VN Kanade (Circuit Gilles Villeneuve) 7.-9. lipnja 2019.

📰 Trenutno aktualne vijesti u svijetu Formule 1.

kasalo
Karting
Karting
S nama već: 6 god 2 mj
Znat cemo vec na iducoj utrci

Ferrari
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
blown diffuser je napisao/la: 09.06.2019., 11:31
Vettel-Ferrari je napisao/la: 09.06.2019., 09:13

Ubrzanje Ferrarijeva motora tj. bolida je stvarno čudo. Zanimljivo da je Vettel i kroz hairpin nadoknadio nešto vremena, ali je tu više putanja vozača i izlaz iz zavoja napravila razliku, rekao bih ključnu, što je i donijelo ovoliki razmak na kraju. A zaostatak nakon dva sektora je bio manji od desetinku, što znači da je prva dva sektora Vettel vrhunski odvozio :D
Sebov krug nije ništa posebno, u svim zavojima je Mercedes brži jedino na ravnici je uspio savladati Hamiltona.
....
Da bi iskoristio jaki dio Ferrarija na ovoj stazi (treći sektor), morao je ostati blizu kroz prva dva gdje je Mercedes puno bolji...
Čovjek je našao 4 desetinke između prvog u drugog pokušaja, a ti kažeš "Ništa posebno" :facepalm:

A jbt, što se sve neće pročitati...

Po ovome onda opisuješ 50% svih PP-a Hamiltona...
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari
slika slika

Ibarac00
GP3
GP3
S nama već: 7 god 8 mj
Navija za: Sergio Perez, FI, SF.
F12000 je napisao/la: 09.06.2019., 12:18 Zanimljivo da je Seb izjavio da je bolid reagirao savršeno na ovu stazu dok Chrales govori kako se muči s njim.

Mene jedino zanima je li ono jučer bio "jednoutrčni blunder" Mercedesa a la Bahrein ili se stvarno Ferrari diže iz mrtvih?
Ne bi rekao da se diže iz mrtvih, pogledaj usporedni krug, Vettel nije toliko zaostao u prva 2 sektora ali je gubio. Staza je specifična sa dosta djrlova gdje je papučica gasa u podu.
Sve mi se čini da je ovaj bolid napravljen samo za 1-2 u Italiji pred domacom publikom. A ostale staze će žrtvovati.
Šalu na stranu, drago mi je da je Ferrari na PP ali očekujem tešku utrku.
Lijepo je vidit da je Vettel imao prednost od ulaska u hairpin i na pravcu nadalje. To će Hamiltonu otežati pretjecanje jos kad se nadoda 7-8 km/h deficit Mercedesa bez drs.
Nadam se dobrom startu.

gjoko-mkd
Formula 2
Formula 2
S nama već: 9 god 3 mj
Navija za: Ferrari
Fetel se više potrodiu na mestima gde je Ferari slabiji-na krivinama je na nekoliko mesta bolje ušau u samu krivinu i tako umanjio prednost Mercedesa

slika

slika

slika

i evo lepo ima na dnu videa gde je ko bolji-a malo bude imao pravca, Ferari jednostavno beži. Nije ovo samo do DF

slika

Vettel-Ferrari
Formula 1
Formula 1
Navija za: Vettel, Sainz, Ferrari
Meni ove kvale ulijevaju nadu da bi u Belgiji i Monzi opet moglo biti zanimljivo između Ferrarija i Mercedesa, u Italiji se pogotovo nadam. Za ostale utrke nisam baš siguran da će se stvari radikalno promjeniti u odnosu na prethodne utrke. No, treba prvo dočekat i izgurat današnju utrku, ako se pobjedi, možda uslijedi neki oporavak, a ako pobjeda opet pobjegne iz ruku zbog strategije ili vozačke greške, neće na dobro.
A poslije svih ovih nedaća, jednogodišnjih skoro, teško je biti samouvjeren i neskeptičan. Tako da, pobjeda je prijeko potrebna da se barem pokuša stati na noge :)

F12000
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 1 mj
Navija za: Ferrari, Leclerc
Ibarac00 je napisao/la: 09.06.2019., 12:44
F12000 je napisao/la: 09.06.2019., 12:18 Zanimljivo da je Seb izjavio da je bolid reagirao savršeno na ovu stazu dok Chrales govori kako se muči s njim.

Mene jedino zanima je li ono jučer bio "jednoutrčni blunder" Mercedesa a la Bahrein ili se stvarno Ferrari diže iz mrtvih?
Ne bi rekao da se diže iz mrtvih, pogledaj usporedni krug, Vettel nije toliko zaostao u prva 2 sektora ali je gubio. Staza je specifična sa dosta djrlova gdje je papučica gasa u podu.
Sve mi se čini da je ovaj bolid napravljen samo za 1-2 u Italiji pred domacom publikom. A ostale staze će žrtvovati.
Pogledaj iduće utrke koje nam dolaze, mislim da Ferrari itekako može konkurirati ako zadrži ovakvu razliku PU-a. Navodno ova nova Mercova nadogradnja motora nije baš idealna. No, ajmo prvo pričekati današnju utrku, možda nas već danas dočeka hladan tuš.
slika

Ibarac00
GP3
GP3
S nama već: 7 god 8 mj
Navija za: Sergio Perez, FI, SF.
F12000 je napisao/la: 09.06.2019., 12:51
Ibarac00 je napisao/la: 09.06.2019., 12:44

Pogledaj iduće utrke koje nam dolaze, mislim da Ferrari itekako može konkurirati ako zadrži ovakvu razliku PU-a. Navodno ova nova Mercova nadogradnja motora nije baš idealna. No, ajmo prvo pričekati današnju utrku, možda nas već danas dočeka hladan tuš.
Ma opće ne sumnjam u Ferrarijevu konkurentnost na nekoliko staza i 3-4 pobjede.
Ali previše su fundamentalno pogriješili za neke veće uspjehe.
Da je ovaj motor u bolidu iz 2017. :klopa:

F12000
Formula 1
Formula 1
Navija za: Ferrari, Leclerc
https://twitter.com/F1/status/1137658594604834816
slika

Ferrari
Formula 1
Formula 1
gjoko-mkd je napisao/la: 09.06.2019., 12:44 Fetel se više potrodiu na mestima gde je Ferari slabiji-na krivinama je na nekoliko mesta bolje ušau u samu krivinu i tako umanjio prednost Mercedesa

slika

slika

slika

i evo lepo ima na dnu videa gde je ko bolji-a malo bude imao pravca, Ferari jednostavno beži. Nije ovo samo do DF

slika
Odlična usporedba za prvi i drugi sektor! :thumbs:
slika slika

Vettel-Ferrari
Formula 1
Formula 1
Navija za: Vettel, Sainz, Ferrari
Najbrži sektori po vozaču:
slika

Razlika između Vettelovog i Leclercovog savršenog kruga 3 desetinke, a između Hamiltonovog i Bottasovog skoro 6.
Dobro, da Leclerc nije pogriješio u hairpinu moguće da bi imao brži treći sektor, ali teško da bi došao do PP, jer je u prvom sektoru bio sporiji za 126 tisućinki od Vettela, čime je Vettel minimalizirao prednost Mercedesa tj. Hamiltona, eventualno bi se mogao ugurati između Vettela i Hamiltona, ali nije jbg. Zanimljivo da je u prvom sektoru i Bottas od Hamiltona bio sporiji 126 tisućinki. A za drugi sektor moraš baš biti loš da u Mercedesu odvoziš tek 6. najbrže vrijeme tog sektora iza dva Ferrarija i jednog Renaulta i Red Bulla. Postoji velika mogućnost da si je Bottas s onim izlijetanjem "poremetio" bolid i pitanje je kako će se to dns odraziti mu na utrku, što je za prvenstvo jako loše.

Što se tiče utrke, očekujem dobar start Maxa, možda čak i da na kraju prvog kruga bude oko momčadskog kolege...

smr201
Formula 4
Formula 4
S nama već: 8 god 2 mj
Jel mi može netko reći da li Sainz ima izbor guma nakon što je kažnjen ili mora startati na softu?

Ferrari
Formula 1
Formula 1
smr201 je napisao/la: 09.06.2019., 14:33 Jel mi može netko reći da li Sainz ima izbor guma nakon što je kažnjen ili mora startati na softu?
Mora startati na Softu.
Gleda se pozicija, na koju si se kvalificirao tj. da li si usao u Q3 i na kojoj gumi.

Npr Max starta 9. ali ima slobodan odabir guma jer se kvalificirao 11.
slika slika

smr201
Formula 4
Formula 4
S nama već: 8 god 2 mj
Ferrari je napisao/la: 09.06.2019., 14:38
smr201 je napisao/la: 09.06.2019., 14:33 Jel mi može netko reći da li Sainz ima izbor guma nakon što je kažnjen ili mora startati na softu?
Mora startati na Softu.
Gleda se pozicija, na koju si se kvalificirao tj. da li si usao u Q3 i na kojoj gumi.

Npr Max starta 9. ali ima slobodan odabir guma jer se kvalificirao 11.
To sam si i mislio, ali nisam bio siguran.
Hvala na info

_bataziv_0809
Formula 1
Formula 1
Navija za: McLaren
U slucaju pobjede Fetel preskace Alana Prosta i ide na trece mjesto svih vremena po broju pobjeda :trep:
slika

Frantic
Formula 1
Formula 1
Navija za: Ferrari
_bataziv_0809 je napisao/la: 09.06.2019., 15:58 U slucaju pobjede Fetel preskace Alana Prosta i ide na trece mjesto svih vremena po broju pobjeda :trep:
Vettel je već na trećem mjestu.
Ima pobjedu više od Prosta.
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

zelot
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 8 mj
Mr.Spaceguy je napisao/la:Ricciardo dokazuje da Hulkenberg uopće nije podcijenjen. Nije on bez razloga još bez podija.
Slazem se.

I da, max dere lorda a perez ce otkaz fasovat ako se nastavi ovako ponasat slika

Nisam gledao kvale jer sam u kleti jeo pio i pusio... Cestitke sebu na pp. Odlican!!

Utrka ce bit zanimljiva sigurno... Kanada je uvijek dobra.

Max ispred lorda zavrsava a hamilton napokon lomi bottasa. 17 bodova je solidna prednost i moze za jos 10 povecat danas.

Bottas ako se ne trgne i ne krene smanjivat prednos hamiltona, vrlo brzo ce se nac u situaciji da mu fali preko 50 bodova ako bude opusten.

Kako god, zilio se na pocetku ali ki se cini da ce sad to ham polako slomit i odvojit se.

Poslano sa mog Redmi Note 6 Pro koristeći Tapatalk

LH44
Formula 1
Formula 1
S nama već: 6 god 7 mj
Navija za: McLaren, HAM, RIC, NOR
Evo Lewisovog kruga, mislim do zadnje šikane je perfektan bio, stvarno nema se šta reći, ali u toj zadnjoj krivini je previše išao preko rubnika i tu je vrlo moguće izgubio desetinku, možda i desetinku ipo. Interesantno je da je Vettel puno komforniji bio preko rubnika, dok ih je Lewis sve do tog zadnjeg obilazio, čak i rubnike na apexima nije toliko gađao, nego je obilazio, što je čudno s obzirom da Mercedes ima state-of-the-art ovjes.

:D https://twitter.com/UpdatesFerrari/status/1137647880963993600
slikaslika

Alen13ASC
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: Fernando Alonso
Kontakt:
Startni grid kao tekst:

slika

Biće ovo uzbudljivih prvih 10 krugova:

- Prvi trojac, ako nešto ne pođe po zlu, mislim da će zadržati pozicije. Sve zavisi od tajminga starta.
- BOT bi relativno lako rešio GAS i RIC u prvih par krugova
- VER starta u sendviču agresivnih vozača, možda bude par kontakata. A ako ne bude, lako ćese pridružiti BOT u prvoj četvrtini utrke
- GRO je jučer jako bio besan nakon P15, ovde možda starta preagresivno.
- MAG bi u prvih par krugova trebao rešiti Williamse, a već oko 5/6 biće u repu Point Racinga STR

Zadnja dva izdanja su imala incidente na startu koji su uzrokovali SC, nebi nešto tipovao da ćese nastaviti tradicija. Možda bude par kontakata, a poneki zaostali deo u najgorem slučaju uzrokuje VSC. Bumo videli...
slika

_bataziv_0809
Formula 1
Formula 1
Navija za: McLaren
Frantic je napisao/la: 09.06.2019., 16:02
_bataziv_0809 je napisao/la: 09.06.2019., 15:58 U slucaju pobjede Fetel preskace Alana Prosta i ide na trece mjesto svih vremena po broju pobjeda :trep:
Vettel je već na trećem mjestu.
Ima pobjedu više od Prosta.
Indeeed :shock:

Nesto sam bio uvjeren da je proslogodisnja Belgija 51 Sebova pobjeda i izjednacenje sa Prostom. Necu tvrditi ali nije nemoguce da sam to i cuo od nekog od komentatora.
slika

LH44
Formula 1
Formula 1
S nama već: 6 god 7 mj
Navija za: McLaren, HAM, RIC, NOR
ffs :chill: https://twitter.com/Motorsport/status/1137752079311802369
slikaslika
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡