Po meni kritizirati Ferrarijev pit wall za ono jučer nije baš ispravno. Lakše je uzimati rizike kada si bolid iza i to bi svi trebali znati.
Mercedes je očito pomno pratio Ricciarda i Maxa koji su od početka bili na Hard gumi i odlučili su baciti kocku. I mi smo ih sigurno pratili i zato smo odlučili sa Sebom ići na Plan C tj. na jedno zaustavljanje usred utrke.
Merc se zaustavio u 25. krugu i ja (s obzirom na one treninge i kako su gume trajale) nisam očekivao da će Hard gume toliko trajati svima...jebiga trajale su i Max je odradio 66 krugova, Hulk 53, Perez 51 i Ricci 50 krugova itd...Mercedes je bacio kocku i isplatilo se.
Da smo mi išli ranije u boks i da nije upalilo tj. da smo slučajno ostali bez guma OPET bi bilo drvlje i kamenje po ovome ili onome...svi bi govorili "a budale imale P1 i oni odu u boks, a imaju čisti zrak" itd.
Mogli smo odmah sljedeći krug u boks nakon Hamiltona, ali to ne garantira povratak ispred njega...nije više bilo margine pa smo se pokušali kockati da će njemu gume otkazati zadnjih 10-ak krugova, ali nisu. Kao što se i Mercedes kockao na to da mogu odraditi 47 krugova na Hardu, a i bilo im je lakše jer nisu imali što za izgubiti...sam dokaz njihove kocke je Bottas kojeg su ostavili kao "osiguranje" vani, ako Hamiltonu otkažu gume kao što smo i mi s Leclercom imali određeno osiguranje, ako degradacija vozača ispred bude kao što je predviđeno.
Što se tiče Leclerca on se očito mučio s gumama, pogotovo u onom drugom stintu, a čak i u onom zadnjem na Hard gumi je dobro počeo pa onda nakon onih par lock-upova izgubio ritam. Seb je dobro rastegao one Medium gume na početku i općenito je bio jako dobar...bio je brži od Leclerca i bolji na gumama.
Uglavnom jbg. Mercedes je pogodio, imali su po meni brži bolid (ponajviše u onom drugom sektoru su nas ubijali) dok smo u prvom sektoru radili više-manje ista vremena kao i Mercedes (a to bi trebao biti naš dobar sektor...yea right). Zaslužena pobjeda Mercedesa i tjt.
Bottas je također dokaz da su imali odličnu brzinu.
Nisam sada nešto super nezadovoljan jer mislim da smo pokušali napraviti sve, ali nije išlo. Malo gume, malo općenita brzina, nesretan promet u srediti utrke i ode. Vozači su odradili perfektan start u stilu Mercedesa Soči 2018