i otišao je široko pa je na izlazu iz zavoja bio jako spor i to je iznenadilo Vettela. Srećom nije bilo ništa loše, ali ne mogu kazati da je to bilo nešto toliko grozno.
Jesi ti upravo napisao da sto se tice prve situacije da ima i gorih u razredu, ono mama svi su dobili jedan, pa i Hamilton, a za drugu da bi vozac ispred trebao paziti na vozaca iza??? Da ne spominjem ono neuvjerljivo objašnjenje da Hamiltona eto nije vidio u retrovizorima :).

Taj mali poljubac je mogao uzrokovati puknuce gume i prednjeg krila i uprskati utrku za SF koji je imao 1-2. Al eto radi se o Sebu Vettelu, pa je to mali poljubac, a ne potencijalno veliki problem. Da je to Kimi napravio svi bi se salili kako je to zbog pijanstva dan ranije, za Hamiltona da se radi o mind gameu, ali Seb, pa sve moze kad je isti u pitanju. Mora da je to bio takticki potez slika

jenson
Formula 4
Formula 4
S nama već: 8 god 9 mj
Navija za: Alpine, Gasly
Pastor je napisao/la: 28.10.2019., 23:36 I koliko ovaj Williams ide u krajnost da im njihov wonder kid završi ispred govori i Kubicin drugi odlazak u boks deset krugova prije kraja. A imao je solidnu prednost nad Russelom...
Kubica je imao probušenu gumu pa je morao u boks.

Ferrari
Formula 1
Formula 1
f1_zg je napisao/la: 29.10.2019., 07:16
Ferrari je napisao/la:
f1_zg je napisao/la: 28.10.2019., 13:10 Ne bi se u potpunosti slozio. Start mu je jucer mogao dva puta zavrsiti tragicno, prvo s Hamiltonom (da ovaj nije pustio gas) i onda s Leclercom (ok to je bilo par zavoja nakon starta) gdje je mogao ostati bez krila a Leclerc bez zadnje gume.

Jesi ti upravo napisao da sto se tice prve situacije da ima i gorih u razredu, ono mama svi su dobili jedan, pa i Hamilton, a za drugu da bi vozac ispred trebao paziti na vozaca iza??? Da ne spominjem ono neuvjerljivo objašnjenje da Hamiltona eto nije vidio u retrovizorima :).

Taj mali poljubac je mogao uzrokovati puknuce gume i prednjeg krila i uprskati utrku za SF koji je imao 1-2. Al eto radi se o Sebu Vettelu, pa je to mali poljubac, a ne potencijalno veliki problem. Da je to Kimi napravio svi bi se salili kako je to zbog pijanstva dan ranije, za Hamiltona da se radi o mind gameu, ali Seb, pa sve moze kad je isti u pitanju. Mora da je to bio takticki potez slika
Ne već ti sve govoriš u nekoj "hipotezi"..."znaš MOGLO se dogoditi", "vidiš da je tu malo više stisnuo eto ti ga".

Poanta je da se nije ništa dogodilo. Vožnja na limitu. Ono što želimo vidjeti.

Hamilton nije bio ni približno blizu da pomišlja na potez...ovaj ga je zatvorio i Hamilton je popustio jer je sam forsirao problem tu.

Da se i ništa od ovoga nije dogodilo (zatvaranje Hamiltona i taj poljubac Leclerca) ti bi valjda vadio neku situaciju gdje je 2 puta blokirao gumu i rekao da puca pod pritiskom mladog kolege ili nešto...

Tako da su ove rasprave potpuno uzaludne.
slika slika

f1_zg
Formula 4
Formula 4
Kako ga je Vettel zatvorio kad je rekao da ga nije vidio

Ma dobro, ok, zato i sluze forumi da se razmjene misljenja. Slazemo se da svi zelimo gledati voznju na limitu, a za ovo drugo nema smisla da tupimo sad tu do iznemoglosti.

gjoko-mkd
Formula 2
Formula 2
Iceman je napisao/la: 28.10.2019., 22:26

Kako više df jede gume? Sto nije vise df manje proklizavanja, manje trošenja guma?
Evo mini sektore iz trke u Rusiju....neka svako tumači kako hoće, zašto je Lecler bolji na izlasku iz krivinama( manje proklizava)....i zašto kada Fetel prođe polovinu pravca ima veću brzinu

I tako je bilo na svim kvalama do sada....

slika
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡